søndag 30. august 2009

Handletur i svineinfluensaens ånd!I går ettermiddag la jeg handleturen til Obs på Lagunen. Jeg var ikke alene. Halve Bergens befolkning hadde tatt med seg slekt og venner for å handle mat. Det var et galehus uten like. Det er på sånne dager man får testet sin tålmodighet.

Etter noen minutter havnet jeg bak et Snegleshopping-ektepar. De var godt voksne, og begge kunne med fordel meldt seg på BLI-NY dag med Jan Thomas. Der ville den dårlig tilpassede tupeen til mannen fått fyken i løpet av et halvt sekund. Ekteparet sto selvfølgelig helt i ro og sperret veien med handlevognen sin. Foran dem sto det en fyldig liten kar på omtrent 10 år. Han fektet som en gal med en lang pariserloff.I samme øyeblikk dukker det opp en dame fra en reol. Hun hilser begeistret på ekteparet mens hun utbryter: Oiii, er det dette som er GULLGUTTEN? Jeg husker det var så fantastisk da dere ENDELIG fikk barn.
I samme øyeblikk snur den lille Smørbukken seg til damen og roper: HAND´S UP, OR I´LL KILL YOU mens han peker på damen med den lange loffen. Damen smiler lettere sjokkert. Foreldrene på sin side betrakter poden med dårlig skjult stolthet. Joda smiler tupéfaren; er han ikke skjønn?
Visst er han skjønn, lyger damen mens hun smiler litt ubekvemt.

De tar farvel og den lille familien begynner å bevege seg sakte fremover. Smørbukk fekter med pariserloffen gjennom hele butikken, helt frem til snopeavdelingen. Der blir loffen slengt inn i en sjokoladehylle. Smørbukk trenger jo begge hendene for å forsyne seg.Jeg stiller meg opp i en av de tusen kassakøene. Foran meg står en mor som kommanderer jentene sine til å kjøpe smågodt mens hun passer handlevognen. Jentene kommer tilbake med en pose, og moren åpner for å sjekke innholdet. Jeg liker jo ikke seigemenn, roper moren. Hun kommanderer jentene til å gå tilbake med seigemennene. Jentene forsvinner og kommer tilbake. Moren sjekker posen enda en gang. Denne gangen har de tatt røde og gule bomber i posen. HUFFDA! Dermed må de returnere til snopeavdelingen for å plukke ut av papirposen en tredje gang.


Det er da jeg oppdager at den kresne moren har Pariser-sverd-loffen i vognen sin. Den er lett gjennkjennelig. Verdens mest bortskjemte Smørbukk har vridd papiret slik at det skal fungere som håndtak. Nå skal Verdens mest bortskjemte Mor hjem for å spise loff! I svineinfluensaens ånd! Du snakker meg om skjebnens ironi!
Jeg smiler for meg selv. Jeg burde jo ha advart mot Killerloffen, men gjør det ikke.

Jeg håper bare at St Peter er litt raus når jeg står der og skal forsvare meg i Perleporten. Njaaa...sier han kanskje; Jeg er i grunnen lei av dårlig folkeskikk jeg også! Dermed låser han opp porten, og du kan tro jeg blir forskrekket når jeg møter Verdens mest bortskjemte Mor rett innenfor dørene. Hun gikk desverre bort så altfor tidlig, grunnet svineinfluensabakterier på en Pariserloff !64 kommentarer:

Annette sa...

Helt herlig!

Cleo sa...

Så ille bra;))

HusmorDronninga sa...

Herlig!! :)
Hvorfor forviller vi oss inn på et stappfullt kjøpesenter på en lørdag i grunn?! Jeg gikk i den samme fella på Kvadrat i går..

Nettelita sa...

Hohoho.. Nå ler jeg så jeg griiiiner her! :)
You made my day altså!
Heeelt fantastisk morsom historie! :)

Monica sa...

hehe du får det jammen meg sagt du emmeline:) hohoho.. jeg forvilet meg også inn på kvadrat igår og etter å ha vært der en liten stund bestemte jeg meg for at det skal jeg aldri mer gjøre en lørdags formiddag igjen... (så spørs det hvor lenge det løftet holder) Klem monica

Marianne sa...

