søndag 14. september 2008

Himmel og hav for en jobbHer sitter jeg med lappene mine som viser seg å være den reneste evighetsmaskinen... Jeg syr og syr, og har selvfølgelig skjønt at jeg må hekle ENDA flere lapper om det skal bli en grei størrelse på teppet tilslutt.I tillegg er det lett å bli stresset om man skal forsøke å lage et slags mønster, og samtidig se til at det ikke ligger noen like lapper ved siden av hverandre. Bestemorshekling er nok best egnet for tålmodige bestemødre, men jeg håper jo at det skal bli fint når teppet endelig er ferdig montert og dampet.Da jeg startet på dette teppet var jeg inspirert av Mia sitt romantiske teppe i grønt og rosa! Jeg hadde aldri tatt i en heklenål før, og jeg ser jo at teppet mitt bærer preg av dette. Lappene hadde variert fasong i begynnelsen, men etterhvert har de blitt mer og mer synkrone. Det er fristende å starte på et nytt teppe i lyseblå, turkis og beige, men jeg har jo et påbegynt teppe fra sommerferien som venter---så jeg må forsøke å besinne meg med et prosjekt av gangen.Et lite knips av helgens roser. Jeg hadde besøk av en som mente jeg hadde luksusvaner som kjøpte friske blomster annenhver uke. En bukett til 44 kroner sammen med telys fra Ikea, er en ganske moderat økonomisk investering i mine øyne.

Jeg tenker meg at det er mange av oss som har noen sånne ting som vi bare MÅ ha, enten det er en vinflaske, en deilig såpe eller noe annet? Det handler vel til syvende og sist om hva som er viktig for den enkelte. Jeg tror mange hadde hatt det bedre om de hadde fiffet opp hverdagen sin litt, -er du ikke enig?

I går på God kveld Norge ( kvalitetsprogram deluxe) fikk vi for eksempel høre at Jan Thomas hadde tilført ny luft inni huden, og det anbefalte han alle å gjøre! Da sier det seg selv at det er mye avansert hverdagsfiffighet ute og går. Det holder i grunnen med roser og stearinlys for meg!
-Ønsker alle en superdeilig uke!

47 kommentarer:

Monica sa...

Nydelig teppe, og helt enig i det siste:)

kari - carpe diem sa...

Helt enig. Veldig små ting i hverdagen som gjør den til mer "fest" enn vanlig. Vi fikk et nydelig service, Cellini, til bryllupet vårt. Men ble det brukt? Nei, til jul og i noen selskaper, kanskje...men ellers sto det jo innerst i skapet, ingen så jo det flotte servicet. Så jeg tok det fram, og nå bruker vi det hver dag, og jeg har aldri fått så mange kommentarer for en middagstallerken som siden da! Ha ei flott uke du også. klem fra smøla.

torill sa...

jupp hvordan vi gjør det ekstra lille er så avgjort opp til oss selv...herligt teppe og det at alle ruter ikke er helt symetriske er vell noe av sjarmen. Som jeg blogget til Bodil blogger jeg til deg, Deres blogger er ett must for meg å titte innom hver dag, for inspirasjon, herlige skriblerier og nydelige fotos.
Tusen takk
mvh
torill

Rådyrveien sa...

Enig med deg. Roser og stearinlys "løfter" hverdagen. Selv pleier jeg å kjøpe knall gule, oransje eller lys rosa (hvis de ikke har andre). Synes de er så flotte. Det er liksom blitt et "must" med friske blomster på salongbordet.
Teppet ditt blir nydelig. Varme fine farger. :))

Butterfly sa...

Hei, hei :o)

Så flotte lapper, det teppe må jo bare bli bra!!!

Det er ofte de små tingene som gjør en forskjell....

Ha en fin uke du også!!!

*Hege* sa...

Det teppet blir KNALLFINT!!!! Fikk nesten lyst å prøve selv-er det oppskriftshefte å få tak i en eller annen plass????

