fredag 26. september 2008

Interiørbøker på en fredagskveldFredagskvelden er den deiligste kvelden i uken. Da benker vi oss foran tv for å kose oss med kjendiser som synger eller danser. For øyeblikket er jeg alene hjemme, og da er tv faktisk avslått -jeg leser bøker eller blogger istedet.I dag er det brus i glasset,( jepp -det er et Green Gate glass) og interiørbøkene ligger klare på bordet. Jeg fikk en hyggelig epost fra en jente ( Hei Hilde) som ville at jeg skulle skrive noen ord om interiørbøkene mine. Hun mente jeg hadde så mange, -men det har jeg vel egentlig ikke.Jeg har iallefall plukket ut noen av de du spurte om, og skal trille terning...eller tja..si hva jeg mener om dem iallefall. Ser dere saueskinnet i stolen forresten? Frøken Jeg-skal-ikke-la-meg-påvirke-av-naturtrendene har kjøpt seg saueskinn på Ikea forrige lørdag. I et merkelig naturelt innfall. I løpet av uken har saueskinnet kommet i nærkontakt med de ikke-alltid-helt-rene- Emmelinebarna, så det kommer nok ikke til å se ut som et modellsaueskinn særlig lenge!Country Style og Seaside style er "gjør det selv" bøker. Her finner du tips til hvordan du kan lage stilen ved hjelp av drivved, potettrykk osv. For å være ærlig så syns jeg disse bøkene har gått ut på dato, men den fingernemme kan sikkert få gode kreative tips her.White on white og At home with white er inspirasjonsbøker med vakre bilder. Begge bøkene har bilder fra veldig hvite hjem. Med andre ord; Enkelte sinte anonyme bør ikke lese disse bøkene i det hele tatt. Da får de trolig hjerteatakk både av kjedsommelighet og irritasjon på en gang!Lise og Kristian Septimus Krogh har skrevet både Julealfabetet og Franske Forbindelser. Mange bloggere kjenner jo Julealfabetet. Dette er en inspirasjonsbok med vakre julebilder og litt tekst. Jeg skal ikke si så mye om Julealfabetet, men jeg ble litt skuffet da jeg fikk boken i hus i fjor. Franske Forbindelser er en bok med stort format, og her har Septimus Krogh besøkt 15 danske familier som alle har et hjem i Frankrike.Franske forbindelser er en lekker bok med fine bilder, litt historikk og varierte interiører. Dette er min favorittbok av disse seks bøkene. Her er det litt å lese og mye fint og litt rart å se på, -en fin kombinasjon syns jeg!Håper dere koser dere på fredagskvelden dere også. Twistposen er åpnet, og jeg har plukket ut mine favoritter ( marsipan og banan) Nå venter Skal vi danse og der må vi jo også finne oss en favoritt. Nå når Sigurd Sollien har fått strekk ( søren- det er alltid gøyest med alternative dansere) er det ikke så mange vittige igjen. Jeg koste meg STORT med Blomster Finn for noen år siden, og håper det skal seile opp noen nye favoritter som kan få min stemme. Kanskje noen andre har gode tips om twist, dans eller gode bøker? RIKTIG GOD HELG TIL ALLE !

41 kommentarer:

christinasinteriør sa...

Så koselig innlegg.. Enig med at fredagene er bare herlige.. Fikk Jul av jeanne d`arc living i dag! Nydelig bok!
Kos deg!
Klem!

Ingrid sa...

Herlige bilder fra fredags-stua di! Fine farger på de putene i sofaen.
Kos deg med de flotte bøkene, sjokolade og lys.. Ser lovende ut!

Shabby Chic sa...

Så digg med fredagskveld med koselig lesestoff. :) Det som er så fint med interiørlitteratur er at man kan bla i det om og om igjen- og aldri bli lei;) Kos deg videre i kveld. Jeg stikker av med en kokostwist fra skåla di;)

Livet er heeerlig sa...

Takk for tips om bøker... It`s a jungle out there :)
Ha en trivelig fredagskveld med twist og dans
*Siv*

Hege sa...

Hei Emmeline.

Tok en tur innom bloggen til Bo i dag, og der fant jeg en festlig kommentar og ikke minst et artig bilde av en katt med lime hjelm.

Liker bloggen din også. Flotte innlegg... God helg, hilsen Hege.

Rosa sa...

