torsdag 25. september 2008

Filosofitime med EmmelineJeg har jo vært på konferanse i noen dager, og der ble jeg sittende i en spennende samtale med noen kjekke damer fra en annen by. Disse jentene var ganske hissige fordi de hadde gått igjennom en stor endring på sin arbeidsplass. De hadde kun et ønske, og det var å få det slik de hadde det før, men det var ikke mulig å omgjøre endringen. Dermed fikk de dette irriterende spørsmålet fra meg; Hvorfor er dere så sinte? Hvorfor bærer dere all denne bitterheten med dere? Er ikke det bortkastet energi?

Tenk deg at du tar av deg på beina og går ut i en elv. Du kjenner hvordan vannet renner forbi anklene, og forsvinner nedover. Samtidig kommer det stadig nytt og nytt vann. Kan du stoppe vannet? Kan du få vannet til å renne tilbake og stå stille? Nei !

Velg dine kamper med omhu, bruk energien din til positive ting. Nyt de små øyeblikkene du har å glede deg over. Har du erfaringer fra konflikter som har gjort deg bitter og skuffet? Legg de vonde følelsene fra deg, gå videre.

Som dere skjønner satt Emmeline der som det reneste orakelet, og damene syns tydeligvis det jeg sa var veldig nyttig. De nikket og var enige, og smilte når jeg sa at jeg sjelden giddet å hisse meg opp. (Du snakker meg om å være en selvhøytidelig LygeJenny)


Så kommer jeg hjem, setter meg ned med datamaskinen, og tenker på akkurat dette. Ukens debatt på NIB har nemlig vært en lei debatt for mange. Det er flere som har latt seg friste til å sende ut et stikk, og det er mange som har latt seg stikke. Jeg er en av disse som noen ganger skriver krast, og derfor får kritikk.
Det er faktisk ikke så lett å unngå å hisse seg opp når følelser tar overhånd. Det kjenner jeg selv! Det er ikke lett om man føler seg tråkket på, eller man syns man ser konturene av hån eller baksnakking. Da er det lett å legge skylden på de som skriver de sårende ordene. -Men velger vi ikke selv om vi vil la oss såre? Kan man si at andre har ansvar for våre egne følelser? De har vi vel ansvar for selv!

Jeg har i et ørlite sekund vært på kanten til å kutte ut bloggen, men har bestemt meg for at jeg skal fortsette. Jeg tror jeg hadde angret om jeg hadde sluttet. I Bloglandia vil det alltid renne nytt friskt "vann", gamle bloggere vil bli etterfulgt av nye bloggere. Derfor stuper jeg uti igjen, og er med videre. Jeg KOSER meg på en veldig kreativ og levende måte når jeg blogger -og det vil jeg fortsette med. På min måte!
(Er det Morten Harket som sitter her og skriver? Kanskje jeg skal søke jobb som filosof på første og beste brevkurs --Best å komme seg i loppekassen skjønner jeg... Er snart tilbake med vanlige inlegg;)
SEE U!

35 kommentarer:

prinsessa sa...

I see;O)Ble så trøtt at jeg stupte i seng. I dag er jeg bare rar i min kraftige kropp. Men jeg holder meg borte fra do. he he. Her blir det litt rydding, avslapping og diverse huslige syssler. I morra er det bånn hyling med jobbing og maleprosjekt igjen.
Er veldig sen i min plan og de tre siste stolene skal være ferdig til lørdag. Har gitt det opp faktisk. Skal ha hele familien her på lunsj siden mannen hadde bursdag sist helg. Tror de får sitte på 3 svarte stoler og 3 hvite og hvis vi kjeder oss så kan vi alltids spille sjakk med dem! snx:O)

Lyst på livet sa...

Fortsett du! Og fortsett som før! Så lenge man kan stå for det man sier og også er istand til revisjon av sine uttalelser, så står det faktisk respekt av det man sier. Vi har da ytringsfrihet i detta landet :-)

Jeg våknet blid og opplagt i dag og snart skal jeg ha 11 interiørelever på frokost. Jeg hyrer inn klassen min og gir de i oppgave å komme med forslag til renovering av kjøkkenet mitt (som jeg forøvrig deler med minst en til....)

Ha en god dag, med høy eller lav tepmeratur....alt ettersom :-)

Klem

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Jo du, det er nok vi selv som må bestemme om energien skal brukes til irritasjon... verden går framover den... ikke la andre ødelegge noe som er koselig...

Ha en koselig dag og uke...

Marit - Som Mine Dager Er sa...

