fredag 19. desember 2008

MaratondagI dag har det vært bursdagsfest hos oss. Lillemor kom tidlig hjem fra skolen, og har pyntet og vasket på egenhånd. Skapet i stuen hadde fått julelys da jeg kom hjem ( *selv om det kanskje også skulle vært ryddet så ble det litt mer jul iallefall)
I fjor var det en liten dame som høflig rakk opp hånden ved bordet. Jeg liker ikke pizza sa den lille, har dere noe annet? Emmeline vartet sporenstreks opp med hjemmelaget sjokoladekake og muffins. Den unge damen så betenkt på utvalget, før hun henvendte seg til meg igjen.

Hvor er de nybakte bollene? spurte hun. Jeg måtte svare som sant er, at jeg ikke er så flink til å bake boller. Derfor pleier jeg å servere muffins og kake istedet. Desverre gikk ikke dette utvalget gjennom sensuren.
Vil du kanskje ha litt chips da? spurte jeg. Men tror dere damen likte chips? Å neida. Det gjorde hun heller ikke. Hun likte bare saltstenger, og hun likte ikke kjøpeboller. Den lille damen var tydelig ganske oppgitt over det dårlige utvalget.


Hun var ikke den eneste som var oppgitt.
Jeg spurte derfor om hun kunne tenke seg et knekkebrød med hvitost? En gulrot? Eller kanskje litt spaghetti fra i går?
Min eldste sønn som hadde overhørt seansen, kom den unge damen til unnsetning umiddelbart. Han kjenner vel sin mor pedagogen -og tilbød seg derfor å løpe på butikken for å kjøpe saltstenger.
I år har jeg gruet meg til den forbaska gjærbaksten. Emmelines nybakte boller tilsvarer alltid en liten mursteinshaug, uansett hvilken oppskrift jeg følger. Men tror dere ikke lille Frøken Saltstang måtte melde avbud? TAKK OG PRIS. Jeg har en mystisk følelse av at vi puster lettet ut begge to.

22 kommentarer:

Anita sa...

Utrolig! Ikke lett å gjøre alle til laks, noen må være torsk også har jeg hørt;0) Så koselig ut ihvertfall! Og jeg tenker at bursdagsbarnet hadde en fin "fest"! God helg!

Anonym sa...

He, he - ikke alltid lett med
barneselskap. Koslig bord var det
og juletreet i blått er jo helt nydelig. Ha en fortsatt fin kveld!
Hilsen Heidi

Prinsesse Elin sa...

ha ha ha ha ha godt at hun ikke kom. Jeg vet hvordan du har det. Nabo jenta er også slik " jeg liker ikke" 11 år og bruker det som en unnskyldning for å ikke ha lyst til å smake går ikke i denne heimen. Men det blir slik når foreldrene koser seg med allslags kulinariske godsaker og ungene får pølser. Voksen mat og barne mat. Sånn er det ikke her i heimen. Her har litlå spist fårikål på lik linje som oss andre, biff med bernaise er noe av det beste hun vet og fondy ( det satves vel ikke slik men men)
Her i huset er det bare sigve som kan bake boller. Ingen andre. Murstein som man kan kaste etter fiender naboens katte, det er det jeg lager.
I dag har jeg vært på kvadrat igjen. Ikke en behagelig opplevelse. Måtte ut å kjøpe julegaver til prinsessa.
I morra blir det juletre i denne heimen, det blir gasur på pepperkake huset og det blir julegrøt her på hele slekta. Det er en tradisjon. Prinsessa har laget mandel gave i kveld. Marsipan gris. Vi gikk tom for rød konditorfarge så vi er litt utradisjonelle i år og kjører blått. Funker fint det også!
Ha en herlig avslappet kveld. Klem fra Elin:o)

Olstad sa...

Det så ut som ett veldig hyggelig selskap dere laget til, fniser litt av frøken saltstenger. Mine barn er så små men jeg innser jo her hva jeg har i vente.

