mandag 18. august 2008

Hundre dresskledde mennSå er dagen overstått. Min eldste sønn var svært betuttet da han kom hjem fra skolen i dag. De to yngste i familien benket seg rundt kjøkkenbordet for å høre nyheter fra den store og ukjente Gymnasverden.
Dette er den verste dagen i mitt liv, sa den unge mannen. -Det var nemlig hundre gutter i dress der! De små sperret opp øynene, og jeg måtte jo bare replisere at det ikke kunne være tilfelle?
-I dress??
Joda, noen få hadde skjorte og slips, men resten hadde dress, forklarte min sønn alvorlig.

Nå må det sies at gutten på mystisk vis har havnet på en skole, som i forrige århundre var et fasjonabelt klekkeri for rikmannssønner, -men det var vel dengang? Skulle de i konfirmasjon da? lurte lillebroren på, uten å få noe svar.
(*I lillebror sitt hode er det utenkelig å gå i dress uten en god grunn!)

Det var hundre som kjente hverandre i en gjeng -og så var det meg, sa den unge mannen dystert. --Og det var ingen som tok buss og ingen som syklet....

Femhundre elever -og alle gikk? spurte Emmelinemamma mistenksomt. -Skal si dresskledde unge mennesker er miljøbevisste nå tildags!

Og da jeg kom på busstoppet, så åpner ikke det før i morgen!

Kan det virkelig være mulig? svarte jeg -Hadde de lukket busstoppet, som var åpent i går?

Ja, mente poden- så jeg gikk bare hjem istedet... -og da måtte vi bare le alle sammen, for det er LANGT å gå hjem!
Sønnen har nå fått trøst og mat, og vi har ledd litt til... -og Emmelinemamma har forsikret barnet om at det innimellom alle de dresskledde unge mennene, sitter noen helt vanlige ungdommer. -Som han ikke har sett ! -Som ikke *bor i burgrill ! (dvs*ligger i solarium dagen lang)

Emmelinebarnet har derfor bestemt seg for å sykle til skolen i morgen! Uten dress ! Jeg krysser fingre for at noen av de hundre unge mennene legger dressen på hyllen de også;) Ellers kan det jo bli et interessant år--både for store og små!

44 kommentarer:

Fru Fryd sa...

Guri malla for en start! Godt at han har en mamma med mange gode trøstende ord. Skjønner også at han har arvet pågangsmotet og ironien til mor, så lykke til med sykkelturen og det nye skoleåret til deg ungemann!!Stå på;0)

Unknown sa...

Hjelpe meg...jeg er helt enig med lillebor, enten skulle de nok i konfirmasjon eller en begravelse:-)

Fjordheim sa...

Trodde den sønnen din hadde veldig god fantasi. Kan fortsatt ikke forstå at ungdommer nå til dags stiller opp i dress første skoledag på videregående. Eller er "klasseskille" på tur inn igjen)?
Men historien er morsom
uannsett om den er sann eller ikke.
Har en jeg og som hadde første skoledag på videregående i dag. Og jeg lurte også på om han visst hvor han skulle og om han klarte å finne frem. Han er veldig glemsk til tider. Men han er litt heldigere for han skal gå i samme klasse som en kammerat. Så jeg tror det skal gå bra.
Lykke til videre med andre og flere skoledager.
Ha ei flott uke :)

Orlaug sa...

Oi...trudde faktisk ikkje det var slik "no til dags".
Ikkje rart han følte seg litt "ute" der...men det går seg nok til..

Anonym sa...

Hei Emmeline.

Hos oss pleier vi å lese det du skriver men vi pleier ikke å kommentere. I dag måtte vi bare.

For her har vi ledd høyt av deg og unge H og lillebror. Vi ser det for oss.

Hvis storebror ligner på deg
så skjønner vi at han ikke er veldig glad for å ende opp blant en gjeng burgrillere i dress.

Men på den skolen er vi ikke overrasket over at de går i dress på første skoledag. (Sjekk hjemmesiden til elevrådet,HAHAHA.)

Du må hilse H og ønske lykke til i mørkeblå omgivelser. Han kommer nok til å bli en flott politimann, sprek som han er.

