tirsdag 1. april 2008

Best og Pest hos meg.Det har gått en utfording rundt på bloggene den siste tiden. Noen har blitt utfordret til å vise det de liker best -og det som er pest i huset sitt:) Sånne utfordringer setter i gang tankerekker hos meg. Hva liker jeg egentlig best hos meg? Svaret mitt må vel være huset som jeg bor i! Det har sjel, det har utsikt og stor hage, og det ligger solrikt og sentralt til. Sist men ikke minst så er dette mitt barndomshjem, og barna mine sitt barndomshjem. Her hører vi til !Nå må det sies at huset her trenger både en kjærlig hånd og en lottmillion.... Vi trenger nye vinduer på den ene siden av huset, det mangler en rekke sprosser som er nede for maling
( og har vært nede en hel EVIGHET) ---og flere vinduer og sprosser venter i kø på en overhaling! Taket må skiftes og hagen trenger nytt liv- Det er med andre ord nok å ta fatt i!Inne har huset store lyse rom med god takhøyde, og det er nydelig utsikt.Fra stuer, kjøkken og soverom ser du mot Bergen Sentrum og Puddefjorden -og Ulriken om du snur hodet andre veien!Så kommer pesten....Det er såpass mye å ta av, at jeg må velge med omhu! Den ene pesten er dette knallfine feltet i taket på soverommet. Det har gamle tapetrester som ikke vil gå av--og derfor har det blitt stående i ÅRESVIS. SUKK!! Det tar nok ikke lang tid å fikse, men når det gjelder dette prosjektet har Herr Emmeline all tid i verden---og det er så høyt under taket at jeg ikke har gått i gang med dette på egenhånd! Min svigerinne trodde dette var en slags shabby shic mote da hun besøkte oss for et år siden...--men det er det altså IKKE!!!Den andre pesten som dere sikkert misunner meg er dette fine gulvet:) Det er et belegg som skal fjernes, men på grunn av at de som lå det har brukt verdens sterkeste superlim deluxe så er det et nytt jeg-gruer-meg-til-dette-prosjektet-og-utsetter-det-veldig-lenge-prosjekt! Men en dag skal vi jammen santen svinge oss her gitt:) Fin overgang mellom tregulv og belegg???Nå vil jeg sende best og pest utfordringen videre: Håper Trine viser hva som er best og pest i sitt vidunderlige hus:) Den gode feen tar sikkert utfordingen, siden hun har flyttet i nytt hus og har flyttet til ny blogg i dag også ---og sikkert har noen prosjekter på gang... BO tar alltid KUN bilde av vakre ting-tar du pest og best utfordringen?? Mor Grethe og Åsemor har sikkert to kule pester på lur- håper dere begge svinger dere med denne utfordringen! Så lurer du kanskje på??? Hvem utfordret Emmeline? Det gjorde faktisk ingen! Jeg tok utfordringen av meg selv--og syns at ALLE som har lyst å skrive Best og Pest innlegg bør gjøre akkurat det samme:)

45 kommentarer:

Therese sa...

Å - huset deres er bare så flott!!
Gammelt, sjarmedrende, skjønt innredet (det har du jo vist oss tidligere også) og når dere har den utsikten og stor hage - sukk. Det ser ganske stort ut?!
Vi har selv god takhøyde i vårt hus
(ca 270 cm i første etg) og det syntes jeg er så deilig.
Litt pest må vi vel alle ha (den viser jeg ikke frem før jeg må, hi hi. Har for mye å velge i ;0))

Laila sa...

Nydelig beliggenhet. Huset har massevis med sjarm, heldige dere som kan bo i barndomshjemmet ditt.
Du får leie deg en steamer på en malerbutikk, så får du nok av siste rest tapet i taket, skal du se.

den gode feen sa...

He he he, klart eg tar utfordringen! Må berre tenke meg grundig om først. Pest er ikkje vanskeleg å finne. Her er noko i kvart eit rom. Men best er verre hehe. Ingenting er ferdig, eller dekorert slik eg vil. Jaja.

