søndag 26. desember 2010

Testing testing--med tilhørende ordtak;)


Jeg fikk nytt kamerastativ til jul, og har hatt helt fantastiske forventninger til hvilke utrolige bilder jeg nå skulle  være i stand til å knipse. Etter nattens fotoseanse kan finner jeg følgende ordtak ganske betegnende for min egen fremtid innen fotobransjen;


* En svale gjør ingen sommer (Oversatt: Et fotostativ gjør ingen fotograf) 
* Man kan ikke lage gull av gråstein ( Oversatt: Alle kan ikke bli mesterfotografer) 
* Det er ingen skam å snu (Oversatt: Det er fremdeles mulig å lese bruksanvisningen til et fotoapparat selv om det har gått to år..)
* Bedre lykke neste gang ( Oversatt: Om du ikke engang klarer å feste kamera til stativ, er det kanskje på tide å ta en pause for så å prøve på nytt neste dag! Pluss; sjekke om det faktisk finnes bruksanvisning til stativet også:)Dette er tre brukbare bilder i en serie på mange, mange.... 
Ja, om jeg skal være ærlig: 3 brukbare bilder av 300. Vi snakker EN PROSENT brukbare bilder??? 
SUKK & STØNN, OVER & UT -og riktig god natt:) 33 kommentarer:

Refleksjon på livsvegen sa...

:-) Fine bilete...
Må ikkje vere så kritisk til deg sjølv!!! Nattaklem

Rosehagen sa...

Øvelse gjør mester:)
Og de tre var jo nydelige.
Dette blir bra.

God natt;)

Beth sa...

Syntes dette var utrolig flotte bilder jeg!

Anonym sa...

Kjære du, om du stresser og banner, så ler i hvert fall mange av oss av situasjonen du beskriver (jeg er ikke den eneste, vel??), og jeg kjenner meg uansett veldig godt igjen. Det kommer, det kommer! Gi det litt mer tid, stress ned og le du også! Ja, jeg vet, lett for meg å si!
Gleder meg til forsettelsen på historien om stativet, om det blir slengt i en bod, eller om du finner ut at det var så kjekt som du trodde. Krysser for det sistnevnte. God natt, og lykke til med nye forsøk i morgen!
Klem fra nedibakken! (aka Janet)

Anonym sa...

Gleder meg til fortsettelsen. Blir nok supergod på dette etterhvert
Lykke til

Margith sa...

Al begyndelse er svær :-)
De 3 duelige er fine.

RumahKami sa...

Hei Emmeline, du er bare så god til å skrive. Gøy fordi jeg lære meg sprøket på en så morsomt måte. Kan ikke du lager et innlegg meg mange ordtak, sånne basic ordtak som en må vite . Det hadde vært so kjekt :) Forresten, bildene er fine de ... KLem.

aase sa...

Øvelse gjør mester, lykke til!!

Gleder meg til bilde av nyttårsraketter!!

Juleklem fra vakre Lierdalen!!

Vingesus og Julebrus sa...

Syns nå dette var veldig vakkert jeg!! Så får du fortsette å øve med stativ og lange lukkertider!!

Klem!

Fru Rosas Hjem sa...

Herlige du :))

Photo-Me-Life sa...

Du må bare ikke gi opp.
Jeg sliter med samme dilemma selv, det er et mareritt å dra med seg stativ for så se resultatet. Da har jeg gjerne stått ute å frøsse ræva av meg lenge for så se at det ble ingen ok bilder denne gangen heller.
Nei vi må nok lese bruksanvisningen, vel jeg får ikke gjort det for bikkja spiste den opp her om dagen!!!

Som mine dager er sa...

Grattis. Stativ er et must på vinterstid, iallefall hvis man ønsker glassklare bilder. Men øvelse gjør mester, prosentandelen av brukbare bilder vil være jevnt stigende framover.

Håper du er mer tålmodig i bruken av stativ enn det jeg er ;-)


Masse-lykke-til og fortsatt fin jul.

Marit

Siw sa...

.... men så ble det jo veldig fine bilder, da - eller motiv .. :) Uansett kan alle ta bilder, det handler bare om hva man ser etter! GLedelig jul! :)

Ramme Alvor sa...

Min anbefaling er å alltid ha eit snev av dagslys, då kan du utrette mirakler med lang lukket og tolmod. Ellers velkommen i klubben, 10% er ei god suksessrate meiner jo eg :) klem!

cashmereandcamera sa...

Du glemte "øvelse gjør mester" (som jo sier seg selv), så bare fortsett å leke du, så skal du se du blir kjempegod! Syns de ikke ble værst disse jeg da. Kanskje ikke det med treet (buska kom lissom i veien for byen;)) men de andre var fine syns jeg.

Fortsatt fortryllende helg til deg og dine!

Ramme Alvor sa...

Min anbefaling er å alltid ha eit snev av dagslys, då kan du utrette mirakler med lang lukket og tolmod. Ellers velkommen i klubben, 10% er ei god suksessrate meiner jo eg :) klem!

Elin | Draumesidene sa...

Bruk det ofte, så blir resultata bedre og bedre. Og så må du få deg ei sånn snor til å løyse ut kameraet med, viss du ikkje har det. 140 kr på Foto.no. Er så lett å lage vibrasjoner i kameraet når du trykkjer av :)

Stemningsfulle bilder du viser!

