tirsdag 6. oktober 2009

På veggeneDen siste uken har det vært litt diskusjon om bilder her i Bloglandia. Den gode Feen prøvde ut verdenskart på veggen og fikk blandet respons. Hun lurte derfor på om hun skulle prøve seg med et Gitte Brandt bilde istedet.


Bohemen Gitte Brandt sine bilder er jo på mange måter blitt et must i enkelte interiørmiljøer. Enten elsker man bildene hennes, eller så gjør man det ikke! Jeg syns de er kjempestilige, Emmelinemannen er ikke like begeistret;)


Personlig syns jeg det vanskelig å finne de helt riktige bildene til veggene her hjemme . Det er selvfølgelig et økonomisk spørsmål også. Jeg er veldig fornøyd med Keep Calm plakaten min-men den er jo å finne i annenhvert interiørhjem. Har man en, så er det på en måte nok.


Innen den franske landstilen har skoleplansjene kommet for fullt, men etter å ha stått ti år bak kateteret er ikke skoleplansjer noe for meg:) Store kart er stuepynt i den industrielle retningen, men for oss som har fått skolekartet i hodet flere ganger blir det også feil. Bilde av kule Ugler fra Etsy


Noen lar ungene spille ut sine kunstneriske evner på lerret, andre lar Englene vise vei. Smak og behag kan ikke diskuteres, men den perfekte løsning må jo finnes? Gode og økonomiske tips mottas derfor med takk:)


Hos Emmeline har det vært sen frokost og nyinnkjøpt juleblad i dag.


Der fant jeg noen kjekke lage-selv tips som jeg har litt lyst til å prøve, men først er det tid for trening! Ha en fin dag:) TUDELU

55 kommentarer:

sylvia sa...

ha en fin trenings økt,m are løpe å kjøpe det bladet jeg å.er en regnfull dag her i dag,å deilig å sitte i varmen med jul i fanget da.masse fine bilder til vegg du viste.
klem fra sylvia

Kristin`s lille hjem sa...

Selv har jeg malerier på veggene malt av konen til min bror. Ellers er det nokså begrenset hos meg.Ellers av bilder finner man i rammer.Juleblad,takk for tipset:-)Nå skal jeg ut å kjøpe blad.Hilsen Kristin

Ocean showroom sa...

Åh, nu längtar jag "hem" till Norge för att köpa KK julspecial! :-). Jag tycker att en målning ska ha glada färger. Men ofta tar det lite tid innan jag har bestämt mig för var i hemmet de ska sitta. Ha en fin dag! Och tack för fantastisk inspiration. Man blir nte bara glad av din text utan också bilderna! Kram alexandra

Hilde Heimdal sa...

Jeg har bare malerier fra meg selv på veggen for tiden jeg...ikke fordi jeg er så stolt av meg selv, men fordi jeg bytter ut heele tiden og da blir det ikke så dyrt når jeg maler selv hehehe:)

Skjønner godt du er lei av skoleplansjer da ja hehe!!

Så kk har begynt julea ja, jeg er vel litt treg jeg som ikke har begynt tenke på julen engang jeg da:P

Goooo tirsdag til deg :)

Klem Hilde :o)

Lillan sa...

åhh har det kommet juleblader i butikkene alt?? :O)))) GLEDER MEG!
Bruker en liten formue på blader i førsjulstida:)))

kose deg! de koppene fra åhlens er bare skjønne!

klem fra Lillan

Unknown sa...

Du har en så koselig stue! Gleder meg til å kjøpe KK jul jeg også. Blir alltid inspirert av det bladet.

Håper du får en fin dag!

frøken olsens drømmer sa...

He he smaken er som baken...stiller meg bak Emmelinmannen..de bildene er ikke meg heller..
Ellers så er julen begynt å planlegges,driver jo butikk vet du,så da har jeg jo ikke noe valg..,))
Hjemme har jeg nå fått vasket ned stuen,så deilig med ny vasket gardiner..
klem

Hilde sa...

Så bra at du viste meg at Julebladene er begynt å komme i butikkene! Så sent som i går kastet jeg nemlig fjorårets KK juleblad.. Da er det jammen på tide på fylle opp plassen med et nytt! Ha en strålende dag i regnet og blåsten!

(eddas) sa...

Jeg har alt mulig av forskjellige bilder som jeg synes er vakre...det er det viktigste for meg at det fenger øye....har gamle og nye og roser om hverandre....prøver og holde meg til at rammene er i samme farvestil...hvite..sorte...sølv...og litt mørkebrunt....har aldri vært så glad i masseproduserte plakater...men har vel noe av Klimt sine strektegninger....så kommer ikke helt utenom jeg heller.....men som sagt det er viktigst hva du liker....og så får det sin egen sjarm og signatur:)
ha en flott dag
klemmer edda

Anonym sa...