Men du: din pest var jo ikkje galen. Det taket på soverommet hadde eg berre latt vere slik. Var tøft! Overgangen mellom belegg og tregulv skjuler du med ei slik metallist som du kjøper på OBS Bygg. Å fjerne gammal golvbelegglim er nemleg komplett umuleg og det er nesten betre å legge nytt gulv over.

Ja, det vart til at eg skifta. LIkar godt Hobbybodenbloggen, men var så drittlei prikkane. Har venta i over eit halvt år på ny bakgrunn. Og nå gav eg opp å få kontakt med sjefen, så eg flytta likegodt ut. Kan nemleg ikkje velge bakgrunn sjølv der inne... Berre slett denne siste del av kommentaren er du snill.

Ha ein finfin dag. Klem frå Linda

Lise sa...

Så morsomt å se! Jeg bor i en av de hvite lavblokkene nedenfor deg :) Verden (Bergen) er liten!

BO sa...

Hei!

Å huttetu, seier eg! Her er det så masse pest at det er vanskeleg å velga! Sa nett til ei veninne at då må eg visa badet. Då sa ho at; "Huff, gjere du da, så kjeme dei til å få sjokk!". Jaja, takk for den støtto! :-) Da badet vil jo dermed sei, at er ein skamplett for familien æra, og bør holdast skjult til den dagen me vinne i lotto!

Ang. din best: Fantastisk hus du viser! Utrulig, utrulig fint!
Pesten din var berre barnemat, så viss dette er det verste i ditt hus, så er du diverre ikkje velkommen heim til meg! ;-)

Skal få ta nokre bilete...men kva i hellsikken er best då!? Hmmm...

Karna sa...

Ok, da utfordrer jeg deg...he,he...

Fantastisk hus, og pesten var jo ikke så gale heller, bare en gjør det liksom. Jeg har bestmet meg for å bytte ut alle mine tre sprosser til plast, snakk om kjedelig jobb å male sprosser!! Fy flate, og ikke varer malingen heller, flasser med en gang, selv om jeg tynner ut malingen.

husnummer30 sa...

Vilket fint hus ni har! Skulle inte oroa mig så mycket för pesten...inte med den utsikten inte!!!

Ha det fint! //Jill.

LISBETH---<-@ sa...

Hallajen! Skal si du slår på stortromma med maaange pest bilder. Kommenterte akkurat inne hos Mia,hadde lyst som hun og hoppe rett over pesten,eller gjøre den til noe som irrriterer meg , en liten bagatell, som dårlig brødkniv f.eks, hehe.
Have it.
Klem

LISBETH---<-@ sa...

Forresten så signerer jeg Bo om at er pesten du viser det verste hos deg, så har du ingen grunn til å klage, Beste èn veier opp;o)))))))
Og vindu uten sprosser er bedre enn et blått plastvindu...
:o)

Lene sa...

Akk og ve... Vi er jo bare så heldige - og har ikke pest i det heeeele tatt.... Ingen gamle rom som skulle vært oppusset.... Ikke noe hull i veggen i trappeoppgangen.... Og ikke noe knøttlite bad som vi må bruke midlertidig til nybadet eeeeen gang blir laget..... Jammen er vi heldige - og eia var det sånn ;))

Fantastisk deilig hus og beliggenhet dere har, Emmeline. Og takhøyden skulle jeg gjerne hatt. Alltdi bare lekkert, lekkert hos deg :) Best, best - var neimen ikke mye til pest :)

Ha en firtsatt fin dag :)

Klem :)

Luftslottet sa...

For et flott hus du har:)både inne og ute.
Gleder meg til vi skal bygge jeg, men tomten er ikke byggeklar enda, så det blir en god stund til:)

Maria / Frøken Fryd sa...

WOW, det er et flot og STORT hus dere har. Smuk udsigt, og smukke detaljer.
Mange projekter at gå igang med, og at holde vedlige.
Det er i sandhed en best !

Pesten, den forstår jeg. Det er sådanne projekter man udskyder. For de er ikke bare vanskelige at gå til, de er heller ikke de morsomste renoveringsprojekter at lave.

Klem Maria

Karoline sa...