Fredagar er best, men eg ser heller på dei som syng enn dei som dansar. bortsett frå ikveld då *sukk*. Den altfor ivrige snikkaren (han er eigentleg heilt passe ivrig altså, men...) har nemlig plukka ned parabolantenna vår for å få skifta kledning på vegg nr tre. Så det vert ei tv-laus helg for oss. Vert nok verst for 4-åringen, men akurat fredagskvelden likar mor å slange seg i sofaen med gullrekka. No vert det visst sex og singelliv-filmen i staden. Eg har tilogmed plukka fram eit garnnøste og 5 strikkepinnar, så får me sjå om eg klarar å knote ihop noko...

God fredagskveld med twist og brus!

klem :)

Olstad sa...

Så utrolig hyggelig innlegg. Jeg tror jeg skal kjøpe meg den Franske forbindelser den er veldig fin ut.

Jeg tror vi har samme dansefavoritter. Bomster finn den absolutte dansefavoritt, på nr 2 tror jeg at jeg har Steffen Tangstad. Jeg tror Burås må få min stemme nå, sitter nå å halvsløver med blogging,kaffe og nyter at mannen hjemme og legger barn.

ENGEL sa...

herlig!likt her...jeg er på bloggerunde,alene hjemme og barna sover!men jeg mangler twisten!!!!!!!!!!!fikk helt vann i munnen og har vært på febrilsk jakt i skap og skuffer...men her ble det kun en youghurt som ble funnet verdig fredagskosen....ha engod helg med spennende og bra bøker!forresten,fant du ut noe lurt på kjøkkenet??klæm

prinsessa sa...

Halloen emmeline.
Ja her sitter jeg med bena oppe i sofaen og har et halvt øre på nytt på nytt og et helt øye på bloggen. Nå har jeg endelig helg og det er første fri helga på over en måned. Det fortjener jeg:O) Her hersker en normal ro i det prinsessiske hjem. Prinsessa har kjøpt topp og sitter å leser Mona og mikkel.
( ja jeg er litt bekymra for jeg får allslags spørsmål etterpå)
Mannen dytter pizza i trynet mens hunden ligger i nedflalls lenge under ja i tilfelle nedfall. Hun viker ikke pizza stykket med øyene i det hele tatt.
Jeg sitter godt trøkka ned i sofaen med laptoppen på fanget og smiler og nikker når jeg leser det du skriver.
Det som egentlig var finest i julealfabetet var de kule bokstavene som de brukte å dele inn kapittlene med.
Kvelden skal gå med til å lage potet salat, koke egg og forbrede litt til i morra. Vi skal jo ha dette selskapet til mr. 37 og da må jo mat og kaker lages.
Jeg, marit,mr. 37 og super vaskeskurebondebøtte mester ole skal opp på skolehuset og sette inn nye vinduer og vaske litt. Alt før kl. 15. HURRA:O
Travelt men veldig kjekt. Ja du vet hvordan jeg er. Hundre prosjekter på gang- da er dama i sitt ess. Å sove kan vi gjøre når vi blir gamle ( sånn sirka 40)

Fin kveld:O)

Merete sa...

mmm..ser ut som du kosar deg, Emmeline! Den stolen med saueskinn kunne eg godt tenka meg å sige ned i med strikketøyet... flotte bøker du viser og skriv om og!
Ønsker deg ei strålande flott helg :o)

Anita sa...

Det var en kjekke bokanmeldelse! Kan nok desverre ikke bidra med noe fornuftige anmeldelser, men ser at du fint kunne vært min venn ift. twist smak;o) Her er det en eller annen voldelig film på taptetet så jeg hekler og blogger litt innimellom istede OG drikker rødvin! Min nye tallerken hylle er på plass og mor er bare såååå fornøyd! Nå gjenstår bare å shoppe litt nye tingi København! God helg!

Nr. 5 sa...

Ser ut som om du har en koselig kveld foran deg. Kvelden ser visst ganske lik ut for oss, bare at min man er hjemme og har laget deilig kveldsmat til oss. Men nå leser han bok, og jeg sitter med PCen på fanget og leser blogger og ser på TV.

Ha en flott fredagskveld

Klem fra nr. 5

Sol sa...

