mandag 1. september 2008

Symaskinhavari og ufristende invitasjonÅsemor minnet meg så elegant på kjøkkengardin prosjektet i går. Det som jeg eplekjekt presenterte her for noen uker siden. Hun lurte på hvor de nye kjøkkengardinene mine blir av,
-og jeg må bare beskjemmet forklare at de fremdeles ligger i slagbenken. Det vil si at stoffet og trådsnellene ligger der. I det siste har det nemlig vært sånn at Emmeline sin mor og far realiserer seg ved å bo på hytten HELE TIDEN. I går dro jeg derfor på besøk, for å høre om hun snart kunne komme hjem.


Du skulle ha hjulpet meg med kjøkkengardinene forklarte jeg. Hva er det som er så vanskelig da, lurte Emmelinemammaen på...og dermed måtte jeg fortelle at en av ungene før sommeren hadde prøvd seg som skredder, -uten å spørre om lov til å låne maskinen selvfølgelig!

Desverre hadde undertråden på faste vanlige måte begynt å leve sitt eget liv, og barnet reparerte dermed maskinen med livet som innsats. Hun tok ikke bare ut spolehuset--men røsket mer eller mindre ut hele underlivet til symaskinen. Siden dette ikke var noen god metode, ble maskinen stille plassert tilbake i klesskapet. Der ble den stående som en udetonert bombe inntil Emmeline skulle legge opp en bukse. I etterkant har jeg i tålmodige stunder forsøkt å fikse maskinen, men selv om sneller og tråder er der de skal være, vil ikke undertråden samarbeide.

Emmelines mamma mente at dette var et LITE problem. Du må bare være litt mer tålmodig påsto hun. Begynn på nytt og fjern all undertråden fra spolen. Les bruksanvisningen! Kan du tenke deg et mer elendig forslag?? Med andre ord; mamma kommer tydeligvis ALDRI hjem fra hytten!


Dermed bestemte jeg meg for å endre taktikk. Emmelinemannen har nemlig en UTROLIG tålmodighet (Det kommer kanskje ikke som en overraskelse..) Gi mannen et kinderegg i tusen deler, og han sitter en hel kveld og monterer, selv om den lille leken kommer til å bli kastet etter at den er ferdig.
Emmeline spurte dermed med vennlig stemme om han kanskje kunne hjelpe meg med symaskinen? -og det kunne han selvfølgelig!
I samme øyeblikk spurte han om jeg kanskje kunne tenke meg å være med på konsert med R.E.M?

Hva skal man svare til det?
Tjjaaaaaa.... Stivt smil! Jeg har jo VELDIG lyst å bli ferdig med de forbaska gardinene.. Men en hel kveld med R.E.M????
GRØSS OG GRU DE LUXE !
Som dere skjønner har Emmelinemannen og Emmeline VELDIG ulik musikksmak. R.E.M er jo kjent for sine kryptiske tekster (som HELT sikkert går Emmelinemannen hus forbi) men også for sin kryptiske R.E.M sound --som ikke blir spilt i bilen når Emmeline er tilstede. JEG HOLDER DET IKKE UT!

Gi meg derimot en crooner med dress og standardlåter på reportuiret, så vrikker jeg meg lykkelig gjennom husvasken ved hjelp av små slowfox trinn. ( Til tross for Mummimammakropp har Emmeline engang vært konkurransedanser må vite)
Emmelinemannen trengte bare å kaste et halvt blikk bort på sin bedre halvdel før han forsto at dette var et KNALLDÅRLIG forslag---og det var det jo!
Så dette er altså situasjonen for mine kjøkkengardiner i øyeblikket! Det ser ut for at det kan ta tid å komme seg ut av slagbenken. Bare for ordens skyld. Emmelinemannen vil plutselig ikke ha meg med på konsert uansett, han hadde bare i et lite øyeblikk glemt hvor dårlig smak jeg har når det gjelder musikk....Vel vel-smaken er jo som baken, den er delt!

Helt tilslutt; Lurer du på hvilken sang som ruller og går på Ipoden min for tiden? Det er Quando Quando Quando med Michael Bublé og Nelly Furtado. Dette var jo en riktig elendig video som bare besto av bilder, -men det er vel kanskje ikke så vanskelig å forstå at jeg ikke har noe å gjøre på en R.E.M konsert? En riktig god mandag ønskes til dere alle!24 kommentarer:

Aina sa...

God morgen Emmeline, muligens jeg blir først å kommentere i dag.

Veldig festlig her, lillemann ble med foreldrene mine hjem i går, de skal passe han mens jeg har nattvakt.
Og jeg tenkte så fornøyd at nå får jeg sove til 07, framfor 05...er det ikke pjokken som vekker en tidlig og vil være selskapsmann så er det katta!!

