søndag 23. mars 2008

Litt mer hyttepåskePåskekyllingene synger på siste verset for i år...men jeg måtte ha med noen ekstra bilder før jeg avslutter påsken helt og holdent. I år har jeg ryddet påskepynten med hard hånd, likevel har vi MER ENN NOK. Bildene er fremdeles fra hytten. Mann og barn plukket inn en gedigen bukett med bjørkeris--som vi pyntet og satte på oppå tv-en. Jeg kunne ikke skjønne hvorfor jeg nøs hver gang jeg så på tv, dette er vel ikke akkurat et klokt valg om du har allergi!

Greengate eggeglass har nå fått ny bopel på Solbakken, og litt etter litt skal jeg nok få litt flere nye kopper og fat i hus der også. Men det blir nok ikke Greengate på hytten---heller IKEA!

Vi hadde oss en tur til Lyngdal og jeg fikk heldigvis besøkt Mosters Hus. Det var ikke så lett å riste av seg mann og fem (!) barn i den lille byen, men jeg klarte det en liten stund iallefall. Mosters Hus er en fantastisk lekker butikk, med verdens koseligste betjening. Det var synd at jeg hadde glemt kameraet på hytten. Jeg kjøpte bare noen småting ( bl.a. til hemmelig venn) og gleder meg til å komme tilbake til sommeren, med feriepenger i lommen, og konfirmasjon og sydentur vel overstått!
Den gamle etasjeovnen vår synger desverre på siste verset--- og muren bak trenger maling. Carl Larson bildene har jeg hatt i 20 år, men de gir fremdeles en fin sommerstemning syns jeg!
Noen har lurt litt på dette med musene?? For å si det sånn har tre mus gått over i musehimmelen i løpet av påsken, og alle endte sine dager i kjøkkenskapet under vasken! Min yngste sønn har fremdeles jobben som musevakt, og har krevd betaling i God Morgen Yoghurt, en per mus--- en overkommelig tariff! Heldigvis har det ikke vært noen mus på de andre rommene i huset, og luftmadrassen har stått ubrukt!
Det er ikke så lett å holde et kjøkken fra 1850 musefritt, og jeg har VELDIG lyst til å sette opp nye vegger og nytt gulv for å få det litt bedre på kjøkkenet. Under kan dere se et glimt av stekeovnen ( regner med at dere danner dere et bilde av ståa) og veggfargen. Jeg giddet rett og slett ikke å knipse bilder av to skohyller som fungerer som kjøkkenskap....! Herr Emmeline syns dette er HELT unødvendig... Har vi hatt skohylller på veggen i 13 år kan vi saktens klare det i 13 år til sier han, mens han flytter jord fra en haug til den andre. Jeg har tegnet meg et fint kjøkken på Ikea sitt tegneprogram, og på tirsdag skal jeg levere inn en lottokupong. Før jeg vet ordet av det er nok et splitter nytt hyttekjøkken på plass !
Tja---noen stuebilder må jeg vel ha med... Her fra en dag med mye sol, og gardinene nede!


Den brune sofaen var et impulskjøp. Jeg så sofaen på FINN og syns den så grei ut. Dermed sendte jeg min svigerinne for å kjøpe sofaen i Kristiansand. Da jeg kom på hytten oppdaget jeg jo at sofaen var pitteliten... Ikke det klokeste valget når man er seks stykker i familien. Herr Emmeline er selvfølgelig utrolig irritert over det talentløse sofakjøpet, men vil likevel ikke høre snakk om at den bør byttes ut. Dermed må bytte av sofa skje helt plutselig og overraskende for hele familien -og det krever både kløkt, penger og planlegging. Første steg av planen er som sagt å levere inn en lottokupong, og så får vi se hvordan det går videre!Jeg skulle selvfølgelig hatt med noen bilder fra loftet og soverommet. Men det er rett og slett magisk hvordan mine tenåringer inntar et rom. I løpet av et sekund er det koselige New England rommet overlesset av datamaskiner, ipoder, klær, bager, blader og bøker. Dermed ble det ikke bloggifisert denne gangen heller. Derfor er det siste bildet hentet fra gangen, ikke så spennende bortsett fra den flotte vesken som min yngste datter har sydd rett før påske. Var den ikke fin?
Snipp snapp snute så er påskebildene ute for i år iallefall!
Easter in my summer house:) All the pictures are taken this holiday!

