søndag 17. august 2008

SkoleguttenFor ti år siden fulgte vi vår førstefødte til sin første skoledag. Poden hadde krutt i kroppen, og pleide ikke å følge ordre i det hele tatt. Mest bekymringsfullt var det at han var så distré, han visste sjelden hvor han skulle, eller hvorfor han skulle dit!

Så langt i livet hadde den ett år yngre søsteren passet på broren med vaktsomt blikk, og jevnlig rapportert om uønskede hendelser. Daglig ble storebror hanket inn av lillesøster, men skolestarten måtte han klare alene. Jeg var veldig nervøs. Her gjaldt det å sitte pent på pulten og høre etter! For å gjøre en lang historie kort; Den lille mannen brukte mye energi på å krype stille bak stolrekkene med kurs for Legorommet i sitt første skoleår.Med årene fant den lille Ville roen; men han var fremdeles distré! Heldigvis hadde han fått en bestekompis som overtok kontrollen der søsteren slapp! I ti år ble den unge mannen dratt med hit og dit, og kameraten passet på at sekk, bøker og gymtøy var på plass for dem begge. Nå lurer du kanskje på hvor jeg vil med historien min?
Jo, i morgen er det første skoledag igjen, på gymnaset denne gangen! -Uten bestekamerat og uten lillesøster! Jeg er like nervøs som sist. Sekken er pakket. Busskortet ligger klart. Jentene i familien har kjørt opp bussruten og FILMET MED MOBIL hvor han skal gå av og på bussen. Hvis du ikke finner veien til gymsalen må du spørre om veien, står det med Emmelines mammaskrift på en huskelapp i sekken.Den store lille gutten himler med øynene. Det gjør faren også. Han har jo planer om å bli politi sier Emmelinemannen (som har donert alt han har av distré gener til barnet) Hvis du fortsetter sånn, ender det med at han må ha en lapp fra deg om hvor tyvene skal plasseres. Jeg gidder ikke å svare engang, men vet at jeg om noen år trolig er kapabel til å putte en note-it lapp i uniformslommen til barnet: HUSK TYVENE SKAL I FENGSEL, OG HVIS DU IKKE VET VEIEN, BARE SPØR EN DU SER!Lykke til, alle dere som sender de håpefulle avsted i morgen! Det går som regel bra, tilslutt !Bildene passer kanskje ikke så godt, men er knipset i dag på mine foreldre sin hytte ved Fanafjorden. Beklager mamma; at jeg ikke giddet å fikse parasollen som sto på skeive, eller flytte gressklipperen før jeg fotograferte; )

32 kommentarer:

ANETTESHUS.COM sa...

Hei, Emmeline! Fant nettopp veien hit via NIB ... du kommer med mange friske debattinnlegg, ser jeg;) Er enig med deg i mesteparten.

Du er helt ny for meg, men har sikkert blogget lenge. Bloggen din er kjempe-flott! Mye inspirerende lesning:) Er det ok at jeg linker deg?

Klem Anette

Helene sa...

Heisann
Jeg skjønner dine bekymringer så godt!!
Eldste gutten vår er også av den distre typen. Bekymringen var derfor stor da han skulle begynne på vidergående i Lyngdal. Det betydde buss ut i den store verden.
Mor var veldig bekymret for hvordan dette skulle gå, og det skulle vise seg at mine bekymringer var rette. Han tok selvfølgelig feil buss, men tror du han stoppet bussen og gikk av...
Neida, han tok bussen likegodt til Søgne. Helgigvis kunne han vente hos søsteren, som bodde der, på at far kom seg bort og hente han der. Snakk om distre type.
Håper det går bedre hos dere med skolegutten som skal klare å stå på egne ben ;o)

tinemor sa...

Ja, det blir nok folk av dem alle tilslutt sakl du/jeg se ;-)
Lekker hytte!!

Blå-hvit samlemani sa...

Jeg har også en sånn gutt i huset... Han er "bare " 11 år, men jeg tenker med skrekk og gru på hvordan dette skal gå...

Verre for meg er det at minstemann begynner på skolen...slutt på barnehagebarn for min del...

Prinsesse Elin sa...

Masse lykke til. Høres ut som prinsessa men det der har vi snakka om. Å så må du si at hvis han overhodet vurderer å bli politi så må han følge med å bruke evnene sine selv om det er kjerdelig. LIVET ER AV OG TIL KJEDELIG.
( ikke mitt)
Håper dugnadsånden er over deg for her skulle jeg så hatt hjelp til å male.....lurer på om du og karna har lobotomert meg i oslo siden jeg har glemt bort hvor mye stress det er å male panel??? ( kan jeg få tilbake pannelappen min???) Ha en fin dag, C. Klem fra Elin:O)

Mitt hvite hus sa...

Heisan=) Ja første skoledag enten det er barne skolen , ungdomskolen eller gymnas det er milepæler i livet.