å for et hus!!!! så stort, bor dere i hel det huset- må jo være 300m2...jeg har sikkert halvparten, men så kan du også si halvparten så mange barn også da...
jeg jakter og jakter etter det store huset med alle rommene som trengs med utsikt og bra beliggenhet og til en grei pris...altså en ganske vanskelig jobb. jeg trives godt her vi er, men hvorfor kunne de ikke llaget de litt større, alle flytter etterhvert når tredje og fjerde barnet kommer, eller om en har mye gjester eller når ungdommen trenger mer boltreplass. vel, vi får bare se. jeg burde nok tatt utfordringen din, kanskje når jeg får litt tid en dag, burde være veldig lett...rot overalt...jeg rydder og rydder, men det flyter kort etterå igjen, men det er vel et kjent fenomen...
jeg må også få lagt inn den koselige awarden fra deg, søte deg!!!!
jeg har vokst opp i en slik eldre villa, og vet at det både tar tid og koster flesk å holde de. nå har mine foreldre skifter så godt som alt på huset, så jeg kan sikkert snart trygt overta det;) men de skal nok ha det selv, og det er jeg enig i, min steoldemor er 87 år og bor i en svær villa med en stupbrattbakke med singel i opp til huset...det holder henne ung, hva skal hun i en liten leilighet?? og sånn håper jeg det blir med oss også!
ha en fin kveld, skal se tv og slappe av, være lat, fotball i går, riding i dag og svæmming i mrgen....og værst av alt - jeg forbrenner ikke en kalori, - er bare barnets tilskuer og supporter;)
klems

Randi sa...

Ååå...Emmeline, jeg er dypt sjokkert!!! du snakker jo Bergensk...O))

Slutt med tull og tøys....:)

Du har ett utrolig vakkert hjem....nesten Herskapelig. Men jeg skjønner godt at det krever en del penger. Det blir som trønderlånene her rundt det...er ikke bare bare å ta over sånne hjem.
Men om det ikke er verre pest enn dette i ett så stort hus så har du ingenting å bekymre deg over. Her er det mer pest enn best.:) men men ...ting tar tid og krever penger...penger krever en godt betalt jobb...jojo så var jeg kommet i ett annet spor.

Ha en finfin kveld da.

Klem

BO sa...

Ja, gled deg til pesten! Den er heldigvis ikkje smittsom, noko derimot denna pokkers hostegrieo eg har, er! Eg er betre. Høyres ut som eg er sovna i ei wiskeyflaska, men elles så byrjar familien å krøka til!
Som sagt, gled deg til pesten. Eg kvir meg!

vivi sa...

Dere har et nydelig hus! Heldige deg! Utsikten er fantastisk, huset har sjel så det monner, også er det så nydelig innredet:-) Jeg har et hus fra 1971 *gråter*
Men det har da sin sjarm det også, heldigvis. Ikke så mye som ditt, men. Tusen takk for koselig omvisning i huset:-)

Tante Mimmi sa...

Kuuult! (Igjen!)
Blir avogtil litt lei av at alt som er så bra!:)
Akkurat no sit eg og ser på det nyydlege huset ditt med dei ryddige romma, medan det eg EGENTLIG skulle gjort var å legge samen dei kleda som ligg rudt datamaskinen..kanskje spredd dei rundt?? Jakta på kaniner?? Lista er lang! Akk, ja sann...betre å kike innom deg enn å halde på med slike keisame ting!

åsemor sa...

Nå har jeg lest innleggene dine fra den siste uka. STORKOSA meg med bibeltimen, det skurrer litt i hodet mitt der jeg ser for meg Moses mor med interiørblad som veiviser for valget av Moses kurv. Skal si oss det at det å ha konfirmant byr på uante problemstillinger. Her i huset var det Anes fargevalg på lys og servietter (lyseblå) som engasjerte mamman mest, mens jeg med fryd leser om diskusjonen om perleporten som endte med skuffelsen over politimannens løgner. Drømmen er å være flue på veggen hjemme hos dere.
Karaktersetting på usynlig teater kan jeg lite om,men det er kanskje det jeg har bedrevet i forskjellige settinger i Oslobøgda den siste uka?