Jeg fikk veeeldig lyst på et sånt saueskinn, når jeg så de koselige bildene dine. Det må jo være topp på kalde vinterdager.....
Jeg har dratt så masse interiørblader i hus at skulle jeg begynne med bøker også....ville det nok blitt protester i heimen..ha ha....Kos deg med bøkene du. De ser kjempeherlige ut.

Shabby Charm sa...

Enig med deg, fredagene er helt klart favoritten! Mange fine interiørbøker du har!

god helg klem

needfulfriendsundkoboldkinder sa...

dine interiörbilder ser spändende ud...og du har nok en masse af dem...ikke saa beskeden :O)

dine bilder er koselig...jeg kommer paa besög paa din blog nästen hver dag...her er saa hyggeligt.

kram anja

Synnøve sa...

Å guuuri, det er bra vi to ikke bor sammen, for her hadde det blitt kamp om twist-bitene...! Vi liker akkurat de samme, hihi ;) Takk og lov at jeg og mannen ikke liker de samme altså, tror kanskje det var derfor jeg ubevisst valgte ham, hehe... Takk for info om interiørbøker, skal snart kjøpe et par tenkte jeg, da kan det jo være greit å vite litt om dem. God helg til deg! Synnøve :)

Petunia sa...

Fredagen er min favoritt dag også. Så deilig i dag ..ingen planer og ingenting som skje. På med joggeklær og beleire sofaen.
Hm, det ser ut som om du og jeg kunne klart å dele en twistpose og fortsatt være venner...(er ikke så mange av dem;)
Marsipan og banan er de som ligger igjen når jeg har forsynt meg...
Ellers er jeg alt spiser.
God lun fredagskveld til deg...
Ps!
Når jeg får ånden over meg (ånden som går...kommer fort, men forsvinner også veldig fort), så skal jeg male takene i huset. Gammelt ubehandlet furupanel... Ser du spør etter tips til blogging og jeg lurte på om du kunne gi et lynkurs i hvordan få det perfekte resultatet:) Gjelder også maling av gamle furumøbler.....

Petunia sa...

Ps2!
Hvilken farge har du på kjøkkenskapdørene dine på det bilde litt nedenfor her i innlegget "I need a paddle"???
Skal male furukjøkkenet mitt også jeg:D Noe gode råd der???

Hvit Stil sa...

Lakrisen og marsipanen er mine favoritter, men alt sklir ned her. (kanskje ikke bananen, men jeg kan gjerne spise av sjokoladen rundt bananinnholdet om det skulle være lte annet søtt i huset.)

Koselig innlegg du har med bøkene. Jeg er glad i å sitte under teppe med ett glass brus (eller to), fyr i peisen og en god god bok med masse fine bilder.

Jeg har ikke sett i juleboken eller den andre franske, så jeg må nok gå en tur i biblioteket snart.

I morgen skal jeg på stoff og stil(som vanlig) og kjøpe stoff til elgforkle og en tur å se etter nye middagstallerkener.

Håper du hadde en herlig kveld med mann og barn- og det var som svarte at Burre fløy ut. Nå skal jeg heie på Lene Alexandra. Hun har jo offret puppene sine for dette!

Anitas hus sa...

Søren har du allerede tatt mine favoritt biter fra twistposen, ja ja, jeg har ikke godt av de allikevel for jeg har stappet i meg nok snop i dag;)
Ser ut til at du har kost deg godt alene hjemme. Skjønne bilder og jeg kan garantere deg at saueskinet ditt ikke ser slik ut så veldig lenge (vi snakker erfaring her...) men du kan heldigvis hive det i maskin;)
Ha en fin helg, Emmeline!
~Anita~

vivi sa...

Fredager er herlige! I dag sovnet jeg etter middagen, men det var deilig! Jeg vil gjerne dele en pose twist med deg en gang, for jeg liker verken banan eller marsipan, hehe.

Ha en herlig helg, og masse lykke til med jakten på Bordet!

Pulsatilla sa...

Vil bare avkrefte eventuelle rykter om at jeg skulle være en av de sinte anonyme anti-hvitt-typene. Elsker å se bilder av vakre hvite rom - selv om jeg selv er (i følge min mann) "liten og beige" - det er vel neppe noe mindre kjedelig enn hvitt ;-) God helg til deg!

Klarafina sa...

Takk for de boktipsene! Julealfabetet har jeg og det er vel på tide å ta den frem. Er nok litt treig av meg i forhold til mange andre.
He en fin helg!

Min verden sa...

