mandag 13. desember 2010

NYSNÖ


I går var jeg så heldig å ha lukedag på Nib, noe som var stor stas:) De flittige Lisene hadde tatt bilde av en mugge, pluss julestrømper fra GreenGate for å illustrere min blogg. Jeg måtte jo bare smile, og tenkte at det kanskje er på tide å vise frem mitt siste mugge - og koppekjøp!


Jeg har lenge sett på den fine julekolleksjonen nysnø fra Ikea, og syns den var fin. Samtidig har jeg latt fornuften seire. For trenger jeg flere kopper ? NOPE! Trenger jeg flere mugger? Nei, selvfølgelig ikke!


Likevel--- i et av mine sedvanlige svake øyeblikk--- begynte jeg å tenke på at dette settet hadde gjort seg på bordet, julaften formiddag. Hvis vi skulle spise litt grøt for eksempel. I koppene kunne vi ha gløgg og i glassene kunne vi ha rød saft. Dermed lastet Emmeline opp handlevognen med kopper og mugge og grøttallerker og tilhørende glass.


Da jeg kom hjem oppdaget jeg at det som ser hvitt ut på Ikea, merkelig nok ser gråblått ut når det kommer hjem. Nysnø med et snev av eksos liksom. For en tid tilbake kjøpte jeg hvite middagstallerker på Ikea, men også disse så grå ut da de kom hjem til alt det andre hvite her hjemme. Den gang da angret jeg på at jeg ikke hadde kjøpt turkise fat istedet. Men gjort er gjort og kjøpt er kjøpt, og nå er skapene fulle igjen - og sånn er det med den saken!


I dag har jeg gjennomført en tvangsfotografering rett etter skolen. En etter en ble ungene hanket inn i et heidundrande tempo for at jeg skulle ta julekortbilde før lyset forsvant. Det gikk ikke så veldig bra, og endte med at mor sprintet rundt med en gigantisk skinnlue og kamera i det solen gikk ned -uten at vi rakk å ta bilder i tide. Som en av Emmelines facebookvenner så greit uttalte:  Ka e d du stresse m bestandig? E d så viktig da? Om hundre år e alt glemt.  Noe som selvfølgelig både er klokt og riktig sagt! Emmeline har likevel ingen planer om å avslutte julekort-stresset rett før jul. Det er blitt en fast jule-stress-tradisjon å banne og svette når man tar julebilder. Det blir liksom ikke jul uten julekort og julebrev, og når de først er sendt så får vi så mange kjekke hilsener tilbake. Da er det verdt alt stresset i verden;)


Nå skal jeg pakke inn julegaver, og så skal jeg stikke innom naboen min. Ryktet forteller at hun har en liten lysbod i hagen. Der kan man kjøpe stearinlys som hun lager, og det må vi jo sjekke opp i! 


Håper dere har en fin kveld alle sammen:) SEE U AROUND! 


34 kommentarer:

Linecas have sa...

Skjønner du har skapene fulle, men jeg skjønner også at du likte dette seviset for det var veldig fint.
Det med fargen på Ikea fatene har jeg også oppdaget.
Synes bildene du fikk tatt var fine jeg. Ikke alt må være perfekt. Herlig med den skinnlua. :)
Ha en fin fin kveld Emmeline.
Line-Cathrin

Fjordheim sa...

Sågpådet serviset sist jeg var på Ikea. Visst jeg ikke hadde to og en halv time å kjøre for å komme dit, hadde det nok stått i skapet mitt også. Syns det er veldig fint.
Visst dette bilde er årets julekort, var jo det bra. Lenge siden det var slutt på slike bilder her. Får ikke ungene- ungdommene, med på det.
Ha ei flott førjulsuke :)

Anonym sa...

synes du har gjort et godt kjøp!! fat, kopper, glass og mugger får vi ALDRI nok av.. bare tenk på hvor mye man knuser i løpet av et år.. her er det kantene som ryker.. og man serverer ikke i kopper med skår vel ?? da må man ha backup!! sånn e det bare ;)

bildene ble flott :))

Breivik Samfunnshus sa...

Jeg synes den serien var kjempesøt, minner litt om oldemors service!!! kan godt se det for meg til julekosen.
Åsså sååå nydelige unger dere har !!
Blir sikkert kjempefine kort!!!

Ha en fin kveld, og takk for en koselig titt i ditt skjønne hjem !!

-maren-

Emidoras verden sa...

Flott servise!!
Blir nok helt topp til julefrokost/lunch
Lydige Emmelinebarn gir flott resultat:)
Fin gjeng du har!

Alfa sa...