Hei!

Jeg har jeg brukt metervare (stoff altså...) som jeg har stiftet fast på lerret. Tror ikke man trenger å være spesielt fingernem for å få det til, jeg klarte det iallefall fint selv!

Hjertelig hilsen Gro

Anonym sa...

Hallo!!

Knall fin blogg du har,elsker den!!

Hva med noen av dine egne bilder da..
det ser da ut til at du tar knakendes fine bilder,da faar du de som du vil str messig og fasong, OG materiale..

Kos Kari Anne

Bless by Tone sa...

ÅÅHH, likte dette innlegget ditt kjempegodt - noen bra ideer og en grei innføring i de forskjellige stilene :) Jeg har noen gamle bilder fr loppemarkeder på veggene - det liker jeg godt. Ellers har jeg laget noen bilder hvor jeg har noen gamle tegninger som jeg har limt (decoupage) på malte treplanker - de er også veldig søte. Skal legge ut bilder av dem på bloggen min i kveld.

et kjært hjem sa...

Så koselig stuekrok! Jeg maler litt selv og har en kunstner til mor, så bilder er ikke noe problem for meg...heller det å ikke henge opp for mye er et dilemma hjemme hos oss! Jeg også må handle juleblad idag, jippi gleder meg :) Lykke til med treningsøkten i høstveret!

Camilla sa...

Hva med å male noen bilder selv?
Da får du akkurat de fargene, bildestørrelse, og motiv du vil ha =)

Jeg har selv prøvd med akrylmaling(bildet kan ses i bloggen min) og det er utrolig artig og spennende å holde på med, ikke er det vanskelig heller.
Tenkte å begynne på et nytt maleri idag til å ha over skjenken i stuen.

Ha en fin dag videre!

Bdicte sa...

Hei!
Her i Tromsø våknet vi til snø på bakken, og jeg fikk akutt julestemning:) Den ble ikke borte da jeg kom inn til deg idag, hehe:)

Jeg har malelerret trukket med stoff på min stuevegg!! Knallfint, og meeget rimelig! Anbefales.
Kan bare skifte stoff etter sesong og humør!

Ha en fin dag, Emmeline:)

Hanne sa...

Tja, hva har vi på veggene? Vinduer, for det meste...
Den lille veggplassen som blir igjen har gått med til innrammet kunst av ymse (men ikke veldig kostbar) art, inkludert noen innrammede plakater. Vi lånte hjem tykke plakat-kataloger fra en ramme-/kunstbutikk, og der kunne vi velge fritt mellom utrolig mange flotte kunstplakater, som senere ble innrammet. Det funket hos oss, i hvert fall. Og etter hvert som vi har kjøpt mer "ekte" kunst har noen av plakatene veket plassen og havnet på soverom, kontor etc.
Syns også det er morsomt å ha små rariteter og hjemmelaget kunsthåndverk å hvile øynene på.
Familiebildene våre har vi konsentert til én liten vegg. Der henger bildene tett i tett i ulike rammer og størrelser. Alle gjestene stopper opp og studerer den. Mange morsomme bilder, og nesten ingen "fotografbilder".

Personlig syns jeg belysning er et mye verre kapiittel.

Lille Lavendel... sa...

allposter.com
der tenker jeg du finner det opptimale for deg;)
Klem Lille Lavendel

Ocean showroom sa...

Nei, de jammen ikke lett å finne ut som passer hjemme på veggen!
Hos oss er det blitt mange bilder vi har tatt selv, men har også sansen for en lokal kunstner her som hovedsakelig maler motiver fra kysten. Jeg er en kystjente og sånn er det med den saken, kunne nok aldri bodd i innlandet:)

Ha en fin dag, Emmeline!
Klem, Lene

Nina og cocobongoo sa...

Hei!
Ikke lett å velge pynt til veggene og smaken er jo som baken...delt i to;) Selv har jeg bilder fra kjente kunstnere samt noen ukjente (les: meg selv;) på veggene. Har sett flere bilder fra en svensk kunster (husker ikke navnet) som jeg kunne tenkt meg, men jeg bør nok spare litt først;)
Jeg kjøpte også KK sitt juleblad i går. Må innrømme at jeg faktisk ble litt skuffet. Jeg fant selvfølgelig noen gode ideer, men hadde kanskje håpet på flere?
Ha en super treningsøkt...du er flink:)
Nina

Landcharm sa...

