tirsdag 2. september 2008

Gustavianske drømmerJeg har tatt en titt i utklippsboken min, og der kom jeg over noen av de klippene jeg brukte som inspirasjon da vi pusset opp her for noen år siden. Jeg hadde dengang en drøm om å få et hjem preget av den gustavianske stilen. Dette julehjemmet hentet fra Bonytt (14/2004) var virkelig en inspirasjonskilde i så måte! Året etter dukket det samme hjemmet opp i en ny reportasje hos Maison (7/2005) -O LYKKE:)
De som bodde her hadde ingen problemer med å ha åpne dører mellom stuene og inn til soverommet. Jeg har også skyvedører mellom de to stuene her hos meg, og det finnes enda en slik skyvedør fra stuen og inn til soverommet. Den har vi bare gipset pent inni veggen. Det er nemlig ikke særlig enkelt å møblere rommene når man har skyvedører på begge veggene. MEN FINT HOS ANDRE? Å JA- GJETT OM!!
Nå skal det jo innrømmes at det hjemmet jeg har i dag, ikke akkurat er preget av gustaviansk og sober stil -men det er bra å ha noen drømmer;)Mens høstbordet fra Maison var dekket for den som ville ha ost og vin, var julebordet dekket for den som ville ha litt mer. I 2004 var det omtrent umulig å få tak i fattigmannssølv og kakefat på stett. Jeg husker jeg trålet antikvitetsbutikker og nettet etter slike saker. (Jeg endte forøvrig med å kjøpe noen gedigne alterstaker fra Lauritz--men det er en annen historie!)
I julenummeret kunne man se disse LEKRE gardinene med en skjønn stakelampe i bakgrunnen.Året etter var stakelampen byttet med en lysestake, gardinene var stadig like lekre!Og etter å ha sett dette kjøkkenet, bestemte jeg meg for at jeg måtte få tak i en liten slagbenk! Jeg slo fra meg tanken om å velge stoler med tekstiltrekk. Det får være måte på å være urealistisk med den gjengen jeg har her hjemme!
Men pelargonier har jeg enda ikke skaffet meg... Jeg syns de er NYDELIGE på bilder, men de lukter så rart? Jeg stakk innom et lokalt pelargoniumtreff på sørlandet i sommer. Det var massevis av skjønne damer som hadde pelargonium utstillig. I tillegg hadde de hundrevis av små avleggere til 10 og 15 kroner, alle slags typer i alle slags farger og fasonger. Jeg kjøpte ikke en eneste en! (Kanskje noen av mine bloggvenner blir urolig av sånne opplysninger?) Jeg tror jeg er skadet av den lukten fra barndommen. Vi måtte nemlig overvintre sammen med min mor sine pelargonium i minusgrader på soverommet...hehehe!

21 kommentarer:

Anonym sa...

Ja Emmeline, du ligner nok litt mer på moren din enn du tror? For dette faller vel i smak både hos mor og datter kan jeg tenke meg!

Emmeline sa...

Hei Anonym som kjenner min mor??

*smiler! Ja jeg vet at min mor har sansen både for gardinene, møblene og gullspeil!

Men jeg tror hun blir litt urolig om noen vil si at vi to har den samme stilen;)

Ingunn sa...

Kjempe fine bilder!!Dette innlegget tror jeg at jeg må lagre slik at jeg kan nyte det i lang tid framover!!!Herlige detaljer!!!Flinke Emmeline!!;)

Lappesola sa...

Jeg er helt enig med deg når det gjelder pelargonier. De egner seg best ute eller hos andre. Her i strøket kalles de for "Sildaprinser", kanskje det er fordi de lukter sild.

Hilsen Sol

Anonym sa...

Jeg må le - det skaper vel litt traumer i et barnesinn å måtte overvintre sammen med mors pelargonier :-) Jeg noterer meg imidlertid tipset til jeg har egne små (det blir vel helst de som overvintrer på pelargoniumrommet!)

Anonym sa...

hei, hadde jaggu meg ikke fått meg meg at det var samme hus/leilighet. Måtte sjekke og joda jeg har begge bladene! Ellers er det ganske mange som faktisk er allergiske mot pellisene!
inkala

Ann Helen sa...

Ja, nå ble jeg jommen litt urolig kjenner jeg!! Pelargonier til 10-15kr, og du slår ikke til sier du? Akk og ve sier jeg bare..;)
Fine bilder dette her ja, men jeg synes nå du har det mye finere jeg da!!
Klems

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Sååå fine bilder ! Gustaviansk er og blir en favoritt hos meg!

Henger meg selvfølgelig opp i at det var vanskelig å få fatt i fattigmannssølv og div. andre saker for noen år tilbake, gjett om.... hva blir det neste vi tråler byen rundt for.....emmaljesaker har jeg hørt rykter om..... en venninne av meg påstår å ha vært i 16 forskjellige kjøkkken/interiør butikker uten å ha funnet så mye som en eneste hvit dings, det er gøy når en har lyst å pelme alt stålet på kjøkkenet vegg i mellom ...hurra :o))...hadde forøvrig møtt en superpostitiv butikkdame som stolt viste frem dørslag i emmalje...men det var lakkert metall...skal ikke være enkelt nei!
Klem

Grip dagen sa...