Alltid lov å unne seg noe:0).
Alltid flotte bilder hos deg.
Ha en koselig kveld.
Klem Alfa

Kine sa...

Herlighet så NYDELIGE barn du har!

Ruths datter sa...

Lett å la seg friste ja. men så er det å få plassert alt da. her detter det kopper ut av skapet når jeg åpner. Gubben blir glad hvis noe knuses. Ja ja. flotte bilder hos deg i dag. jeg er på leiting etter sånne lerkekvister. Fine.
Klem

ANETTESHUS.COM sa...

Kjempe-koselig nysnö og kjempe-koselig julekort!!!

STOR klem
Anette:)

Anonym sa...

Kjempefine kuler og virkelig flott julekort! Kan jeg spørre hvilket program du har brukt? Det ser ut som det er laget hos heilproff art director i reklamebyrå og går definitivt mine eurofotojulekort en knallgod gang! Tips, snälla?
Klem fra Anne :)

Tovepia sa...

Grått eller hvitt, vakkert uansett!
Og ungene enda vakrere:)
Flotte dager ønskes deg;)

Emmeline sa...

Hei Anne:)

Mine bilder er redigert i Picasa. Jeg er ikke så veldig flink til sånne bildebehandlingsgreier, men det duger til mitt bruk. Bruker Picasa fast, gratis program og enkelt å lage. Dette er en collage med tekst.

Supersnuppa sa...

Så fine unger du har!
Julekortene ble flotte! Artig å høre at sjarmen med julekortfotografering ikke avtar med tiden selv om ungene blir store.

Jeg storkoser meg med bloggen din i førjulstiden! Selv om du "stresser" med alt får du det virkelig til:-)

Ruter & Hjerter sa...

Leenge leve IKEA! Glassene var utrolig fine:)

Anonym sa...

For et nydelig julekort! Og for noen nydelige barn!

Jeg sliter selv med julekortene i år, og skjønner din frustrasjon.
Men når resultatet blir så bra som dette, så er det verdt både blod, svette og tårer.

Mvh
Vibeke i Trøndelag

Henriette sa...

Kjempeartig julekort. Kjem alltid skjeivt ut med julekortet, og i maaro ska eg laga vaare - trur eg......

Maa berre applaudera gaarsdagens innlegg! Det har hendt at eg har gaatt ut igjen fra butikkar fordi eg ikkje orkar musikken....Men saa har eg og passert 22.......

God betring.
Klem

Salma sa...

i love the glasses!! they're great :)

have a good night,
salma

Lisbeth sa...

Her sitter jeg , en værre natteravn, og så læser jeg på facebook fra en anden natteravn at jeg har vundet boligpluss....weeeeeeeeeeeeeeeee:-)
Den norske udgave med Emmeline....hurra!!
Blev så skuffet da jeg købte det der udkommer i Danmark for der var ingen Emmeline der...:-(
Jeg glæder mig...tusen tak..:-o)

Og porcelænet fra Ikea er smadder sødt, det ville også passe i sommerhuset.
Men når sommeren er ved at nærme sig og du skifter røde stolesæder ud igen med blå og grå sofa med hvide, så passer jo det blå perfekt ....:-o)

Kæmpeklem fra Lisbeth

Turid sa...

Oj, de glassene må jeg også ha, de var kjempefine! Muligens må jeg ha skålene og mugga også.. :-) Fine julekort du har laget. Der var det mye flott ungdom gitt ;-)

Elin sa...

Hehe ja litt stress må til...:) Blir ikke jul uten;)

Servicet var jo knallfint da:)

Bildene var jo kjempe fine...smart å lage de slik...vi har tilsammen 6 barn...å det å samle dem det går jo bare ikke det;) Så her blir det vel julebrev uten bilde...hehe:)

Bra du ble fornøyd med lysene da:)
Å det du skrev i mailen, skal du ikke tenke noe mere på:) Slik er det når vi damer har for mye å gjøre...:)

Ha en fin dag:)

Klemmer Ea

Anonym sa...

Søte unger men pelsen synes jeg dyrene kler bedre. Med så mye pelsdyroppdrett info vi har fått i det siste var det kanskje litt "upassende"?
God jul.

Emmeline sa...

Pelsen er syntetisk og kommer fra Hennes og Mauritz...Så den har nok ikke vært eid av noe som helst dyr ever;)

Anonym sa...

FLOTT !! Du er og blir en jævla bra dame :D

Gédane sa...

lovely blog

Hobbyklekkeriet sa...

Gratulerer med vel overstått fotoshoot, herlig med alt som er i boks :)

Liker også godt dette serviset fra Ikea.
Lekkert er det unasett eksoshvitt eller ikke - og med farget duk på bordet så er det næmmen ingen så ser noen fargenyanse :)

Anonym sa...