Jatte sa...

Hehehe, fint bord dere hadde dekket da ihvertfall ;-))

Lemi sa...

hehe ska kje være enkelt nei...

Anitas hus sa...

Hehehe, slik er det bestandig og min sønn er en av de. Jeg blir helt flau noen ganger... Men, det finnes noen som er verre enn han i blant. En kamerat av han var her en gang som jeg laget pølse med potetmos til de, men kameraten kunne ikke spise pølser for han var allergisk. Neste gang min sønn var hos ham spurte moren hans om hvor mange pølser han skulle ha^^,) Det var den allergien...
Må innrømme at jeg var litt skeptisk til det blå julekjøkkenet ditt, men må bøye meg i støvet og innrømme at det ble knall bra.
Ha en fin helg Emmeline!
Klem:O)

Anonym sa...

Jeg hadde et liknende tilfelle på besøk. Hun likte ikke grøt (vi hadde nissefest), brødskive ville hun ikke ha fordi brødet var hjemmebakt. Jeg tilbydde knekkebrød, men hun spiste bare lyse knekkebrød. Muffinsene falt ikke i smak og godteposen var for liten. Sukk!

Jeg håper ikke mine unger er slik når de er på besøk.

Ha ei flott helg!

Bo med Lena sa...

Hi hi det er ALLTID et sært barn i barnebursdager som ikke liker eller ikke vil leke...

I sommer laget jeg et frukt piggsvin= en halv melon som kropp og en haug med spyd med frukt i masse forskjellige farger stukket ned i "kroppen" + banansplit og paraplydrinker (jada..de var alkoholfrie) og det var en umiddelbar suksess. Selv de sære jentene som jeg i smug hadde håpet skulle vært på tidlig sydenferie likte det de fikk. For en lettelse!!

Denne matsuksessen gjorde at jeg slapp unna selskapslekene...som jeg synes er helt grusomt:)

Bdicte sa...

Haha! "Ja, de ongan, de ongan"! Så jo ut som en riktig så koselig bursdagsfeiring:)

Ha en fin helg, forhåpentligvis uten for mye julestress:)

Lappesola sa...

Ha, ha. Lille herr saltstang bor her hos oss.
Men boller, det kan jeg bake. Jeg inviterer deg herved på studiedag i bollebaking. Jeg garanterer at du får det til.

God helg fra Sol

micano sa...

Veldig kjekt å lese bloggen din. Sitter her og humrer for meg selv!
Utrolig liten frekkas hun madammen der. Hehe hvordan ble det med bollene?
Ha en god helg!
Monica

mali-mo sa...

Hehe. Krysser fingrene for at lillemalien ikke havner i saltstenger-kategorien når hun blir større. Foreløbig er hun sin mor lik og spiser absolutt alt av mat som kommer hennes vei ;)

Og hva er det med sånne boller egentlig? Mine kommer også i kategoriendrapsvåpen, og det synes jeg ærlig talt er litt merkelig, for jeg baker knallgode rundstykker (skryter glatt av meg selv når det er noe jeg føler jeg fikser ja). Nemlig. Aner ikke hva jeg gjør galt jeg. Finner du noengang en oppskrift som funker, må du bare sende meg en mail.

Her er jeg på beina igjen etter å ha slått følge med lillemalien til spysjukens lite koselige land i noen dager. Urk og atter urk. Vurderer å kjøpe sprit-dispenser i julegave til barnehagen slik at ungene kan desinfiseres før de avleveres til foreldrene. Tror du det kan bli tatt ille opp? ;)

God helg!!

Elin Osa Søreng sa...