Nå har jeg lest om gustavianske møbler og symaskin-havari.
Alt akkompangert av Quanto -eller hva det nå var.
Dvs. det var ikke mange strofene som skulle til før jeg måtte skralle ned og finne av knappen...
Takke meg til R.E.M.!

Smaken er som baken.

Jeg måtte også bli med på konsert nettopp. Det var også artister, som når de dukker opp på radioen, blir slått av... Katie Melua (har 2 fine sanger) og Lene Marlin.
Zzzzz...
Under konserten sa jeg til husbonden: Å som jeg lengter etter en varm sofa, strikketøyet og litt sjokolade!
Jeg kjøper ikke konsertbilletter på egenhånd!!!

Synd med symaskinen som har problemer med underlivet. Det høres slett ikke godt ut!
Du får hilse og ønske den god bedring!
Ellers får du svinge deg til REM's Everybody hurts. Den MÅ du da like?!
Klem Marit

Loppelasset sa...

Hei!
Er heller ikke så glad i lukten av pelargoniane....

Har symaskin med underlivet i orden, liker å sy, men er ikke særlig kreativ, så jeg er glad når noen forteller meg hva jeg skal sy hehe Her er det kun konf som har prioritet, livet ellers står stille frem til 20 sept :-) Skal bli godt å få det overstått, konfen altså....

mali-mo sa...

Ble litt urolig ja, men tok ikke varig skade;) Ser ut som et fint hjem, men ikke helt gjennomførbar stil hos meg heller.

Og det med store dører på alle vegger vet jeg alt om! Stuen min har en dobbeldør på den ene veggen, og en trippeldør (!) på den andre. De tosiste har en vanlig dør, og den siste...et stort vindu. En fest å møblere ;)

Prinsesse Elin sa...

Hei min venn.


Du er den kuleste råeste og flinkeste bloggeren i blogg landia.
Du har også de fineste skoene jeg vet om. Mora de er også veldig snill( me seie iallfall det), du har det fineste hjemmet, yndigeste barna og den fineste stemmen i blogg landia(eg prøve meg her på smisk......)
Du er så flink til å skrive, du har fine farger på bloggen, bloggen lukter så godt og du spiller så fin musikk i bilen.
(det står om deg på bloggen min....)

Du har de flotteste korketrekkerne jeg har sett, du har også det lengste
(jeg smisker fortsatt.......)


Hele det emmelinske hjem og at jeg er så heldig å få lov å kjenne deg gjør meg ydmyk... HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA

Hilsen din venn foralltid Prinsesse Elin:O)

Drømmen om en eplehage sa...

Uten drømmer har man ingenting ;)

Anita sa...

Var fint det der!! Men har du ikke pelliser?? Har det jeg, men ingen inne, foreløpig! Og når de kommmer inn går de rett i kjelleren! Er helt enig i at de fleste lukter vondt, men noen av de lukter kjempegodt, av foreksempel sitron eller banan! Kos deg uten pelliser du! Og med lukket soveroms dør;o)

Mokki sa...

Duftpelargoniene lukter ikke som vanlig zonalepelargonium :) De dufter nydelig, sitron, rose, muskat eller hva med en Old Spice! (nå vet du hva du skal spørre etter hvis du kommer over så rimelige stiklinger igjen *fnis*)

Maria Louise sa...

Hei hei! Er det så mange år siden du skulle kjøpe den spisestuen? Jeg hadde aldri hørt ordet gustaviansk en gang på den tiden, men det har jammen blitt noen år siden allerede!! Lærer mye av deg altså! Hørte du chattet med min mann her om dagen og han prøvde seg med sine snurrige morsomheter... hm hm. Han er lei av å vente han også. Ha en fin dag min venn!

Lynetmor sa...

Hei, så mange fine bilder av det fine huset :-) Kunne tenkt å ha det slik hjemme jeg også! Ønsker deg en fin dag :-)

sa...

Åh så lekre de blå gardinene var ;) Skulle gjort mye for å fått tak i noen sånne ja ;)

Whoopsi Daisy sa...

Hei Emmeline
Jeg har en award til deg.
Ville bare vise at jeg setter utrolig stor pris på bloggen din.
You rock girl.
mvh
Whoopsi Daisy

BO sa...

Eg er vel heller ingen pelargoniafan, etter jobbing i blomsterbutikk. Ja, dei stinkar.

Doble dører kunne eg tenkt meg både her og der...

Nå skrike minstemann sånn at mammo må SPRINGA!!!

Anonym sa...

Emmeline, Emmeline, gode, morsomme, humørspredende og fine Emmeline :)- og det er ikke ment som smisk:D
Jeg ler høyt nå, for jeg har strevet så med dette pelargoniadilemmaet!! Det lukter spesielt, men det står det ingenting om i alle vakre interiørblader nei! HMPF!! Apropos lukt, du har ikke en millimeterstor rødløkbit på avveie i heimen da? Det kan gjøre stor, skummel skade luktmessig vettu ;)

Bare en liten tanke fra en sniklesende, snill & smiskende fan ;))

Related Posts with Thumbnails