søndag 4. oktober 2009

MusepatruljenKlokken syv i dag tidlig tikket dagens første sms inn fra den yngste Emmelinesønnen. Han ville bare fortelle at han hadde fanget to mus i felle. For dere har fulgt med på bloggen, vet dere at en slik melding betyr penger på bok for Emmelinebarnet, og hjerteproblemer for Emmelinemannen.


Det har seg nemlig sånn jubelen sto i taket familien ankom hytten fredag kveld. Huset var strøkent. Det var hvite gulv og romantisk idyll så langt øyet kunne se. Emmelines mange skåler stod urørt på kjøkkenhyllen og soverommet var innbydende og fint. Alt var lykke og harmoni og museproblemene på kjøkkenet så ut til å være en saga blott.


Men hvor lenge var Adam i Paradis? Da Emmelinemannen åpnet skapet under vasken var idyllen brått slutt. Tror du ikke Mikke Mus og alle hans venner har hatt klubbhus derinne? Siden skapet har vært tomt, har de bestemt seg for å spise det lille de kunne finne. Det vil si ledninger til pumpe og oppvaskmaskin. Til dessert har de spist rørene under vasken. NAM NAM!


Dermed er krigen i gang igjen. Heldigvis for Emmelinemannen har han med seg sin sønn som både er uredd og har lange øyevipper. Det er to gode egenskaper som man kommer langt med her i livet! Barnet setter ut feller og tømmer feller, og i dag skal han holde vakt mens Emmelinemannen støper igjen alt som kan minne om innganger og utganger i klubbhuset.


Her hjemme takker Emmeline høyere makter for at hun er barnevakt for to barn som klarer seg selv. Huset begynner å se brukbart ut, og derfor kan jeg for første gang på mange år ta bilde av arbeidsplassen min som vanligvis ser BOMBET ut. Håper dere alle har en fin søndag:) TUDELU!

31 kommentarer:

Anonym sa...

Hei!
Ville bare legge inn en liten hilsen og si at jeg fortsatt følger med fra de anonymes rekker - blir kjempeinspirert og får meg mange gode lattere! Var alene med ungene på hytta i høstferien og er glad jeg ikke hadde lest om Mikkes klubbhus før jeg dro. Tror bevegelsesradiusen min hadde blitt veldig redusert i så tilfelle...

Via din blogg har jeg funnet mange spennende bloggshoper og må innrømme at det er lett å bli shopaholiker når man sitter foran PC`n. Gubben klager på at jeg har begynt å sitte så lenge oppe om kveldene... Mon tro hvorfor det? Jo, jeg har kommet til den fasen der man kan innrømme avhengighet - jeg er blitt bloggavhengig!

Hilsen en som ikke har tenkt å begynne på avvenning!

Annette (Sogndal`93)

Anonym sa...

Hei Emmeline.. Der ser du, vi blir hekta, og jeg sitter også ooe om kvelden. Dessuten blir del lite matinnkjøp her i huset, heller nye blomster, og kos til huset.. Ps. Har du delt ut noen visittkort i nabolaget?? ("emmeline change the world!")
mor til 4

HildeS sa...

Det er en fornøyelse å lese innleggene dine, og bildene dine er heller ikke å forakte.. Herlig!

Søndaghilsen fra trøndelag

beate sa...

Hellu.
Har et musetips til deg...
For noen år siden var vi veldig plaget av mus på hytta vår. Vi har sommerhytte så det var umulig for oss å holde småtassene borte når vi ikke var der. Ett år hadde noen luringer glemt igjen en uåpnet ostepopp-pose i kjøkken-skapet. Du kan tenke deg det var full fest. Når vi kom på hytta våren etter fant vi en tom pose og hele hytta var rett og slett (unnskyld språket...) driti ned.
Musefeller var et dårlig alternativ for oss så vi begynte å forhøre oss litt rundt. Vi endte opp med en såkalt musejager. Det er en dings som settes i stikkontakten og som lager en høyfrekvent lyd som musene ikke liker. Dette er flere år siden og vi har ikke sett en lort siden.

Lykke til

Beate

Anonym sa...

Hei
Mikkes klubbhus har en liten filial her sør på Lindesnes! Da mannen min skulle åpne luka til loftet, kom det susende en musefelle med en død mus i. Den hadde åpenbart danset litt tango før den døde, for vi hadde slett ikke plassert en felle rett over åpningen til luka!

Morsomt med innleggene dine, Emmeline.

hilsen Olaug Brit

Siri sa...

Usj, nå fikk jeg frysninger... Skjønner godt du er glad du er hjemme :)

Nydelig arbeidsplass du har! Liker bildene du tar, mine blir liksom aldri like flotte...