46 kommentarer:

Anonym sa...

Så kjekt med et feriehus, i vår familie er det ingen hytter eller landsteder lenger,men er veldig heldig med å ha mor og svigers i gangavstand.:)Det var da veldig ryddig i stuen med tanke på at du har 4 barn,jeg er en av 4 og husker godt at min mor rev seg i håret av og til....Flotte bilder , skjønner godt du gleder deg til sommeren og nytt besøk, ha en fin søndagskveld. Anita

Anonym sa...

Knallfin hytte du har..koselege påskebilder du viser derifrå :o) Nydeleg kvistbukett med maaange små kyllingar på :o) Blir nok herleg å reisa tilbake der til sommaren...

åsemor sa...

Så koselig et sommerhus, skikkelig trivelig er det, skjønner godt at du vil tilbringe påsken der istedet for i en idrettshall.

Her er det et ruskevær uten like i dag, flagget er faktisk det eneste som lyser opp.

I dag skal Eirik reise igjen, så hele familien er på en måte innvolvert. Det ropes
hvor er.........
har noen sett....... etc, så det jomer over hele huset. Tydelig at denne gutten er vant til å komandere og marsjere der han stamper opp alle trappene mellom etasjene.
Nå kommer han nok ikke tilbake før sommerferien, så det blir stille lenge :(

Jentene er fullbooket i kveld også, så når trenern kjører Eirik på flyet blir det veldig stille....

MeyBiMe sa...

Hildrande duu!!!
Her var det skikkelig koselig!
Dette var en koselig hytte!!!
Liker utrolig godt måten du beskriver herr Emmeline og deg på!!! Høres veldig kjent ut!!!....
Ha en fin kveld!

Hilsen fra landet sa...

Så herlige bilder,- kjempegøy å få se! Er dere ofte der? Er ikke sikker på hvor langt unna det er. Ser nydelig ut iallefall, husker bilder fra i sommer.
Nyt siste rest av påsken! :-)

Shabby-Roses-Cottage sa...

Dear Emmeline,
You have a wonderful wonderful summer house!!!!
Sooooo cozy!!!
I'm happy for you...
Many love greetings,Patricia

lilleflittig sa...

Hei emmeline! Så fin blogg du har! Koselig at du stakk innom bloggen vår, og tusen takk for skryt og tilbakemeldinger :) Vi er tre som driver Flittiglisene: det er jeg (Lilleflittig), Storeflittig og Fru Pink.

Hyggelig at du også besøkte hjemmesidene våre! Tusen takk for besøket!

God påske :)

Helene sa...

Med din fantastiske evne i gode forhandligsresultater med herr Emmeline har du nok nytt kjøkken og sofa lenge før lottokupongen slår til:0)

Bildene fra hytta er veldig flotte og koselige, men jeg skjønner godt problemet med å få tatt bilder på ungdommenes rom. Hos meg kunne ikke en orkan klart å forvandle et ryddig og greit "barnerom" så fort som det de klarer.
Rene katastrofeområdet til tider. Hadde jeg bare hatt en brøkdel av deres energi hadde jeg nok gjort noe med det i en fei, men det blir nå helst til at jeg går og småkjefter og maser i bakgrunnen om "at nå er det vel på tide å ta et skippertak..." Desverre er ikke mine barn utstyrt med særdeles god hørsel når det emnet kommer på banen.
Tur til Mosters Hus har du også klart å få til under ferieoppholdet ditt.Din hemmelige venn vil nok bli fornøyd og glad for den gaven. Butikken har jo så mye flott at det stort sett er et luksusproblem og velge seg ut noe der. Jeg bare digger den butikken:0)

Villa Luftslottet sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Randi sa...