Hilsen oss i svingen

BO sa...

Fann han veien!? Har han gått feil? Russedress? Kanskje han havna blant dresskledde marinegastar... :-)

Stakkar guten, alt blir betre i morgon. Brunsteikte små jyplings bergensarar i dress burde jo vera lika forbudt som røyking i skulegården!

Anonym sa...

He he, på den skolen har jeg gått. Selv om det føles som det er hundre år siden, så ser det ut som kleskoden ikke har endret seg noe særlig. Tipper det finnes mange koselige undommmer blant de dresskledde når en blir kjent med hopen. Lykke til.

Nina

Rosa sa...

Stakkars gut, for ein traumatisk start på skuleåret! Etter å ha lese ein "høydare" i forrige innlegg (turkar litt lattertårer i augekroken) lurar eg på om det faktisk var rett stad han havna, eller om han gløymte å spørje om vegen? Unge glattstrigla bergensarar i dress = frysningar på ryggen. Er det eigedomsmeklar-skulen han har havna på?

Håpar morgondagen vert mykje betre, MED sykkel - UTAN dress. Og så får me håpe det dukkar opp ein kamerat eller kanskje noko endå kjekkare, som kan gje guten ei hjelpande hand om han ein dag mister sekken med lappar frå mor...

silje-sin sa...

Huff, det var litt av en start:) Det positive er vel at nå kan ting bare bli bedre:) Ønsk han lykke til! Jeg har vært dårlig til å kommentere på bloggen din i sommer, men jeg er ofte innom, og koser meg med hvert eneste innlegg! klem fra silje.

HildeS/Frøken Fryd sa...

Hjelpe meg, "burgrilla" den var ny, men treffande:)
Håpar han finn seg til rette på skulen, og lukke til.
Ikkje berre berre å vere ny på ein framand skule.

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Blir betuttet her jeg sitter,det kan da ikke være normalen???... nå har jeg fått noe å sladre om på jobben i morgen, for der startet mange herlige, forventningsfulle elever uten dress....som sykler, går og tar bussen, knallgodt miljø med andre ord!
Det går nok seg til, dresskoden var gjerne avtalt spill???
Klem

Anitas hus sa...

He he, jeg er nok mest enig med din minste sønn. Det må være en god grunn for å gå i dress...
Huff, får håpe sønnen din får en bedre dag imorgen;)

tinemor sa...

For en start da du!
Skjønner han fikk litt sjokk. Men det er nok noen "vanlig" klede i mellom.
Håper det går bedre i morgen da! ;-)

åsemor sa...

Er det mulig !!Går virkelig gutter på skolen med dress ? Dette fenomenet er ikke kommet til Molde enda, tror jeg. Jeg må høre med Karoline-datter, hun skulle ha kompetanse til å svare på dette da hun jobber med klær. Starkas Emmeline sønn som må gå omgås disse vesnene, håper inderlig at det dukker opp noen kamerater i dongery og t-skjorte, slike som finnes her.
Så du skal til å sy nå da, det blir spennede med nye gardiner. Skulle hatt nye både på kjøkken og stue jeg, så nå forventer jeg at du inspirerer;)

Artig å lese innlegget ditt om hva vi finner på loppemarkede om noen år. Synd jeg ikke var hjemme i helga så jeg kunne tipset deg om det du glemte :)

Kos deg med uken Emmeline :)

♥bagatellar♥ sa...

Lurer på ein ting, skal tro om jentene hadde standsmesseg Laura Ashley kjolar sidan gutane hadde dress, eller matroskjolar kanskje??... Må nok sei meg eineg med veslebror, dei skulle nok i konfirmasjon eller noko sånt alle saman. Dei vart nok henta av pappas limousine, køyrd av pappas sjåfør, for en kan nok ikkje nytta offentleg transport eller sykkel om ein har på blådressen.

Karna sa...

Huffameg....hva er det for en skole du har sendt gutten din til? Får håpe det ikke er Notar sitt klekkeri!?!?!

