lørdag 16. august 2008

Ti ting som man vil finne på loppemarked om ti årDa vi snakket med trendsjefen for Ikea på Osloturen, spurte jeg hvorfor de ikke kunne relansere noen av de gamle produktene. Serien Rosali som Ikea hadde i kolleksjonen sin for 3-4 år siden, ville nok vært mange bloggeres førstevalg i dag. Den hadde romantiske rosemønstre på sengetepper, sengetøy, puter og stoff, og minner ganske mye om Cath Kidston sin kolleksjon.
Ikeadamen kunne fortelle at dette er et kjent fenomen for Ikea. -Ofte er de så tidlig ute med en kolleksjon at den ikke blir populær før lenge etter at den er tatt ut av varesortimentet.I mitt stille sinn har jeg tenkt at dette nok kommer til å bli skjebnen for de gule møblene til Ikea. Jeg tror nok at gul skjenk med rokokkobein blir litt for trendy for hvermansen .-Om tre år, når skjenken ikke lenger blir produsert , så kan det hende at den er ønsket av flere? Eller kanskje ikke? Det er rart å tenke på at mange av de møblene og pyntetingene vi omgir oss med i dag, trolig kommer til å bli forkastet, og ende på loppemarked innen ti år, -og da snakker vi ikke bare bøttelampe;) Her er mine stalltips om hva vi vil finne der:

1: Gul skjenk fra Ikea. Donert av damen til en mann som dengang var ungkar.

2: Rudolf Reinsdyr som lysestake. Engang hipt i engere kretser, men etter noen år hadde de engere kretser vendt Rudolfen ryggen. Desverre tror jeg også Rudolf vil få følge av alle Bambi artiklene som kommer som et skudd for tiden også, i løpet av to tre år er dyrene ute igjen:)

Tildafigurer (-er det mulig?) Min venninne frøken Bellona har sagt til meg at jeg kommer til å donere mine skjønne Tildadukker til loppis om noen år. Hun mener de er for sære til å være tidløse! ( *Merk dere at jeg skylder på frøken Bellona --som trolig får en rasende Tone Finnanger på døren)


4: Madonnafigurer; Den katolske kirke kommer til å fylles til randen med donasjoner fra norske stuer!

5: Tolix stoler. Feens barn kommer til å rope; Ka tenkte du på mammo? Det ser ut som nokre vaklevorne krakkar som e sveisa saman i blinde på verkstaden te Kurt-Åge.

6: Møbler og pynt med kuskinn dekor. Alle kuer i verden, foren eder og gå til kamp!

7: Bokstaver. Etter at UXR har samlet støv på en hylle, blir UXR lagt i skuffen, og etter en stund doneres bokstavene til en skole. Skolen gir dem videre til årets loppemarked, fordi de ikke kan stave SE SOL OLA med UXR!


8: Lysekroner med prismer, både i hvitt, svart og i sølv... Med alle disse lysekronene folk setter opp i dag, er nok mange som vil havne på loppemarked om ti år!
9: Hyller med pynt. Vi kommer til å bli veldig lei av hyller som samler støv, enten det er tallerkenhyller eller hyller med nips, samlet som et stilleben!
10: Telysestaker og pynt i limegrønt og turkis. Jeg tror ikke det kommer til å ta ti år engang!
Hva sier du-er du enig? Eller har du kanskje et helt annet stalltips??
***************************************************
ET LITE VEDHENG: Etter 16 kommentarer ser jeg at flere tipser om Greengate koppene? Huttetu for en skjebne--men siden jeg fremdeles har skapet fullt av blå keramikk tror jeg det må gå MER enn 10 år! Jeg måtte bare ta det med, sånn for ordens skyld. Hilsen Emmeline

45 kommentarer:

Fru Fjeldhammer sa...

Hva med greengate koppene? *blunker*

joanna sa...

Hihi..Du har nok rett i at mykje kjem til å havne på loppemarknad med tider og stunder. Eg såg gjennom eit album frå 10 år tilbake, og stova mi ser nok heilt annenleis ut no ja. Men eg lurer jo på kor det har vorte av alt eg hadde då??

Brit Strikkenerd sa...

Morsomt å la tankene vandre på dette. Kanskje vi kommer til å angre stort på alt det vi har malt hvit og det går rake veien til loppis!!

*Hege*-mine små skatter sa...