Dette så jo ut som ett sommerhus. Så koselig og gammelt. Men musene kan jeg være foruten...tror våre frøs ihjel da gradestokken nådde minus 23 grader..:))
Jeg er imponert over hvilken orden du klarer å ha alle andre plasser jeg. Her flyter det over hele huset når de største er hjemme. På hytta er det ingen som orker å gå og rydde, så med 10 stykker så blir det litt rot. Men pyttpytt..det går det å....for noen dager.

Men du verden så godt det er når de er dratt og hverdagen kommer.

Ønsker deg en flott påske av det som er igjen av den.


Randi

Anita sa...

Så koselig det ser ut! Nå blomstrer mine påske grener her med nydelige hvite blomster!! Imorgen skal kyllingene bort og stasen foreviges!! Skjønne kirsebærblomster!! Hvordan går det med teppet ditt?? Må skryte litt, jeg har nå 23 lapper på mitt nye teppe!!! Trenger ca 90 denne gangen så er kommet veldig godt i gang syns jeg! Ha en koselig kveld og 2. påskedag! Klem!

Anita sa...

Lykke til med Lotto spillingen!

Anonym sa...

Fantastisk at du er tilbake. Eg er så sjokka over at du kjenner Bente. Me gjekk ikkje i parallellklasse, men i samme klasse. Var på overnattingsbesøk hos kvarandre mange gonger osv. Mamma har høyrt at ho bur på Landås (via ein kollega); men eg har ikkje møtt/sett/eller snakka med henne på mange år... Du må helse så masse til ho frå meg! Løye!

Hytta dåkas er så fin at eg vert sjuk i magen. Godt at det ikkje var fleire mus enn som så! Skikkeleg kjekt at du er tilbake frå ferie, nå gledar eg meg allerede til neste innlegg kjenner eg ;) Stor klem frå Linda som saknar Landås pittelitt...

tinemor sa...

Hei Emmeline
Jeg lakket skilte, men vær og vind "brøt seg" på det. Etter en stund var det nok ikke like nytt og vakkert. Så nå måtte jeg lage et nytt , eller bestille et mere proft. De andre i styret gikk for et mere holdbart et, og da ble det bestilt til Viking, -og det tåler all slags vær.
Hilsen Tine

[morgrethe] sa...

Hallo Emmeline.

Var såååå koselig å se bilder fra sommerhuset ditt.
Men du... KKann-venninnen min er nok enig med meg om at det er du som burde hatt en olje-sjeik i nær omgangskrets. Skjønner jo på en måte at Herr Emmeline får litt gåsehud når hans konemor begynner å finne fram den store boka med alle prosjektene. hoi hoi hoi!
Ser dere skal til syden... Puh... her er det panikk, for vi har ikke fått bestilt enda, og det er ikke akkurat flust av turer siden vi er fem.

Men kanskje vi kan overta deres tur, for dere har da det fine sommerstedet???? Please!

PS: det er min tur til å vinne lotto!!!!

Linda sa...

Hei!Flotte bilder fra hytta.
Koselig påskepynta.Flotte puter i spreke farger.Jeg reagerer også på bjørkekvister,så jeg tar ikke vann
på.Ha det fint:Hilsen Linda :))

Nette sa...

Jeg synes feriehuset/hytta deres er helt skjønn, både inn -og utvendig! Så flott når dere pynta litt på uteplassen, bra dere rakk litt av det før snøen kom:)
Godt å høre at lille griseknoen ble godt mottatt:)))

Villa Luftslottet sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Drømmen om en eplehage sa...

Jeg koser meg med bloggen din!

For en flott hytte dere har. Må være deilig å ha en slik plass å trekke seg tilbake til.

Har sagt det i mange år jeg; "Tennåringer drysser" Hel ufattelig altså... Enda godt de er sjarmerende også ellers svergerer jeg det hadde vert noen oppsigelser ute å gått! He, he.