Ja, jeg så også at de første julemagasinene var kommet. Tidlig, men jeg vet jo det går fryktelig fort til vi er midt oppi det.
Ha en fin dag videre.

June sa...

Gud for en koselig stue du har!!!!
I love it:)
Fant bloggen din gjennom neet-on-net.blogspot og her var det veldig mye fint å se og lese! :)

-June!

Breivik Samfunnshus sa...

Kjempekoselig sofakrok !! Ha ei fin økt på trening :)
hilsen fra nord.

Anette Willemine sa...

Så fin blogg du har! Følger deg gjerne videre.
Når det gjelder bilder foreslår jeg gallerirunde med en venninne. Ikke nødvendigvis for å kjøpe noe, men også for å få inspirasjon. Det er ofte mange kunnskapsrike personer i galleriene, som mer enn gjerne hjelper deg med å finne noe som kan passe hos deg. Ta med deg noen foto fra huset ditt så er det enda lettere å se hva som passer. Det selvfølgelig ikke nødvendig at bildne må matche resten, det kan like gjerne være fint med noe som bryter litt. Det gjør det hele litt mer spennende.
Innkjøp av kunst kan jo være kostbart, det kommer ann på hva du velger. Malerier er ofte en dyr investering, spesielt dersom kunstneren er anerkjent. Mens litografi kan du kjøpe for 2000,- og oppover. Det kan også være en god idé å ønske seg kunst fra flere som går sammen om en gave.
Eller hva med å la alle fire barna dine lage en collage 40x40, som du setter sammen til ett stort bilde. Det kan faktisk være veldig flott på veggen!
Har nettopp begynt å blogge. Jeg blir glad hvis du har lyst til å se innom den,
Ha en deilig ettermiddag!
Hilsen Anette Willemine

Mitt lille hjørne sa...

Dette bladet hadde jeg også tenkt å kjøpe i går Emmeline!!Men tenkte jeg skal prøve å holde ut litt til.. selv om jeg allerede har begynt å tenke på julen hihi :)

mi-rachel sa...

oj..de gitte brandt bildene var ikke akkurat pene. da forterekker jeg så absolutt din keep calm plakat!

Blå-hvit samlemani sa...

Både mannen og jeg er medlemmer av kunstklubb på jobbene våre. Da får en kunst av annerkjente kunstnere, og derfor er det etterhvert blitt ganske så mange fine bilder på våre vegger. Når en er så heldig at en få ta ut som 1. og 3. person så får en jo velge det bildet en liker aller best. Det bildet jeg valgte meg ut nå i juni, pryder soverommet på hytta og er tatt ut spesielt for det rommet...

Ellers så er jo bilder av ungene og et flott svart hvitt familiebilde på lerret et must i vår stue.

Anonym sa...

Det med å finne bilder/malerier til veggene er sannelig ikke lett synes jeg. vi har lite på veggene, men det kommer nok noe etter hvert.
Så koselig stue du har :-)

Klem kristine

Merethe sa...

Lag et selv da vel? Ta et bilde/ bruk et motiv du synes er flott, forstørr det, kjøp inn paspartur og en solid ramme..

Jeg kjøpte meg et nytt bilde i dag, førpris 600,- Det var nydelig, med bilde av to gamle mugger..Ikke noe dill eller dall ved siden av, alt gikk i hvitt med en slags blåtone i..

Kunne saktens lagd et slik bilde selv på 1,2,3- med et fint bilde,ramme og papartur

:)

Hildegunn sa...

ååå! er KK julen kommet ut?! "løper ut og kjøper"! Jeg har KK julen fra de 4 siste årene og gleder meg hvert år til neste års blad, julestemning i oktober! weheeee!

Jeg skjønner også probemet ditt med å finne bilder som passer inn, jeg har lagd mine selv, kjøpt store lerret på panduro og stoff i riktige farger, funnet en fin tekst, f.eks og brukt stofftrykk på den. litt blondegardin og litt mørkere stoff på en side. vips, et eget bilde som passer inn. Nå som jeg er lei av det, holder jeg på med et nytt bildeprosjekt. Billig og unikt.

Tante Hildegunn

Trude sa...