Jeg tenkte også på Greengate koppene...:) de håper jeg vil vare "evig":))

Anonym sa...

Det aller meste går av moten, selv det vi regner som klassisk. Det går vel i bølger, men jeg tviler (og håper) at vi ikke får en ny furuhelveteperiode noensinne.

Hilde sa...

Du har nok sikkert rett ja.. Ihvertfall når det gjelder telysestakene i limegrønn etc.. Kjøpte noen sånne (og turkise som jeg fortsatt liker..) i fjor, samtidig som jeg kjøpte masse til baderommet i samme farge. Da syntes jeg det var kult.. I år er det merkelig nok ikke det.. I år vil jeg ha lyseblå!!
Ha en fin helg!

Bdicte sa...

Hehe, helt på kornet!! Det med turkis og limegrønt er jeg allerede klar til å donere til loppemarked....hihi!

Huset i Hagen sa...

He,he. Tror ikke det går 10 år engang med enkelte av disse tingene her havner på loppis - eller på miljøstasjonen ;0)

Mummimamma sa...

Du har så rett, så rett Emmeline.
Og jeg må nok si meg enig med Fru Bellona, er redd Tilda havner på loppis.
Husker du slike hjemmesyde hekser på sopelime av bjørk, som var sååå populære å henge over ved-ovnen, for da fløy de nesten?
I dag ser jeg disse fly rundt på loppemarkedene, og ingen vil ha dem, stakkars heksene :)

Hmmmm....forstå-seg-påerne hevder IKEA ligger 1-2 år etter trendene, så den med at de lå foran trendene er ny for meg.
Jeg har nok mest tro på at de ligger etter jeg.
De har jo kommet med masse romantisk, småblomstret i det siste, og kopper og fat i "blonde"-mønster.
Og jeg er redd den romantiske, småblomstrere og chabby-chic er på vei ut jeg da.
Også akkurat nå som jeg har fått meg en hvit Ektorp-sofa da, sukk... :)

[morgrethe] sa...

Jeg er sjeleglad. Ut fra lista di har jeg kun to Tilda-damer. Og det jeg har sydd selv havner neppe på loppemarked. Men dette sier vel kanskje mere om at jeg ikke er noen interiørblogger....tror du ikke? Jeg er ikke typen som flytter rundt på ting, er sikkert altfor lat.

Jeg har hørt av en stylist at IKEA "styrer" stiltrendene. Men dette er det vel mange meninger om. Jeg har iallefall ikke peiling.

Nancy har vært på oppdrag igjen. Så ei lattermild dame i avisa. Kult!

Lykkehuset sa...

Enig med deg:) Tilda dukkene har jeg nettopp fått øynene opp for jeg da:O Treig....
Alle veggene i huset vårt er hvite eller tilsvarende, men nå kommer jo mønstrete tapeter for fullt.. UPS! Heng med den som kan;)
Gøy å se tilbake til sennepsgule og bonderøde vegger, og litt spennende å se fremover:)

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Halan her... du glemte fattigmannsølvet og par tusen kvadratmetre hvitmalte gulvplanker..hehe, (eller kanskje gulvene havner på st.hans bålet)

Photo-Me-Life sa...

Jeg tror alt stål på kjøkkenet garrantert vil være borte.

Jeg har vært livredd for at haremsbukser skal bli in igjen.

Mulig jeg sitter om 10 år å ler over bloggen jeg hadde i 2008 hvor alle møblene var hvite på samme måte som jeg ler over det jeg hadde da jeg var 23.

Tove sa...

Dette var eit artig innlegg! Kanskje du skulle utfordre alle oss bloggarar til å finne ti ting heime som vi trur vi flirar av om ti år! Det fyrste på mi liste ville vere Crocs. Ikkje akkurat interiør, men jammen ikkje langt unna! Trur Crocsomanien har invadert dei titusenvis av heimar! Las ein trendforskar som meinte at Crocs er latterleg allereie om nokre få år. Kven veit?

Anonym sa...

Hehe, du har nok rett i masse her. Jeg husker at jeg hadde så lyst på den gustavianske (håper jeg husker rett) spisestuen som IKEA hadde før. Da jeg endelig ble voksen nok til å få råd til å kjøpe meg noe som helst, så var den tatt ut av kolleksjonen *trist*

Jeg kan ikke forstå den gule fargen som IKEA har kommet med nå. Men jeg har aldri vært noe glad i gult da.