Artig skrevet om poden som er litt distre`. Du skal nok se at det vil gå veldig bra med han:O=)

Nydleig hytte dere har ved Fanafjorden =)

Ha en strålende fin uke.O=)

Klem

søte drømmer sa...

Sitter her med eldste guttten som skal begynne på skolen i dag og kjenner meg igjen i det du skriver, godt å høre at det går bra:) Fikk litt tårer i øynene her nå, en spennende men også vemodig dag! Klem Tone

Tone Yvonne sa...

Heia:o)

Dette hørtes ikke lett ut.....
Men det går jo som regel bra til slutt :o)

Vi har en storliten butterfly som begynner i 3. klasse idag, hun har fint få distré gener, så jeg tror det går bra, men lillesøsteren derimot.... Godt det fortsatt er to år til hun skal på skolen.....

Håper du har en fin dag, til tross for litt engstelse!!

klem

Smilla sa...

"Hvis du ikke finner veien til gymsalen må du spørre om veien".... hihi..fnis...

liven sa...

gutter er gutter!!
Her kjenner jeg meg helt igjen.......
Men de klarer seg alltid!! Hvertfall hvis noen hjelper litt til!!

Ha en fin dag:O)

BO sa...

Heheheehehheeh! Åååååå du får meg alltid til å le! Ser for meg den uniformerte politimannen med huskelappen i handa!
Lykke til med skulestarten! Forstår godt at du er nervøs! Skrekk og gru, nokon nevnte at "ja, nå er det vel berre to år til mollemor skal begynna på skulen...?". Hææææ!!! 2 år? Kan ikkje stemma...men joda, 2 år til lekser, nistepakke og skulebuss. Eg seie berre skrekk og gru...

Tanja sa...

Det går nok bra skal du se, men du og du så artig du forteller :)

Anitas hus sa...

Jeg har en sånn gutt! Han er akkurat like distre og mammaen er akkurat like bekymret... Han begynte i 6. klasse på onsdag og torsdag var første ordentlige skoledagen. Jeg hadde smurt niste og reiser 20 min. før han på mornigen. Nå må du legge nista di i sekken sa jeg til ham før jeg gikk, ja da svarte han og gikk bort til kjøkkenbenken for å hente den...
Etter jobb står nista fortsatt på benken, har du glemt nista i dag spurte jeg. Ja, sa han lettere irritert, jeg kunne jo ikke regne med at han skulle huske på alt den første dagen...

Men, nå fikk jeg i allefall ett lite håp om at det kanskje vil gå bra med ham også i fremtiden, med en liten note-it lapp i lommen før han drar på jobb;)

Ha en fin dag, Emmeline!

Ps. Hytten til dine foreldre var nydelig!

Drømmen om en eplehage sa...

Du er ikke alene om å fundere på hvordan det skal ende med de små som på merkelig vis ikke er så små.
Trøsten er at det blir folk av de fleste og med en lapp fra mamma kommer man langt.

Ha en god dag :o)

Den gode feen sa...

Dør av latter. Fantastisk bra! Han er nemlig rimeleg distre skuleguten her i huset også. Men nå er første dagen overstått, ting gjekk greit, me fann fram på skuleveien, og feirte overstått dag med iskrem etterpå. Ha ein fin dag!

☆Therese sa...

Hm - jeg har fulgt min yngste på sin første skole dag i dag !!
Han er 5 (+ 9 mnd) og jeg syntes han er liiiiiten og god ennå (god kommer han jo bestandig til å være, men....). Lurer på hvordan det skal gå vet`u. Han er en aktiv type :o), vanskelig for å se ham for meg, sittende stille en hel skoletime ha ha. Men det går seg vel til det også :o)

Du, de fine stoffene du viser i et tidligere innlegg - hvor kommer de i fra?(gml Stoff & Stil stoffer?) Syntes de er superfine.

tintin sa...

Herlig skrevet jeg sitter og ler så tårende triller her. Alltid morsomt å besøke bloggen din Emmeline!

Anonym sa...

Jeg som trodde det var bare meg som hadde distre barn! Jaja, det går seg vel til etterhvert. Håper jeg.....
Knallfine bilder fra hytten da. Jeg tror jeg har fortrengt at vi har en hytte, for jeg har ikke vært der i år! Slå den du:(
Den ligger nok altfor nært kanskje? Jeg tar sikte på en førjulstur i alle fall. Tiden løper bare fra oss her hjemme.

Ha en fin uke!

Tilonino sa...

Heisann
Nå er vi jysla spent på hvordan første skoledag var da. He he

*Hege*-mine små skatter sa...

Så koselig historie su skriver om sønnen din,er nok mange som ksn kjenne seg igjen her;)

Ser du har mye fint i Green Gate... har nettop begynt å samle,men får liksom ikke bestemt meg for HVA jeg skal ha-de har så mange flotte mønster... Det ser ut som du har litt forskjellig av mønster og kopper og tallerker??? Har du litt av hvert mønster eller???