Det julekortet bel veldig koselig, du er så flink til å ta bilder! Veldig søt og koselig blogg!

Tante sa...

For det hadde bare vært helt forferdelig. Tenk om lille Sebastian fikk vite at han gikk med en død kanin på hodet! Det ville bli hodepine det..

Tante sa...

Var det virkelig noen som trodde noe annet og måtte fram med pekefingeren?

NIB sa...

NYDELIGE barn!!! Morsomt at du har gått til innkjøp av nystø, men helst uten eksos, da. Syns det er så fint! Og litt moro at du har kjøpt enda flere kanner og kopper, hihi!

Takk for koselig innlegg:):)) Blir vi glad av!

Håper du fikk kjøpt fine lys.

Solveig

irina sa...

Ikke slik å mene Emmeline...ikke at jeg er skuffet for meg. men jeg mener helt klart at det er andre bloggere som ikke blir vist. Nå tenker jeg ikke på min gulmalte sjenk....og ikke er jeg så kreativ som mange....jeg er kanskje bittelitt...men ikke som noen jeg har sett i utlandet....og ja, bloggrollen min treng en oppdatering. Jeg mener ikke at de hvite ikke er fine...men fytti søren det er mange brae der ute. Jeg gjør det mer for meg. Og hun som vant fordi hun har en vakker blogg, tar vakre bilder. Og jeg er enig juryens beskrivelse :) Hun fortjente det !! Uten tvil....nå er det sånn at boligpluss er et blad som favner den typen.
I stedenfor å oppdatere bloggrollen skal jeg lage en egen blogg .....å du må ikke tro at jeg er personlig involvert...på den måten at jeg syntes jeg burde vinne...men jeg har oppdaget så mange fine bloggere...så jeg vil samle sdem på en plass....Om ingen Norske vil, så får jeg lete på nett å samle utenlandske selv. Det er ikke pga misnøye...det var bare en ide....som jeg fikk i stad.

Jeg tenker bare at det hadde vært kult !!

irina sa...

PS....du må virkelig ikke se på det som om jeg skal "klage" over de hvite.

DU kjenner meg så godt C at det vet du at jeg ikke gjør. jeg er veldig veldig lite egoistisk.jeg ønsker bare etannet forum. Og som du vet sier jeg ikke at min gule skjenk er som å finne opp hjulet . det kan så være.....Jeg ønsker da en blogg der man kan vise røde, gule, lilla,oransje...regnbuefarget skjenker....WHy not !! Vi ser jo flere hundre hvite sjenker...om ikke tusen...jeg vil se tusen skjenker i alle de fargene jeg nevnte...
kan jeg ikke skrive det uten at folk tolker det ille opp....jjeg får mailer og kommentarer av folk som ønsker å se det....så selv om de har swtt det 100 ganger før vil de si det 1000 ganger til....slik som leserne til boligpluss ønsker. De har sin sjanger, rom123 har sin....Og irina har sin....

Janne sa...

Skjønner godt at det fristet med det serviset - knall fint. Lenge siden jeg har vært på Ikea selv, så dette var nytt for meg. Fantastsik flott julekort du hadde laget - kjempe koselig!!!
Førjulsklem fra Janne

Unknown sa...


雲林市徵信社
雲林縣徵信社
嘉義徵信社
嘉義市徵信社
嘉義縣徵信社
台南徵信社
台南市徵信社
台南縣徵信社
高雄徵信社
高雄市徵信社
高雄縣徵信社
屏東徵信社
屏東市徵信社
屏東縣徵信社
宜蘭徵信社
宜蘭市徵信社
宜蘭縣徵信社
花蓮徵信社
花蓮市徵信社
花蓮縣徵信社
台東徵信社
台東市徵信社
台東縣徵信社
澎湖徵信社
澎湖縣徵信社
金門徵信社

Unknown sa...

新女性徵信
外遇調查站
鴻海徵信
亞洲徵信
非凡徵信社
鳳凰徵信社
中華新女性徵信社
全國新女性徵信社
全省女人徵信有限公司
私家偵探超優網
女人感情會館-婚姻感情挽回徵信
女子偵探徵信網
女子國際徵信
外遇抓姦偵探社
女子徵信社
女人國際徵信
女子徵信社
台中縣徵信商業同業公會
成功科技器材
女人國際徵信社
女人國際徵信
三立徵信社-外遇
女人國際徵信
女人國際徵信
大同女人徵信聯盟
晚晴徵信

Related Posts with Thumbnails