Anitas hus sa...

Jeg skrev engang under på ett papir til min mor at jeg ALDRI ville gå med slengbukser. Men når slengbuksene kom på mote kunne jeg ikke tenke meg å gå i noe annet. Når moten var over syntes jeg buksene var grusome igjen. Rart hvordan vi lar oss påvirke;)

Ellers så likte jeg skildringen din godt og må nok si som flere her at jeg tenkte på greengate kopper jeg også, selv om jeg håper ikke at det skjer... Eller kanskje for da kan jeg kjøpe de billig;)

Anita sa...

IKKE min søte lille Tilda kanin vel??!!!!!!!!!!!!! Nei, spøk til side, har tenkt på dette masse i det siste selv, og kan ikke helt skjønne nå at jeg skal bli lei av NOEN av tingene;o) Forresten så er det slike innlegg fra deg som gjør bloggen din sååååå lesverdig, innlegg som det ligger litt tankeer bak, selv om det er artig!! Greengate koppene mine kommer ikke på loppis, fordi de knuser så ofte at det rekker de ikke;o) Nå skal jeg på jobb! Goood søndag!

ENGEL sa...

tror nok ikke vi har samme stil om 10 år,men at gjenbruk da også er viktig tror jeg fortsatt.bare den tiden med mørker farger som vinrød,grønn og sennepsgul ikke kommer tilbake er jeg fornøyd!

TM sa...

Morsomt innlegg! :-D

Alt endrer seg jo hele tiden, og trendene kommer igjen og igjen! Ganske mye hvitmalte ting som kommer til å havne på loppis snart, og da vil folk ha det motsatte: FARGER. Sånn er det iallefall med meg. Men det varer jo bare en liten stund, og så er det muligens det motsatte som gjelder igjen...

Tror Ikea følger med på en rekke av de mest populære utenlandske bloggene og snapper opp trendene der. Jeg vil i allefall påstå at mange blogger er tidligere ute enn Ikea.

MeyBiMe sa...

Ja dette blir spennende Emmeline :-)
føler allerede jeg bor i et loppemarked :-D
Ha en fantastisk og fortryllende fin dag i solen :-)
Det skal jeg :-D

Ann-Cathrin sa...

Morsomt innlegg:) Så blir det spennende å se hva som slår til;) Ha en flott søndag!

Unknown sa...

Alt det turkise og lime-grønne forsvinner nok først...vi kvittet oss jo med alle "kvikklunsj" fargene fra tidlig 90-tallet også...rart det der...Pløya igjennom IKEA katalog, og mye falt liksom ikke helt godt i øynene mine i år...vet ikke hvorfor. Mulig det er den gule sjenken som forstyrrer meg...

Den gode feen sa...

Hehehe, så morsomt. Eg er nok litt forut mi tid eg då. Eg kunne nemleg allerede ha gitt både lysekruner, tildadukker og nipseri til loppemarked.... Og Tolixstolar har eg slått frå meg å kjøpe, hehe. Kanskje eg kjøper ein barkrakk slik at eg slepp stå å ete middag. Det passer nemleg best med to krakkar attåt kjøkkenøya, så karane sit og eg står ved middagstid. Hahaha.

Eg er sikker på at me også vert lei av alt det kvite, og ein vakker dag står me der med spyleslangen og spyler bort malingsfjerningsmiddel og lag på lag med pastellfarga maling for å få fram treverket igjen. Sann mine ord :)

Klem

Mummimamma sa...

Hei Emmeline!

Nei, jeg har ikke tatt kontakt hverken med avisa eller journalisten.
Nettopp fordi jeg ikke er sikker på om det er bare jeg som har skrevet om dette.
Jeg er nok litt feig der, liker ikke å lage bråk.
Og siden det er omskrivninger, så går det an å påstå at man har bare blitt inspirert og dermed skrevet det selv.
Så jeg lar det ligge jeg, får velge å ta det som et kompliment :/

Angående Greengate, det tror jeg faktisk ikke havner på loppis jeg.
De er for morsomme og anvendelige til det.
Og jeg har også skapet fullt av blå keramikk, og jeg gir det IKKE til loppemarked, jeg er fortsatt glad i det og bruker det ved enkelte anledninger.
Ikke finner jeg det på loppemarked heller, jeg finner blå krus og annet blått, men ikke blå, ekte keramikk. Det beviser vel bare at vi den gang investerte i noe tidløst og varig, tjiho :) Klem

tinemor sa...