Vi må sette oss ned og filosofere litt innimellom. Det du filosoferer om her er jeg så hjertens enig med deg i. Man bør bruke energien på ting man kan gjøre noe med! Fordi det kommer en selv til gode. Gjennom positiv tenking og riktig innstilling kan livet gjøres så mye lettere. Det er dette med tankens kraft, for positive tanker fremmer positive handlinger ;-)

Det er godt å stoppe litt opp innimellom og bare reflektere på denne måten.

Vel, det er på tide å kjase videre til jobb og alt som skal gjøres. Ha en fin dag.

Tove sa...

Interessant innlegg på morgonkvisten! Er samd i at vi sjøvle vel om vi vil la oss såre, men eg likar òg å leve etter regelen om at det ikkje er alt ein treng å seie, særleg om ein veit det kan såre andre. Då må ein i allefall velje sine ord med omhu. Eg siktar for all del ikkje til innlegga dine, verken dette eller innsmetta dine på dei berykta NIB-sidene - alt du har skrive om denne saka er forfriskande og ærleg, det har eg sansen for!

Vi hadde ein gong eit "syte og klage"-møte på jobb, der aller stort sett var irriterte over eitt eller anna. Då var det ein av mine kloke kollegare som sa at det er viktig å økonomisere det vi irriterer oss over! Desse orda gjekk rett til hjertet på meg og eg har prøvt å leve etter det sidan. Ellers så er eg òg glad i uttrykket om at "...det er vatn som har rent under brua". Det som er gjort er gjort, la oss sjå framover og gløyme det vi ikkje kan gjere noko med.

Fekk litt panikk då du skreiv at du hadde vurdert å slutte med bloggen din - DET MÅ DU ALDRI FINNE PÅ!!!!!!!!!!!!!!!! Eg nyt bloggen din og den er farleg vanedannande....

Ynskjer deg ein strålande dag!
Klem!

christinasinteriør sa...

Heia Emmeline.
Har ikke fått med meg mye av dette, men det jeg har fått med meg er at det sklidde utenfor hva som var egentlig meningen med innlegget på NIB. Er ikke dette typisk. Men hadde du sluttet så hadde vi mistet en god blogger. Jeg setter stor pris på dine sprudlende innlegg!! Du lyser opp dagen for mange!!
Ønsker deg en kjempefin høstdag!

Huset i skogen sa...

Var på et lite kåseri i helga som Marvin Wiseth hadde. Han sa at "vi nordmenn liker å tro at vi er så endringsvillige, men tvert det kommer noe nytt som gjør at vi må endre oss så syter og klager vi om at alt var så mye bedre før og at vi har det da bra sånn som det er.." Det har han litt rett i tror jeg. Selv er jeg litt som deg. Jeg gidder ikke bruke tiden og energien min på negative ting når det finnes så mye positivt rundt meg!
Du må for all del ikke slutte å blogge. Det er alltid trivelig å innom å lese det du skriver:)
Ha en fin dag!

Juliann sa...

Så god du er Emmeline, og så kjekt du deler tankane med oss. Eg har det også med å filosofere, ofte mest på epost til kollegaer og venner, men også i lag med barn.(det er jobben min)Har faktisk etterlyst filosofikurs for barn også!Og du peikar på viktige ting, ein må sjå på dei postitive ting i jobben sin, men eg veit så vel at der er altfor mange som vil ha det slik dei alltid har hatt det, då er det så enkelt og dei treng ikkje å tenkje eller planlegge!Syns det er rart at mange ikkje ønsker å lære noko nytt, tenk på alle utfordringar og spenning det fører med seg!Har sjølv vore gjennom slike endringsprosesser fleire gongar (har jobba i Telenor!!)og tok til slutt steget over i ny utdanning og nytt yrke! Men du verden så nyttig det er å ha en annen yrkesbakgrunn med seg som ballast av og til, trur det er enklare å sjå framover når ein har prøvd nokre endringar. ...men nokre mennesker er vel alltid nysgjerrige og ute etter å utvikle seg,..heldigvis. Filosofihelsing frå Juliann!PS! Så bra du vil blogge inn i evigheten!!!!Då er vi fleire!

Anonym sa...

Hei! Du skriver så levende og morsomt. Et must å se innom bloggen din! Du kan ikke slutte!!:)

Rosa sa...

Du er ikkje så verst som filosof heller, Emmeline. Det er veldig lett å henge seg opp i alt negativt som skjer, og brenne opp energien på det. Slike påminningar er alltid godt å få!

