søndag 21. september 2008

I need a paddleFor tusen år siden, -tilbake på tidlig åttitall fikk min bror og meg en Commadore 64 til odel og eie. Dette var datidens spillemaskin, med stor underholdningsverdi. Siden det ikke var så mange spill å velge mellom, tok det ikke lang tid før vi mestret alle spillene i alle vanskelighetsgradene. Mr Wimpy, hamburgerspillet var min favoritt, jeg var knallgod!Det var imidlertid ett spill vi aldri klarte å forstå. Det handlet om en liten apekatt som skulle ut på eventyr. Etter en liten stund i spillet satt den seg ned og ventet; I NEED A PADDLE sto det nederst på skjermen. Apen trengte altså en padleåre for å komme seg videre, men det var umulig å finne ut hvor den var. Min lillebror og meg sjekket alle muligheter i spillet, og mine foreldre ble også engasjert. Vi kom ikke videre. Åren var søkkbort og apen satt på samme sted;
I NEED A PADDLE sa den, -men apen fikk aldri noen åre!For noen uker siden sa min far til meg; Husker du den lille apen som sa I need a paddle? Så lo vi begge to, for etter 27 år husker jeg det enda. Jeg lurer på hvor åren var gjemt, og hva apen skulle med den! Min far hadde tydeligvis tenkt på det samme:)Når jeg står på kjøkkenet for tiden kjenner jeg at det bor en liten apekatt i meg også. Jeg trenger en forandring, men hva skal jeg forandre? Jeg har kjøpt inn gardinstoff, men vil det hjelpe med gardiner? NEI! Jeg kjøpte en hylle på Ikea i går -men nøler med å sette den opp. (Derfor har jeg kun gamle bilder i innlegget mitt i dag. Nyhetene fra gårsdagens shoping må jeg komme tilbake til ! )Møblene vi kjøpte da kjøkkenet var nytt i 2005, fungerer ikke etter intensjonen. Kjøkkenet er fint og praktisk i seg selv, selv om listene må males og flisene enda ikke har kommet på plass. Problemet er at spiseplassen ikke fungerer for en familie på seks. I NEED A PADDLE. Løsningen ligger gjemt hos meg selv et sted, og den skal jeg finne i løpet av høstferien!I morgen drar jeg til Oslo, og skal tilbringe tre travle dager der med jobben. Kanskje får jeg tid til å skrive et innlegg, og kanskje ikke. Den som venter får se;) Ha en fin uke alle sammen!

39 kommentarer:

ENGEL sa...

synes kjøkkenet ditt er flott jeg da!men noen ganger bør det jo være praktisk også. tenker emmelinehjernen klarer å komme på noe lurt!har ingen tvil om det!kos deg i oslo!klæm

Anonym sa...

Kos deg i oslo!! kjøp noe svart!!!

Nr. 5 sa...

Hehe, vi hadde også commodore 64. "Press play on tape" :) tok jo eeeevigheter før spillene begynte, men gøy var det :)
Fint kjøkken du har...likte lysekrona i taket. Jeg har også lyst på sånn..har sett meg ut en også, men vet ikke hvor jeg skal finne den. Hmf

Anonym sa...

Flott kjøkken:)Regner med du finner en løsning ang spiseplassen. Husker godt når foreldrene mine måtte sette i ekstra bordplate, vi er 4 søsken på 7 år , så når vi eldste kom i tenårene,så kom bordplaten!! Kos deg i Oslo. Anita

tinemor sa...

Kjenner til kjøkkenproblemet ja.
Har det sånn jeg å. I need a paddel, men hva....
Kjøkkenet er 4 år, men har aldri blitt helt fornøyd med det...
Spennende å se om du finner noen løsning!
Lykke til!

Emmeline sa...

Hei anonym:
Vurderer å kjøpe noe grønt.....
hehehe!

Neida, men skal altså besøke søstrene Grene og krysser fingre for at jeg kommer hjem med mer enn et lite fingerbøl av en bakebolle (*med kun plass til seks sjokoladebiter.)

Hvit stil; Hvis du leser dette; Jeg skal sende deg en epost dersom jeg finner epost adressen din!

[morgrethe] sa...

Er innom en svipp for å si god tur til Oslo!

Den gode feen sa...

For nokre koselege bilder av herleg kjøkken med UTSIKT! Ler av anonym som seier kjøp noko svart... Eg seier kjøp noko gult, lilla eller turkis ;) Ha ein herleg Oslotur. Når kjem du til Stavanger?