Hehe, boller er vel den eneste baksten jeg kan si med sikkerhet at jeg får til! Har en super oppskrift som aldri har skuffa meg. Men det er endel kaker (hm, man kan kanskje ikke kalle de kaker heller) som har havnet i den store grønne plastboksen her ute.... Gi lyd om du vil ha min superoppskrift- kanskje du overrasker frk. Vanskelig-å-behage neste år? Gratulerer med bursdagsbarn forresten! Ha en flott helg. Hilsen Elin

Marias skriblerier sa...

Jeg ler så godt av innleggene dine! Du har en morsom og lun måte å skrive på. Takk for at vi får ta del i dine hverdagslige ting og tang, morsomt å følge med!

Anonym sa...

Gratulerer med overstått dag..
Ikke så lett med barneselskap.
Var så dum å servere pølse i brød istedet for pizza et år.. det var kun min datter som spiste, i ren skam over sin dumme mor. Hun er heldigvis ferdig med slike selskap nå..
Håper du er på beina igjen.
Ha en riktig fin adventshelg..

Fregnepetra sa...

tusen takk for at du blogger. du skriver så friskt og morsomt. gi meg beskjed om du finner ut av kurs hos mannen med den lille jakken. mannen min trenger også et kurs der. jeg ler når jeg leser bloggen din. det er så gjenkjennende alt sammen. alle har vi vel vært i en eller flere av dine situasjoner (bra bollejenta ikke kom).

Haust sa...

Hehehe, eg må berre flire! Godt å kunne koble av med godt lesestoff på Emmelinebloggen, her spring eg nemleg i skytteltrafikk og tømmer spybøtter. *sukk*

God helg!

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Ha ha, been there, done that! Alltid en kresen sjel, og jeg tror jeg har en slik i hus, men ikke når hun er hos andre...

Hva gjør dere med bollene da, du og Malimo, det eneste jeg kan komme på er at dere ikke klarer dette med gjæren eller at det blir altfor mye mel, bolledeig skal være godt klisset for at bollene skal bli luftig og god...og deigen skal såvidt jobbes med, jo mer knaing og herjing jo verre resultat!
Uff,Klara Klok igjen... jaja du vet jo hvilken skole som har hatt monopol på baker/konditorlinjen de siste 15 årene hi hi.
Klem

Anonym sa...

Har du prøvd å putte bakepulver (sammen med gjæren)i gjærdeigen? Funker!!!

Anonym sa...

Jeg har en følelse av at du kanskje lider av samme sykdom som min mor; null-ro-i-ræven-syndromet... Derfor klarer hun aldri å bake gjærbakst og aldri å lage vaniljesaus uten at det svir i bunnen. Du setter deigen i et skap når du er ferdig med den og setter klokke på så den ringer om en time, og nåde deg om du rører den deigen før det er gått en time!! At du setter den inn i et skap er jo egentlig helt unødvendig, men det er bare fordi du ikke skal se på den for det forverrer utålmodigheten. Og når du har rullet ut bollene så skal du gå ut fra kjøkkenet og igjen ikke våg deg å røre bollene før det er gått 45 min... Så går det som en drøm med myke og deilige luftige boller. Selvsagt må du også være nøye på å ikke drepe deigen med for varm veske, men det er jo bare å kjenne på den med fingeren så du ikke kjenner det når du stikker fingeren i vesken. Ikke gi opp bollene, det finnes jo ikke noe bedre enn nybakte boller!

Unknown sa...

新女性徵信
外遇調查站
鴻海徵信
亞洲徵信
非凡徵信社
鳳凰徵信社
中華新女性徵信社
全國新女性徵信社
全省女人徵信有限公司
私家偵探超優網
女人感情會館-婚姻感情挽回徵信
女子偵探徵信網
女子國際徵信
外遇抓姦偵探社
女子徵信社
女人國際徵信
女子徵信社
台中縣徵信商業同業公會
成功科技器材
女人國際徵信社
女人國際徵信
三立徵信社-外遇
女人國際徵信
女人國際徵信
大同女人徵信聯盟
晚晴徵信

Related Posts with Thumbnails