mandag 24. august 2009

Varmende besøkDet er noen ting Emmelinemannen ikke liker. Å snakke om vinterkulde for eksempel. Det liker han ikke! Derfor gjør vi ikke det. Bortsett fra hver høst når vi har denne samtalen:


Emmeline: Du, jeg tenker på at det er høst.
Emmelinemannen: Ja?
Emmeline: Skulle vi ikke kjøpt ved, slik at vi kan fyre når det blir kaldt?
Emmelinemannen: VED?? Neitakk. Ved kan vi hugge i skogen.
Emmeline: I hvilken skog da? Nå får du gi deg, vi bor jo midt i byen. Det er ikke et eneste tre i mils omkrets.
Emmelinemannen: Jeg kan finne noen planker i restekassen på sløyden.
Emmeline: Kanskje vi heller skulle ha kjøpt oss en varmepumpe.....


Dette fører med seg et langt og rasende svar som ikke egner seg på trykk. Emmelinemannen mener nemlig at det sto mellom varmepumpe og peis da vi fikk ny peisovn. Siden jeg er en Ole Brumm- jatakk-begge-deler-type har jeg fortrengt det valget.


Peisovn ser penere ut enn varmepumpe. Da velger man peisovn, tiltross for manglende ved! Nå står peisovnen der og er kald, bortsett fra de gangene Emmeline kjører til bensinstasjonen sent på kvelden og kjøper veldig dyr ved. Bare av ren irritasjon!


Skal vi ikke få tak i noe ved- samtalen pleier forøvrig å være en ren tradisjonssamtale. Derfor ble jeg veldig overrasket da Emmelinemannen i dag tidlig forklarte at jeg måtte være hjemme klokken to. FOR DA KOMMER VEDMANNEN. Vedmannen kom-vedmannen lesset hele parkerinsplassen full -og vedmannen dro. I det han satte seg i bilen, snudde han seg og spurte om det var greit om han kom igjen klokken fem? For å levere det andre lasset?


Det andre lasset???Jeg tittet skrekkslagen på all veden, men ønsket ham selvfølig velkommen tilbake. I skrivende stund sitter jeg her og lurer på hvor jeg skal plassere alle sekkene som står på parkeringsplassen De bør helst være et annet sted innen klokken fem...! Kanskje det er like greit å tenne opp i ovnen, så blir vi iallefall kvitt noe....


Bilder er fra de dagene vi fyrte i ovnen i fjor sånn cirka... Ha en fin fin mandag:)

44 kommentarer:

Anonym sa...

Så flotte bilder.. Synes denne Ole Brumm holdningen Ja takk, begge deler er helt perfekt..

Ville ikke vært foruten den flotte vedovnen deres og ja den er mye penere enn en varmepumpe. Men praktisk er pumpen. Men hva gjør vel det når den snille Emmelinemannen har lært MASSE av deres tidligere samtaler..
Han gir liv til alle som tviler på at ting ikke nytter for enkelte..

Kos dere med hverandre på de kalde høstkveldene. Nå kan du prioritere kos med mannen fremfor en kjøretur til bensinstasjonen for å kjøppe ved kubber..

Klem fra Caroline

silje-sin sa...

Så nydelige bilder! Blir aldri mett på bilder fra det flotte hjemmet ditt! Kos dere med veden, og masse deilig fyr på peisen:) Klem fra silje.

Lykkeliten sa...

Flinke Emmelinene mannen fortjener klem og skryt idag!
- og jeg er enig med ham: varmepumpe er det styggeste jeg vet.
Mannen min har jobbet med slike, og vi har det IKKE.
Det blir heller en ny peis med klebersten på oss, og så får vi jukse med litt elektrisk eller gass på travle morgener.

Kos deg med nydelige flammer, god varme og trim når du henter ved utover vinteren ;-)

Annika sa...

Takk for ein god latter - og takk for påminning om at det er lurt å ha varme til vinteren! Vi har oljefyring, langt frå så kosleg som peis, men den funkar ikkje. Eg lever i eit ørlite håp om at den ikkje går an å reparere, så kanskje det kan bli peis her også;)

Bilda var forresten veldig flotte!

Ellemeller sa...

*ler*
Eg har ein diiiger stabel med ved ved husveggen, som må huggast og stablast før vinteren kjem. Ikkje får eg brukt den denne vinteren, den er for våt... men det er sjølvhogst i "skogen" vår på tomta:)

Fekk du brent opp so mykje at det blei plass til neste lass? *knis*

Anita

Anonym sa...

God haust:) No kan du kose deg framfor peisen og komme med nye historier på bloggen!!

