onsdag 31. desember 2008

...and a happy new year!



Så er det siste dagen i 2008. Det er tid for å glede seg over alle de gode dagene man har hatt, og se frem til alle mulighetene som kommer med ett nytt år.

Tradisjonen tro har Emmelinemannen laget middag i dag. Jeg har kun dekket bordet, og pyntet litt med blomster.

Vi har også innviet serviettene som Christine fra Hvit stil har laget. De var så lekre at ingen turde å bruke dem. Det er kanskje like greit, for da slipper jeg å vaske dem. I følge familien bør jeg stå frem som Norgeshistoriens dårligste vasker. Josefine skulle nemlig bruke sin nye ullcardigan i dag. Etter å ha gjennomsøkt kleshaugen dukket det opp en liten dukkejakke. Jakken hadde blitt forsvinnende liten etter kokevask og tørketrommel, så nå har vi enda et plagg som passer for nyfødte. Den skal få bo sammen med den store GRÅ haugen med klær;)


Akkurat nå sitter mann og barn og ser på tv i julepyntet stue. Det er ikke mange dagene før det skal få komme inn noen andre farger der inne. I morgen skal jeg faktisk i gang med malerkosten--men det er i morgen! I kveld er det bare kos og avslapping!
Utenfor har vi pyntet med lykter. Jeg fikk hjelp til å tenne lysene tidligere i kveld.

Her i Bergen er det tradisjon at barna kler seg ut, og går nyttårsbukk på den siste dagen i året. Da ringer de på dørene til naboene og synger for å få snop. I løpet av kvelden har vi nok hatt nærmere 3o små nyttårsbukker innom. Vi måtte fylle på snopekurven flere ganger.
Vi pleier å feire nyttårsaften hjemme. Her har vi god utsikt over fyrverkeriet, og i tillegg pleier det å være en avslappende og uhøytidelig feiring. Jeg vil benytte anledningen til å ønske alle mine lesere et riktig godt nytt år. Takk for at dere så trofast tar dere tid til å stikke innom bloggen min:) Jeg ser frem til et nytt bloggeår sammen med dere, og håper alle har en kjekk kveld. GODT NYTT ÅR!!!

mandag 29. desember 2008

Emmelines interiørår 2008



Det må være knallgreit å være journalist på tampen av året. Da kan man bare produsere en hel rekke med kavalkader over hva som skjedde i kjendisverdenen, i finansverdenen, i sportsverdenen, i katte-og hundeverdenen osv. For oss interiørbloggedamer blir det jo nærliggende å produsere en oppsummering av hvordan vårt interiørår har vært!



Kort oppsummert har Emmeline ikke gjort de store interiørgrepene i 2008. På tampen av fjoråret kjøpte jeg mine to første Ektorp 3 setere, med hvitt trekk. Det bør egentlig følge et livstidsmedlemsskap i Blendaklubben når man kjøper denne sofaen. I blendaklubben kunne det vært en egen losje for oss bloggjenter som faktisk helt frivillig vasker hvite sofatrekk jevnt og trutt.

Rett før sommerferien kom i gang, malte jeg en vegg på soverommet i turkis. Det er vel omtrent det eneste jeg har malt her hjemme i 2008.

I juli måned fulgte jeg opp med å kjøpe ytterligere en Ektorp til hytten. Sovehjørne denne gangen, med hvitt trekk på den også. Dermed fikk jeg bevist at hvitt trekk fungerer ENDA dårligere på bondelandet enn i en by. På landet går nemlig barna barbeinte hele dagen, helt til de kommer inn og slenger beina i sofaen. Men har man ferie så har man ferie, da er det i grunnen like greit å bruke dagene til å vaske sofatrekk....



Siden jeg hadde kommet så godt i gang, malte jeg derfor også gulvene hvite på hytten i juli 2008. Det ble kjempefint, og er ganske riktig et sjakktrekk for dem som ønsker å vaske MYE!!



På innkjøpsfronten har jeg jo shoppet litt av hvert i året som gikk. GreenGate har iallefall hatt meg som en trofast kunde. Det har gått i rødt og i hvitt.



På hytten satset jeg på pastellfargene.




I løpet av høsten kjøpte jeg nye lampeskjermer fra den nye kolleksjonen, og på slutten av året endte jeg med å slutte ringen med å pynte minitreet med GreenGate hjerter i rødt og hvitt.




I hele år har jeg dradd rundt på lappeteppet mitt og det er ENDA ikke ferdig montert.




Jeg har også kastet meg på blogghylledillen, og har derfor fått opp to nye hyller i løpet av året som gikk.




I skrivende stund er jeg i gang med å planlegge prosjekter for 2009. Jeg skal i gang med å male gulvet på gangen, og har bestemt meg for å satse på ruter....Fremdeles er jeg i tankeboksen om hvorvidt gulvet skal få ruter i hvitt og svart, eller om gulvet skal bli i hvitt og lavendel. Jeg regner med at svaret dukker opp på bloggen her ganske snart;) Hva er dine interiørplaner for 2009?

lørdag 27. desember 2008

Røverkjøp og drømmepledd



TUDELU:) I dag har jeg vært på ekstrabesøk hos Annas Rom. Anniche hadde romjulssalg og juleproduktene var på salg med 70 % avslag. Dermed har tre små ugler nå blitt en del av julepyntfamilien hos oss.