Hehehe!!
Herlig!! :) Til Kjersti over- har vært på Kvadrat en gang i mitt liv (på en lørdag) Jeg kunne like godt vært mitt i jungelen- fant ikke ingenting =)
Kjøpesenter- Herlig ja!
God kveld =)

Linda sa...

Ler meg ihjel!

Unknown sa...

Hahaaaaa, klarer ikke annet enn å gapskratte her jeg sitter!!
Dette er liksom slik man bare ser på en eller annen amerikansk komi-serie:)
Veldig festlig historie, Emmeline, og ikke minst; godt skrevet:)

Håper søndagen er snill mot deg:)

Helene sa...

SÅ mange scener som kan utspille seg en vanlig, travel lørdag på Obs!!!

Refleksjon på livsvegen sa...

Når kjem boka?
Alvorleg talt eg treng den NO.. ;-)
For all del host berre i armkroken og gi alle du møter eit famntak i desse svinetider.
God veke og observer for all del meir..

Anonym sa...

Fantastisk :-) Men verden er ikke så rettferdig at det haddde vært mora som spiste pariserloffen. Kanskje de t var kveldsmaten til døtrene??

Lykkeliten sa...

Du kan virkelig få sagt det ;-)
Jeg ser for meg dramaet som utspiller seg like klart som om jeg skulle vært der selv!
Herlig!

Ina sa...

Herlig!!
Du skriver som en gud.
Beundrer deg, som klarte å tie hehe...)

MeyBiMe sa...

Herlighet...gleder meg til å se obs på en ny og spennende måte...i Emmelines ånd :-D :-D
Dette er jo reine grøsseren dette jo :-)
Tenk at du klarer å fortelle denne lille litt irriterende historien såååå spennende!!!!!
Jeg bøyer meg i støvet....
Ha en ny og spennende uke Emmeline :-) Du er bare KNALL GOD!!!!!

Anita sa...

Hihihihihihi! Du får det til ennå en gang! Ha en flott ny uke kjære Emmeline :0)

victoria (huset i byen) sa...

utrolig morsom historie, ler så jeg griner her..
det fins mye forskjellige foreldre og like mange barn uten folkeskikk..
Og de er som regel samlet alle mann på lørdager.. Men man glemmer det gjerne helt til man ser de neste gang man handler en lørdag..

ha en flott søndag

klem victoria

Anonym sa...

*fnis*

du er helt rå!

jeg digger stilen du formulerer deg på og dette er faktisk noe av det beste jeg har lest på lenge!!!

ha en svinaktig god søndagskveld,
håper det gikk bra med gjærbaksten og at du fikk gitt bort alt, og kanskje unnet deg en liten smak av et hjørne selv også!

klem til deg

Villa von Krogh sa...

Du er av samme kaliber som meg! :)
Ler meg skakk av rare mennesker...
Og dette var jo humor!

Ida sa...

Hahahaha!!

Jeg liker det som foregår oppe i hodet ditt :-)

klem

sylvia sa...

hihihi...ja du kan få sagt det..kjenner følelsen.natti fra sylvia

Heidi sa...

Fantastisk morsomt og bra skrive! Ikkje så verst å gå på overfylt lørdags-shopping likevel, når ein har evnen til å betrakte verden med skråblikk. Endå bedre når ein har evnen til å formidle det vidare etterpå. Takk for ein god latter!

Maria Louise sa...

Såå glad i hverdagsobservasjonene dine!! Har oppdatert bloggen takket være deg...det var jammen på tide. Ha ei fin uke!!

solglimt sa...

Du får jammen meg sagt det, Emmeline!! Utruleg bra!! ler godt av historiene dine!

Anne Mette Lie sa...

* hyler av latter*

Herlig, Emmeline! :-))

Anonym sa...

Oy oy tenk om denne familien leser bloggen din eller noen som kjenner de. Hadde jeg vært deg da hadde jeg ikke vært høy i hatten,nei HOLD DEG TIL INTERIØR DU. Det er det du kan.