Ha en flott søndag!

Ocean showroom sa...

Alltid like fornøyelig lesing her hos deg, Emmeline!
Ha en finfin søndagskveld!
Klem, Lene

Tone K. sa...

Hei!
Så utrolig fint du har det, den arbeidsplassen få arbeidslysten min til å komme også! Så etter en runde med fårikål, blir det en runde med symaskinen.
Er glad jeg ikke har hatt besøk av Mikke og vennene hans, og er nok enig med deg, at det er greit å være hjemme mens jakten pågår!
Du er heldig som har hytte, så får håpe dere får stengt igjen alle muligheter til fest.
Klem fra Tone

Karianne og Vegard (veien til hjertet) sa...

skjønner godt du er glad for at du er hjemme da:) mikke mus klubbhus er vel helt klart best på tv...

kjempe fine bilder i dag(men det har du jo alltid:))

ha en fortsatt fin søndag

klemmer fra karianne

Gunhild sa...

Så koselig. Du har virkelig fått svung på det hjemme. Likte kurven med alle de fine tingene i.
Tror nesten det er museår i år. De har vært innom gjestehuset og.

Anonym sa...

Morsom historie:-)
Nydelig arbeids-bord, og heelt uten lyge-blogging:-)
Ha en fin søndag( uuten mus i hus!).
Klem Hege.

Vingesus og Julebrus sa...

Mikkes klubbhus....Ja, du kan virkelig få sagt det!!
Måtte flire for meg selv. Jeg så for meg din uredde sønn som med sine lange øyenvipper sjarmerer musene rett i fella!!!

Ha en fin søndag!!

Nina og cocobongoo sa...

Herlig lesing Emmeline:)
Fantastisk koselig arbeidsplass du har!
Ha en fin fin søndag!
Nina

Lunalei ;-) sa...

Siden vi har katt slipper vi å ha Mikkes klubbhus annet enn på tv...herlig innlegg da!!! Og kjempefin arbeidsplass!
Hilsen Lunalu

Dina sa...

Uff- da, godt at mannen din har med seg den modige sønnen deres. Syns heller ikke så mye om mus (i alle fall ikke innendørs)- har erfaring med dem fra min foreldres hytte.
Ellers syns jeg du får gjort fantastisk mye i høstferien!

PS. Skal ile til Åhlens og se etter de røde te-koppene....har investert tungt i Greengate nå og kan kanskje tillate meg 4 stk etterlikninger...

AGUTEK sa...

Your blog is amazing! You are so, so creative and You have many good ideas. I like white, pink, lila, delicate blue... I found every of this colours here. Could You tell me how do You do Tilda rabbit? Do You have Tilda's book or maybe somewhere in the Internet? :)

Anonym sa...

Hei Emmeline.
Har du begynt juleplanleggingen allerede du? Gleder meg sånn til å se julebilder på bloggen din, går stadig vekk innom 2008 bildene for å komme i stemning. Leter etter gode nettbutikker til å starte tidlig juleinnkjøp, men finner bare på Lobelia. Noen tips kanskje?

Hilde sa...

Så utrolig hyggelig du skriver om hverdagens opplevelser - tenker med skrekk og gru på at mitt kjøkkenskap på hytta slett ikke er tomt men fult av høyst spiselige gaver til de små mus...huff - vel - det er en stund til vi skal tilbake, og i stua står en sekk med 10 kilo solsikkefrø, så der kan det virkelig bli fest... Hmmmm- nå er jeg litt mer enn bare litt bekymret!
Kommer gjerne tilbake til deg!
Hilde

Hilde sa...

ps å tette hulrom med stålull er billig og svært effektivt!
HIlde

Ida sa...

Hihihi.. mikke mus og vennen hans :-) Syntes jeg ser Emmelinemannen på pinnestolen - med hentesveisen rett opp og ett sjarmerende Jan Thomas hyl, når musene dukker frem :) (nå har jeg aldri sett emmelinemannen - så det blir ren gjetning altså...!) :-)

Kjemefine bilder fra arbeidsplassen din! En arbeidsplass skal jo egentlig se rotete ut - det betyr jo at man arbeider så mye at man ikke har tid å rydde.. eller???

Du - en liten ting - siden du har så mange lesere - er det lov å utnytte deg litt? Til en god sak??