Men en snartur på nett og innlegget ditt fikk opp humøret igjen;0)
"Røsket underlivet ut av symaskinen"... jeg fniser enda, du vet å ordlegge deg.
Men nå skal jeg tussle tilbake til loppekassen, vesla skal jo ikke opp før 07 og nå er begge kattene ute.
Håper Emmelinemanen fixser symaskinen før han drar på konsert og at du får en fin mandag, sammen med Michael Bublè;-D

Stoor trøtt klem fra meg!

Tone sa...

Hi,hi:)Ha en strålende dag. klem Tone

Olstad sa...

Stakkars symaskinen som har fått slik gjennomgang. Men hold ut på ett eller annet tidspunkt blir foreldre lei av hyttelivet og mammaer er eksperter på symaskn reperasjoner. Tenker med skrekk og gru på når mine barn blir voksene og forventer slik assstanse. Jeg må få meg en komfortabel hytte som jeg kan være på i slike perioder. Så får jeg håpe at barnas innfall er like flyktige som mine

Kerstin sa...

Herlig! Skjønner dt er tungt når Emmelinemamma ikke kommer hjem fra hytta=) Men håper du får hjelp til å ordne symaskinen din . irritrerende å ikke få ordnet opp i det=)

Ha en fin mandag=)

Gunhild, NO sa...

Hei! Alltid en fornøyelse å lese bloggen din :) Ville bare fortelle at jeg har brukt kakeoppskriften din. Bakte den til familieselskap i går. Det var en av gjestene som kommenterte at den smaker jo snickers, uten at han visste at det var snickerskake. Synes den var veldig god og grei å lage, så den havner nok i oppskriftsboka som Emmelines Snickerskake.

prinsessa1976 sa...

Jaha og god morgen til deg også. Da har du Bergens desidert dårligeste smak og jeg har rogaland. Jeg synes enda Gyldne tider er fint jeg.( kan det ha noe med klining i baksetet på en bil og gjløre ha ha ha ha ha) Jeg synes også korps musikk er fint, så spenn vidden er rimelig stor.
Her er det jobbe og varetelling. Hvem har kommet på noe så smart å ha vare telling annenhver måned. Det er ikke mulig. Det stord ikke i kontrakten..... hehehehe
Nixen bixen nå må dama suse avsted:O)i love you....nesten;O)

Livet er heeerlig sa...

Huff ja symaskiner skulle vært enklere, og mammaer skulle alltid vært lettere tilgjengelig...
Greit å vite at du har et prosjekt liggene!
Ha en riktig så god dag
*Siv*

Line sa...

Himmel, for nokre forrykande innlegg du skriv:)
Ler så eg ristar her eg sit...
You really made my day, endatil det er mandag morgon;0)
Du er velkommen inn i mi bloggverd og.

Maria / Frøken Fryd sa...

Ak ja, det er ikke let med den symaskine, hi hi. Herlig historie :-)

Og at i ikke har samme musiksmag, den kender jeg. Her elsker manden alt hvad der hedder ACDC, rahmstein, og diverse andet nervepirrende terror-musik. Fy og føj !
Jeg deriomd kan godt lide REM, og alt muligt andet, hi hi.

Klem, og god uge,
Maria.

Lemi sa...

hihi... du e no artig du... og æ ska no være enig, om man først demontere en symaskin e den fanken meg ikke lett å montere igjen..

ENGEL sa...

herlighet,du skriver bare å sinnsykt bra!jeg ler meg skakk!!!!
det er meg en nfornøyelse å lese det du skriver!
ha en flott dag!

Nr. 5 sa...

Heisann
Det høres nesten litt ut som meg og mitt forhold til symaskinen. Men vi er blitt litt bedre venner etter hvert da, og nå har jeg endelig klart å fullføre det prosjektet som jeg har mast så lenge om. Det skal bloggifiseres snart ;)

Klem fra nr. 5

Maria Louise sa...

Hei hei! Du så vittig og koselig at du får hilsen fra damene i Eikelandsosen! Jeg er ikke helt sikker på hvem det er du har fått hilsen fra, men kanskje har det med den fine interiørbutikken de har fått der inne? Den er ikke så stor, men veldig koselig! Du er jo berømt, Emmeline! Men symaskinen kan jeg ikke hjelpe deg med... Håper du har fått den i orden nå. Jeg går nå her og venter, og i morgen skal jeg også finne frem min maskin og sy et eller annet. Vet ikke hva enda, men du ga meg litt inspirasjon der! Jeg kjenner forresten en dame som sydde et skjørt som hun rett og slett ikke kunne bruke etterpå fordi hun hadde bannet så fælt da hun sydde det at hun mente det var fullt av synd.. hi hi... at jeg slekter å denne damen er ganske vittig... Ja ja. Ha en fin dag min venn!