Nå lagar eg pannekakerøre til morgondagens middag. S får besøk etter skulen av ein kompis. Eg syns slikt er kjempestas vettu. Klem frå Linda

mali-mo sa...

Åååååååå. Commodore 64. Husker at min bror hadde en slik, og de dagene vi var venner og vel forlikte i verden (ikke så ofte med andre ord) fikk jeg være med å spille jeg også. Vi var søsken med temperament og utpreget markeringsbehov i denne perioden ;)

En padleåre ja. Et redskap til forandring og positive vrier på det gamle. Eller en tryllestav. For min del tror jeg egentlig at en livbøye vil være det riktige. Skal dele bakgrunnen for disse tankene i et innlegg straks men tror jeg må prioritere samvær med sofaen ikveld, så kan jeg få illustrert moroa i heimen med bilder imorgen ;)

Jeg synes kjøkkenet ditt ser knallflott ut, men om det fungerer slik du drømmer om vet du jo best selv selvsagt. Gleder meg til å se hva som kommer ut av tenkingen!

Takk for gode ønsker til oppgaveskrivingen. Jeg har spydd ut side opp og ned med svada, selvfølgeligheter og plattheter nok til å tilfredstille enhver sensor vil jeg tro. Forhåpentlig en og annen noenlunde oppegående slutning innimellom. Men det rekker ;) God tur til Oslo!

*Hege*-mine små skatter sa...

Så fint kjøkken du har:) Knallfint! Men jeg skjønner hva du mener når du sier at spiseplassen ikke fungerer for en familie på 6...-samme problemet har vi,pluss at kjøkkenet hos oss er så smalt at det liksom ikke finnes alternativer for annet enn sånn det er nå...
Blir spennende å se hva du finner ut av:) Jeg koser meg med innleggene dine-du har en flott blogg:)

God tur til Oslo og kos deg på Søstrene Grene-der er det SÅ mye fint!!!

åsemor sa...

God tur til Oslo !

Her har det vært feiring hele helga, så skal Åsemor våkne av klokken kvart på seks i morgen må jeg finne senga snart. Skal til Tr.heim på messe på Onsdag så det er greit å ha noen timer søvn å gå på ;)

NeedfulFriends&Koboldkinder sa...

jeg er kommet til din blog förste gang od maa sige, at den er vel nok delig...

dit kökken bliver sikkert fint...med nye gardiner eller uden...det ser allerede meget koseligt ud.

kram anja :O)

Therese sa...

Jeg har også lyst til å gjøre "noe" om dagen, men jeg vet ikke helt hva det skal bli. Er jo ikke så lenge siden vi var ferdig med å pusse opp heller. Blir jo aldri fornøyd heller da ;)

Håper du får en fin tur til Oslo. Husk; shopping ;)

Litt av Mitt, Jorunn sa...

Merkelig, nå er det så mange bloggere som sier at de er lei interiøret sitt og ønsker seg noe annet, men at de ikke finner noe inspirasjon noe sted. Kanskje det er noe med årstiden. At vi ønsker noe varmere og mer intimt? Jeg har også hatt det sånn, så jeg tilførte litt brunt og noe kurv, og vips så ble det mye bedre. Med det var det som funket for meg. Kanskje du finner inspirasjon i Tigerstaden, håper det! God tur!!

NinaS sa...

Jeg fikk til min store fortvilelse, aldri Commondore 64, uansett hvor mye jeg maste og ba...
Mamma var imot data, etterhvert også parabol og ting i samme sjanger.
Nå, har hun derimot to Pc'er, både Viasat og Canal Digital! Spille, gjør jun også, men vil ikke si det til noen!!!

Syns du har fint kjøkken, jeg! ;)
Og du har i det minste LYSLISTER under skapene dine! Har ikke fått det enda, jeg, -og jeg har en følelse om at viss jeg skal ha det, må jeg ordne det selv! (måtte det i det forrige huset mitt også! )

Klem fra Nina

prinsessa sa...