Torills blogg sa...

:) Er ikke ferdig å humre over ditt forrige innleg enda jeg, men nå humrer jeg dobbelt :))
Ser din peisovn er hvit og fin, har en lignenes peis i gangen men den er overhode ikke hvit lenger, mer gråaktig ;) Argumentet for varmepumpe må jo være at ved fyring i peis (min bedre halvdel og minsin peis er en del fyring for kråkene kan en vell si, mye ved-lite varme////mye ved lenge-varme) Er altså ikke energibesparende, er ikke kostnadsbesparende for dere som må kjøpe den, men kråkene har en varm vinter :) Ergo varmepumpe er tingen i tillegg til vedfyringen :)

Anonym sa...

Nå er gode råd dyre.
Kanskje en trøst at det er mye god mosjon i bæring og stabling og hugging? av ved, så det passer godt i den nye livsstilen din. Fjellturer blir kjedelig i lengden - variasjon er stikkordet.
hilsen Jorunn

prinsesselinn sa...

hmm.
ja noen ( heldige du ) har peis, men ingen ved,
i fjor vant jeg en hel del ved i det store julelotteriet på jobb,
og nå kan du gjette; har jeg peis ?? haha,
hadde ett innlegg om det i bloggen min... kommer nok opp om man søker på kunstner-ved, for det var selvfølgelig ikke hvilken som helst ved heller,,,
ser koselig ut med ild på peisen, fortsett å styappe inni du , så blir det nok plass på parkeringsplassen;)

Hilde Heimdal sa...

Hehe ikke greit med den her veden du :)!!

Så utrolig koselig du har det :)

Ingenting er som å fyre i peisen når det er kaldt ute!! Bytter aldriii ut den med varmepumpe, så da må det nok bli begge deler her å:))

Rådyrveien sa...

Nydelige bilder!
Jeg har ved, men ingen peis/vedovn. Eller, dvs. jeg har både peis og vedovn, men kan ikke bruke de. Peisen lekker (soter opp på veggen) og skulle vært byttet ut med vedovnen, men den står fortsatt i garasjen slik den har gjort de siste 3 årene.
Ting tar tid!! Hihi!
Kos deg med varme i peisen og stabling av vedsekker!
Klemz!

Rådyrveien sa...

Glemte å si at varmepumpe er ikke så lekkert at det frister meg noe særlig! :P

verdenskart sa...

Emmeline:)
Som ein fast følger av bloggen din må eg sei at eg elske dessa små søte historiane dine.Eg dele din begeistringen for peis, eg konne glatt bytta ut mi varmepompa for ein egen peisogen. Go høst, det e den beste årstidå:)

ANETTESHUS.COM sa...

Se der, ja!! Emmeline-mannen kan hvis han vil, han;) Her har vi stablet hele garasjen full av ved nå!! Anettes hus-mannen;) har hogd en masse trær på hytta, så vi trenger ikke ha "Vi skulle ikke kjøpt noe ved?!-samtalen" på mange år nå! Veldig deilig;)

Ha en fin kveld, C!

Klem Anette:)

Livet på Vestergård sa...

Nu har ni ved så att ni klarar er ett bra tag då! Underbara bilder du visar, som vanligt!

Tyra sa...

Når man har peisovn er jo ved en livsnødvendighet! I tillegg er det jo så koselig! Og hvis man handler i god tid av vedmannen kan man jo få slik ved som omtrent tenner på av seg selv, i stedet for å betale i dyre dommer på bensinstasjonen, for så å komme hjem og oppdage at veden er UBRUKELIG de nærmeste dagene! Nei, veden er allerede i hus her hos meg, så jeg tenner på peisen hver kveld. Ikke nødvendigvis fordi det er så kaldt. Men det hører liksom til høsten...
Ha en deilig og varm dag!
Hilsen Cathrine

Silje sa...

Hehe, kjenner alt for godt til det å kjøpe latterlig dyr besinstasjonved ja. Så vi investerte i to (!) varmepumper i vår. Stygge? Jepp, som juling. Men jeg er såååå glad i dem allikevel.
Men det finnes jo ikke noe koseligere enn fyr i peisen da..
:)

aase sa...

Lekkert med peis, men mer styr for oss ja!! Jeg liker å bare trykke på knappen, selv om det er langt fra så hyggelig!! nydelige bilder hos deg!!

Anonym sa...