Stakkar, det kommer nok til å bli MYE bedre, min søster har sendt sin mellomste gutt til Austevoll på skole, han kunne ikke komme seg fort nok ut døren og flytte på hybel....men det var på lørdag. Mandag så var det sukk og stønn, og gud kor kjedelig....så nå er mammaen glad igjen, for nå vil sønnen komme hjem til helgen allikevell...trusselen var at de ikke skulle høre noe fra ham før til jul...min søster var helt knust!

For en hytte dine foreldre har, utrolig flott!!!!!

Mitt hvite hus sa...

Oj for en start på et nytt skoleår. Det hørtes veldig spesielt ut. Hvilken skole er detet?

Men så bra at han har mot til å sykle til skolen i dag =) Flere slike unge menn skulle Norge hatt=)

Lykke til, håper det blir en litt bedre dag i dag=)

Klem

Jill sa...

TUUUUUUSEN TAKK for nok en god latter, og unnskyld for at jeg ler av din førstefødte.
men jeg leste altså de to siste innleggene i ett.
Hva skulle mann ha gjort uten Post it-lapper :-)
Gleder meg til å høre om juleballet!!!!
Har hørt at de skal være spektakulære og dyre på den skolen :-)
Du må nok begynne å spare til Limmo eller helikopter-leie.
Det skal jo arriveres med stil!

Ha en flott dag!!

☆Therese sa...

:o) Er det en slags "Engelsk kostskole" du har sendt ham til eller ?! Trodde ikke det kunne finnes så mange grillede dresskledde unggutter på et sted jeg.

Ønsker den Emmelinemannen jr lykke til, disse guttene kommer nok til å skifte til sægge bukser (skrives helt sikkert ikke sånn hi hi) etter en stund ;o)

Silkeline sa...

Stakkars gutt, det var litt av et førsteinntrykk! Dress???... underlige med ungdommer som frivillig trekker i dress, er det ikke det da?:)Ja ja, får håpe at det går seg til....og at han vil trives blandt de dresskledde etterhvert:)Lykke til.

Anonym sa...

Stakkars han da!Håper det går seg til!Blir spennende å følge med på dette...Du er virkelig god til å skrive!Ha en go dag da!

Drømmen om en eplehage sa...

Det er kansje stygt å le, men hva skal man gjøre da...
Livet er jammen ikke lett på veien mot å bli voksen. Ikke alltid etter man er blitt voksen heller...

Håper virkelig de ikke har tenkt å gå i dress slik til hverdags for da tror jeg Emmeline må gå til annskaffelse av en skjortestrykedame. (min største skrekk for jeg er ikke komfortabel med strykejernet i det hele tatt he, he!)

Håper han kommer hjem litt mindre motløs i dag!

Mitt hvite hus sa...

Hei igjen O=)

En liten til deg inne hos meg=)

Kerstin

Pulsatilla sa...

Her er det vel ikke pent å le av en stakkars ung mann som har hatt en tøff start på gymnaskarrieren. Får håpe mor har rett og det sitter noen alminnelige ungdommer innimellom dressene. Og kanskje inni dressene også, ikke vet vel vi hvor stor makt rikmannsmødrene har over sine poder?
Men litt må det vel være lov å dra på smilebåndet av lillebrors kommentar. Hvorfor i all verden skulle noen gå i dress sånn helt utenvidere?

Maria Louise sa...

Nå ble jeg litt lattermild her jeg sitter.. stakkar stakkar.. Og så ble jeg veldig nysgjerring på hvor i allverden han går på skole... Men han er en tøffing så det der ordner seg! Har vært på den nye butikken - med mann - i dag og du verden så koselig!! Jeg lovte å komme tilbake når vi vet om det er jente eller gutt som ligger inne i magen. Da skal det handles! :) Ha en fin dag!!! KLem!

ENGEL sa...

ojoj...det var jammen utrolig.trodde unge menn hatat dress jeg......jaja. masse lykke til til begge 2!!!hihi

Dagny- Heim sa...

Nei, no fekk eg meg ein god latter, mest av det forrige innlegget. Det siste her ga litt meir "stakkars-lille-vennen-for-ein-uheldig-start-fekk-lyst-å-redde-han" følelse ;-)

Unknown sa...

