fredag 5. september 2008

FræddanSå er det fredag igjen. Som de fleste kanskje husker har vi hatt et styr med å vaske hele kåken denne uken. Lukten har forsvunnet, (TAKK OG LOV) men i dag er det umulig å se at huset var rundvasket for to dager siden.

Ungene var nemlig alene hjemme i går. Far var på R.E.M konsert, og mor var på klubb. Dermed satte de fire i gang med et home-alone party uten sidestykke. De har rett og slett hatt norgesmesterskap i pannekakesteiking med snuing-av-pannekake-i-luften-slenging som egen gren. Dette er bakgrunnen for mitt tordnenede humør. Jeg har rett og slett gått i streik!I ettermiddag forskanset jeg meg på spisestuen, med sjokoladeboller som jeg ikke delte med noen. Den yngre garde ble utkommandert til å lage middag på egen hånd. De lukket døren til kjøkkenet og satte i gang med å steike pølser som de hadde funnet i kjøleskapet. De tente lys og dekket bord, men plutselig ble det mystisk stille. Jeg listet meg til døren og hørte en frenetisk hvisking.

Storebror; Disse pølsene er for spesielt interresserte

Linselusen: Eg spyr. De er sikkert forgiftet.

Storesøster: Vi må sjekke om de har gått ut på dato.

Det blir stille.

Storesøster: Dette er ikke vanlige pølser, dette er laksepølser

Storebror: Det er sikkert pappa som har kjøpt de på salg. Det er bare han som kan spise disse greiene her. Han spiser det bare for å spille sunn, selv om de er uspiselige.

Linselusen: Vi kaster de, og så gjemmer vi posen med boss (søppelposen)Ungene kaser pølsene, og setter igang med å steike egg istedet. Et øyeblikk etterpå er Emmelinemannen på plass. Han åpner kjøleskapet, tar ut en pakke med pølser som han steiker. Ungene blir sittende for å se hvordan han reagerer på smaken. Mannen spiser laksepølser uten å fortrekke en mine, og dette utløser en voldsom diskusjon om uspiselige laksepølser ved bordet. Tilslutt blir Emmeline tilkalt som dommer: Er laksepølser spiselig eller ei ?Dermed kan jeg med dette meddele at det Emmelinske hjems høyesterettsdommer i dag har dømt laksepølsene til livsvarig og uspiselig fengsel. HUTTETU for en smak! Riktig god helg til dere. Jeg er tilbake i morgen;)

31 kommentarer:

Lappesola sa...

Flott, nå slipper jeg å teste ut de pølsene selv. Eldstemann vil at jeg skal kjøpe laksepølser, men jeg nekter å kjøpe pølser som koster mer en laksefilet! Dessuten ser de jo helt motbydelige ut.

Ha en strålende helg.

Klem fra Sol

liven sa...

Hei Emmeline:O)
Ja her ser det også ut som det har vært hjemme-alene-fest!!
Men i dag lukker jeg rett og slett øynene så får vi gå på med krum hals i morgen!!
Laksepølser skal jo være så fantastisk ifølge reklamen!!!!

Ha en fin fredagskveld:O)

P.S. Nyyyyyter bildene dine:O)
Har du forresten sett at på "Firkløveren" kan du få en Spode kopp til 1 kr!!!!! Ja pluss porto....velkomstgave:O)

Fabrikken sa...

Første gangen jeg smakte pølsene syns jeg ikke de var så værst. Men de har liksom den motsatte effekten av sånne sanger som vokser på en - disse synker i verdi hver gang man smaker de. Så to ganger holder for meg! :) Har laget meg fiskesupper med EKTE laks og reker i i dag jeg :) Mmmm

Lynetmor sa...

Hei, her i huset er visst mannen enig. Han er den eneste som turte å smake på de pølsene her en dag, og de ble kastet her også! De var visst helt forferdelige hørte jeg! Men de sjokolade bollene ser gode ut :-) Ønsker deg en fin kveld :-)

BO sa...

"Laksepølser som gjør at til og mor synes pølser er ok middag"! Er det ikkje det reklamen seier? Her i huset er pølsene ikkje prøvd, og kan vel ikkje seia at da frista.
Kvir meg til ungane er aleine heime med pannekakefest. Synes dei klarar å få til nok rot og gris, og det med meg til stades!
Håpar du fekk konvolutten din i dag. Elles seier eg: fy skam postmann! Og da rimte...