Jeanette Jess1 sa...

Kjempetøft skrevet!!!! ;o))

Håper de leser dette begge familiene,men de har nok desverre en helt annen oppfatning av seg selv så de skjønner nok ikke at det er dem det er snakk om ...

Spørs om dette blir den nye favoritthistorien etter agurkmannen, skulle vært oftere i kø du ;o))


Ha en flott ny uke ;o))

Anonym sa...

grøss for en gledesdrepende kommentar du anonyme foran kommer med... dummeste jeg har hørt. emmeline; jeg synes hverdagsskildringene dine er helt knalli! var det jeg egentlig gikk inn her for å skrive :) joveig

Emmeline sa...

HEY HEY Anonym.

Jeg bare lurte på om det var familien til den bortskjemte gutten du tenkte på?
Eller Den bortskjemte moren med den infiserte loffen???

Hvis de tar kontakt skal det nok gå bra! De kan få et oppdragelseskurs av meg helt gratis, med interiørtips på kjøpet. Siden det er det jeg kan;)

Anonym sa...

Hei, mer av dette. Er ikke enig med siste kommentar. Håper noen leser det og kjenner seg igjen. Tilpass for vedkommende. Husker nå på hvorfor jeg handler snop som er pakket inn. Ha en strålende uke.

Nina

mi-rachel sa...

jeg har et par historer i samme sjanger fra smågodthyllene:)

Ruben Hestholm sa...

Helt fantastisk historie du leverer her. Ser situasjonen for meg... Jeg måtter rett og slett lese det 2 ganger...

Tonje sa...

HA HA HA, fantastisk! Litt kult om pariserloff-og seigemanndama hadde lest dette. *ler og ler*
Ha ei super veke!
Klem Tonje

MumsiMumsan sa...

:)
ler her jeg sitter nå :):)
Det var jammen til pass for ho!
Også har du en fantastisk forteller evne! :)

Har tatt utfordringen din sånn delvis, så kan du ta en titt om du har lyst :)
Ha en flott uke!
Mumseklem fra meg :)

Prinsesse Elin sa...

Dette blir nesten som IKEA turen min i går. Jeg kunn hatt skrevet side opp og side ned om mennesker som fanget min oppmerksomhet. he he
Men jeg valgte å la mitt falkeblikk falle på potensielle impulskjøp.
Sitter her å nyter tanken på at igjen kan gjesteroms døra stå åpen til skue for hver og en som sitter på doen vår. Hvis de sitter med do døra åpen vel og merke.
Er så fornøyd med meg selv i dag Cecilie. Hadde du sett det jeg tok fatt på så hadde du vært sjokkert.
Nå er det et tilda eldorado med deg som inspirasjon. Rosa, hvitt, blått, rødt osv. Midt på kjøkkengulvet står et skatoll med to strøk hvitmaling. Når det kommer opp på gjesterommet blir det perfekt. Nå har alle hver sitt rom til disposisjon og kan kose oss oppe samtidig. HURRA.
Skal ta noen bilder når skatollet kommer på plass. Å som jeg gleder meg til akkurat det der. Det er nesten som jeg må feire gleden med et par -tre fire Green gate kopper til å ha penner i. :)
Hadde passet perfekt faktisk. Jepp da var det avgjort. nix nå synes jeg at jeg skal gå å spise litt gele som jeg laget til dessert men glemte å servere. Whiiiiiiiiiiiiiii:))

My home is my Castle sa...

Herlig skrevet :)

Klem,Kari

Anonym sa...

En god dag vart plutseli PERFEKT!
Du æ fenomenal go å skriv!
Glede me på flere humørfylte innlegg fra d,Emmeline!
Karin

Solveig sa...

hehe! jeg var også på lagunen i går, på obs! var det deg jeg skimtet i øyet jeg har på ryggen om dagen? ikke helt vant til å være blant folk, hihi! med ett barn på armen, ett i vogna, GORETEX-sko og turtøy følte jeg meg i alle fall bedre kledd for vanviddet enn de med høye heler og tulipanskjørt:)

og hele mauertua hadde jo virkelig møtt frem, og bar dobbelt sin egen vekt i godis med den ene hånden, og fektet unna monsterlignende handlevogner med den andre.

jeg kjenner jeg får "svak til moderat feber" på direkten nå, jeg kjøpte nemlig 4 hvalmarsipan i den infamøse sopavdelingen.

herlig innlegg!