At ting bør skje plutselig og uten forvarsel er helt klart en uskreven regel innen sporten Nyervervelser. Blir det gjort på rette måten kan faktisk en nyervervelse skje så ubemerket plutselig at før det blir oppdaget er det gått såpass tid at en med god samvittighet kan si at, neida, den er ikke ny. :-D

Tvi, tvi på lottogevinsten!

Anne-Berit sa...

Syns det så riktig så trivelig ut på hytta deres.Sofaen var fin,synd den er for liten for dere.Det ordner seg sikkert å få bytta den i en litt større en.Kos deg masse den siste påskedagen:o)

Hulda sa...

Koselig å se at det var kommet nye innlegg her hos deg! Så fint dere har det på hytta, likte så godt verandaen med alle lyktene i forrige innlegg også. Veldig koselig med de hvite kurvstolene også. (Er på jakt etter en eller to slike.)

Photo-Me-Life sa...

Velkommen hjem igjen Emmeline. Nå holdt jeg på å le meg skakk ang ungen som krevde god morgen yougurt pr mus. det var bare en vinner altså!
Komisk! Du får det frem på en sånn bra måte også.

Her sitter jeg, skulle pakket, men formen er LABER. Så laber at jeg sitter i sofaen og ser i veggen. Får ta meg en varm kopp kakao med krem å prøve gjøre noe fornuftig her i huset. Tirsdagen skal mitt nye luftslott (kaller det bare for det, iom at det er HØYT oppe og dyrt) være ferdig, så jeg håper på å få flyttet rimelig kjapt. Nå går man liksom bare på vent her...

BeBe`s blogg sa...

Du er fantastisk flink til å skildre familielivet hjemme og på hytta. Det er nesten så jeg ser det for meg! Syns hytta deres ser kjempekoselig ut. (Og det der med feriepenger, konfirmasjon og sydenferie - det var som jeg skulle ha skrevet det selv)!

Min Verden sa...

Nå har jeg lagt inn deg hos meg. Håper det er ok. Tusen takk for titten på fin blogg. Hanne

Anonym sa...

Så utrolig koselig dere har det! Husk at neste gang dere er der, så løper du rett opp og tar bilder av New England rommet, før alle ungene inntar åstedet! Jeg gleder meg til å få malt hytten vår både innvendig og utvendig til sommeren. Har store planer! Først må jeg bare få unna eksamener og slikt, så skal jeg svinge malekosten:-) Mosters Hus ser ut som en skikkelig koselig butikk, hvor man kan drømme seg bort lenge og vel. Jeg har også lyst på Green Gate, men hvor har Birte Bo flyttet hen nå?

Tante Mimmi sa...

Hei Emmelines!
Har du fått med deg Awarden? I allefall har du og musene fått hederleg omtale på bloggen min! :)
God veke!

Emmeline sa...

Tante Mimmi: Jeg kommer ikke inn på bloggen din og skjønner ikke hvorfor?? Jeg har prøvd både i går og i dag og jeg er så utrolig nysgjerrig...Kan du se om du har gjort noe med instillingene dine eller legge igjen en link sånn at jeg klarer det...

Skjønner jo også at jeg må oppdatere siden min og få inn noen nye bloggere her...Skamme skamme. Nå driver jeg og går inn til de ulike via andre sine blogger. Det er bare latskap...---men nå må det fixes!!!!!!!!!!!!!!!!!

Miamor sa...

Sommerhuset ser jo fortryllende ut! Du er så flink med ord... Alltid gøy å lese bloggen din. Hadde tenkt å spørre om musene, men nå har jeg skjønt at det ikke bare var meg som var nyskjerrig på dem!
Jeg vet bare om Molly fra Sotra på blogg, men tips meg gjerne om andre..
Har bodd i Bergensområdet i 23 år, men er opprinnelig fra Trøndelag, så derfor har jeg en link til disse kreative damene der oppe !
Reiser mye i jobbsammenheng, og det er da jeg får anledning til å legge inn noen lynvisitter bl.a til Mitt hus,ditt hus, som er en flott butikk men en ekte varm dame bak disken: ) Ingen " Du er som luft for meg " dame der nei!!!