Hva som er fint og hva som er praktisk kan en være uenig om, for meg er det en NØDVENDIGHET at ting er lettstellt.Så da vet jeg ikke om jeg har villet gått for en åpen hylleløsning på hytta. Litt lettere adkomst for kaffedyr og spindelvev da føler jeg. Men fint er det, venter spent på avgjørelsen.

Så får tiden vise om jeg tar utfordringen din......

Ha ei fortsatt fin uke Emmeline, gleder meg allerede til ditt neste innlegg :)

Anonym sa...

Oisann.. Ja, no forstår eg at du har sett meg gå forbi huset ditt. For den vegen har eg gått maaange ganger det siste året.. Morsomt, byen (verden) er ikkje so stor nei.. :)
Og for et hus! wow.. Eg brukar å seie til andre: Når eg blir ferdig med utdannelsen(og får lønn) skal eg kjøpe meg ein bil, eit stooooort kvitt hus og Ilse Jacobsen støvla.. No har eg utvida den lista med reflekskamera også.. :p
jaja..
Ha ei fin veke!!!

christinasinteriør sa...

Hei! Du har så fint hus Emmeline og litt pest blir det med de fleste hus! Funnet ut at det kommer alltid til å være prosjekt så lenge man har hus!!
Ha ei flott uke videre!:0)

åsemor sa...

Glemte helt å komentere det nydelige huset deres, skjønner godt at det er masse vedlikehold med det, men det overskygges av sjarm spør du meg.

Pesten overser jeg glatt, slike ting legger jeg ikke merke til.
Her hjemme har jeg blitt husblind,noe trenern er såre fornøyd med. Han greier stadig å overbevise meg om at huset vårt er helt nytt( slik som alt det andre vi har). Så noe oppussing alerede(det er over tjue år siden vi flytta inn)er helt uaktuellt for han. Han er veldig overbevisende når han snakker om dette, ikke rart egentlig, han lever jo av å overbevise folk om at det han mener er riktig :)

Trines Hus og Hage sa...

Hei Emmeline!
Så utfordringen din da jeg akkurat skulle til å legge ut et nytt innlegg. Jeg tar utfordringen, men det blir alstå i mitt neste innlegg.
Moro å se det koselige huset ditt. Så stort da, gitt! Må være deilig med så god plass. Og nydelig utsikt.
Jeg har også mange pester å velge mellom, og det er jo godt å se at det har vi nesten alle.
Snakkes! Klem

Mariquita sa...

Hei

Utrolig flott hus dere har. Akkurat nå leier vi et hus som ikke har vært pusset opp siden 50-tallet en gang - så pest finnes overalt. Best må faktisk være utsikten..
Synes bloggen din er utrolig flott og inspirerende og håper det er ok at jeg linker til deg på min egen blogg som ble "født" i dag :). Håper du tar turen innom en dag.

elin1976 sa...

Hei
Jeg er såååå trett i kveld at øynene bare detter ignen. he he. Helt uvanlig til å være meg. Men måtte liksom bare innom for å si at jeg lever. Klem:O)

Trønderpia sa...

Guri, for et utrolig flott hus, ble helt betatt jeg!
Og for en utsikt!
Det huset hadde jeg likt meg i, så nydelig både ute og inne.
Heldige du som har et slikt vakkert hus.

Pest...tja...syns i grunnen det var litt kult å ha det sånn i taket jeg.
Men akkurat det med gulvebelegget missunner jeg deg ikke, er et herk å fjerne belegg som er limt med Karlssons aller beste lim :)

Ha en super kveld, Emmeline!

Karoline sa...

i seng jeg, nei...jeg har fridagen min på onsdager og er deretter sen i seng på tirsdagene. men må opp likevel på helsestasjonkontroll med minsten.
det var ikke feriebilder om det var det du mente, men fra terassen min forrige onsdag- fridagen. men ok, er jo faktisk gått en uke siden sist. jeg er treg for tiden, hatt fokus på så mye annet. jeg blir nok en ukesblogger...og så må jeg skjerpe meg å komme meg rundt til de som besøker meg. så lett å bare sveipe innom og da kikker ejg lett på to tre av favorittene og så går jeg videre.
jeg får ta pest oppdraget da...om jeg tørr....jeg er kjent for å være en rotekopp, men nesten litt gøy at bloggen gir et annet inntrykk...den bedrar...ihvertfall veldig ofte.
kos deg på ikea...;)
klem

christinasinteriør sa...