Kona er en ivrig leser av denne bloggen, og det hender at jeg også leser godbitene. Det har seg slik at vi har også hatt en klin lik diskusjon: kona fikk peisinnsats og jeg deltidsjobb i skogen. Etter to sessonger i skogen en sessong med elektrisk oppvarming ble det i pose og sekk her også. Nå fyrer vi med varmepumpe hele året, bortsett fra julaften. For da er det ved som gjelder!

- Johan

Jeanette sa...

Hehe.. for et arti innlegg:-)
Høres kjent ut med jatakk begge deler! Nydelig peis og koselige bilder, skjønner godt at valget falt på den. Vi har varmepumpe i Englehvitt huset, å jeg ville ikke byttet den ut mot noe som helst.. Vakker- nei langt derfra, men guuuud så deilig å komme hjem til varmt hus. Anbefales.. Du får bearbeide mannen din litt, så ender du nok opp med begge deler til slutt:-)
Lykke til .
Klem J.

Refleksjon på livsvegen sa...

Ingen varme er som vedvarme, ja når det gjeld sånn varme ein kan fyre med altså ;-)

Lindas hus sa...

ha ha ha! Jeg kjenner meg så alt for godt igjen...men da som mannen din!!! Jeg liker heller ikke tanken om ved! Men gjett om også våres uteplass er full av ved nå!!! Og jeg fikk også sjokk når jeg fikk beskjed at det kom et lass til.......

Anonym sa...

Hei:-)
He,he-ler enda av forrige innlegge jeg, og jammen kom du idag igjen!!
artig du:-)
ÅÅ så nydelige bilder du tar!
Her i huset skaffer vi veden gratis(VI: Les, Mr.Handyman,fnis!)-hogger hos en bonde som trenger litt "rensking" ;-)
Ha en fin og varm kveld, klem Hege.

purglede sa...

Morsomt innlegg. Herlig fortalt.
Her i huset er det ingen diskusjon på ved. Det MÅ vi. Ptoblemet i dag er at gubben har hatt prolaps de siste 5-6 ukene og er så godt som handikappet. Så da må jeg ha inn veden i uthuset. Ny form for trim spør du meg... :( men alternativet er kaldt hus og det vil vi vel ikke?)

Kos deg med masse varme i høst ..... deilig med vedfyring..
Klem

I de dype skoger sa...

Du skriver så utrolig fengende!! Alltid moro å lese hos deg og det er så mange flott bilder på bloggen din.

En stor fornøyelse å være hos Emmelines :D

Klem

Christine Louise sa...

Hihi.. morsomt innlegg.
Men peisen er jo sååååå flott da :)
Kos dere masse med peisen i vinter :)

Klem fra meg..

Fjordheim sa...

Hehe. Ja du får som vanlig smilet til å komme hos meg med måten du skriver på.
Håper det ble plass til resten av veden også. Godt å ha til vinteren. Men det ble jo ingen varmepumpe da. I hvertfall ikke i denne omgang.
Ha en god natt :)

Prinsesse Elin sa...

Hei snuppa.
Jeg vil bare gjøre deg oppmerksom på at hun Cecilie fra Bergen med den bloggen....ja har glemt det akkurat for øyeblikket, har kopiert bildene dine Emmeline... Akkurat samme bildene som du har hatt i et tidligere innlegg.
Dette var skikkelig dårlig gjort.


( håper du tok spøken min)
whiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii jeg syr igjen:)

Anemone sa...

Hihi! Morsomt. Her er det Ja takk, begge deler med både varmepumpe og vedovn. Og god isolasjon. Vi har ikke brukt noen av de siden mai en gang. Min kjære gjør da ingenting halvveis når han renoverer hus...
Må innrømme at varmepumpa er ikke så værst. En slank grå sak som henger under vinduet slik at den minner ganske mye om en annen ovn. Men motsatt av dere fyrer vi som gale om vinteren for å bli kvitt litt ved. Vi skal egentlig støpe gulv i vedboden.... Neste sommer kanskje?

Anemone sa...

Forresten! Det jeg egentlig skulle spørre om var hvor du har fått tak i de utrolig nydelige små husene som stod oppå peisen din???

Huset på toppen sa...

Hei E
Nå kan du senke skuldrene , slappe av å tenne så mye du vil i peisen dine,Emmeline:)Peis er jo myyyye bedre,finere og gir koselige varme enn varmepumpe,spør du meg!!
Håer dere fikk plass til all veden i boden:)
ha en fin,fin uke!
Klem Linda

Nina sa...

Aller først, veldig fin blogg du har, jeg er en ivrig leser. Så må jeg si du er god til å få frem latteren i meg med de artige små historiene dine,hehe. Jeg har lagt deg til i blogglisten min så det er lett å se når du har laget et nytt innlegg og håper det er iorden. Lurer også på hvor du har kjøpt de flotte husene, de er bare sååå søte.