Karna sa...

Hytten deres ser kjempe koselig ut, og jeg syns sofaen så ut til å passe også jeg.....
Nyt den siste fridagen, nå må det bæres her hos meg, har litt "overskudd" som må inn i garasjen før det kommer folk til meg i ettermiddag...ups....

Gry sa...

Visst er det koselig å komme seg avgårde til hytta en tur? Syns det ser ut som en skikkelig koselig hytte dere har ;-) Men, ha,ha...tenker på ungdommene som beleirer loftet för du rekker ta bilder....Sånn er det med den yngre generasjonen! De ser ikke sånt som vi ser, tror jeg. De vil ha det bekvemt og bo seg inn på sin egen måte. Du får spisse albuene og väre först inn neste gang, fniss...

Rart med väret, men det heter jo ustadig som väret i april, eh....vi kanskje må döpe det om til mars? For vi vil ikke ha det sånn i april også!! Våren lar nok ikke vente på seg, og den er etter lengtet av oss alle tror jeg. Tross allergier og allt.... Jeg hadde også tatt inn björkekvister, som til slutt havna i trappoppgangen, jeg klör i filler öya ellers.

Angående dumme kommentarer. Det er faktisk litt ubehgelig å tenke på at vi skravler på her i vår idylliske bloggverden, og vilken som helst tulling kan sitte og fölge med... Er glad for at jeg har lukket blogg. Det er faktisk ikke vanskelig å logge inn, men jeg skjönner godt argumentet for å ha den åpen også. Allt er en balansegang :-)

Ha en fin start på en ny, men kort arbeidsuke igjen i morgen.

Klem Gry

Anonym sa...

Nå har jeg kost meg med historiene dine fra påsken, og nytt de vakre bildene. Det skal være litt nytt og litt gammelt på hytta, da kan man mimre litt. Ha en fin uke

My little footprints sa...

Ah... drømme... Det er bare så fantastisk nydelig på hytten din! Jeg må jo levere inn lottokuppong for å få kjøpt meg en hytte jeg da, så jeg satser på de STORE premiene.. hehe.. Men motet forsvant fort i går, når vi var hos svigers. For hva sier min kjære svigerfar? Joda, at han har spilt på lotto siden det startet, med samme rekken og til og med med ti tall, hver eneste lørdag i alle disse årene, uten å vinne noen store premier! Da ble jeg skikkelig deppa.. hihi.. Får håpe at jeg har litt mer flaks enn han ;) Nå har jeg laget min egen liten kupong til vikinglotto, og krysset av tallene selv, og det har jeg STOR tro på! ;)Har levert inn en 5ukers kuppong, og til onsdag er det jackpott, så da sier jeg bare tvi tvi ;)
Håper du har hatt en nydelig påske, det ser iallefall slik ut på bildene dine, og jammen godt det ikke har vært fler en 3 mus som har reist til himmelen ;) Husk å dra dyna godt rundt deg når du sover da.. hihi ;)
Klemmer fra Beth

♥ H@rmoni ♥ sa...

Så kjempekoselig ut på hytten. Og til og med Sol!
Kjempeskjønn den bøå muggen og eggeglassene. Det er så mye fint fra Green Gate.
Ha en fortreffelig fin uke!
:O)

Jill sa...

Vel overstått påske!
Koselige hyttebilder ;-)

mali-mo sa...

Sommerhus-hytten din ser nydelig ut. Så fint og velorganisert og smart innredet, dere er jo noen i familien forstår jeg. Fine påskebilder og koselig stemning!

Vi har også hatt hyttepåske, i Nordhordland var det jo også litt sol, og det ble både fisketur og kvikk lunsj, men aller mest saging av trær. Tuntreeet gjennom 35 år måtte vike for ettermiddagssol på verandaen. Litt av en jobb!!!!

