onsdag 3. september 2008

Smelly cat smelly cat, what are they feeding you?I går da vi la oss, kom det snikende en mistenkelig lukt. Den minnet på en måte om mugne gymklær, men det var umulig å finne ut hvor lukten kom fra. Etterhvert begynte Emmelinemannen å puste på en måte som hadde gitt ham gratisbillett på teaterhøgskolen. Han mente at han holdt på å bli kvalt av lukten, men selv om vi sniffet oss igjennom huset var det umulig å finne ut hva som luktet og hvor.

Derfor har jeg og Emmelinemannen vasket huset etter jobb i dag. Vi har vasket oss fra rom til rom, fra topp til tå, fra innerst til ytterst. Vi har tømt alle bager og vasket alt som var av klær, vi har sniffet oss gjennom rent tøy og skittent tøy. Vi har sjekket under alle sofaer, bak puter og bak madrasser. Vi har skrubbet oss nedover trappeganger, vi har skrubbet inni skap, oppå og under. Dusjveggene er nå skinnende rene og det er vaskemaskin og tørketrommel også, --både på utsiden og på innsiden. Vi har rett og slett skurt til krampen har tatt oss.

Etter å ha vasket som gale aner vi ikke lenger om lukten er her.... For det lukter vaskemiddel overalt, og vi er nesten lamme i nesen etter all luktingen.

Men hva var det som luktet??? Vi har ikke funnet noe---og er bekymret for om lukten vil komme snikende når vi går tilsengs igjen i kveld. SKREKK OG GRU.Jeg leser at Den gode Feen syns det er vanskelig å finne gode tema for blogging for tiden. Jeg har det på samme måten. Det begynner å bli mørkere om kvelden, og selv om stearinlysene er tente her i stuen, så er jeg tom for bloggeideer. Huset pleier jo også å være fyllt til randen av unger, så da er det ikke så lett å finne en ledig plass å bloggifisere. Forhåpentligvis kommer det seg av seg selv etterhvert. Nå skal jeg slenge beina på nyskurt stuebord. Håper dere koser dere også;)PS: Vi har ikke katt, ei heller noen andre dyr. Likevel har jeg sunget SMELLY CAT sangen absolutt i hele dag!! Måtte bare ta den med helt på tampen;) og NEI det lukter IKKE død rotte!

36 kommentarer:

Anonym sa...

Kanskje ei død rotte i veggen...

Emmeline sa...

Puffda;) INGEN ROTTE HER NEI!!! Kjenner jo forskjell på våte gymklær og døde rotter....

ENGEL sa...

sjekk sluker og vasker.og bakvaskemaskinen. ikke for å skremme,men her var det også slik lukt for 2 år siden og da var det en død mus i koblingsboksen til varmtvannsbrederen.verdt å sjekke,vi måtte ha proff hjelp. det lukter DØD!!!!

liven sa...

Det der er ikke noe gøy.......
Du kan bli helt kokko av sånt!!
Men nå har hvertfall du fått tatt julevasken.........tenker du er tidligere ute en prinsessa:O)

Ja sant jeg har vært flink å holde sofaen......synest den er så fin der den står jeg:O)
Og det har vært parties i den ....det kan jeg love deg!!
Men det er det slutt på nå...bare pene pyntelige mennesker som får sitte i den!!
Ikke noen snus slevende pubbiser hvertfall:O)

Håper du får en fin og luktfri kveld:O)

sandra sa...

hihi!!! rart dere ikke fant det!! men nå er julevasken tatt for i år kanskje...?? det samme skjedde hos oss en gang! vi forsto ikke hva det var som stanka!! vi lette over alt!! det tok laaang tid til vi tilslutt fant ut at smikken til min niese ikke var vaska etter et par dager med mors-erstatning-melk...DA snakker vi STANK!!!

Anonym sa...

Jeg hadde nesten glemt Smelly Cat sangen! Må le av Phoebe som tror at det er hun selv som synger.

Vi krysser fingrene for at lukten er borte nå, en lukt som kommer fort går som regel fort over også.

Stå på med bloggingen, om du mangler inspirasjon så merkes det ikke for oss som leser hos deg hver dag.

Silje sa...

Håper dere har klart og vaske vekke den vonde lukten.

