fredag 5. desember 2008

Desemberminner fra TV skjermenNoe av det kjekkeste med desember er julekalenderen på tv. Da jeg var liten var det Skomaker Andersen og Tøffe Tøflus som stod for julestemningen. Serien ble første gang sendt i 1979 da jeg gikk i 2.klasse. Siden gikk den i reprise i 1981, 1984, 1988, 1993, 1998 og i 2003. Nå er det bestemt at Jens Petrus ikke kommer tilbake, og han har vel kanskje gjort sin misjon?


I år er det Jul i Blåfjell som går i reprise. I 1999 rullet Blåfjell over skjermen første gang. Jeg var så imponert over de flotte ullklærne, og strikket og tovet som en gal for at ungene mine skulle få nisseluer. Jeg var ikke alene. Da vi skulle ta juleferie det året, krydde det av små blånisser på skoleplassen. Siden har serien vært vist i 2001 og 2004. I 2002 kom oppfølgerserien Jul på Månetoppen, der både Blånisser og Rødnisser var med. Blånissefødsler er forøvrig en solid hurraopplevelse. Har du ikke fått det med deg, så må du følge med. Det skjer en av de nærmeste dagene.

En annen minneverdig serie som går i reprise i år er The Julekalender på TV2. Den aller første gangen serien rullet over skjermen (1994) måtte vi faktisk vente med julemiddagen hos oss for å se hvordan det gikk med Benny, Olav og Gjertrud; som forøvrig ga EKSTEMJULEPYNTING et ansikt. Vi snakket norsk engelsk med ungene på skolen og det var vanlig å si ting som; vi får håp' de' bli likar i mårra, bob, bob, bob, ikke sant, og de' e' bærre lækkert! The Julekalender gikk også i reprise i 1996 og 2003.

Mitt absolutte julekalender høydepunkt er likevel fra Julen 2006. Da presenterte NRK storsatsingen Jul i Svingen. Meg og Emmelinemannen ble så fenget av historien at vi så på Barnetv selv om vi var alene hjemme. Uten barn. Jeg har funnet et fantastisk intervju med to av karakterene i serien. Morten Mygg og Klara Klegg. Her kommer perlene på en snor, bokstavelig talt. Merk dere bare hvor umodent det er når barn får barn...24 kommentarer:

Metteflette sa...

Ha ha ha så herlig!!! De hadde ihvertfall ikke rukket å få stjernenykker ennå!Her kom det rett fra levra! Jul i svingen var også en favoritt hos oss! Elsket Linus i svingen også! Husker jeg lette febrilsk for å finne tittelmelodien til serien som Odd Norstoga sang! Jul i Blåfjell er jeg vel litt mer lunken til men det er jo barna som skal like det da kanskje :-)
Må bare si at jeg holdt på å le meg i hjel av "gi meg en L" historien din!!!! Kjente meg bittelitt igjen også...Stadig noe som forsvinner som ingen har rørt selvfølgelig! Og du, det hvite juletreet var bare sååååå kult! Skikkelig stilig altså!
Ang. strømper så bare send meg en mail når og hvis det passer du :-)
Stor klem fra Mette

Unknown sa...

FA-NT-AS-TI-SK!!! DEt er sant det, det er umodent å få barn når man er barn...
-og er det mulig, virkelig sant at Jens Petrus ikke skal koste av trappa si foran oss lenger?
da må jeg løpe og kjøpe på DVD...

Hulda sa...

Ja, her var det mange kjente fjes. Alle seriene har jo hatt, og har, sin sjarm. :)

Guttemamma sa...

Veldig enig med du, som vi sier her jeg kommer fra . Linus i svingen er gull!!

Frk Mille sa...

Jeg likte også godt Jul i Svingen som de sendte i fjor. Det var så koselig. Vi har de på DVD så vi ser litt på de i år også og koser oss.

God helg!

Anonym sa...