Ellers er jeg så hjertens enig-t-lys og roser er mer enn nok;)!!!

Ønsker deg en herlig uke!!

MissValentin sa...

Ååå du så flikn du har vært!
Har bare 6 ruter ennå jegm tiden flyr alt for fort!
Jaja, liker rosene dine, mine favoritter også ;D

Ha en koselig kveld.

Klemmer

Josefine sa...

Kjempefint teppe..
Nydelige farger !!

Ønsker deg en fin uke:-)

Lynetmor sa...

Hei, så flott teppet ditt blir :-)

Ramme alvor sa...

Flott teppe, makaluast flott til å vera fyrste hekleprosjekt :)
Eg kjenner til gleda med friske blomar på borda i huset. Eg må ha det kvar veke. Heldig er eg fordi mor mi dyrkar roser sjølv, og eg kan reise innom og plukke med meg alle dei som ikkje vart seld i veka som gjekk....
Igjen, med eit slikt fyrsteprosjekt er det vel ingen grenser for kor langt du kan nå :)

R.A.

Hvit Stil sa...

Så fint teppe! Er det virkelig første gang du hekler? Da skal jeg ile på biblioteket å låne meg en bok om hekling.(jeg har ikke prøvd før) Jeg vil også ha ett sånt teppe. Kanskje til og med i farger...... eller kanskje bare ett hvitt ett.

Sandvika sier du.... Med jobben eller? Hvis du har en ledig halvtime eller time kan jeg gjerne komme å hente deg, så freser vi bort på min all-time- favo-interiør butikk VOLLYWOOD. Også tar jeg deg med på en liten kaffekopp( eller voss vann ;))etterpå.

Jeg skal få sett det voss programmet. Jeg skal si meg enig med eldstejenta- flaskene er jo det fineste. Personlig er jeg mer glad BRUS!

Si fra om du har tid
Klem

Anonym sa...

Teppet blir / er kjempefint:) Gir meg litt dårlig samvittighet, mitt ligger delvis montert i en pose. Gir meg selv 14 dager( huff) på å gjøre det ferdig. Det er så mange racere som blogger, som lager ting på ett to tre , så da tenker jeg 14 passer for meg:)Ha en fin uke. Anita

A-mora sa...

Helt enig med deg, en må fiffe opp hverdagen. Det er tross alt flest av hverdagene. Jeg bruker og dekke på middagsbordet med servietter og lys hver dag. Kjøper mye lys og blomster, men har ikke dårlig samvittighet for det. En må kose seg mens en kan.Teppe ditt blir fint.

Veronica sa...

Luxus vane??? nei jeg støtter deg på denne, jeg kjøper friske blomster rett som det er selv og de er verdt hver ei krone:)
Teppet ditt blir forresten kjempefint!
Jeg venter bare på at min mor skal bli ferdig med mitt, hun begynte i fjor sommer...

:)

Josefine sa...

Hei igjen.. Så utrolig koselig å høre fra deg :-) Josefine er et nydelig navn, men det er ikke mitt eget. Bruker det på nettet som et nick-name..

Jeg har to kjekke store gutter. Hadde jeg hatt en jente hadde hun garantert hatt navnet Josefine :-)
Klem

Trines Hus og Hage sa...

Hallois på deg!
Himmel og hav sier jeg også! Har kikket litt nedover og så at du hadde over 1000 besøkere på kun en dag!!! Det er jo nesten helt sprøtt! Gratulerer så mye, skjønner du måtte feire litt. Vi begynte jo nesten helt på likt i denne verdenen, og jeg innser jo at jeg ikke har hatt samme suksess som deg, men er heldigvis ikke så veldig misunnelig (bare litt?) når jeg sier at jeg har ikke bikket 2000 besøkende engang på mitt snart halvannet år med bloggen. Vel, vel, folk vet vel ikke hva de går glipp av, gjør de? Kremt. Jeg jobber mer i år enn i fjor (selv om jeg absolutt synes jeg hadde nok å gjøre da også), og bloggen blir skadelidende, merker jeg. Samtidig tviholder jeg på at blogging skal være kun når jeg har lyst og tid, og slik må det bare være for min del.
Så over til ditt kjempefine teppe som du har heklet, eller snart teppe da. Synes du har vært skikkelig flink, og at du kan være stolt av deg selv, ikke bare når det gjelder bloggen din, men også av heklingen din! Du trenger vel ikke kjøpe noe dyrt og fint teppe i høst som snart får dette selvlagde. Det er jo uansett mye morsommere å bruke når man kjenner at høsttrekken siver inn i ditt gamle og koselige hus.
Må du ha ei strålende uke! Klem fra Trine