Lykke til med lottoen, har tenkt å kaste meg på det håpet jeg også, i håp om å komme et lite skritt nærmere drømmekjøkkenet. Vi får heller dele førstegevinsten da?

Jeg koser meg sånn med bloggen din, det er så hyggelig å kikke innom her at jeg nok er blitt avhengig. Ønsker deg en kjempefin uke!

Reginas Cottage sa...

Hello Emmeline
You have a wonderful summerhouse!It
looks very warm and cosy.It is a dream!!!!!!!!!!
Hugs,Regina
Here in Germany snows it and is very cold.

Anonym sa...

Deilig feriehus dere har. Ja, log jeg kjenner til det med unger som inntar et rom og plutselig ser det ut som noe helt annet.

Ha ei flott uke!

Tone Yvonne sa...

Hei, hei :o)

Kjempefin hytte og virkelig flotte bilder :o)

Det er utrolig deilig å komme hjem. Ser at dere fikk "litt" snø dere også. Vi var i Valdres og der lavet det ned en havlmeter eller så.... ikke det at det ikke var snø der fra før liksom ;-D

Ha en fin uke!!

Villa Luftslottet sa...

Helledussan, så koselig!!! :D
.... Jeg ble nesten litt nostalgisk og misunnelig...på den fine måten altså:D he he
takk for koselig kommentar i bloggen min:) Ha en riktig fin kveld...tuddelu

Penelene sa...

Jeg synes du har så fin hytte. Det blir nok mange deilige stunder på den fremover. For øvrig har jeg også levert inn diverse lottokuponger på diverse avsidesliggende steder i påskeferien (i den tro at det er lettere å vinne hvis du leverer kupong på odde steder). Foreløpig resultatløst. Vel overstått ferie og god uke!

Tonje sa...

dere er utrolig heldig som har deres egen hytte...må være sååå godt...jeg pleier å benytte meg av hytten til besteforeldrene mine,men jeg håper jeg kan eie min egen hytte en eller annen gang i fremtiden.

Flotte bilder fra hytten deres...så bra at det ikke var så mange mus der denne gangen=)

Anniche ♥ Annas Rom sa...

Hei Emmeline

Nå har jeg stoooorkost meg med bildene dine fra sørlnd osv. Har ikke vært inneom på en en stund , da jeg trodde du var uten internett , silly me ",

Høres ut , og ser ut som en herlg ferie , til tross for visse mengder snø;)

Sommerhuset deres ser så flott ut !

Ha en god uke , klem a

Ninas Lounge sa...

Så koselig feriested, likte veldig godt den koselige plassen med lyktene. Man må nyte tiden man kan sitte ute, vet aldri hvordan været blir. Lengter ekstra til sommeren når jeg ser slike bilder, sene kvelder ute med god mat og drikke. Ja... våren må gjerne komme.
Jeg var innom siden til Mosters hus, så mye fint, der skulle jeg gjerne ha vært innom...
Ønsker deg en fin uke!

FO - 2 sa...

Koselig.
Håper at du og dine har hatt en flott påske.
Ønsker deg en ny, fin uke, nå når hverdagen har innhentet oss alle igjen..... :)

Trines Hus og Hage sa...

Hei Emmeline!
Herlighet, nå var det mye nytt her, og mange inntrykk og så mye fint og vårlig å se på! Må få kommentere litt langt tilbake også, for jeg så ikke det siste innlegget ditt før dere dro. Krakkene dine var bare sååå fine! Så flink du har vært! Og boksene du har plassert oppå gjorde bare susen. De var jo også bemerkelsesverdig vakre i seg selv. Og hylla som Herr Emmeline har laget til deg, var også kjempefin kan du hilse ham å si. Nydelig dekorert av hans frue.
Sukk, hytta deres er bare så herlig. Jeg blir litt sånn bergtatt av å se slike søte små hus i sørlandsstil. Og så vet jeg jo at veien ikke er lang ned til sjøen, og da har dere jo bare et drømmested.Kan levende forestille meg at dere koste dere der ute på terrassen med kaffen og bollene og alle pastellfargede og vårlige detaljer du hadde pyntet med. Du er jo så dyktig til å få det til lekkert!
Lenken med lykter er jeg ening at balanserer litt hårfint, men den var faktisk tøff og helt sikkert herlig å se på på sommerkveldene. Du viser skikkleig stemningsfulle bilder fra inni hytta også. Stua er så lys og vårlig og så innbydenede som bare det. Kommer gjerne på besøk (fnis)! Uansett veldig artig å se alle disse flotte bildene fra hytta di.