Den gode feen sa...

Hehehe, laksepølser er testa ut her i huset også, og mannen brekte seg. Uff og uff.

Og så må eg le av at me samtidig har posta eit innlegg med bilder av Riviera "korga". Eg har ikkje heilt funne ut kva eg skal ha oppi hehe.

Her i huset vaskar eg så det ser strøkent ut kvar kveld, og kvar kveld før sengetid for to små englar ser det like bomba og skittent ut. Pust inn pust ut, det er dette som er livet :)

Ha ei fortreffeleg fin helg :)

Fru Fjeldhammer sa...

Mannen min tror jeg er gal, for jeg sitter her og ler så jeg griner... klarer ikke å snakke engang!! barna dine er bare helt herlige!! Det er en bismak på de pølsene.. men barna mine på 2 og 6 år har ikke skjønt det enda!!

"Disse pølsene er bare for spesielt intresserte..." *LOL*

klem

CosiFanTutta sa...

Utrolig morsomt innlegg, og en flott blogg du har!!
Må jo bare spørre om det å streike gir resultater? Hakke prøvet det før, skjønner du :o)
Holder med deg i laksepølse-vitsen. Milde himmel, det var ikke en spesielt minneverdig smak på de.
Ha en riktig god helg!

mali-mo sa...

Skjønner jeg bare kan begynne å glede meg til lillemalien blir eldre. Hun koker foreløbigbare på BRIOen, men formaner bamsene til å tygge fint hører jeg, så bordskikken ser iallfall ut til å gå greit ;)

Laksepølser? Urk. SYns det liksom ligger i ordet. Laks+pølse=namnam? Tro'kke det nei ;)

God helg!

Unknown sa...

Laksepølser - det har jeg aldri hørt om. Pølser skal være pølser og laks skal være laks. Hva er i grunnen vitsen med å lake pølser av laks????

silje-sin sa...

JA! De pølsene er grusomme! Søstra mi og jeg var med i en undersøkelse hvor vi skulle teste ut disse lakseproduktene, og så gi tilbakemelding. Vi slaktet dem nord og ned begge to, men noen må visst ha likt dem siden de kom i butikkene:) Ønsker deg en flott helg! Klem fra silje.

Unknown sa...

Uff & uff, gruar meg allereie til dei vert so gamle...
Når eg fekk vere heime åleine vaska eg som regel huset skinande reint til mine respektive foreldre kom heim av frykt for ikkje å få lov fleire gongar;)
Du får tipse ungane dine om den varianten, hi-hi!!
Laksepølser er ikkje utprøvd her i Storemyraheimen, men utifrå dommen og alle kommentarane her inne, så trur det skal få forbli sånn og...
Men kokosbollane dine såg berre heilt SNADDER ut=0)
God helg til Emmelineheimen.

Anita sa...

Kjekt at noen tester de, dvs jeg hadde INGEN planer om å kjøpe inn noe sånt alikevel, kan jo ikke være godt! Her har vi begynt med loftrydding i dag og etter en knapp times innsats har vi allerede samlet 4 1/2 søple sekk med klær( som skal til Romania) Og tre søppel sekker med søppel! Har ikke ryddet der siden vi flyttet inn i -00 så det er såååå på tide! Litt moro også fOr forskjellen blir så stor! Er bare 1/4 veis, men går på med friskt mot en annen dag også:o) Håper at dine håpefulle nå har ryddet kjøkkenet! Goood helg! Nå er det forresten strykebrett trekk ferdig, hvis du er interessert!

Therese sa...

Uff ja, det er ikke lett å være mor bestandig. Nå har ikke jeg barn selv, men jeg husker mine foreldre kom hjem fra ferie litt tidlig en sommer i mine ungdomsår. Selvfølgelig før jeg hadde rukket og ryddet et spøtt, og det så ikke bra ut der. Det ble ikke godt mottatt nei ;) Håper du koser deg ikveld, og får en kjempefin helg. Nå er hvertfall huset reint :)

charm design sa...

he he ja nå fikk jeg meg en god latter,ler meg i hjel av innleggende dine.
Emmelinebarna er jo super smarte som lurer pappa på den måten.Kan tenke meg disse ungene fikk seg en god latter.Tror ikke det blir noen lakse pøler her i huset heller.
god helg til deg

Rosa sa...

fniiiiiiis!!