Klem E

Inga sa...

Jeg opplever ofte at når jeg ser gjennom bildene mine med en gang, så er ingen gode. Men hvis bildene får ligge noen dager, og så ser du på dem igjen, vil du oppdage at det faktisk er noen flere som fungerer.

Hvis du nå i tillegg tar steget over i RAW-fotografering, og lærer deg å behandle bildene i Adobe Lightroom, vil du oppdage at mye kan gjøres i ettertid.

Lykke til! Og fortsatt god jul :o)

Anonym sa...

Er det ikke godt det finnes digitale kameraer nå!
Tenk på alle papirbilledene vi kastet før! -og betalte for..huff. Syntes du har flotte billeder bestandig, og det er det som teller!
mor til 4

Rosine sa...

Hallo du Liebe, das zweite Foto ist doch schon ein Traum!
Liebe Weihnachtsgrüße von Rosine

Iren sa...

Så flotte og stemningsfulle bilder :o)

Gry sin lille verden sa...

Syns bildene var flotte jeg :o) Jeg måtte smile litt for meg selv når jeg leste - kjente meg veldig igjen i mange situasjoner. Vi ønsker nok å mestre alt ved første forsøk - men sånn er det nok ikke for de fleste. Øvelse gjør nok mester - holder enda på å teste ut mitt speilreflekskamera. Kjekt er det uansett :o)

Lykke til videre med testinga - det blir så bra så!

Gry

fru Dyregod sa...

Gratulerer med fotostativ! De bildene du har lagt ut er veldig fine. Og det fine med digitalkamera er jo nettopp at man kan ta en hel røys med bilder, og så plukke ut de veldig få som er fine - og slette de andre! Og det koster ingenting. Fortsett fotograferingen med freidig mot, du!

Barbros lille atelier sa...

Hi, hi, kjente meg veldig godt igjen her:-) Har også løpt rundt med nytt stativ OG nytt objektiv og trodd at det kom til å bli DE fotografbildene. Den gang ei... men øvelse gjør mester, C:-) Forløpig holder jeg meg til teorien om at bare jeg tar mange nok bilder, så blir det ihvertfall noen som blir bra:-)

Fortsatt god jul!

Klem

Fru Fryd sa...

Fniis, ja øvelse gjør mester, og de 3 bildene var absolutt vakre, og jeg er sikker på at det også var flere flotte bilder blandt de andre 297 bildene, du vet vi er vår egen største kritiker... God jul!!

Nina sa...

Gud jeg ler så jeg gråter her, hehe, du er utrolig festelig. Første dag på en mnd som jeg har tid til å kikke innom blogglisten min, iallefall et par innlegg hos hver og må jo innrømme at jeg må ha stålvilje for ikke å kikke innom hele desember i din, men det rekker jeg ikke, kommer sterkere tilbake en dag i romjulen.

Munter julehilsen fra Nina :

lailashus sa...

Utrolig morsomt å lese bloggen din! stå på!

(sandra) Nichitah sa...

Herrefred for noen nydelige bilder !!! Tror jeg skal se hvor langt jeg kommer med årets gavekort donge, har så gruelig lyst på stativ så jeg kan ta natt bilder ordentlig :))

<3 klem

Britten sa...

Tror du "mesterfotografer" tar bare superbilder , du da ...

De tar nok hundrevis og plukker ut noen ganske få som er gode nok , akkurat som deg , he he ...

Du kommer til å bli kjempeglad for stativet ditt etter hvert , tro du meg !

For :
- Du slipper bevegelse og kan ha lang eksponerigstid.
- Du kan "millimeterflytte" på kameraet og få aaaaaakkurat det rette utsnittet.
- Du gir deg bedre tid , og ser dermed hva som må flyttes eller justeres før du knipser.

Bildene du viser er supre ! ;-)

Miranne sa...

Så godt at det ikkje berre er meg, tenkjer eg. Sletteknappen er der for å brukast, og øving gjer meister. Ting kjem seg etter kvart. Eg var ute i bekmørke med stativ for å fotografere månen i -20 i jula i fjor. INGEN blei brukbare. Men det er jo berre å ta ny sats, er det ikkje? (og ein titt i instruksjonsboka) Fortsatt God Jul, Emmeline!

Breivik Samfunnshus sa...

Virkelig nyyyyyydelige bilder Emmeline!!!!!
Dette blir nok veldig bra skal du se (",)

God romjul til deg og dine,

Klem fra Maren i nord.

Bente sa...

Kjempefine bilder, Emmeline!

En proff fotograf jeg snakke med for en stund siden sa at dersom han fikke et brukbart bilde av 100, var han fornøyd. Og da snakker vi "brukbart"..... ikke strålende!

Stå på - øvelse gjør mester! :)

alexandra villefrance sa...

Ble vel i overkant mye spenning medvet ikke hvor mange strømavbrudd. Over FLERE dager.

Kan si det sånn, vi var glad for hummer i år. Anden ble med nød og neppe stekt ferdig mellom strømmen som kom og gikk.

Ble vel litt som murveggen din.... Bad timing!

Ønsker deg og dine en fortsatt topp jul samt et spennende 2011.
Klem fra Alex

Related Posts with Thumbnails