Så bra at du ikke sluntrer unna treningen. Ang kunsten, så er de uglene kjempefine. Enig med deg, jeg tror heller ikke at jeg vil dra inn skoleplansjer i stua etter 11 år bak kateteret. Men et verdenskart i loftstua, kanskje... Ha en fortsatt fin uke:-)

Anonym sa...

hei
tipser deg om www.etsy.com hvor en kan kjøpe og selge fra hele verden hva andre har kreert. klikk kjøp, dreter kategorier, deretter f.eks. art og verden åpner seg for all verdens artige bilder.

Anonym sa...

hei igjen
ser først nå at du har vært på etsy, så det var overflødig info. her er en nettbutikk i england med en del kule ting.


www.rockettstgeorge.co.uk/index.asp

Anonym sa...

Hei Emmeline

Fineart.no er et forslag. Kan finne mye bra til gode priser, auksjon;-)

Rita, Kristiansand

Bente sa...

Jeg har malt en del bilder selv, men synes dette med ting på veggene er kjempevanskelig!

Har valgt å bruke bildelister slik at jeg lett kan skifte ut det som for øyeblikket måtte være på utstilling - hvis ikke hadde nok veggene fått lide!

Jeg har en del kunstplakater i større Ikea Ribba-rammer hvor jeg har piffet opp passe-partouet med ulik pynt (skjell, bånd, malt selv osv - litt av det kan sees i headeren min). Små grep utgjør en stor forskjell!

-Kamilla- sa...

Nå har ikke jeg lest hva andre har foreslått.

Jeg syns det er flott å henge opp fotografier.

Bildet trenger ikke å være ett portrett, det kan være av blomster, solnedgang eller andre flotte naturbilder.

Jeg har selv tatt maaange bilder og jeg skriver ut på fotoskriveren når jeg føler for å henge opp ett nytt, eller bytte ut ett som er på veggen.

Nå for tiden skriver jeg ut gamle sort/hvit bilder av slekta og skal lage foto vegg :0)
Når jeg går lei skriver jeg ut nye og bytter enkelt ut :0)

Du har jo tatt noen nærbilder av koppene dine, hva med å henge opp noen fine bilder på kjøkkenet?
Du elsker jo kopper :0)

Men hvis du ikke ønsker å bruke dine egne bilder så mail meg så kan jeg fikse deg noen natur bilder :-)

*Klem*
-Kamilla-

Britten sa...

Interiørhjem er et pussig ord.

Emmeline sa...

*ler av Britten:)

Det er jammen santen sant, som jeg pleier å si. Interiørhjem og hjem er to forskjellige hjem, fordi et interiørhjem har blitt vist frem i et interiørblad. Et vanlig hjem som ikke har kommet i blad enda, er derfor ikke et interiørhjem.

AHA sier du nok nå Britten og AHA det sier jeg også...
Siden interiørhjem vel egentlig er et hjemmelaget ord. I tillegg fant jeg opp fasiten her og nå...
TUDELU!

Anonym sa...

Hei Emmeline. Har du noen tips til blogger som har gitt deg juleinspirasjon kanskje? Skal ut og kjøpe julemagasiner i morgen, ante ikke at de hadde kommet så tidlig :)

Britten sa...

AHA ;-)

ANETTESHUS.COM sa...

Nei, huff! Disse bildene til Gitte blir nok litt for enkle og naivistiske etter min smak! Tror jeg LETT kunne malt noe mye finere selv!! Jeg er nok enig med Emmelinemannen denne gangen er jeg redd;) Men det er vel du som har råderett i heimen hva angår veggpryd, tenker jeg;) Husker vagt noe om en fisker Emmelinemannen dro i hus en gang?! Hi-hi:D

Ha en fin kveld, C!!

Klem Anette:)

krinkelkroken sa...

Er håpløs med å finne bilder....stort sett er veggene tomme her hjemme;)
Har et nydelig gobelin( tror jeg det heter...)som er arvet, og fant nylig et gammelt kart over Frankrike på loppis, landås;)
Men synes som deg at det er vanskelig å finne "de rette" bildene, og da forblir veggen tomme istedet.
Så kos med juleblader, kjøpte KK i går jeg også, og synes det var noen flotte julegavetips der.
Har tenkt å strikke kjøkkenkluter til alle tanter i år, etter oppskrift fra Liven i gøye farger, bare å hive seg igang, om man skal rekke alle til jul:)
Fortsatt god høstferie!

Gabriela Vargas sa...

Your blog is so pretty, so many beautiful things, thanks!

Myownhome sa...

Vad mycket fina bilder!! Tavlorna du visar var ju jättehärliga. :) Och så var det dags för jul... :D

Är glad att jag upptäckte din blogg för den är jättefin och kul att kika i!

kram /Johanna

Ingunn sa...