Men å sulle med tankar som å slutte å blogge? Det må du berre legge av deg _asap zulu_! Då ville eg faktisk få store overskudd med tid, og tilsvarande underskudd på vitamininnsprøytingar i kvardagen. Du skjønar at det berre MÅ gå gale, ikkje sant?

Stå på - det er faktisk ikkje utan grunn at du ligg tett under tresifra besøkstal nesten kvar einaste dag.

Stor klem frå meg :)

Rosa sa...

eh, ser at fyrste avsnitt i kommentaren var usedvanlig dårleg formulert, men reknar med du likevel skjønte kva eg meinte ;)

Anna sa...

Du må ikke finne på å slutte med bloggen, kjære Emmeline!
Jeg leser den trofast hver dag, og koser meg veldig over det du legger ut. Både bilder og morsomme anekdoter fra hverdagslivet. Det vil altid være negative mennesker som slenger dritt (unnskyld uttrykket). De må man bare overse. Jeg orker ikke bruke energi på ting jeg allikevel ikke kan gjøre noe med. Prøver heller å fokusere på det jeg kan gjøre.
Så fortsett, du!

Anonym sa...

jeg er en del av ditt nye vann, men har tenkt å forbli litt i denne kulpen som du velger å stupe uti og som holder bla meg underholdt:-)
Jeg er kanskje ALT for flink til å ikke hisse meg opp, men går også rundt i verden med et lit slør og ser langt i fra lat heller, både på godt og vondt - men det gjør livet mitt lettere og gladere og i den form er jeg egoistisk og lever lykkelig!
Håper du får en fin dag
klem fra Barcelona, Spania

LISBETH---<-@ sa...

Hei på deg! Det ble sagt og skrevet så mye dumt at jeg velger å latterliggjøre de usaklige kommentarene , så jeg tilhører nok den garden som ikke bryr meg en døyt!
Helt riktig Emmeline, skal man bli såret må man skrive under på det selv.
Det gjelder å følge Sokrates sin filosofi, den regner jeg med du kan....
når andre ikke kan oppføre seg skal man ikke bli såret, men tenke hvorfor skal jeg la meg såre når det er den andre part som ikke kan folkeskikk.
Da skal man heller være stolt av å kunne folkeskikk å være superglad for at en vet å passe snasken sin!!!!!! Men det er en øvingssak !
Ha en flott dag!
Klem

LISBETH---<-@ sa...

Jeg er en liten "hattifnatt" :o))))))

Fjordheim sa...

Flott, fortsett som du har drevet.
Koser meg med bloggen din.
Ha en flott dag :)

Min verden sa...

Kjære Emmeline. Dette synes jeg at jeg må kommentere. Jeg vet ikke om du så mitt innlegg "Inspirasjon til livet"? Det spørs om ikke vi to er i samme bransje sånn sett. En annen ting er at jeg har vært politiker i 12 år. Du kan si mye om politikk, men politikkens vesen er viktig - nemlig det å skille person og sak og å ikke ta sakene personlig. Det kan være lett å si, men vanskelig å gjennomføre. NIB diskusjonen og andre diskusjoner "tar lett av", men er det egentlig så farlig? Person og sak. Når folk sier at de ikke liker bloggen din/min - så er vel egentlig det greit? Eller... jeg bestemmer hvordan jeg skal ta imot budskapet. Det er jeg som bestemmer om jeg skal bli lei meg eller ikke. Uhøflighet, drittkasting osv. trenger vi ikke her inne, det trenger vi ingen steder. Hvis folk har gode innspill kan det være en hjelp også. Livet er her og nå - vi kan ikke forandre det, men vi kan påvirke hvordan vi ønsker å leve og hvordan vi ønsker å takle de situasjonene som oppstår. Derfor kjære Emmeline, skrid frem som du gjør. Det er koselig å komme til deg uansett hva du skriver. I dag skrev du noe som i tillegg til å være hyggelig å lese også er svært viktig i hverdagen. Ta grep om livet - bli med på utviklingen, da har man iallefall forsøkt. Klem Hanne

Anonym sa...

Jeg liker veldig godt å lese innleggene dine. Innlegg fylt med kloke ord, humor og spissfindigheter! Håper du fortsetter å komme med slike innlegg!

Ha en fin dag!

Hilsen anonym gjest som jevnlig titter innom for å lese. :)

Anonym sa...

Jeg ler like hejrtelig hver gang du er inne å kommenterer hos meg når jeg ser det derre kattedyret. he he he he he. Mail til deg:O)

Therese sa...

Å ja, håper da inderlig du fortsetter leeenge og som før!!
Jeg "koser" meg bestandig med innleggene dine.