Lyst på livet sa...

Jeg er HELT ENIG!
Hvorfor ikke piffe opp hverdagen litt? Enten det er med blomster eller vin eller hva det måtte være.
Jeg tror også at mange hadde blitt MYE mere fornøyd med tilværelsen da. I stedet for å sitte å ergre seg over dem som klarer å nye hverdagen også :-)

God ny arbeidsuke.

Anita sa...

Men såååå fint det blir!! Nyter helgens roser jeg også!! Nydelige langstilkede hvite!! Er nok mye enklere å hekle bølger, for da er det ferdig montert når det er ferdig heklet;o) Ha en strålende uke!

Anitas hus sa...

Helt enig, noen ting bare må man ha. Trodde det bare var menn som ikke forsto seg på sånt jeg;)
Synes du har vært flink og tolmodig med teppet ditt, lekre farger (men nå er jo jeg litt rosa da)...
Har ett hekleteppet-prosjekt jeg også, 150 lapper til nå, så jeg kan vel begynne å tenke på å montere snart.
Ønsker deg en flott uke!

Huset på toppen sa...

Bestemor teppe ditt blir kjempeflott,Emmeline!! Ja,man kan ser seg litt blindt på monteringen av rutene,men du er dyktig som holder på å gjør teppet ferdig,synes jeg:-)
Og at ikke teppet blir en UFO!!Enig i det siste du skriver,

Ha en strålende uke!!

Livet er heeerlig sa...

Det er utrolig kjedelig at festing av tråder og montering er det siste man skal gjøre, da blir det lett liggende gjemt et sted til man tilfeldigvis glimter det etter ens tund og får dååååårlig samvittighet :)
Det er ikke så mye som skal til for å fiffe opp hverdagen, 44 kroner annenhver dag er jo ikke allverdens
Ha en flott søndagskveld
*Siv*

Hulda sa...

Så søte lapper. :) Dette blir et helrig teppe. Flotte bilder også.

Anonym sa...

Oi, oi, for et fint teppe..!!! Nydelige farger.
Jeg har så kjempe lyst på et sånt teppe. Har aldri hekla i hele mittt liv. Hvordan lærte du deg det?
Kanskje jeg også kan klare det.
Ellers er må jeg jo si at jeg er en av disse anonyme uten blogg som stadig er innom bloggen din, nesten hver dag. Er imponert altså. Her er det koselig.
*LilleMy*

Rosa sa...

hihi, luft INNI huda? Nei, takke meg til friske blomar og telys frå IKEA.

Syns lappane dine er kjempefine, men eg skjønar godt at det kan vere ei tålmodigheitsprøve når det skal verte eit stort teppe.

Ha ein strålande ny haustveke i Emmelineheimen!

lise sa...

Det blir nok pes å forene lappene til et teppe, men etterpå er det utrolig kjekt å ha et flott teppe du har laget selv.

Kari - My home is my Castle sa...

Pleddet ditt blir kjempeflott :)
At det er første gang du hekler kan ingen tro !!!
Nydelige farger du bruker ;)


Jeg elsker og friske roser og hva pynter vel mer enn det ??
Litt må man jo unne seg og det blir jo ikke den helt store kapitalen heller da ;)

Lkite navneforslagene til Kristians blogg hihi :))

Fyra Rum och Kök sa...