Når jeg leser om all vaskinger dere har derevet på meg i dag, får jeg dårlig samvitighet. Jeg har nemelig vært hjemme alene og gjort ingenting. Men det er deilig da.

Nå stikker jeg og gjør noen her. Ha en flott kveld videre!!

fru Pink sa...

Godt å se Friends gjengen igjen!:) Og ikke minst gale Phoebe med høydaren smelly cat! Jeg fikk sesong 1 på DVD forrige morsdag, elsker serien:)
Uff, så kjipt med ekkel lukt da! Håper dere har tilintetgjort den for godt i dag!

BO sa...

Smelly Cat er ein slager! Rett og slett blant mine 10 på topp! Så musikalsk er eg.

Om ikkje ei død rotte, kva med ein død bever, eller hund? Eller ein liten fjert...? :-)

Nyperosa sa...

Hallaisen,

kan ikke lese du
har vasket undersiden
av takpannene, hmmm...
Selv har jeg et
gammelt "rokkoskap"
hvor en ekkel duft
kommer og går, om
ikke så lenge er det
på gjenbrukbutikken.

Au revoir : )

Den gode feen sa...

Hahaha, eg tenkte med ein gong på dau rotte, og vart letta over den siste replikken din. Puh!!!

Eg kjøpte faktisk nokre dunputer på Ikea som stinkar drit når dei vert varme og/eller fuktige. Du har ikkje investert i slike du også kanskje? Får håpe de har tatt knekken på lukta, men uansett så er det utruleg herleg å ha vaska rubbel og bit. Nyt det, kos deg og slapp av. Det er vel fortjent! Stor klem.
PS! Har vore i godt humør i heile dag etter den kjekke kvelden med kokvarmt øyra i går ;)

Anita sa...

Hmm! Mystisk! Får håpe at det er borte nå da! Så deilgi å sitte der i nyskurt hus, kjekt å ha unna gjort julerengjøringen;o) Kos dere!

mali-mo sa...

Nyt vaskemiddellukten, håper den varer og at pesten ikke kommer tilbake ;)

LISBETH---<-@ sa...

....nei , tør ikke å si hva som kan føre til mugglukt i et hus etter et døgn med ekstremregn. Risikerer at du vil hate meg forever, og taket ditt er jo helt tett så da kan det ikke være det,kremt .o)
Vi satser på og klemmer i at det var sluk og vask.....håper odøren forsvinner kvikt.
klem

Charlotte sa...

Takk for at du skriver så inspirerende! I morgen blir det husvask her i gården! Ja, det vil si etter at jeg har besøkt Bertha`s Oldebarn da.

En fortsatt "deilig-duft"rik kveld :D

Lemi sa...

hm.... mystifistisk...
dukke vel opp nokka etterhvert ;)

prinsessa1976 sa...

Tenk hviis det er en død råtte???? Tenk om Madam mim har tatt råttegift og ligger død i veggen din. Å huff og huff. Det hadde ikke vært greit. Å huff og huff.
Her er jeg helt skutt i kveld og tror jeg snart må finne senga mi. zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.......snakka for lenge i telefonen i går jeg. Klem:O)

Anette sa...

Huff....Grusomt når sånn lukt kommer i huset og en ikkje finner årsaken! Håper den forsvinner og du kan nyte resten av uken i Durance friske dufter ;) Deilig med nyskrubbet hus då hverfall. Ingenting e' så vondt at det ikkje e' godt for noe vettu ;) Syns du hele tiden kommer med flotte innlegg så bare fortsett sånn du Emmeline ;) Klem Anette

Rosa sa...

Nyt lukta av nyvaska hus! Den hørtes herleg ut heilt hit. Og så får meg jo håpe at det var nokon som gjekk forbi som skapte stanken igår ;)

Og du - eg må sei eg blir berre bittelitt glad når eg les at til og med emmeline og feen kan gå tom for blogg-idèar, for i det siste har det vore så tomt for slikt (og mykje anna) i toppetasjen hjå meg òg.

God kveld til den emmelinske heim!

LISBETH---<-@ sa...

WHAAAAT??? prisen høres helt vannvittig ut..glasert takstein og sølvrenner eller?? Får guds skyld håpe prisen er inkl. moms.
Anbefaler deg å innhente flere anbud......
Hilsen oss som er i bransjen ,o)))

Miamor sa...