Koselig å være til hjelp! Jeg kan sende deg vår katalogen. De skifter ut litt ja men noe varer jo en stund. Send meg andressen din så går den i posten i morgen! Lettere å bla i en katalog en nettet!
Koselig å høre at du liker butikken da. Godt å høre dette for en fersking!!
Ha ei god natt!
Ps: mail adresse: chr.skog@online.no

[morgrethe] sa...

Stort og fint hus Emmeline. Men kan godt forstå at det trenger mye vedlikehold.
Ser du har utfordret den store "kjedebrevbryterdronningen". Jeg bruker alltid å bryte kjedebrev, kjedemail, kjede-sms'er osv. Det er kanskje i bloglandia at jeg har vært flinkest til å ikke bryte alle utfordringene og awardene. Jeg og Åsesøster snakket faktisk om det i telefonen i dag at vi er usedvanlig dårlige på akkurat dette. Men jeg sa også til henne at jeg ikke visste hva jeg skulle blogge om nå...(jeg er ikke som deg som popper opp med et nytt innlegg hver dag.... du utrolige kvinne!) Ja.... så siden jeg ikke vet hva jeg skal blogge om, så er det ikke usansynlig at det kommer et innlegg fra meg, for pest er jeg flink på.... trur eg!
God natt Emmeline min;o)

Min verden sa...

hehe. Jeg måtte smile og le litt da jeg leste denne. Jeg har det på samme måte. Forsøker å glede meg over de flotte tingene jeg har - og jeg har iallefall et hus! - ikke sant? med stor hage og god plass, stille er det også. Når alt skal pusses opp og alt betyr at man faktisk må rive alt innvendig, vegger, gulv osv. for å få pusset opp. Da er det ikke oppussing. Det er noe helt annet og jeg har holdt på her i snart 16 år (det første året var jeg relativt rolig). Jeg synes ditt hus er praktfullt og har masse sjel og er flott, men jeg føler også med deg. Hanne

Anonym sa...

Ååå for et vakkert hus! Og shabby Chic stilen er jo bare sjarmerende ;-) Leker at jeg kjører den her og inntil lottomillionene daler ned i sky ;-)

Anonym sa...

Hello I just entered before I have to leave to the airport, it's been very nice to meet you, if you want here is the site I told you about where I type some stuff and make good money (I work from home): here it is

Anitas hus sa...

Å lese om "pesten" din og alle prosjektene som du ikke får ferdig er som musikk i mine ører; JEG ER IKKE ALENE OM DET! He he. Alt i alt så synes jeg du har ett nydelig hjem med masse sjarme og da spiller det ingen rolle om det ikke er helt perfekt overalt;)

Noralill sa...

Hei, har lese litt på bloggen din og eg må berre humre og le litt for meg sjølv...hihi. Kjenner meg så godt igjen! Men du har eit nydeleg hus, trass golvbelegg og uferdig tak! Har dessverre slikt golvbelegg sjølv...(men det varer ikkje lenge....håpar eg) Ha ein fin dag!

Randi sa...

Hei igjen
Jeg mente bare at jeg så deg for meg og hørte deg for meg i hodet mitt som en østlending...( aner ikke hvorfor)
Vi lager oss ofte bilder av folk hvordan de ser ut og hvordan de prater, når man aldri verken hører stemmen eller ser ansiktet...så danner fantasien seg ett bilde. Og jeg hadde da dannet meg ett bildet av deg..:)) nå er du en heeeelt nydelig fantastisk flott bergensk dame !! :))

Jeg tror Anemone mente den saken som henger ned mellom vinduene mine...det er en smijerns uro. :))Ha en strålende flott dag, håper solen skinner over Bergen i dag.

Klem

tinemor sa...

Artig med best og pest.
Det er ikke noe problem å legge inn ting vi liker. Værre med det vi ikke liker ;-)
Gøy å se, -blir liksom enda litt mere kjent med deg.