Det blir verkligen jättefint! Jag vill också kunna hekla! Måste lära mig så att jag också kan göra en så fin pläd.

Om det är lyx att köpa hem snittblommor är det en lyx jag gärna unnar mig. En bukett blommor i stuen och allt känns genast så mycket finare! Förresten köpte jag också hem en bukett rosa rosor i helgen. Och har dem i en exakt likadan vas som du! Vi tänker lika här i bloggvärlden! :-)

Ha en riktigt fin start på veckan!
//Jill.

Anonym sa...

So utrulig fint teppet ditt var, bare helt lekkert og fine farger. Har du oppskrift på det? Har så lyst til å prøve meg på ett sånt teppe selv.
-Maria-

Rekkehuset sa...

Nydelige farger i teppet ditt! Jeg er imponert over hvor mange lapper du har laget...jeg startet på et teppe som nå har blitt til en pute - jeg orket rett og slett ikke lage mange nok lapper.
Helt enig i at vi må unne oss litt hverdags-luksus; jeg bruker kjøpe meg en bukett tulipaner stadig vekk jeg - med god samvittighet:-)

Karna sa...

Trenger ikke tilføre luft til huden, når en fyller alle kommende rynker med sjokolade...mye billigere det! (det gjør nemlig jeg...)HA HA HA

Teppet blir knall fint Emmeline, nydelige farger, du får bruke den tiden det tar!

Ha en fin uke!

ENGEL sa...

flott teppe!
fikk sånn farmorflashback!
for min del trenger jeg heller ikke vitamininnsprøytninger i huden min,jeg leser heller bloggen din,DET ER NOK VITAMINER;)
ha en super uke!

Grip dagen sa...

Der er så mange bloggere som hekler bestemorsruter.
Dere er sååå modige som setter igang med slikt stort prosjekt!

Jeg var på strikkecafè en kveld, da ei dame spurte om noen hadde sett bestemorsruter.
-Å ja, sa jeg. -Det er så koselig, og så lett å hekle, da!
-Fint, sa dama. -Kan du lære meg det? Jeg har med garn og nål!
-Eh....
Hjem fra cafèen gikk ei dame med to hekla ruter i kurven. Hennes første hekleprosjekt.
Og jeg var fornøyd at jeg hadde klart å lære henne det.
Selv fikk jeg strikket 3 omganger på armen jeg holder på med...
Ja, ja.
Lykke til videre med ditt prosjekt!

Ha ei strålende uke!
klem Marit

prinsessa sa...

Luxsusvaner....noen mener det er det andre ikke. Jeg mener ikke.
Vi har forskjellige prioriteringer her i livet og jeg har venner som kjøper joggedress til en 4 åring til en tusenlapp men kjøper aldri blomster til seg selv for det er så dyrt?????.

Det mange av de ikke kreative damer som mener vi har luxsus vaner skal legge merke til er at vi er kreative. Å kreativt er synonymt med veldig billig.
Min herlige krans med brudeslør og rose som ble laget på lørdag den var gratis.

Brudesløret var rester fra butikken som skulle i søppla men som jeg fikk redda fra konteineren i siste liten og rosa var ei som var knukket i en av rosebukettene og som vi ikke kunne selge. Luxsus? Neppe.

Jeg har som prinsipp at jeg kjøper aldri dyrere pynteting enn at jeg har råd til at de knuses, blir ødelagte eller kan byttes ut.
Å så er jeg en jævel på å gå på salg.

Herlig teppe. Hvis du har masse av tid (noe som du aldri har) kan du jo hekle et til meg også. ha ha ha ha ha. NYDELIG, VENNEN NYDELIG:o)

Fjordheim sa...

Teppe blir jo flott. Utrolig at du nettopp har lært å hekle. Flink er du.
Enig med deg i at en må unne seg noe i hverdagen. Jeg kjøper ting og planter til huset. Men bruker ikke panger på røyk eller alkohol. Så da har jeg nok litt å gå på når det gjelder innkjøp.
Ha en flott dag :)

tinemor sa...