Trur ikkje laksepølser kjem inn i den rosa heimen heller. God fræddaskveld, Emmeline!

Mitt hvite hus sa...

Herlig historie. Du skriver bare så utrolig bra=) jeg har aldri prøvd de, men trenger kanksje ikke det nå da0)
ha en fin kveld0)
Klem

Nina i Paradiset sa...

Syns laksepølser høres litt mystiskt ut, jeg...
Liker laks, men ikke pølser, så hvorfor lage pølser av fisken da??

Si meg, er det så morsomt i hjemmet ditt som det høres ut til??
Holder på å le meg ihjel her, jeg! ;)

Ha en fortreffelig helg da! :)

ANETTESHUS.COM sa...

Morsom historie! Barn er herlige;)

Ha en fin helg!
Klem Anette

elisabeth sa...

Kommer fra feen, så ser dere har samme smak, eller bare byttelånt brett...hehe;)
God helg med eller uten laks:) Fisk har da ingenting inni pølser å gjøre!
Kokosboller derimot...

Fru Fryd sa...

Nydelig tekopp!!

Æsj, phyton var dommen her hos mine barn, så der røk den muligheten for å være "sund".

Ha en fin helg i fin været:0)

Hilsen fra landet sa...

Har dessverre testet ut de såkalte pølsene vi også, og det var første og siste gang for å si det sånn!!! Regner med at det er et produkt som fort går ut av markedet...

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Ha ha.... alle som har katt (det har jo jeg, 2 stk til og med)
vet at laksepølser er å regne som kattemat.. ikke menneskeføde :o)))
Klem og god helg

MeyBiMe sa...

Tipper det er masse gode historier hele dagen hos deg Emmeline :-D
Jeg tror jeg ville ha satset på disse sjokoladebollene istede jeg!!!
nam......
JA TAKK!!!! :-D

Miamor sa...

Dobbelsidig i BT-Magasinet i dag!!! Flott at verden oppdager bloggerne!
Husvask er såkalt sysifusarbeid! Til "nesten"ingen nytte kan det se ut som, utnom å få vekk smellycat-lukter!! Utrolig hvor raskt det blir skittent på et kjøkken igjen...
Ha en finfin helg!!

Maria Louise sa...

Du har bare noen herlige unger... Vet du - jeg var med i et sånn testpanel på de laksepølsene før de ble lagt ut for salg. Og allerede da dømte jeg de nord og ned i min tilbakemelding. For noen ufyselige greier. Her greide ikke pappaen i huset å spise de heller, og EA, som egentlig æælskaarr pølse tok en bit i munnen og alt kom ramlende ut igjen. Det va ækkæt mamma, sa min sønn på knappe 2 år den gangen. Det sa meg alt. Men det skal sies at det var mere enn laksepølse de hadde tenkt til å sende ut på markedet, og takk og lov har de holdt tilbake de andre produktene foreløpig... Dette ble jammen en lang kommentar! Du vet...sitter nå her og venter :)

Anonym sa...

herlig laksehistorie,,jeg har aldri hørt om laksepølser, men skjønner jo at det har ikke vært noe å gå glipp av...hvordan får du disse smale bildene dine i innleggene+

mvh torill

Anonym sa...

Så greitt at du har testa så treng ikkje vi gjere det. Leste òg om deg i dagens Bergens Tidende.

@__EY__ sa...

Åååh,

så synd, du forsvinner
nesten her på blogge-
rollen. Det ene innlegget
etter det andre suser
nedover listen før jeg
har fått lest dem.

Enig med dem som sier:
pølser = pølser
laks = laks,
og ingen pølse !

Festlig innlegg, igjen.

En forsatt god helg ønskes : )

@__EY__ sa...

( Ja, da mente jeg dine innlegg !)

Ingeborg sa...

Haha:) Har alltid lurt på hvordan de laksepølsene med den litt merkelige grålige fargen smaker, men har aldri turt å prøve de. Nå slipper jeg lure mer, så tusen takk til deg og ungene;)

Related Posts with Thumbnails