Her går alle rundt å synger.Smelly cat-- herlig innlegg!
Litt av en jobb dere måtte gjøre, men du så greit å ha tatt julevasken nå da!!

Tove sa...

For ein månad sidan hadde vi akkurat same problemet! Etter å ha sniffa oss kvalme i nokre dagar klarte vi å lokalisere sånn nokonlunde kvar lukta kom i frå, og vi tippa ytterveggen bak kjøleskapet på kjøkkenet. Såg det som heilt naturleg at det måtte ligge ei daud rottefamilie inne i veggen. Det var tett før vi tok til å rive bordkledning kl. elleve om kvelden, då min glupe pappa kom på at vi skulle prøve å drage fram kjøleskapet. Sidan det er innebygd var det ein stri jobb, men jammen var det verdt det! For bak kjøleskapet, i ei lita boks som skal ta imot vatn og fordampe det eller resirkulerer det, låg der ei illraud, geleliknande klyse som berre skreik BAKTERIER lang veg! Det stinka så grusomt at vi var fire vaksne som brekte oss! Den vesle boksa vart skrubba, klora, skrubba litt til og sett på plass att. Etter det fekk vi eit nytt liv! Fysj.....

I min verden sa...

heisann:) Var på nyåpning av First Floor i dag jeg, og lurte på om du var der-hehe..Men det var jo litt vanskelig å finne ut om du var der; siden jeg ikke vet hur ditt blide åsyn ser ut; hehe- mens du kan snike rundt i smug uten at jeg vet det, hehe......Bare litt trøtt her-ikke noe å bry seg om..Men seriøst; jeg tenkte på deg da jeg var der-husker du fortalte om en koselig butikkåpning på sletten senter:)Kanskje du ahr lyst å joine bloggtreff i Bergen 11.oktober? Det hadde vært noe;)

Lykke til med den lukta, da....

Anonym sa...

Har dere spist reker i det siste? Eller åpnet en pakke med kyllingfilet? Er ikke mer enn en skvett som skal til, men det lukter jaggu død og fordervelse etter en stund.

Alex sa...

mmm mystisk. Vet ikke jeg nei. En av musene fra hytta som er blitt med dere hjem....og lagt seg til å dø på emmelinebarnas våte gymtøy.

uansett håper jeg dere finner ut hva det er .

borghild sa...

Halloen! Ville bare si at du kom på 'trøstepremieplass' i trekningen min, så om du legger igjen adressen din på borghildm@hotmail.com dumper det nok noe ned i postkassen!:-)

Lurte litt på hvordan jeg skulle trekke, var mest fristet til å få min kjære til å si et nummer mellom 1 og 55, men da vet man jo at de som har veldig lavt eller veldig høyt tall har dårlige sjanser, man velger som regel midt i, så jeg skrev ned tall og trakk, og se det! Den fjerde siste og den siste vant!:-)

Og lykke til med lukta! Nyvaska-hus-lukt høres iallfall deilig ut!;-) (Det er ikke et sluk som trenger litt vann, da??) Klem B:-)

Flower Power sa...

Æsj, vond lukt er ikke bra....og i hvertfall ikke når man ikke kan lokalisere den! Men nå har dere jo fått tatt julvasken allerede.....antagelig blogglandias tidligste julehusvask:) Godt med alt som er unnagjort...hehe.
Håper dere finner kilden, eller aller helst har vasket den bort allerede.

For et nydelig inspirasjonshjem du har i innlegget under her! Skjønner at du falt for dette.....

Natti,natt...nå skal Flower sove:)))

one K sa...

Antar at dere sikkert har sjekket det meste, men ta en sjekk i plantene dine. Det er godt mulig at det er en av dem som lager "god" lukten. Det kan være jorden eller selve planten.
Vært et forsøk.

Ha en flott uke!

kari - carpe diem sa...

hjelpe meg...for det første er Smelly Cat en høydare!!!
Vi hadde et mystisk luktemysterium for noen år siden...en odør som kom og gikk...til slutt fant vi ei død mus, innerst inne i største prinsesse sin støvel...de sto bortsatt, for sommeren var kommet. fytterakkern...men man blir jo tullerusk av sånt. vi luktet og snuste i dagevis, og til slutt er du helt lam i nesa.
la oss håpe det lukter ny-vasket og herlig lenge nå.