Himmel og hav for ein start på det nye skuleåret. Men du skriv så fantastisk godt at eg har allikevel ledd så tårene trilla:)
Får håpe det går seg til for den unge herremannen tross alt...
Lykke til vidare!! Må nok innom att her i håp om ein oppfølgingshistorie frå denne skulen, ja.

Two sa...

Herlige historier om skolegutten din. Venter spent på del 3!Juliann

Dagny- Heim sa...

Det ligg forresten ein award og ventar på deg på bloggen min :-)

Solveig sa...

hei hei! må bare le, kjente meg utolig godt igjen i det miljøet der:) du kan trøste han med at det ikke blir noe bedre med tiden, men at han kommet til å få MYE å le av.

feks: gutter med hårbøyle, gutter som møter opp til hyttetur med louis vuitton-bag [men ingen støvler til en hyttevei som er lagt I en bekk i bergensområdet], jenter som ikke kommer på skolen fordi de ikke har mistet maskaraen sin, gutter som møter opp til snekker-helg i brune 1 meter lange spisse skinnsko, armanibukse og ROSA skjorte.

hehe: du har jo evnen til å se det artige i saker og ting, så her tror jeg oppgaven din må bli å overføre så mye av den som overhodet mulig:):)

du er herved knappet.

ps: da tar jeg bare en av de helgene jeg:)

Dans på roser... sa...

Hei.
Prikketrend har ikke vært nevnt i denne runden, det er riktig.
Men debatten har jo vært oppe før, som du vet....
Og yess, prikketrend er det faktisk noen som har påberopt seg å være skaper av! Sprøtt, ikke sant?

Anonym sa...

Sikker på at han havnet på rett plass? Det kan jo hende at han tok feil og havnet på jussen eller NHH?
Jentungen min går gjerne i pysjbukse eller joggebukse, så hun hadde nok ikke blitt så veldig begeistret hun heller.

Du skriver alltid så herlig, og det er en fryyyyd å besøke bloggen din.

I dag reiser jeg og mamma til Kemer, kanskje jeg finner den samme internettkafeen som du var på? Livet er ikke det samme uten internett!

@__EY__ sa...

Hei,

her kommer jeg for
å flire deg som har
lest 57 innlegg uten
å finne en prikk : )

Høres ut til å være
en spesiell skole,
Er han en smule lik
moren klarer han seg
garantert kjempebra ; )

See you.

Inger sa...

Stakkars gutt :-D.
Ingen kan iallefall si at det er kjedelig med barn, samme hvilken alder de er i..

Shabby-Roses-Cottage sa...

Dear Emmeline,
I don't understand the text ;o) but your pics from summerhouse...wow!!! It's really how in heaven :o)
Many lovely greetings,Patricia

Lykkehuset sa...

Hei, hei! Var innom og så noen flotte "Lexington" puter hos deg. Hvor fikk du tak i lex merkene da? Super blogg;)

Unknown sa...

Må bare ønske den unge herren lykke til og gi han rådet om å være tro mot seg selv.Det kan være tøft i den alderen, men han vil komme SÅ mye lenger med det senere i livet!
Ellers må jeg bare si at innleggene "Den forunderlige reisen" var bare knallgode,og gleder meg til flere slike.
:) fra meg.

hvitstil.com/Christine sa...

Emmeline. Som jeg koser meg med bloggen din. Jeg må lese utdrag til mannen nesten hver eneste kveld! Noen burde virkelig plukke deg opp som spaltist!

Klem

Anita sa...

Lurer litt på hvordan det går nå jeg da, etter to dager til!! Håper at det går bedre med han! Rart forresten at de hadde dress så mange, men skinnet kan bedra da;o) Få høre fortsettelsen, please:o) Klemmer!

@__EY__ sa...

Huff,

jeg er sikkert
overtrett, men
nå leste jeg ordet
ditt igjen : )

-Prikketrend ?????

Anonym sa...

Emmeline! Du skriver så bra. Jeg koser meg virkelig når jeg leser i bloggen din.

BO sa...

Eg har utfordra deg! :-)

yanmaneee sa...

kd 12 shoes
off white jordan 1
kobe byrant shoes
moncler
paul george shoes
bape
jordan 11
supreme clothing
goyard
golden goose shoes

Related Posts with Thumbnails