[morgrethe] sa...

Morsomme Emmeline.

Jeg har vondt i magen fordi Speider'n skal ha nasjonale prøver i år.....

mali-mo sa...

Ser han nesten for meg der han svimer seg av sted ;) Det går nok bra. Du skal se han finner seg en kompis som loser han frem gjennom timeplanene i de tre neste årene. Eller en kjæreste kanskje? Uansett, det er jo så langt frem at jeg klarer ikke helt å se for meg lillemalien på videregående...men jeg tenjker at det er jo en liten milepæl over i "voksenlivet" liksom. Gratulerer med stor gutt! Og håper det går flott med bussen ;)

Masse flotte innlegg nedover, humret godt av dine spådommer over fremtidens loppiskupp ;) Og ser at jeg bør ta en tur innom Sletten i nærmeste fremtid ;) Og dine foreldres hytte er lekker! MED gressklipper og parasoll ;)

Ha en fin uke!

Fru Fryd sa...

Herlig!! Kjenner meg så godt igjen! Men et lite tips dersom du har flere av samme "kaliber" som snart skal avsted på videregående. På Laksevåg vg, så ble vi foreldre invitert med til startsamtale , så vi har pent og pyntelig fulgt vår håpefulle til første skoledag i dag på videregående. Jeg var en smule mistenksom, og tenkte at nå har det gått brev fra ungdomskolen om at akkurat han måtte ha ekstra påpass, men ble fort beroliget av den unge søte klasseforstander ( som kanskje trodde jeg var en smule rar?)at alle elevene var tildelt 20 minutter startsamtale med lærer og foresatte, for så å treffe medelever i morgen. Detter var andre året de gjennomførte denne ordningen, og de fikk bare positive tilbakemeldinger, spesielt fra foreldrene (Les mødrene!!). Kanskje det er en horde med distree unge menn der ute? Eller er det for mange bekymringsfulle mødre? Fnis... En ting er sikkert det var kjekt for far og mor å være med på første skoledag selv om poden er 16 år!!

Anneli sa...

Gratulere med skolegutt, igjen.. (: Du skriver altså så bra! *Smiler* så jeg ser for meg alt (:
Her i huset er det bare en av tenåringene som skal på skolen.(den eldste er inne i sitt siste år som kokkelærling)Denne høsten er det 9. klasse som står for tur.. Det betyr visst også konfirmasjon til høsten! Omgh!! Heldigvis noen mnd til (:
Nydelig hytte foreldrene dine har!
Klem <3

ENGEL sa...

hahaha!like bekymringsfullt å få en på videregående som i 1.klasse da med andre ord. jeg måtte le høyt,for jeg kjente meg jammen igjen i bekymringen!engel-gutten er nemlig så distre at han glemte å ha på seg skoene i morges da vi skulle gå. han skjønte det fort da,og sa mamma:de bli tij sånn kvar dag sjøh!hihi;)

Sol sa...

Heia. Hm, ja det er ikke bare nye førsteklassinger som skal i ilden.... Jeg har to stykker som har begynt på et nytt kapittel i livet. Den ene begynte på ungdsomskolen og den andre begynte på videregående. Så jeg kjenner godt igjen det du sier. Jeg har også en veeeeldig distrè gutt. Han skulle møte i kinoen den første dagen(de begynte allerede i forrige uke) Jeg hadde innprentet han minst tre ganger at det var i kinoen de skulle møte første dagen, og trodde at alt skulle bli bra.Oppmøte 09. 30.....klokka 09. 26 ringer en frustrert gutt. Det er ingen her, hvor var det jeg skulle møte a?....Hvor er du da? På skolen vel.....Hm, ja men det var jo på kinoen dere skulle møte....Åja!....Det er ikke bare, bare,men en får jo håpe at det går bra også for distrè gutter. Fine bilder fra hytta. Klemmers.

Den gode feen sa...

Nå må du vitja bloggen min, og verte inspirert til å male spegelen din oransje ;)

Made in heaven sa...

For en herlig historie!! Jeg må jo le litt... Men alle vi som er mamma`r kjenner seg nok veldig godt igjen. Lykke til med skolegutten :o)

frøken fryd sa...

Flott innlegg....vi slutter ikke å bekymre oss for de håpefulle, selv om de begynner å bli voksne. Men vi har jo rett til det ,vi som er mammaer :-)

Frøken Makeløs sa...

Haha, ser veldig tydelig for meg den distre politimannen som kikker på lappen fra mamma for å huske hvem det var som skulle i fengsel :-D

Anonym sa...

Det var da et ufattelig deilig hus.

Mari sa...

Du skriver utrolig godt Emmeline! Sitter her og humrer og koser meg. Høres ut som er herlig sønn du har!

Related Posts with Thumbnails