Og du har så rett; det beste er om vi klarer å bruke energien vår på noe positivt.

Ha en god dag og kveld!!

Anonym sa...

hei!
Eg er i jente i sin beste alder som følger ivrig med på din fantastiske blogg, og eg har en ting å si:ikkje steng bloggen din!!!
Den er utrolig inspirerende, morsom, og så får jo følge livene til familien Emmeline :-)

Hilsen Siri

Monica sa...

Det bor nok en filosof i deg:) Du må ikke stenge bloggen din...

Nyperosa sa...

Heisan,

må trekke litt på smilebåndet,
for er det ikke Emmy som
har latt seg hisse opp av
flere anonyme og tatt seg
bryet med å svare dem...

Du velger selv hva
som skal irritere deg,
MEN det er vanskelig !

Jeg liker at du tar
et lite oppgjør
inn i mellom ; )

Au revoir.

Hvit Stil sa...

Det er så sant som det er sagt bruker bestefaren min å si.

PS: Du må for all del ikke slutte med blogginga. Du er for meg blitt ett virkelig høydepunkt i blogglandia. Blir superglad når jeg ser det er kommet nytt innlegg fra deg.

Stor klem

ENGEL sa...

IKKE SLUTT Å BLOGGE!!!!!!!!!!!!!du skriver så utrolig bra,og inspirerer iallefall meg masse!du lyser nok opp hverdagen til flere enn du aner!

Karen sa...

Hei! eg er fast, anonym lesar av bloggen din. LIkar velig godt det eg les, veldig mykje pga humoren og formuleringsevna. Synest det er heilt greitt at ikkje alt handlar om interiør, sjølv om det var innfallsporten min. Fekk ikkje heilt med meg den giftige delen av diskusjonen på NIB, men forstår kva essensen er. Det som slår meg tydeleg når eg les interiørbloggar, er kor tett "venninnenettverk" dette er, og at "alle" ser ut til å ønske seg nettopp det - eit koseleg venninnefellesskap. UTEN skarpe kantar. For enkelte er så forsiktige i sine uttalelsar ("nå tråkker jeg sikkert noen på tærne.." er ein gjengar). Dette er jo ikkje akkurat vanleg på samfunnskommenterande bloggar og på ulike diskusjonsforum, der temperaturen er VELDIG høg og nettiketten til tider svært dårlig. Ein mellomting hadde jo vore noko... Derfor blir det heile litt tannlaust og krampaktig koselig til tider på interiørbloggane. Og derfor likar eg jo bloggar som av og til tar eit standpunkt - og som tar den stormen som kjem (jfr. grønt- kjøkken-diskusjon hjå deg). Eg saknar rett og slett litt meir diskusjon om kva som er pent/kult/not osv. Litt meir "interiørkritikk", a la litteraturkritikk/musikkritikk osv osv. Og så ein ting til: Sidan dette er eit etablert fellesskap kjenner ein seg som "anonym" av og til som ein inntrengar (jfr diskusjon på NIB der mange bloggarar meinte at anonyme ikkje hadde noko med å meine noko om NIB osv). Og då lurer eg på kva tanken med bloggen egentleg er?? Er ikkje alle klar over kor synlege dei er på nettet? Ikkje berre for familie og venner? Ynskjer dei ikkje fleire lesarar? Som du sa i eit tidlegare innlegg: som bloggar stiller ein seg lagleg til for hogg, og ein må faktisk tåle at nokon meiner noko om ein. Og så får ein, som du seier, velje om ein vil la det gå inn på ein.
Uff, dette vart veldig, veldig langt, du får slette det om du vil :)

Emmeline sa...

Hei alle skjønner jenter, Tusen takk for koselige hilsener i dag.

Jeg vil gjerne skrive litt ekstra til Karen:)
Må jo nesten svare deg her, siden jeg ikke kan svare deg hos deg.

Syns du setter fingeren på akkurat det som jeg har følt på en stund. For jeg syns nemlig at det blir tamt om man ikke skal tørre å spøke med hverdagslige ting, eller tørre å skrive noe om trender som man ikke liker. -I redsel for å tråkke noen på tærne....
Da blir man på en måte litt vingeklippet. Man blir så snill at det ikke blir noe "sting" igjen.

Alle har vi vel dager da vi bare vil ha det behagelig og hyggelig rundt oss, men noen ganger er det litt spennende å rocke bloggen sin også.