Ja, desverre er det jo slik.
Ting vi elsker, blir man lei, og så blir det umoderne og havner på loppemarked.
Trist ,men.

Drømmen om en eplehage sa...

Så festlig altså!

Jeg tror nok du har rett i mange av dine antagelser. Jeg kjøpte meg ett knall gult stereoanlegg for konfirmasjonspengene mine jeg. Det hadde stått helt i stil med den gule sjenken til IKEA. Problemet er at stereoanlegget fant veien til ett loppemarked for mange år siden så det skal vel litt til om de møtes.

Jeg har lurt litt på om fattigmanns lysestakene mine vil lide samme skjebne som alle mine messingstaker fra tidlig 90 tallet gjorde...
De havnet nemlig også på loppis.

Ser nå når jeg skriver at jeg har jaggu med bidratt til noen korpsturer med mine bidrag til loppemarkeder jeg også selv om ingen av min har spilt i korps.
Flott ting; gi litt og kjøp mer.


Ha en kanonflott søndag Emmeline!
Og så må jeg bare si at det høres ut som dere har hatt en kanontur til hovedstaden og IKEA. Angrer litt på at jeg ikke har laget en ti-femten innlegg om de 1,6 tonnene med ikea varer vi fikk til huset før vi flyttet inn. Føler jeg må være mye mer tydelig på at jeg synes ikea er topp. Ikke sikkert jeg får gratis tur av den grunn, men en bong på gratis kjøttbollemiddag med valgfri drikke bør vel være oppnåelig, eller...


Tuddelu!

Gry sa...

Tusen takk for "datakyndig" hjelp!:-)

Halleluja for loppemarkeder!! Der kan vi kvitte oss med alt rotet og samtidig kanskje sanke skatter som andre ikke vil ha...Her hvor jeg bor er det alt for få loppemarkeder, og det savner jeg skikkelig fra den tiden jeg bodde i Oslo. Loppis er gøy, men her i huset var det mannen som var mest frelst, og dro derfor på loppemarked de lørdagene jeg hadde jobb. - Og kom hjem med enorme 50-tallsmøbler som jeg ikke var helt enig i.Drømmen var visstnok ei negerdame og en stålampe med tre forskjellige farger på plastskjermene....HELDIGVIS fant han det ikke;-)

Ha en fin søndag Emmeline.

Gry

Unknown sa...

Jer enig med deg gul ikea kommode med rokkoko bein blir neppe min favorit heller.Du har en veldig hyggelig blogg,jeg er ny blogger, besøk meg gjerne på :http://charmerendegjenbruk.blogspot.com/
Klem...Ellen

Silkeline sa...

Akk ja, hvor er verden om 10 år? Det er ikke godt å si, og takk for det....
Jeg sitter å ser meg om her i heimen, og jeg kan se maaange ting som allerede nå er ganske så klar for loppemarkedet....dog ingen gul sjenk fra Ikea....heller en Billy i eik.
Rart hvordan man forandrer stil og smak, særlig jeg som bare kan snu meg to ganger rundt, og vips, så har jeg skiftet mening. Er nok litt lettpåvirkelig og vinglete er jeg redd:-P
Det finnes jo så mye fint i dag, og jeg tenker sjelden på om det er like fint i morgen....Selv det "tidløse" kommer til å forandre seg etter hva som er på mote, alltid med en ny, liten vri.

Nå må jeg ut å beise hus....Æsj så kjedelig!...

Ha en deilig søndagskveld.

Mia sa...

Du tar nok ikke helt feil her, nei... mye av det som er "IN" akkurat nå vil nok være veldig "UT" om ikke så lenge. Når det gjelder lysekroner med prismer, så "arvet" jeg min, som henger over kjøkkenbordet, fra noen venner som var klare til å kaste den ut... fordi de var blitt minimalister. Og det var tre år siden! Jeg er fortsatt glad i lysekronen, så den får nok henge leeeenge hos meg, men Green Gate skålene og muggene mine har faktisk vært forvist til sommerlagring iår... "out of sight out of mind", men nå er de faktisk på vei inn igjen hos meg... hihii. Men, jeg har heller aldrig påstått at jeg er så trendy da...