Hei pus! ( med melon skall trøkka langt nedover øra)
Jeg legger oppskrifta ut på bloggen i morra men den er altså kjempelett. Å litt for god. Jeg sitter her og klarer nesten ikke å bevege meg etter 3 stykker....he he
Måtte flire litt når jeg leste innlegget ditt. Vi hadde nok ikke komadore 64 som var det kuleste som man kunne ha men jeg hadde sånn et håndspill med tønne aper. Apen stod å kasta tønner nedover og så skulle jeg hoppe over disse. Om jeg skal si det selv så var jeg en jækel på å hoppe og hadde noen vanvittige poengsummer. Akkurat nå hadde jeg en liten pause i skrivingen for s. kom løpende ned og gav beskjed om at det lå 1000 i bukselomma jeg hev i vaskemaskinen for 10 minutter siden. Så nå har jeg fått ut pengene. De henger så fint til tørk....hvitvasket. he he
Møblene ble veldig bra. Tror jeg er godt fornøyd med resultatet.
Måtte bestille ekstra stoff på stoff og sil i dag slik jeg har til resten av stolene+ masse fint julestoff. I år blir det både ruter og prikker i hvitt og rødt.
Ha en fin tur til Olso og hils alle kjente. Kongen og Christine hvis du treffer dem.....Å IKKE GLEM JAHN THOMASEN MIN DA:o)

prinsessa sa...

p.s Kos deg i oslo og kjøp noe hvitt;O)

MissValentin sa...

Jeg synes du har det kjempe koselig der hjemme jeg :D
Ha en fin tur til Oslo, snart er det min tur..

Klemmer

Kari - My home is my Castle sa...

Jeg synes og at du har et flott kjøkken, men vet at det ikke hjelper hva noen sier hvis man ikke er fornøyd selv ;)
Den lysekrone var nyyydelig !!!

Ha en god tur :)

Kari - My home is my Castle sa...

Jeg synes og at du har et flott kjøkken, men vet at det ikke hjelper hva noen sier hvis man ikke er fornøyd selv ;)
Den lysekrone var nyyydelig !!!

Ha en god tur :)

Rosa sa...

Håpar du finn den etterlengta padleåra i Oslo, då. Eller eit hint der om kvar du skal leite i heimen.

Kos deg i Oslo - og kjøp noko FINT! ;)

Kerstin sa...

Syns kjøkkenet ditt er stemningsfullt og koselig jeg. Men skjønner akkurat det at det skal være praktisk. Blir spennende å se hva du finner på=)

Ha en fin tur til Oslo=)
Klem

a home far away sa...

Ahhh så flotta bilder du visar och köket är sååå fint!

Kram Gunilla i Singapore

NinaS sa...

(Lyslister er listverket som er festet under kjøkkenskapene dine...)
Spotter har vi også. De har kommet på plass for lenge siden, men sikringsskapet står fortsatt midt på stuegulvet....!

Stoffet med roser er ett sengesett fra Kid, som gikk ut her i vår. Jeg har ett sett i den fargen, og ett i rosa som du kan se på bildene fra tvillingenes rom. Ønsker meg sånne i metervare....!

Må ringe elektriker!
Klem

Living White sa...

Komisk, husker de gamle maskinene selv, utrolig hvor ting forandrer seg. Fant du aldri ut av "i need a paddle?" Hva er vel mer irriterende enn å gå rundt å lure på ting å aldri få svar. Jeg hater det.

Jeg har veldig lyst å rive ut koppene dine fra pc-skjermen og stikke av med dem og si at "dem har jeg ikke sett". Dem er bare så fine:)

I dag kommer Caroline hjem, har fortalt henne at det ligger en gave fra en ukjent dame hos meg nå. Hun stusset fælt på hvorfor en ukjent ville gi henne noe. Min mor stusset også:
"høre Caroline får gave, fra hvem?"

nei mamma, det er en dame på nett. "kjenner du henne"??

Nei det gjør jeg ikke....
"hvorfor får Caroline en gave?"

ehh, nei jeg vet ikke:) Ikke bare å forklare verken store eller små:)

Anitas hus sa...

Heldiggrisen som hadde Commandore 64, jeg fikk aldri en sånn, he he

Det er vel ofte sånn at en ønsker seg en forandring men vet ikke riktig hva...
Ellers så synes jeg ofte at jeg har lyst til å gjøre forandringer hele tiden og når jeg er ferdig så har jeg en ny ide, ikke lett det heller, ha ha...
Er helt sikker på at du kommer på en god ide. Nydelig kjøkken har du uansett.
Kos deg i Tigerstaden!

Living White sa...

Nåhh kan du stikke innom bloggen å se:)

kardemomme sa...

Heisann! Det var morsomt å treffe på deg i Oslo i dag! Håper du får det fint mens du er her!
Hilsen Kardemomme :)

Merete sa...

liker godt bildene frå kjøkkenet ditt eg.. men er jo viktig at det er plass til alle i familien rundt bordet, liksom ;o)
commodore 64, ja..det hadde vi og tidlig på 80-tallet - det var stort den gong nå vi ikkje hadde peiling på korleis dataverden kom til å utvikle seg dei neste tiåra ;o)
kos e deg i Oslo!!