Venninnefellesskapet her i Bloglandia er sterkt, men personlig setter jeg pris på at noen av mine anonyme lesere legger igjen en hilsen i ny og ne. Det gir ekstra krydder til min hverdag som blogger. I går var det like før jeg slettet Emmelines verden. Et tastetrykk, og jeg hadde vært ferdig med maset. Uten bloggen trenger jeg ikke å forholde meg til dem som er lei av hvite hjem uten personlighet (dvs: mitt hjem)
Jeg trenger heller ikke å forholde seg til at andre mener jeg stadig må ta tingene jeg sier til revisjon. Men jeg fikk altså ikke lov av mannen min. Tenk deg om litt til, sa han. Du blogger jo for å få utløp for kreativitet. Det trenger du...
Og jeg er glad for at jeg ikke trykket DELETE likevel. For når stormer blåser over er de fort glemt;) og sånn er det vel denne gangen også!
Tusen takk for at du tok deg tid til å skrive denne lange og hyggelige tilbakemeldingen. Vi trenger både positiv og negativ respons om vi skal være i utvikling, og kommentaren din er til god hjelp for troen på meg selv!

Drømmen om en eplehage sa...

Du var nok ikke alene om å bli litt sår og lei. Jeg var ett tastetrykk unna selv også, men heldigvis tenker jeg lynraskt i sakte tempo noen ganer. Ikke alltid når jeg prater, men...
I dag er jeg bare glad og lar vannet renne over bena :)

Ha ei flott helg!

needfulfriendsundkoboldkinder sa...

det ser meget koseligt ud...nyd dit hjem...din blog er altid en oplevelse at besöge...lad dig ikke irritere...

det er fint hvad du laver :O)

kram anja

Den gode feen sa...

Kjære Emmeline. Du er bloggdronning nr 1. Ikkje tale om at sure anonyme skal få lov til å late deg slutte å blogge. Lat det prelle av, drit i dei, fortset som før og ver lukkeleg. Lat all drit prelle av, sug til deg det positive og ver deg sjølv. Ingen har kjekkare blogg enn du ( syns eg), så kos deg med blogging og samstundes vit at du gledar ein heil skokk med dei kjekke innlegga dine. Amen og god natt :)

Reggy sa...

Hei.

Veldig bra at du gjør det på din måte! Det er jo nettopp det som gjør at JEG gidder å gå fast inn på en interiørblogg å lese;)

Fin dag til deg,

Hilsen Reggy

hvorfor ikke... sa...

Veldig, veldig bra, skrevet Emmeline! og veldig sant!...man bør velge sine kamper med omhu...
Jeg er så enig i alt du sier her...Teorien er grei, den...men, hehe! vips så er jeg i fyr og flamme...og følelsene i kok!...hehe! varer aldri lenge, da...er man impulsiv så er man impulsiv.

Godt du skriver om litt av hvert, Emmeline, du skriver knakende godt! Og jeg er kanskje mer interessert i filosofikurs enn interiør....jaja, litt begge deler, da;)
Ha en koselig fredagskveld
Smil Torunn

Anonym sa...

Du er så kul, Emmeline! Jeg digger deg. (og dessuten mistenker jeg deg for å sette inn noen tilfeldige interiørbilder mellom alle dine finurlige funderinger)

Anonym sa...

Jeg er nok en anonym som setter pris på bloggen din - min favoritt blant alle på NIB. Takk for alle dine supre innlegg!

Jeg er enig i at blant mange på NIB er "anonyme" ikke helt akseptert - men det er jo en del av blogg-fenomenet? Jeg tror ikke alle tenker over hvor vidt man kan nå med sin blogg - det er jo vel blant grunnene til at du er flink å anonymisere de du blogger om :) Jeg syns vi som bare er lesere også burde få ha meninger, så lenge det er blogger.

Ha en fin dag! Jeg lurer på hvordan det gikk med Emmelinegutten på skolen etterhvert - finner han fram?

Takk for god underholdning!

奇堡比 sa...

新女性徵信
外遇調查站
鴻海徵信
亞洲徵信
非凡徵信社
鳳凰徵信社
中華新女性徵信社
全國新女性徵信社
全省女人徵信有限公司
私家偵探超優網
女人感情會館-婚姻感情挽回徵信
女子偵探徵信網
女子國際徵信
外遇抓姦偵探社
女子徵信社
女人國際徵信
女子徵信社
台中縣徵信商業同業公會
成功科技器材
女人國際徵信社
女人國際徵信
三立徵信社-外遇
女人國際徵信
女人國際徵信
大同女人徵信聯盟
晚晴徵信

Related Posts with Thumbnails