Jeg har tenkt på deg de siste dagene, fordi nå begynner tiden for å så å nærme seg med stormskritt. Du kan nok begynne nå om du vil, selv om her laver snøen ned i skrivende stund, men sollyset er jo her likevel. Jeg har pleid å starte i månedsskiftet mars-april, og det er vel egentlig en fordel å greie å vente såpass lenge, for at ikke plantene skal bli ranglete fordi de strekker seg mot sollyset.
Vel, her kommer en kjempelang liste over planter som jeg liker godt og som er greie å lette planter å få til. Jeg mener jo ikke at du skal så alt dette, men kunne kanskje være til hjelp når du skal på plantesenter og kjøpe litt planter i sommer også?.Du kunne jo kikke på dem på nettet for å finne ut hvordan de ser ut, om du er i tvil. Eller låne deg ei staudebok på biblioteket. Anbefales! Håper her er plass, for jeg har ei lang liste! De fleste av disse trives i sol. Det er viktig hvor du plasserer plantene og hva slags jordsmonn du har. Men dette er greie planter hvor de fleste har vært i gamle hager til alle tider.

VÅR:
Løkblomster
Forglemmegei (lett å så)
Tusenfryd (lett å så)
Primula (liker også skygge)
Aurikler
Steinbedsplanter som vårskrinneblomst, hagepute, kubjelle, rødsildre og blåpute

SOMMER:
Løytnantshjerte (halvskygge/skygge)
Akeleie (finnes i mange farger)
Iris (mange farger)
Pioner (mange sorter og farger, anbefaler Sarah Bernard)
Valmuer (mange farger)
Dagliljer (mamnge sorter og farger)
Ridderspore (lett å så)
Alunrot
Storknebb (anbefaler blodstorknebb)
Moskuskattost (lett å så, finnes i rosa og hvit)
Scabiosa
Revebjeller (lette å så)

SENSOMMER/HØST:
Purpursolhatt (lett å så)
Høstasters
Oktoberbergknapp (lett å ta stikling av! Bare sette i vann så får den røtter!)

SOMMERBLOMSTER:
Av sommerblomster anbefaler jeg å så erteblomster. De er jo så fine! Legg frøene i bløtt et døgn før du sår, og skulle du ikke se en "sprekk" i enkelte frø etterpå, så filer du litt på dem med et sandpapir. Skallet kan nemlig være litt hardt å bryte gjennom.
Poppelrose er en koselig sommerblomst som gjøre en del av seg. Fin i bed.
Cosmos (husker ikke det norske navnet) er også fin.

Prøv du, Emmeline og se hva du har lyst til. Det med hage er jo en prosess også. Du får vel ikke til drømmehagen din med en gang, men arbeider deg frem hvert år.Men du vil garantert merke forskjell om du starter i år! Og så mye å glede seg over, både dette året og til neste år når staudene titter opp av jorda og kommer tilbake. Herlig!
Spør meg da, om du lurer på noe mer! Jeg er jo din spesielle hagerådgiver (kremt)!
Blomsterklem fra Trine

Trines Hus og Hage sa...

Hei igjen!
Som om jeg ikke skrev langt nok til deg i sted (ny rekord som jeg tviler på at du slår), så kom jeg på at den lille rosa påskepynten i bjørkeriset som datteren din har laget, var så søt! Jeg er enig med henne (kan du hilse også henne å si)! Klem Trine

Related Posts with Thumbnails