Hvit Stil sa...

Hei emmeline. Jeg er sen å svare, så du har vel allerede funnet ut at du bor så godt som på Sandvika Storsenter. Du får si fra om du får tid Emmeline. Jeg bor bare noen minutter unna, så det er bare å si fra. (hvusker ikke om du fikk nr mitt sist, hvis ikke ligger gubben sitt nr på bloggen min)

Søstrene Greene tips:

De har noen søte målekopper som ligger rett før du kommer til kassen. Litt ala Nigela. LYSEBLÅ er de!

Ellers- tusen takk for hyggelig kommentar på bloggen. Stor klem fra meg

Living White sa...

http://whitesense.blogspot.com/2008/09/takk-emmeline.html

Tone sa...

Hva skal du vel med en paddleåre til, du som har så lekkert servise? Synes du har kjempefint kjøkken, men skjønner dilemmaet med at det samtidig skal være praktisk. Selv så innreder jeg nok mye mere praktisk nå enn for bare noen år siden. Dengang hadde utseendet alt å si, nå spiller det en liten rolle hva som er bekvemt og praktisk også... Kan jo ha noe med alderen å gjøre...;-) Jeg er sikker på at du kommer frem til noe som både er lekkert og lurt, jeg :-) klemz

Karna sa...

Føler det samme selv, vil ha en forandring men aner ikke hva jeg vil gjøre...Du har det jo bare så koselig!!! Kos deg i Oslo, og gå deg for guds skyld ikke vill på Frogner...ha ha ha

hvorfor ikke... sa...

Ha en fin uke du også...og flotte dager i Oslo. Deilig med forandring, men sånne jobbturer blir ofte hektiske nok.

Lyskrona over bordet ditt var koselig!

Gleder meg til å se om "apen" finner "åren"? Morsomt sagt...det kommer jeg til å bruke selv...veldig godt beskrevet: I need a paddle!
....og jeg kan ikke hjelpe deg med å finne den...akkurat som i spillet...sier bare good luck!

Min verden sa...

Hei Emmeline. digger katta di ;) Vel, hadde bare lyst til å si at jeg har ingen personlig interiørstil og jeg synes det er vanskelig å definere jmfr. innlegg på NIB. Det jeg derimot synes er veldig morsomt er å få kontakt med mange andre interiørbloggere fordi jeg synes interiør er gøy og jeg ønsker å gjøre mer ut av det. Ja, ja - så har jeg sagt min mening til deg. :) Hanne

Blåbærpai sa...

"magic wizard" var det kulaste spelet på commadore 64 tykte eg!
Og med ein magic wizard hadde jo kjøkkenet ditt vorte trylla slik du ville ha det :zimzalabiiim!
Ha ei god veke og fine haustdagar i tigerstaden!

Anonym sa...

[url=http://www.kfarbair.com][img]http://www.kfarbair.com/_images/_photos/photo_big8.jpg[/img][/url]

בית מלון [url=http://www.kfarbair.com]כפר בעיר[/url] - אינטימיות, [url=http://kfarbair.com/services.html]שקט[/url] . אנחנו מציעים שירותי אירוח מגוונים גם יש במקום שירות חדרים המכיל [url=http://www.kfarbair.com/eng/index.html]סעודות רומנטיות[/url] במחירים מפתיעים אשר מוגשות ישירות לחדרכם!

לפרטים נוספים נא לפנות לאתרנו - [url=http://kfarbair.com]כפר בעיר[/url] [url=http://www.kfarbair.com/contact.html][img]http://www.kfarbair.com/_images/apixel.gif[/img][/url]

Anonym sa...

top [url=http://www.001casino.com/]online casino[/url] hinder the latest [url=http://www.casinolasvegass.com/]online casino[/url] unshackled no store reward at the foremost [url=http://www.baywatchcasino.com/]easy casino
[/url].

奇堡比 sa...

新女性徵信
外遇調查站
鴻海徵信
亞洲徵信
非凡徵信社
鳳凰徵信社
中華新女性徵信社
全國新女性徵信社
全省女人徵信有限公司
私家偵探超優網
女人感情會館-婚姻感情挽回徵信
女子偵探徵信網
女子國際徵信
外遇抓姦偵探社
女子徵信社
女人國際徵信
女子徵信社
台中縣徵信商業同業公會
成功科技器材
女人國際徵信社
女人國際徵信
三立徵信社-外遇
女人國際徵信
女人國際徵信
大同女人徵信聯盟
晚晴徵信

Related Posts with Thumbnails