Solveig sa...

hihihi, du er bare morsom altså!!! jeg er kanskje mest opptatt av hva som er på loppemarked akkurat nå, jeg da:) eller hva som er trendy akkurat nå - så får jeg heller bekymre meg for hvordan jeg skal bli kvitt trendpynten senere:):)

jeg har jo ikke spurt deg, følte meg litt teit egentlig som ikke har spurt før: kan vi få knappe deg inne hos oss?

LillaFlisan sa...

Vilken trevlig blogg och humoristiskt inlägg!
Jag tror du kommer att få rätt!
Flisan, sverige

Solveig sa...

og så kommer planlegging nr2: hvis du vil være med på bloggetreff i bergen. hvilken av lørdagene i oktober passer best for deg?

Smineset sa...

Mitt tips er Lexington puter. Jeg tror jeg kommer til å klype meg selv i armen over å ha betalt alt-for-mange-hundrelapper for noe som ser ut som det amerikanske flagget uten en gang å være det... ;-) Men pr nå er jeg villig til å risikere det! Ha en fin søndag!

Anonym sa...

Hei,og takk for en morsom og veldig inspirerende blogg!Her vil jeg komme innom og kose meg ofte!Nå vil jeg ønske deg velkommen inn i min bloggverden som er krydret med litt av hvert...

Anonym sa...

elles sont belles ces poupée tilada , trés joli ton blog !

Anonym sa...

Ja, enig med deg! er sånn noen ganger at pga all interiørblad + blogglesing er jeg nesten lei av ting før jeg har sett det " in life"!! Gidder ikke kjøpe ting fordi jeg tenker at dette har jeg jo sett så mange ganger..hva med alle møbler med avskallet maling?? skal nok bli lei av de og..ser noen butikker som selger gamle fjøskrakker for flere hundre kroner..nok til å skaffe hjertetrøbbel for mange bønder..!

inkala

Anonym sa...

Hehe, artig og tankefullt innlegg som bare du kan få til:)Det lime-grønne ryker først!! Det er jeg helt overbevist om.. Og jeg som har sååå mye.. Pakker det på alle som kommer innom, og er nå nede i syv!! limeputer.. (jepp hadde vel 12 stk i diverse mønster ugh...)men noen bekjente er begynt nå å like det!!! Stål er vel også litt ut og avleggs på kjøkken?? Men så deilig at vi alle har ulik smak:) Ha en fortsatt super dag!! Er det greit om jeg lenker til deg på min blogg?

Olstad sa...

Gud for ett artig innlegg jeg har topp to liste

1) Crocs
2) Prikkete ting.

Ellers tror jeg vi slipper å se Green Gate koppene på loppemarked på 10 år for jeg tror ikke de holder så lenge jeg har desverre slått skal i flere av mine...

Anonym sa...

Alle er enige om å kaste dritten når den går av moten. Alle er enige om at det og det er dumt - NÅ. Alle er enige om hva som skal shoppes til en hver tid. Er det ikke pussig; Alle kjøper det samme til samme tid og kaster greiene i flokk, samtidig bruker boligjournalistene ord som "individualisme." Det er ganske rart.

Sussen sa...

Oi! Her var det mye nytt! Så flink du er til å oppdatere bloggen din med masse nye bilder! Masse hyggelig lesing også.
Håper du har hatt en strålende sommer!
Selv har jeg startet min interiørkarriere og er endelig i gang med bloggingen igjen etter lang tids pause...
Hilsen Sussen

Anonym sa...

Excellent blog! Do you have any recommendations for aspiring writers?
I'm planning to start my own site soon but I'm a little lost on
everything. Would you recommend starting with a free platform like Wordpress or go for a paid option?
There are so many options out there that I'm totally confused .. Any ideas? Kudos!

my page - quantrim facts

Anonym sa...

This paragraph presents clear idea for the new users of blogging,
that genuinely how to do running a blog.

Take a look at my web blog :: quantrim formula

Anonym sa...

I all the time emailed this web site post page to all my contacts, since if like to read it afterward my links will too.


Feel free to surf to my website; quantrim buy

Anonym sa...

Thank you for the good writeup. It in fact was a amusement account it.
Look advanced to more added agreeable from you! By the way,
how can we communicate?

Review my webpage is quantrim scam

Related Posts with Thumbnails