Hvis du kikker på siden min - så har jeg en liten hjertesak gående siden vi er i rosa måned (rosa sløyfe). Jeg syr hjerter til inntekt for brystkreftforskning - og selger dem (non-profit) på siden min. Foreløpig har jeg solgt 21 stykk - så her er det travelt bak symaskinen! Jeg selger dem for 70,- stykk + porto. Kunne du kanskje ha nevnt det i en bisetning i ett innlegg? Eller linket på siden? Mulig det er mye å be om - men siden det er til en god sak :) Jeg hadde iallefall vært evig takknemlig!!!

Ha en fin uke,Emmeline!
Klem fra Ida

Ingunn sa...

Smiler bredt. Til dessert spiste de... Du må jo skrive bok snart Emmeline.

Flott bilde av din arbeidsplass. Ryddig og fin.

Klem ingunn

Anonym sa...

Oj , sann ...

Nå ble jeg veldig oppmerksom på hvordan det ser ut rundt meg her jeg sitter på mitt "hjemmekontor" ...

Noen ferdigbetalte regninger som ikke er kommet i perm , masse notatlapper , en tom pastilleske og div. ...

Må visst følge ditt eksempel og GJØRE NOE HER :-) !

- For du har fått det veldig koselig og fint på din arbeidsplass , det var "pointet".

Hvordan går det med smykkestativ , det skrev du om for noe tid siden ... Har du funnet noe fint ? Det er kjekt å skulle kjøpe noe som en ikke har akutt behov for , så en kan gi seg tid og tenke på saken. Der finnes mye artig i butikkene nå , spesielt om en ikke er opptatt av at det skal være et spesielt merke.

For 3 - 4 år siden , da jeg begynte å se etter smykkestativ , fordi jeg hadde sett det i et magasin , var der nesten ikkeno på markedet , nå har jeg flere ...

Ann Helen sa...

Æsj, Mikke og vennene hans er særdeles ubudne gjester! Godt de tok for seg av rør og ledninger da i det minste, så det ikke gikk utover koppe -eller putesamlingen mener jeg;-)
Lekkersmekker arbeidsplass du har! Tror nok vi liker litt de samme fargene, gitt:)
Hadde en arbeidskrok jeg også, men endte jo alltid opp i sofakroken med pledd og puter uansett, så nå er den en sagablott.
Fin uke til deg!

Little Cottage sa...

Knakende god :o)
-Sylvi

sylvia sa...

æsj, de musene kan vi godt være foruten,godt å ha tøffe gutter da.
klem fra sylvia

Anonym sa...

Hei!
Ble så glad da jeg leste innlegget ditt.....ja IKKE på grunn av musefesten, men at du skrev at du etter laaang tid endelig kunne ta bilde av arbeidsplassen din. Når jeg hver dag er innom mine favoritt blogger blir jeg inspirert men også litt smådeppa innimellom. Alle har jo det så ryddig og pent. Når man har tre barn, og det flyter av fotballsko, et puslespill her, og lego og klær der, er det umulig å ha det plettfritt. Da er det god lesing å se at ei bloggdronning faktisk kan ha det likens.....
Kvelds"innomtitt" Trine

GRACE sa...

Heisann!
Nå har jeg fulgt bloggen din en stund, men har liksom ikke kommet dit at jeg har lagt igjen noen kommentar...men det har jeg tenkt å endre på:)
Jeg vil bare takke for mye morsom lesning...det har blitt mye god latter her i huset:)
Ha en strålende uke!!

Monika sa...

ups.... ja mus i hus er vel ikkje det beste som finner ;(
bra da noen iler til med ei hjelpende hånd :)

og så deler eg min musehistorie med deg: i dag var min tanteunge med i fjøsen, og her er det ikkje mus,
men vi fant ei drukna mus i melkebøtta i dag - huhuuuu..... ikkje det eg synes va så kjekt .....
så no må kattene ut på litt musejakt
Ha ei fine veke - smil fra monika

ps. drømmer om at eg hadde det like fint som det du har :-)

Renate sa...

Så koselig arbeidsområde du har :)
Og så må jeg nå le av musehistoria, du er bare helt utrolig flink til å skrive underholdende :D
Håper uansett at dere ikke blir mer plaget av disse musene, ikke noe trivelig når de spiser opp både det ene og det andre.
Ikke noe mer musevise der i huset (hytta) skal du si :)
Ha en fin kveld

Klaffen sa...

Ja det får`n si... Klubbhus i kjk skapet er ikke helt av den attrative sorten! Ser nå ut til at du har med de beste krigerne, så dette ordner seg igjen! Klem

Anonym sa...

Hei :)
Nå har jeg lest meg bakover i tid- og elsker det du skriver!
Kjempeinspirerende og en skikkelig feel- good blog!
Ønsker deg en god søndag :)

Related Posts with Thumbnails