Hilsen nina

Ingunn sa...

Så fine bilder og ord (humrer her jeg sitter).

Klem og ha en fin mandag du og.

Ingunn :)

frøken olsens drømmer sa...

Hi hi sånn er det her i huset også,andre har veden klar gjerne tidelig vår men her i huset har jeg ennå ikke sett noe til den....og bua er tom..så takk og lov at det er ennå en stund til kuldegrader...
det blir vel som det pleier å bli her i huset-rett før vinteren virkelig setter inn kommer det en traktor mann med masse ved som han lover er skikkelig tør,men idet jeg setter fyr på den, kan jeg nesten høre som det suser av fuktighet og hvert år lover jeg meg selv...neste år da skel vi være tidelig ute,slik som naboen og få den tørreste og flotteste veden i hele sørlandet ! men gjør vi det....neeeei

Bjørg sa...

Kjøpte varmepumpe sist vinter,og vi fikk et nytt varmt liv.Men altså, det må en lang tilvenning til, trodde jeg bodde i en hårføner den første tiden. Vi brukte den som air-condition på et par hete dager i sommer,det var deilig det...

beate sa...

Ha, ha. Håper du finner kjellernøkkelen da Emmeline. (har forstått det som om mannen så og si går med den nøkkelen i snor rundt halsen...)

Lykke til med plassering av ved!

Ha en fin dag
Beate

Anonym sa...

Så festlig skrevet, og så koselige bilder!
Selv synes jeg Ole Brumm er så ypperlig. Det førte til at vi hadde murer på besøk i tre dager med kakkelovn som resultat. Ovnen er vakker, men litt omstendelig å fyre i, så det ble varmepumpe i tillegg. Den gjemte vi nede ved gulvet, bak et bord. Den er skikkelig stygg, og suser skrekkelig, men det er varmt når vi kommer hjem!
Ja takk, begge deler!

Rekkehuset sa...

Vedovn er et must! Jeg bestiller 5 paller hvert eneste år, og vi har ikke så mange kvadratmeter som skal varmes opp, like herlig ender jeg på bensinstasjonen utpå vårparten. Moralen er at det kan aldri bli nok ved!
Ha en fin uke Emmeline, hjertelig hilsen Hanne.

MumsiMumsan sa...

Så deilig - da blir det varmt å koselig i det Emmelinske hjemmet, og sikkert litt vond rygg i dag :)
Litt misunnelig - ja.
Her er det kun elektrisk, høy strøm regning, og ikke i nærheten så koselig som vedovn.
Ha en flott dag :)
Mumseklem fra meg :)

☆Therese sa...

Ha ha - vet du, vi har begge deler!
Vi har faktisk både varmepumpe, peis og en vedovn..... Fryser ikke om vinteren kan du si :O)

Ved å flytte på all den veden dere fikk, behøvde du vel ikke å bestige et fjeld i går da!? Må jo være god trim i å flytte på alt det der!! :O)

Nå kan dere se frem til god varme høst og vinter kvelder. Med kos forann peisen!

Klem

Gunnhild sa...

Hvor har du funnet de koselige små husene på toppen av peisen? Jeg fikk julestemning. :)

Min ved kommer fra Blå Kors -genialt! De hogger veden og leverer på døra, vi får en hyggelig prat samt god samvittighet for å ha støttet en god sak. Hurra!

Foreløpig har jeg ikke begynt å tære på reservene fra i fjor, men har satt inn to kubbelys i peisen som lager juksestemning om kvelden.

Monica sa...

Takk for mange gode historier. Når det gjelder peis/varmepumpe er jeg like heldig som Ole Brumm, ja takk begge deler. Men akk.., varmepumpen er mitt styggeste interiør,vanskelig å "kamuflere" men dog en svært god ting å ha, ville nok ikke vært foruten.
Ha en strålende helg!

Unknown sa...


徵信社收費
徵信社推薦
徵信社尋人
徵信社申訴管道
徵信社工作
徵信社公會
Unknown sa...


分手
尋人
婚外情
找人
查址
第三者
離婚贍養費
離婚
離婚協議書範本
離婚協議書下載
離婚手續
離婚免費諮詢網
離婚要件
離婚協議書表格
離婚證人
離婚率
離婚協議書哪裡買
離婚證人
抓姦
海外抓姦
抓猴
捉猴
通姦
抓姦調查
出軌
外遇

Related Posts with Thumbnails