Ingunn sa...

Ikke sant? Viktig å kunne oppføre seg. Ikke alle kan det.

Kino i Oslo for eksempel kan være en prøvelse om man får noen ungdommer som setter bena oppå mine skuldre. Og spiser godteri og skravler og ler på feil steder. Men stort sett er folk i Norge veldig hyggelige - heldigvis.

Ha en fin uke.

Anniche ♥ Annas Rom sa...

HAHAHAHAHA!!!

Fantastisk Emmeline :))))

Mariann sa...

Utrulig morsomt innlegg!! du skriv bra! :D

Beth sa...

For en fornøyelig historie!
Deilig med en latter i de små nattetimer...:-)

Kardemomme sa...

Det var en herlig historie til morgenkaffen! Skal si du er observant og flink til å gjenfortelle hihi!!! Spørs om du kommer gjennom perleporten etter historien om killerloffen Emmelin hihi!!! Storsenter er ikke stedet på en lørdag formiddag har jeg erfart en million ganger. Likevel gjentar jeg meg sjøl gang på gang. Har scrollet meg nedover og sett at du har gått til innkjøp av isblå Kitchen Aid. Jeg kjøpte også denne fargen tidligere i sommer og kan vel si jeg er strålende fornøyd selv om den for øyeblikket pynter opp på en arbeidsplass ;)Vi blir nemlig aldri ferdig med det kjøkkenet..puh! Det er så mye annet som heller frister i helgene enn å sette opp lister. Men snart...Ha en fin dag videre :))

Anonym sa...

Hey hey.

Det var nok måten du skrev på.Har ikke du dårlig dager da du ikke føler deg vel i tøyet. Kanske denne familien hadde vært på fjelltur og ikke kledd seg for å gå på lagunen??Kanskje mannenn hadde hatt en sykdom som gjorde at han måtte ha parykk. Tenk så glade de var for å få et etterlengtet barn. Ikke alle er så heldige. Tenk deg om neste gang du siterer slik. Hvem kunne ikke ha tenkt seg en dag med Jan Thommas.Oppdragelsen er jeg helt enige med deg om. Men vi har vel alle noen "sår" der også.Ha en fortsatt god dag.

Emmeline sa...

Hey hey igjen anonym;)

Du må ikke tro på alt du leser...
Jeg farger historiene med bred pensel. Akkurat så bred at familien IKKE skal kjenne seg igjen. Selv om de hadde en gutt som oppførte seg ufordragelig. Med LOFF! Ellers kunne jeg ikke ha skrevet det jeg skriver....TUDELU;)

Anonym sa...

Jeg skjønner jo det, men allikevel. Skal altså ikke ha vond samvittighet for slt du klarer i løpet av en dag jeg da, for du gjør kanske bare halvpartet....

Emmeline sa...

Har DU dårlig samvittighet for alt jeg klarer på en dag? Det er iallefall bortkastet energi;)

Jeg klarer mine ting og du klarer dine ting;) Jeg blogger ikke for at du skal få dårlig samvittighet iallefall, og hvis du skal lese blogger bør du gjøre det for å kose deg. Ellers bør du kanskje bare la være;)

Perlehvit sa...

Haha så utrolig morsomt!! Syns jeg ser det hele for meg!!!

Du er så bra til å skrive!!!

Anonym sa...

Artig:) Jeg har selv bodd i Bergen og Fana i maaange år, men har nå flyttet hjem til Trøndelag igjen. Du gjør Bergen så levende for meg:) Pleide å være en god del på Lagunen, og har INGEN problemer med å se for meg scenariet ditt:) Stå på Emmeline - du har en fin blogg!
Stoooor klem fra Heidi.