Da jeg vant Årets blogger kunne jeg velge en av flere flotte premier. Jeg valgte et gavekort på 1500 kroner fra Annas Rom. Det var rett og slett en fantastisk gave, og endelig i dag fikk jeg mulighet til å kjøpe heklepleddet som jeg har drømt om lenge. Det er kjempefint!
Jeg kjøpte meg også en lysestake i sink. Den kan brukes både til advent og ellers, og passer sikkert godt med litt kongler til pynt innimellom lysene. Den kostet bare 20 kroner. Et kupp.

De som bor i Kristiansand bør løpe og kjøpe. De fleste av Annas Rom sine gode juletilbud gjelder bare i butikken, og ikke på nett. Er du i nærheten kan du få tak i Juleboken JUL til den nette sum av 81 kroner. Jeg kjøpte to, en til meg selv, og en ekstra som gave.


Dette skjønne skiltet med julekakeoppskrift skal få plass på det nye hyttekjøkkenet;) Jeg kjøpte flere småting som jeg sikkert viser når jeg kommer hjem. I morgen vender vi nesen hjemover. Det skal bli herlig å komme tilbake til eget hus.
I dag skal vi på julebesøk sammen med min mann sine 97 (!) nærmeste slektninger. En solid gjeng, og kanskje svinger jeg meg over tangentene dersom sjansen byr seg. Sist vi var samlet satt jeg og ventet på at noen skulle sette seg ved pianoet for å spille, men det viste seg at ingen av de andre spilte piano. Hva er oddsene for at 97 mennesker samler seg i et rom med piano, og kun en av dem kan spille på det?
Det har vært ganske stille på flere blogger i det siste, men forhåpentligvis er noen tilbake med innlegg i romjulen! Kos dere i romjulshelgen, det skal jeg gjøre under det nye fine pleddet mitt:)

torsdag 25. desember 2008

Romjul



Så er julaften overstått. Jeg regner med at flere enn meg har hatt en kjekk feiring.




Julaften er en spennende dag. Forberedelsene er over, og man kan sette seg ned for å nyte resultatene. Blir alle fornøyde med gavene? Smaker maten like godt i år som i fjor? -Og hva blir årets bommert på presangfronten??? Vi hadde en fantastisk kveld, der det meste var perfekt. Det var deilig mat i nydelige omgivelser, og presangene var flotte. Heldigvis var det også noen skikkelige snurrige gaver, som vi kunne le godt av da vi kom hjem:)



Julenissen tok også turen innom i år. Skal jeg være ærlig så minnet han veldig mye om Emmelinemannen.



Emmelinemannen har faktisk gitt meg den beste gaven jeg ønsket meg. Han har lovet at vi skal gjøre ferdig tre av våre uferdige prosjektet i året som kommer. Dette er *gulvet på stuen, *gulvet på gangen og *flisene på kjøkkenet. HURRA, HURRA og atter HURRA:)
Han har også kommet på gli i forhold til planen om å montere varmepumpe hjemme. PUH. Jeg kunne ikke fått bedre gaver, selv om jeg fikk mange flotte.



Når vi først snakker om uferdige prosjekter. Vi har vært innom hytten vår i dag. Snekkeren skal starte arbeidet der nå i romjulen. Han fortalte at han skulle starte med å grave litt der inne...! HMMMM.



Da jeg kom innom skjønte jeg hvorfor han skulle grave. Flott kjøkken forresten????? Solide før bilder dette iallefall;) Sjelden kost på blogger, uten at etter-bildene blir presentert samtidig!




Vi satser på at det skal bli litt mer som min svigerinne og svoger sitt nyoppussede hytte(!)kjøkken etterhvert. Som dere ser er bloggbildene krydret av mennesker i dag. Jeg kunne ikke akkurat komme inn som gjest og kaste familien ut for å ta bilder på julaften, selv om det var fristende:)

Håper iallfall at alle dere som er innom har deilige romjulsdager! FORTSATT GOD JUL!

tirsdag 23. desember 2008

Mens vi venter



Så er det kvelden før kvelden. Leiligheten er ferdig pyntet, og det tok sånn cirka 3 minutter. Jeg ønsket meg en liten grankvist som juletre. Da Emmelinemannen stolt kom inn etter joggetur, og hadde dradd opp en furukvist hadde jeg ikke hjerte til å forkaste furukvisten. Dermed fikk den komme inn i varmen, og står på bordet i den hvite hjertemuggen.


Jeg har holdt meg til bloggejentenes juletradisjonen med å pynte minitreet med sink fra walthers. I tillegg har jeg pyntet litt ekstra på Emmelinevis med hjerter fra GreenGate...



Lille julaften har vi vært på en siste shoppingtur. Vi besøkte Annas Rom som er Anniche sin skjønne butikk på Langenes. Dette er en av mine favorittbutikker. I dag bugnet den av julevarer (*som var på tilbud!!) av barnemøbler (*også på tilbud) av klær og lekre smykker.

Anniche har fått med seg en ny medarbeider som heter Henriette. Hun er blomsterdekoratør og jeg er helt imponert over hvordan hun klarte å trylle en vanlig liten svibel til et kunstverk ved hjelp av lim, perler, eføy og kongler. Denne lille gaven skal få være med til min svigerinne som er vertinne for julekvelden i morgen. Tusen takk for en kjekk stund til dere begge to, neste gang blir det UTEN mann og barn!!!!



Da gjenstår det bare å synke ned i sofaen. Nyt morgendagen! Nå venter jeg bare på å se hvilken kjole Hilde Hummelvoll har valgt i år...Det er min faste juletradisjon! GOD JUL:)

Related Posts with Thumbnails