Skomakergaten var best syns jeg. Jeg har kjøpt begge dvd av den. Julekalenderen de viser nå syns jeg ikke er noe særlig...anette

Rosa sa...

Skomakergata er jo sjølve jola, med stor J. Men likevel, sist eg såg det hadde det ikkje heilt samme sjarmen over seg.

Jul i Svingen var morsomt, og eg har òg veldig gode minner til Amalies Jul, der nissane budde på loftet i løa og måtte gjere nissestrekar og nissegleder kvar dag for å få lange huer.

Blåfjell har eg ikkje fylgd med på før, men med ein 4-åring i huset har me full kontroll denne gongen :)

og kva angår "The Julekalender", så har eg aldri sett det sjølv, for i den tida eksisterte det kun NRK1 i heimen, men likevel veit eg at det heng att opptil fleire slike sitat som du nevner....huff.


God helg!

Astrid sa...

Herleg snutt med mange gullkorn! "Likte Skomakergata da jeg var liten..." :D
Eg er nok ein veldig nostalgisk person eg...held fortsatt "Jul i skomakergata" som ein klar favoritt.
Elles så deler eg ikkje den store begeistringa for "Jul i svingen", synest at det var for mykje familieuhygge og dårleg stemning innimellom. (Eg er kanskje litt sær slik, men eg respekterar sjølvsagt dei som meinar noko anna enn meg!) "Barnas superjul" er heller ikkje noko eg ynskjer å sjå omatt... MEN det er godt at vi er forskjellige, og då er det bra at julekalendaren på tv også varierar:)
No kosar eg meg saman med ungane med "Blåfjell" og så kryssar eg fingrar for at nrk sender "Jul på Månetoppen" neste år :)

Anonym sa...

Jeg må jo også være enig i at Jul i Skomakergata er min store favoritt, men jeg savner faktisk Den gylne hale også.....husker dere den. Syntes den var veldig koselig...og at vi lærte mye tegnspråk er det ikke noen tvil om. Den dag i dag kan jeg faktisk alle tegnene til velkomstsangen :)

Anita sa...

Ååååå, nå MÅ jeg bare kjøpe dvd'en med Jul i svingen;o). Kjøpte cd'n med musikken her en dag, koser meg med den i bilen.
Morsomt at det finnes noen andre som også likte Vertshus Den Gyldne Hale. Jeg elsket den, syntes det var så morsomt med tegnspråk.
Fin blogg du har, foressten;o)
Ha ei flott helg!

Lykkehuset sa...

Her går det i Jul i Blåfjell og JUL I SKOMAKERGATA:-) Kjøpte den på DVD i fjor, og ungene elsker serien. Ser den sammen med og får julestemning i hele kroppen! Du så koselig;-)klem

Aina sa...

Gosj, for noen sjarmtroll:0)
Jul i svingen har jeg ikke sett, Blåfjell er vel 3.gangen men synes jo Skomakergata er best.
Og det er berre lekkert og dans en liten støveldans var superfestlig da jeg var fjortis ++, det fenget jo både liten og stor-men ikke bestemor hehe..

Hvordan går det forresten med julestjerne og adventstake "skal bli blå"-prosjektet?

Ha en fin helg!

Sine sa...

Jeg er også opptatt av disse minnene. Etter å ha kjøpt inn Jul i Skomakergata på DVD har jeg blitt forvirret. Den er ikke er som den var. Jeg har ikke sett så mange andre julekalendere, men den i fjor, barnas superjul, var ubetinget FÆL!

Ann-Cathrin sa...

Jul i svingen er det eneste som gjelder her! Vi har serien på Dvd, og den går flere ganger daglig! Minstejenta på 1,5 år til og med kommmer med fjernkontrollen og sier trykk....da mener hun altså sett på jul i svingen;) Men helt enig, det er den beste serien!

Ann Helen sa...

Er så enig - elsket Jul i svingen, og var skikkelig skuffet over at det ikke gikk i år. Blåfjell igjen.. er så lei av mamsen og lillegutt..:/ Hihi, men snuppers sitter fjetret da, så tydeig at det slår ann der det er ment å slå ann:)
God lørdag!