Anonym sa...

Herlig skrevet!!!! Flere slike historier. Og om jeg får tilføye enda en ekkel ting som man ofte ser når man handler mat. Hva med de som setter store barn i selve handlevognen med skitne sko, ÆÆÆÆÆSJ!!!!!!!!

God dag til deg

Ingun sa...

Uffa meg;-)) for en skriveglede, og for en blink av et treff. Hadde ikke klart å dy meg.....
Hadde nok sagt ifra.

Ha en fin dag uten loff;-)

GAWO sa...

Direkte morsomt. :-)
Og de som ikke skjønner at du "maler" med bred pensel mistenker jeg for å være en smule uten humor. Bare å lese kommentarene nedover her gir underholdning. Stå på Emmeline og gi oss mer av dine artige historier. Dette kan du like godt som interiør.

Anonym sa...

Hei Emmeline :)
Har du vurdert å gi ut en bok??
Du skriver bare så utrolig bra og det kommer så levende bilder i hodet mitt ut fra det du skriver.
Ler og koser meg hver gang !!!!
Ha en strålende fin mandag :)
Hilsen Torill p E.... D....

LIVS LYST sa...

Hei!

Jeg har laget en liten reportasje om mine 10 typiske interiør-prinsipp. På oppfordring fra deg. Om du har lyst å se ;O)

Hilsen Liv

Livs Lyst

Nina sa...

Hahaha, jeg fikk meg igjen en god latter av dine fantastiske gjenfortellinger:-) Hvor tar du det fra? Du er unik og fantastisk morsom, ingen tvil om det;-)

Ha en strålende uke:-)

Jeg har sendt mann og barn avgårde på XXL for å handle gore-tex sko til våre barn. Mor sa at hun skulle jobbe...men her sitter jeg gitt;-)

Nina, dessverre uten blogg...

Ellemeller sa...

*ler*

Du kan få sagt det!!

Anita

Torills blogg sa...

Jeg ser hele handlingen foran meg, utseeende, klær og ett yrende shopping liv. Måtte bare lese denne for resten av familien kaos;)
Herlig lesning.

M sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
På landet sa...

Så utrolig bra skrevet, jeg ler!

Ønsker deg en flott uke.

Anonym sa...

Ai løv it!!!

Anonym sa...

Takk, Emmeline! Takk for at du våger å skrive om folks dårlige oppførsel (barn og voksne). Det er ofte slik at barna viser sin foreldre som i et speil. Det er veldig synd på disse barna, fordi de må oppdras av andre, det barna ikke har lært hjemme. Det er vondere å bli irettesatt av andre enn sine egne. Noe disse barna opplever dette i stor grad i barnehager, skoler, treninger, bursdager osv. Moralen er: Oppdra ditt barn hjemme! Fortell dem hva slags oppførsel som forventes av dem i ulike situasjoner. Da vil de bli mestere i vårt sosiale samspill og gevinsten er høy: Mange venner og mange hyggelige tilbakemeldinger! Oj... dette ble alvorlig! Historien din var jo morsom;-) Hilsen mamma til to

Irene sa...

Ikke vanskelig å kjenne seg igjen på en handlerunde på OBS her nei. Uansett hvor man er. Morsomt observert og morsomt fortalt.

..Til Lykkes Hjem sa...

Hihihi..Bloggen din er jo rene fredagsunderholdninga gitt. Godt jeg kan snuse rundt her til deg, når Mr.TV ikke har mye å tillby på en fredagskveld.

Ha en flott helg
Hilsen Lykkehjem

Anonym sa...

Fantastisk bra skrevet. Ler meg ihjel her. Kjenner det så godt igjen...har ikke bare forvillet meg inn på et kjøpesenter på en lørdag,men jobbet på et. Og det i en Obs butikk...

lillpastill sa...

Hahaha.. Du skriver rett og slett bare så genialt.. kan ikke annet enn å le.. Flott blogg også.. you made my day, eller natt? Keep up the good work..

Related Posts with Thumbnails