Annettenett sa...

For et flott hus!!! Drømmehus, håper dere vinner i lotto, slik at dere kan få det helt i stand:)

Lykke sa...

Takk for utfordringen, den skal taes straks jeg har motet meg opp til å fokusere på pestene. De er nemlig ikke så snille som dine.

Huset deres ser helt nydelig ut, fantastisk utsikt. Ekstra koselig at det er barnsdomshjemmmet til flere generasjoner: hus med sjel?:)

Ha en kjempefin kveld:)

Lene sa...

Kjære Herr og Fru Emmeline!

Slottet beklager sååå mye de lekkasjer og rykter som i de siste dager har versert på enkelte blogger. At noen sågar påhevder seg å ha Hennes Kongelige Høyhet - Kronprinsesse Mette-Marits bloggadresse, ser vi på med største bekymring. Vedkommende er totalt ukjent for Kronprinsessen - som har sett seg nøtt til å male om hele kontoret sitt, etter det publiserte papparatsibildet fra hennes kontor.

Og som et plaster på såret til de som lot seg lure - lover slottet herved privat omvisning på Skaugum - inklussive lunch med Mette-Marit - førstkommende fredag :)

Vær velkomne ;)))

Hobbyhuset-Merete sa...

Fantastisk stort og flott hus du har!! skikkeleg lyst og lekkert når det er så høgt under taket :o)
Må vera ekstra stas å kunne la barna vekse opp i samme barndomsheim som deg!
fin onsdag til deg, Emmeline :o)

Mita`s hjørne sa...

Må jo bare si at huset deres er utrolig flott da...
Og med den utsikten...
Noe pest har man vel, kan ikke noe for det - men jeg synes den takbiten på soverommet deres var flott jeg da...

Ha en koselig kveld og uke...

KKannDesign sa...

Hei du morsomme - søte - herlige - Emmeline!

Ser på antall blogg-kommentarer at du er beundret av mange! Smil!

Sååå flott hus du har - anse deg selv som heldig!

Smil fra KKann

NinaS sa...

SÅÅÅ godt å høre at det flere enn meg som har uferdige, mindre pene ting stående urørt i flere år i huset sitt!!!
Det tok bare 5 1/2 før jeg fikk lister rundt stuedøra mi!!!
Nå er det heldigvis gjort, men jeg måtte bytte samboer for å få det til! (det var min ex-mann som laget ett hendig lite problem når han kappet panelet feil rundt døren...)
Huset mitt begynner å ble temmelig bra nå, for både jeg og samboer'n har tatt oss sammen. Og når vi er ferdig, såp selger vi!
Så lenge fikk jeg nyte det! *sukk!*
;)

Tonje sa...

wow for ett vakkert hus dere hat...ett slikt skulle jeg ønske vi hadde også,men neida...vi har ett hus som alle andre har i 70tallsstil...grr...men jeg har allerede planlagt en ny flytting om noen år..og da skal jeg finne det huset jeg alltid har drømt om,og så skal jeg bo der forever!

Garden Angel sa...

For et nydelig hus du har Emmeline!
Fantastisk utsikt!!!
Jeg blir rent misunnelig her nå:)
Alle har vi våre små og store ting, som burde vært gjort...Men jeg er sikkerpå at jeg har mye mer enn deg på den lista!!!
Du har vist frem så mye fint her på bloggen din!
Ha en fin kveld!
Stor klem fra meg(",)

奇堡比 sa...

新女性徵信
外遇調查站
鴻海徵信
亞洲徵信
非凡徵信社
鳳凰徵信社
中華新女性徵信社
全國新女性徵信社
全省女人徵信有限公司
私家偵探超優網
女人感情會館-婚姻感情挽回徵信
女子偵探徵信網
女子國際徵信
外遇抓姦偵探社
女子徵信社
女人國際徵信
女子徵信社
台中縣徵信商業同業公會
成功科技器材
女人國際徵信社
女人國際徵信
三立徵信社-外遇
女人國際徵信
女人國際徵信
大同女人徵信聯盟
晚晴徵信

Related Posts with Thumbnails