Ser ut som om du hadde en perfekt lørdag! Kos deg videre i helgen. På kurset om helse var et av poengene å hente seg inn - skape seg noen egne rom! Viktig med pustepauser. Hanne

MonaLisa sa...

det var litt av en oppsummering du. Og takk - da slipper noen av oss andre å gå i fella. Og du... du er vanvittig flink til å ta de rette bildene, og skrive nok om alt på riktig måte. ( det ble iallefall ikke dette )Hurra for deg. Enig i at blomster finn var kul kråke sist - heia for han og Sigurd :-) GOOOD HELG

Berit sa...

Koselig som alltid å stikke innom her.

Her kommer tips til andre flotte bøker. Man trenger ikke være opptatt av hverken den ene eller den andre stilen for å få litt inspirasjon i disse;
"Fransk landstil" Caroline Clifton-Mogg
"Tenk nytt" Ann Grafton
"Ditt hjem" Kerryn Harper
"Gammelt og trendy" Ellen Ørnes
"Styling" Alexandra Villefrance

Om de ikke finnes i bokhandelen kan de nok skaffes på nett eller lånes på biblioteket.

Ha en fortreffelig helg.

tinemor sa...

Fredag er kosekveld ja!
Takker for bok-gaiden.
Og tvist, -mine favoritter er også banan og masipan.
Den tiden bananen var tatt ut, kjøpte jeg ikke twist.... Er så glad den er tilbake! Man må værne om sine favoritter ;-)
Fortsatt fin helg!

Josefine sa...

Stilige bilder fra stuen din. I dag er det jo riktig så høstelig her i vest, koselig å krype godt opp i go stolen da ja..Ønsker deg en fortsatt god helg!

hvorfor ikke... sa...

Saueskinnet var faktisk det første jeg så, hehe...men så liker jeg veldig godt naturmaterialer, da...

Deilig med fredagskvelder...da har man følelsen av å ha laaang "ledig" tid foran seg...
til å lese blogger og sånt;)
fortsatt god høsthelg!

prinsessa sa...

Fotomodell og fotomodell. Den ene hadde iallfall stått opp kl. 6 sydd en tilda og en julesokk, baka brytebrød, prinsessekake, kokt egg og rydda før fotomodellen ankom skolehuset. Vaska der til sånn ca 14, var innom hobby butikken før det bar hjem og gjestene ankom kl. 15. Puh.....
Kom ned ei helg så tar vi julegaveshopping i stavanger. Vi hadde tengt en underholder hvis det blir glissent med mennesker. Så kunne du fungere som stand opp og underholde oss slik at vi ikke fryser ihjel. ha ha ha ha

Hun jeg snakka om å spør, sa ja. Kult:O)
Det gleder vi oss veldig til.

Her har jeg rydda etter selskapet og sitter godt planta med bena på fothvileren og jeg akter ikke bevege meg en meter til i kveld.
Ha en deilig aften ( høres så kult ut og si) Klem:O)

a home far away sa...

Javisst är fredagen den bästa dagen! Och interiörböckerna du har ser ljuvliga ut, kan tänka mig att det är mycket inspiration i dem:-

Kram Gunilla i Singapore

Anonym sa...

kjære Emmline; kan du gje meg nåken tips?
Bør eg male listane i taket kvite?
sjå biljete under på linken:

http://cache.finn.no/mmo/4/148/304/64_1240367010.jpg

Helsning frå Pål Anders..(33)

Anonym sa...

gjøymde .jpg til slutt der ja.. orsak.

http://cache.finn.no/mmo/
4/148/
304/
64_1240367010.jpg

Emmeline sa...

Hei Pål Anders 33 år

Etter å ha sett biletet av stovo di ville eg ikkje ha malt taklistane. Eg ville beholdt kinapanelen i orginal farge både i tak og på vegger. Dersom du måler taklistane åleine vert det nok spesielt.

Forresten; Veit du kor foreldra dine befinn seg i dag? Dei tek ikkje telefonen og eg skulle ha prata med dei;) Ha en god kveld i stovo.
PS: Eg trur sidemålsforkjemparar vil arrestera både meg og deg grunna dårleg nynorsk. Så no bør du vere varsom DS!

vivian sa...

ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ! Så kos da! Jeg å vil være alene hjemme! Lenge siden det her HOS OSS! Koselig blogg du har!
Hilsen vivian

Dagny sa...