Lena sa...

Jul i skomakergata er julekalendern av alle julekalendere:)Dattern min Thea ser den på skolen hver dag,det er liksom demmes julekalender istedet for småpakker etc.Vi var og så på jul i skomakergata på kinoen her,teateroppsetning.Det var barnebarnet til skomaker Andersen som spilte skomaker Andersen,og det er jo han som spilte Jørgen i orginalen:))Det var stor stas og både voksne og barn koste seg.
Jul i blåfjell bryr ikke mine to seg noe om(Tobias og Thea er 7 og 9 år).Dem synes det er morsommere med The julekalender hehe:D
Ha ei knallhelg

Klem fra Lena

prinsesselinn sa...

hehe, jeg ler meg i hjel...
"Vi snakker om jul i svingen altså... " her gjelder det å ikke miste fokus , og det er nok ikke helt enkelt..
HA ha, takk for fin video, HA en kjempehelg.

Aina sa...

Meg igjen...
En liten oppmerksomhet til deg i disse førjulstider på siden min, mulig du allerede har fått den men jeg ville så gjerne gi den til deg:0)

Vår lille hage sa...

Koselig med alle juleminnene! Jeg likte godt Jul i skomakergata, og Jul i svingen.
Men det er alltid kjekt med slike program før jul, spesiellt når ungene har begynt å komme til.

Klaffen sa...

Hei på du :) Helt enig. Skomakergata er nr. 1 for meg - men Jul i svingen var absolutt fantastisk den også! Skulle ønske jeg bodde i svingen jeg... Vi har serien på DVD og når snuppa er syk eller bare vil hvile, så er det den hun tyr til. Da er ikke mor sein om å sette seg gitt!Nå får man kjøpt skomakergata billig hos Plantasjen, kun 99 kr. Den skal jeg ha! nyt kvelden og livet! jeg skal på julebord og håper at Mr.Rugsprø skal vise resultater i dag... fnis. klem i bøtter og spann

Maria Louise sa...

ååå jeg gleder meg til Linus en gang kommer tilbake. Jeg lo og gråt meg gjennom den serien.. tenk å gråte av en julekalender. Men sånn er jeg.. Vi koser oss med Blåfjell, og merker at butikkene er fulle av blåfjellprodukter som er av stor interesse for eldstemann.. plutselig var ullgenser og ull-lue på ønskelisten gitt.. Ha en fin helg min venn!

Laila sa...

hahaha, og blikket på henne da reporteren spør "er du ikke liten lenger?" så koselig.

Unknown sa...

新女性徵信
外遇調查站
鴻海徵信
亞洲徵信
非凡徵信社
鳳凰徵信社
中華新女性徵信社
全國新女性徵信社
全省女人徵信有限公司
私家偵探超優網
女人感情會館-婚姻感情挽回徵信
女子偵探徵信網
女子國際徵信
外遇抓姦偵探社
女子徵信社
女人國際徵信
女子徵信社
台中縣徵信商業同業公會
成功科技器材
女人國際徵信社
女人國際徵信
三立徵信社-外遇
女人國際徵信
女人國際徵信
大同女人徵信聯盟
晚晴徵信

Unknown sa...

新女性徵信
外遇調查站
鴻海徵信
亞洲徵信
非凡徵信社
鳳凰徵信社
中華新女性徵信社
全國新女性徵信社
全省女人徵信有限公司
私家偵探超優網
女人感情會館-婚姻感情挽回徵信
女子偵探徵信網
女子國際徵信
外遇抓姦偵探社
女子徵信社
女人國際徵信
女子徵信社
台中縣徵信商業同業公會
成功科技器材
女人國際徵信社
女人國際徵信
三立徵信社-外遇
女人國際徵信
女人國際徵信
大同女人徵信聯盟
晚晴徵信

Related Posts with Thumbnails