Så flott teppet ditt blir!
Jeg kan ikke hekle, -blir så fasinert av folk som kan.
Flink du er.
Og her er det det samme, -jeg MÅ ha friske blomster til en hver tid, ca annen hver uke.
Man må jo ha litt gleder og luksus i hverdagen.
Og selvfølgelig, masse stearinlys!!!
Er vi lik eller?! ;-)
Klem

Drømmen om en eplehage sa...

Ha, ha, ha!
Jeg er så luftig fra før, så skulle jeg ha tilført luft i huden hadde jeg sprukket som en balong. Kneggm knegg,knegg. Men han er bra fasinerende denne Jan Thommas.

Kos deg med rutehekling og sying. Her går det trått, men kansje jeg får litt inspirasjon nå når jeg så hvor flink du har vert.

Kos deg med roser og andre goder, det finnes ikke noe som kan sammenlingnes med følelsen av litt luksus i hverdagen.

God uke!

Strikkelines sa...

ja, velkommen i klubben..
jeg sliter og med disse....jeg er ikke noe kløpper i å hekle, men jeg hadde fryktelig lyst. Jeg laget større ruter, men ser på ditt at det finere med små...
Spent på det ferdige resultatet...skal du hekle kant rundt eller?

Magny sa...

må bare si at det teppet er dritlekkert....

SOFIESHUS sa...

Et nydelig teppe du lager selv om jeg nok kan forstå at det kan gå på kryss og tvers til tider med farger og mer til. Jeg har nesten samme MÅ HA helst hver uke og da er faktisk friske blomster en av de tingene. En "uting" jeg lærte meg da jeg utdannet meg til gartner:)
Ha en fin kveld

LISBETH---<-@ sa...

Åhh Emmeline..har et uferdig teppe liggende her i en kurv med lokk på...der ligger det godt kan en si...nei må ta tak i det , men prosjekt , prosjekt og tråder over alt..
Ditt blir så fint.
Klem

Knitty, Vintage and Rosy sa...

You have a very pretty blog and your blanket is lovely.

Lisa
Knitty, Vintage and Rosy

Living White sa...

Vakre roser du hadde da:)

Hver gang jeg ser noen som hekler får jeg så innmari lyst å lære meg dette. For folk som kjenner meg ville dem aldri trodd meg om jeg sa at jeg satt å heklet en lørdagskveld, MEN jeg liker sjokkere!!!! Jeg vil gjerne sjokkere med hekling, det ser så innmari koselig ut, i tilegg til at man faktisk kan lage ganske så mye fint!!!

ACE sa...

Helt enig, det er ingenting som er så deilig friske blomstre og stearinlys.
Ellers vil jeg bare si du har en kjempe kjekke blogg og det er alltid koselig å komme inn lese.

Leva som jag sa...

Vilka fina mormorsrutor!! SÅ ljuvliga färger!! Passar så fint i hop med Greengat
kramar M

aase sa...

Likesløsete med penger som deg jeg da,her er det også alltid "friske" blomster til helgen!!!

Å teppet,det er bare nydelig!!!!!!

MonaLisa sa...

Teppet ditt blir fantastisk! Og ikke minst får det en god verdi når det bare finnes ette eneste, som DU har laget! Ut med jan Tomas da gitt , fnis. vedlig masse lykkt til med resten av teppet. Følger spent med i bloggen din

Mia sa...

Sååå fint det blir med lappene dine da, Emmeline! Men at det er litt av en jobb er ikke å fornekte... og lappene dine som er så søte og små... raske å hekle, men mer jobb å sy sammen... Fargene dine er nydelige og resultatet av det hele kommer til å bli så fint så. Jeg holder fortsatt på med bølgeteppet mitt, men ser heldigvis enden i det fjerne... så er det baer å avslutte alle ørten tråder da... Lykke til med dine!

Related Posts with Thumbnails