Rosa sa...

argh, kommentaren min forsvann i det blå - eg prøver igjen..

Stakkar symaskin, som fekk underlivet så stygt kvesta!

Og så syns eg kanskje Emmelinemannen kunne ha prøvd å fiksa den sjølv om du ikkje ville dele ein R.E.M.-kveld med han, om så berre for godheit (og husfredens) skuld. Michael Bublè er ein herleg sak (altså, eg har ikkje sett, berre høyrd), men om nokon betalte er ikkje eg verre på det enn at eg kunne teke ein konsert med R.E.M. òg ;)

Håpar emmelinemammaen snart vender tilbake frå hyttelivet, så symaskina kan få sine respektive deler på rett plass, og kjøkkengardinene eit liv utanfor slagbenken.

ha ein nydeleg haustdag!

Anonym sa...

Jeg liker egentlig ikke den sangen spesielt godt, men dette var en deilig fremførelse. Takk skal du ha.

liven sa...

Da får vi bare håpe at Emmelinemannen har lyst å gå på konsert alene(siden han sikkert vet at du ikke liker R.E.M.) og at han vil fikse symaskinen din alikevel:O)
Dette er vel ved Fanafjorden??
Kan jo godt skjønne at de vil være der hele tiden:O)
Så nydelig plass!!

Ha en fin kveld.......med eller uten symaskin:O)

Therese sa...

Hei Hei, håper det ordner seg med symaskinen din ditt på ett hvis ;o)
Emmalinemannen kan jo ta en "guttetur" på R.E.M konserten...

Jeg har vært på R.E.M konsert i Oslo en gang (uten å være helfrelst R.E.M fan), det var helt supert. "Live" er mye bedre en på Ipod vett`u. Liker Michael Bublè også jeg da, er nok en smule "splittet" jeg da !!? Hi hi
Ha en deilig kveld.

Anniche ♥ sa...

Hahahahaha, du er så bra!!!

Living White sa...

Håper underlivet har ordnet seg, så ønsker jeg at Emmelinemamme snart kommer tilbake:)
Knis, for ett innlegg:)

Du har ikke vurdert bli forfatter? Du har i allefall en fan her som vil kjøpe omså en hel roman av deg.
Lurer på hva tittelen på en bok av deg ville vært....

tinemor sa...

Kjedelig med symaskin som ikke funker som den skal,
Det vet jeg alt om!!!
Og du..... Deilig musikk ja. Jeg bare elsker M:B: og hans fantastiske stemme. Blir aldri lei!

chevostar sa...

Alltid like arti å lese innleggene dine emmeline! Du skriver såååå utrolig bra ! Må bare le når jeg leser innleggene dine :)

Ha en flott uke!

mali-mo sa...

Hehehe, må flirelitt når jeg tenker på en koselig hjemmekveld hos Emmeline, hvor du og Emmelinemannen har et delt ansvar for musikken...tenk deg en bedre middag hvor du vekselvis hører R.E.M og cha cha cha. Hihiii;) Mulig man må ha en veldig god fordøyelse (og mye vin) for å få fullt utbytte ev den kombinasjonen ;)

Ang. stoff: prøv den lille quiltebutikken på Strandkaien, der handler jeg. Kan anbefales! Ellers er det en butikk på Askøy som fører stoffet til CK, og en i Oslo som heter noe med Anna? Litt huskesperre på navn her akkurat nå merker jeg. I Bogstadveien tror jeg. Hørtes ut som en kjempegod ide!

Håper symaskinhjelpen snart er på, plass igjen ;)

åsemor sa...

OIIIIIIII, lite ante jeg at jeg sattet igang det slektsdramaet, det var slett ikke min mening.
Etter å ha lest innleget ditt i dag, føltes det som et manuscript til fjernsynsteatret. Å det hadde ikke holdt med en episode ;)
Ta den tiden du/dere trenger, det er min taktikk, lar meg slett ikke stresse med at prosjektet er nevnt på bloggen(dette skrives for å trøste meg selv, da det er veeeeeldig lite fremgang i prosjektet"oppussing av gang"for tia).

R.E.M er bra musikk, jeg har vært på konsert med de jeg. Synd jeg ikke bor nærmere, da kunne jeg kommet med min pent brukte symaskin til deg, mens jeg og Emmelinemannen hadde dratt på konsert ;) Montro hvem som hadde kost seg mest;)

Karna sa...

HVA?!?! Kommer ikke Emmelinemoren hjem fra hytten for å hjelpe deg med undertråden, har ikke hørt på maken!!!!!!! HA HA HA

Utrolig skjønne bilder du viser, skjønner godt de holder seg på hytten jeg, du får ta frem nål og tråd og sy for hånd...fniiissss....

Related Posts with Thumbnails