NinaS sa...

Jeg mener at død mus lukter råttent fårikål! (hadde det problemet i kjellernedgangen i Trøndelag to ganger i vinter, men det var ikke noe å gjøre med det, uten å rive veggene)

Særdeles lite trivelig med stygg lukt da, men dere er heldige som kan vaske i det minste....!
Halve huset mitt kan ikke vaskes enda, siden gulvene er dekket med store papplater, skøteledninger og sagflis.
-Og etter en hel sommer med bloggtørke, mangler det ikke ideer til nye innlegg her i gården! -bare tid til å skrive!

Stor klem fra en som har bodd i snart 3 måneder uten steikovn, og savner smaken av Grandiosa (da er det ILLE!)

Anonym sa...

Da katten min var relativt "ny" i livet trodde jeg den en morgen hadde hatt seg en markeringsrunde.
Det luktet IKKE godt, nei.

Så jeg gjorde samme rundreisen som dere. Vasket golv, møbler, vegger, listverk, bak ting og under ting og tingene selv.
Helt til jeg kom til yttergangen der ungene hadde satt fra seg fotballskoene sine.
De hadde vært på våt gressbane og spilt fotball med dem, og de luktet ubeskrivelig forferdelig. Så jeg vasket dem også, og vips - problemet løst.
Det positive med opplevelsen var at det var omtrent på denne tiden av året, så det året slapp jeg å rundvaske til jul! :)

Hilsen ho i nord

tinemor sa...

Oj. Ikke gøy.
Og rart dere ikke fant "synderen" etter å vasket simpelthenn ALT SOM KAN VASKES.
Håper den ikke dukker opp igjen.
Dere har nå vært superflinke da!!!

Ramme alvor sa...

Hvite, lange lys fra IKEA lukter død manns kiste. Men det vet vel kanskje de fleste :)
Regnjakker eller kanskje støvler er drømmesteder for herrekatter å legge igjen sin helt egen odør..
Misunner deg litt det nyvskede huset, aldri så galt at det ikke er godt for noe :)

Living White sa...

:) Vet du, den der strofen gikk jeg å nynnet på for noen år siden, artig sang:)

Det verste som finns er lukt i huset man IKKE liker. Jeg har hatt malingslukt fra skapet som har holdt på å gjort meg sprø...

Kanskje en av ungene har puttet en reke inni gardinstangen? Leste en historie om det engang. Husker ikke hvordan den gikk men det var om ett par som hadde brutt opp og dem krangla om huset....Mannen nektet gi fra seg huset..å damen puttet en reke inni stangen før hun tok koffertene og gikk. Etter mange mnd gikk eksen drittlei og ville selge hele kåken...men ingen ville kjøpe huset med den stanken. Så ekskona tilbydde seg kjøpe huset...mannen gav seg og sa ja...han flyttet, hun flyttet inn, hun byttet gardinstenger, vips hadde hun gjort det perfekte kupp!

Grip dagen sa...

Du klarer jo skrive underholdende om ALT, du Emmeline!
Du tryller med ord. Det må jeg bare si!!!

Vi hadde en lignende opplevelse for noen uker siden.
Vi lokaliserte lukten til soverommet (se for deg sporhund-stilen vår).
Vel inne på soverommet var det å lukte høyt å lavt for å finne kilden til dævelskapen (Ja, vi har katt!)

Du gjetter aldri hvor syndefloden lå og spredte den hæslige lukta...
I favorittveska mi!
Den brune skinnveska fra Tallin. Den nyyydelige veska mi. Jeg kjøpte støvletter og belte som hørte til...
Katten har aldri tisset inne - før nå... Pokker heller.

Jeg vasket veska i all slags remedier. Den hang også ute ei uke til lufting, men uten hell...

Uff, jeg klarer visst ikke fatte meg i korthet...
Det blir en hel stil hver gang...

Ha det fint da - i det nyvaska huset! Marit

MeyBiMe sa...

Håper du har funnet smelly katten din nå Emmeline :-)
Ligger en liten Award til deg inne på bloggen min :-)
Ha en super duper fin helg!!!
Gleder meg til neste innlegg fra deg :-)

Related Posts with Thumbnails