Veit i alle fall kvar eg skal sende alle marsipan-twistane heretter! He-he! Trudde ikkje nokon likte dei... men som du hintar til med "alt-det-kvite-som- ikkje-dei-anonyme-bør-lese-bøkene, vi er veldig ulike vi menneske og heldigvis for det!

Ha ein fin kveld :-)

Alex sa...

Der er alltid koslig å besøke deg, skjønne at du liker å krype oppi godstolen. Tør nesten ikke å si hvor mange slike ludede skinn jeg har men ok siden du innsister. Har 7 fra IKEA og 4 andre fra andre leverandører.

Takk for at du meldte deg på. Følg med du kan vinne !!

Klem

air bed mattress sa...

black mold exposureblack mold symptoms of exposurewrought iron garden gatesiron garden gates find them herefine thin hair hairstylessearch hair styles for fine thin hairnight vision binocularsbuy night vision binocularslipitor reactionslipitor allergic reactionsluxury beach resort in the philippines

afordable beach resorts in the philippineshomeopathy for eczema.baby eczema.save big with great mineral makeup bargainsmineral makeup wholesalersprodam iphone Apple prodam iphone prahacect iphone manualmanual for P 168 iphonefero 52 binocularsnight vision Fero 52 binocularsThe best night vision binoculars here

night vision binoculars bargainsfree photo albums computer programsfree software to make photo albumsfree tax formsprintable tax forms for free craftmatic air bedcraftmatic air bed adjustable info hereboyd air bedboyd night air bed lowest pricefind air beds in wisconsinbest air beds in wisconsincloud air beds

best cloud inflatable air bedssealy air beds portableportables air bedsrv luggage racksaluminum made rv luggage racksair bed raisedbest form raised air bedsbed air informercialsbest informercials bed airmattress sized air beds

bestair bed mattress antique doorknobsantique doorknob identification tipsdvd player troubleshootingtroubleshooting with the dvd playerflat panel television lcd vs plasmaflat panel lcd television versus plasma pic the bestadjustable bed air foam The best bed air foam

hoof prints antique equestrian printsantique hoof prints equestrian printsBuy air bedadjustablebuy the best adjustable air bedsair beds canadian storesCanadian stores for air beds

migraine causemigraine treatments floridaflorida headache clinicdrying dessicantair drying dessicantdessicant air dryerpediatric asthmaasthma specialistasthma children specialistcarpet cleaning dallas txcarpet cleaners dallascarpet cleaning dallas

vero beach vacationvero beach vacationsbeach vacation homes veroms beach vacationsms beach vacationms beach condosmaui beach vacationmaui beach vacationsmaui beach clubbeach vacationsyour beach vacationscheap beach vacations

bob hairstylebob haircutsbob layeredpob hairstylebobbedclassic bobCare for Curly HairTips for Curly Haircurly hair12r 22.5 best pricetires truck bustires 12r 22.5

washington new housenew house houstonnew house san antonionew house venturanew houston house houston house txstains removal dyestains removal clothesstains removalteeth whiteningteeth whiteningbright teeth

jennifer grey nosejennifer nose jobscalebrities nose jobsWomen with Big NosesWomen hairstylesBig Nose Women, hairstyles

Anonym sa...

Your style is very unique in comparison to other folks I've read stuff from. Thank you for doing this.
Free Background Check or [url=http://www.freebackgroundcheck.info ] Free Background Check[/url]

Anonym sa...

May I just say what a comfort to find an individual
who actually knows what they're discussing online. You actually know how to bring a problem to light and make it important. More people really need to look at this and understand this side of your story. It's surprising you are not more popular given that you definitely have the gift.


My weblog ... Http://Asthmasymptomshq.org/

奇堡比 sa...

新女性徵信
外遇調查站
鴻海徵信
亞洲徵信
非凡徵信社
鳳凰徵信社
中華新女性徵信社
全國新女性徵信社
全省女人徵信有限公司
私家偵探超優網
女人感情會館-婚姻感情挽回徵信
女子偵探徵信網
女子國際徵信
外遇抓姦偵探社
女子徵信社
女人國際徵信
女子徵信社
台中縣徵信商業同業公會
成功科技器材
女人國際徵信社
女人國際徵信
三立徵信社-外遇
女人國際徵信
女人國際徵信
大同女人徵信聯盟
晚晴徵信

Related Posts with Thumbnails