Ikke lett det med bilder. Helt enig. Nå har svigerfar bidratt med litt penger og da ble det lunere på veggene.

Ingunn

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Jeeezes!!! Hva driver du med her inne, jul??????? hottentotter og burugler på veggene, hææææææææææ!?

Du skremmer jo vettet av en stakkars,tror du ønsker at jeg skal bikke fullstendig,hahahaah!

Er i live,takk for etterlysning:0) Har hatt huset fullt i Buskerud sin høstferie,altså forrige uke,ikke lett med fotografering da, gitt!
Og nå ,som du ser,har jeg høstferie og snudd døgnet.For mye kaffe og hurra!
Sneikes når jeg er tilbake fra GG og Maileg-land :O)

Stor klem

Anonym sa...

Har du vokst fra plakatene fra Skeidar og Ikea og er lysten på noe mer "ordentlig"? Sånn var det med meg for ett par år siden. Det er mye fin litografi til en grei pris rundt om kring,oljemalerier av unge talentfulle kunstnere finner en også.
For mellom 2000 -10000 finner du mye bra,ja det er mange penger men sjekk hva du bruekr på noen måneder i kopper,ullpledd og stash (holdt på å dette av stolen da jeg så hvor mye JEG brukte) Det jeg mener er at det er snakk om prioritering-for de fleste av oss-og det er utrolig gøy å jkøpe kunst. Tror ikke det jeg har kjøpt ender hos Sothebys men de gir meg utrolig mye hver dag,mye mer enn de masseproduserte plakatene.
Ett tips før du eventuellt begynner å kikke; la deg fenge av det du ser i bildet,ikke tenk på om det passer til interiøret.
Ha en flott dag.
Trine
ps.Har du sluttet i jobben? Eller permittert som meg (sukk)

Emmeline sa...

Hei Trine:)

Tusen takk for gode tips som jeg skal ta med, nei det er høstferie hos oss så jeg har hverken sluttet eller er permittert! Leit å høre at du er blitt permittert. Lykke til med jakten på ny jobb!

Anonym sa...

Yo...(-:
Wazz up? 8>

Mvh

-fjortisen <3

Hvit Villa sa...

Et godt tips for veggpryd er å finne ( les: få) en gratis tapetprøve av en tapet du synes er super. Legg den i en fin ramme med paspartout. Enkelt å bytte når man blir lei også =)

Og helt gratis!

jann!cke sa...

Hei! Så utrolig flott du har det!
Bilder på veggene er ikke lett, og jeg har fortsatt en del vegger som venter på å bli pyntet..

Jeg har laget en vegg med gamle rammer og lerreter malt i hvit, noen av rammene har jeg satt inn hvitt blomsterstoff. (bilde i bloggen min, men lyset ødelegger egentlig det pene med det...) jeg har også brukt sparkel på lerretene for å lage blomstermønster, og malt hvitt over igjen! Artig og annerledes!

(ellers så har jeg bilder på lerret av mine egne bilder, digital kunst(bilder i blogg) .. disse har jeg bare på lån før neste utstilling, så må snart finne noe annet!)

Takk for titten!
-jann!cke

Bente sa...

Gleder meg til innlegget om Ikeas "jule-nyheter" kommer! For det kommer vel?;)

Lena sa...

Hei!
Kjempefin blogg :) Jeg bare lurte på hvilken størrelse du har på "keep calm and carry on" plakaten, og hvordan du fant ramme som passer til?
På forhånd takk :)

Lena sa...

Hei!
Kjempefin blogg :) Jeg bare lurte på hvilken størrelse du har på "keep calm and carry on" plakaten, og hvordan du fant ramme som passer til?
På forhånd takk :)

Marianne Larsen Waaler sa...

Hei på deg Emmeline, jeg elsker bloggen din, og leste dette innlegget først i dag. Jeg maler bilder etter foto, så hvis du har et yndlingssted, landskap, bilde av barn o.l så kan jeg male på bestilling. Jeg har en fangruppe på facebook, hvis du er der: Kunstmaler Marianne Larsen Waaler. Jeg har også en hjemmeside: mariannewaaler.no Du kan ta en titt og se om du ser noe du liker! Klem fra meg

Unknown sa...


二奶
捉姦
通姦
法律
捉猴
偵探
離婚
尋人
劈腿
第三者
監護權
贍養費
包二奶
婚外情
徵信所
徵信業
不倫戀
離婚證人
法律諮詢
感情挽回
私家偵探
外遇調查
大陸抓姦
徵信器材
背信
不忠

Related Posts with Thumbnails