tirsdag 27. januar 2009

Fotoapparat



Vaskemaskinen vår er for tiden ødelagt. Nå mener Emmelinemannen at han kan fikse maskinen. Dermed har jeg plutselig 4000 gullblanke kroner i lommen.. -som kan brukes til noe annet enn klesvask!


Jeg har lenge ønsket meg et skikkelig kamera. Bildene her på bloggen er tatt med mitt lille digitale lommekamera, som helt klart har sine begrensninger. Nå må jeg jo si at et godt kamera ikke nødvendigvis gjør eieren til en bedre fotograf. *Det finnes bare en Bodil! Det hadde likevel vært supert med litt bedre bilder enn de jeg klarer å ta nå!



Dermed håper jeg på at noen av dere bloggejenter har noen tips til gode kamerakjøp? Dette skal være et speilreflekskamera til blogge- og familiebruk uten noe fiksfakseri. ---eller bare LITT fiksfakseri, for jeg tror jeg vil ha med makrofunksjon når jeg tenker meg om! På forhånd takk for tipset.
Optimistisk hilsen fra Emmeline:)

39 kommentarer:

Torill sa...

Canon EOS 1000D. Ein rimelegare utgåve av testvinnaren Canon EOS 450D. Sistnevnte er unødvendig til det bruket du beskriv. Skal kjøpe meg eit EOS 1000D sjølv. Kostar 3500 kroner ca.

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Super! Då ska jag följa med och läsa kommentarerna. Är också lite sugen på att köpa ny kamera... :-)

Hoppas du har en fin tisdag Emmeline!

irina sa...

Jeg fikk Canon eos 450 etter at jeg hadde saumfart alle nett sider, spurt mange mange fotografer og fotobutikker. Det koster 5000 kr. Og det er bare 1500 kr dyrere enn den du fikk anbefalt før. men skal du først bruke 4000 kr ?? kan du kanskje bruke 1000 kr til ???

Jeg er kjempefornøyd og hadde en canon speilrefleks kamera før de ble digital før !!

Eneste dumme er at du må kun bruke canon produkter. feks en annen objekter, fotolys ol.
men det beviser kun kvaliteten, he he.

Spør Bo du..hun vet sikkert.

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Hi hi, alle speilrelekskameraer har fiksfakseri og er noen lurendreiere som krever mengder av tid..., og enig, man kan ha kamera til en million spenn, men det er jo ikke det avgjørende kan man slå fast. Lykke til på jakten etter den rette ;o)
Klem

Emmeline sa...

Halloen jenter:)
Takk for tips så langt. Så skjønne dere er som tar dere bryet om å skrive noe her!

OM det koster 3000 eller 5000 er ikke så nøye...Bare det er et okey kamera i forhold til prisen!

Klem

Emmeline sa...

PS: Hvilket kamera har du Lisbeth?

Bo er ikke så opptatt av fiksfakserier tror jeg...Tror ikke hun har sånn million kroners kamera heller faktisk!

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Canon og Nikon speilrefleks og Casio exilim her.
Kan du ikke
spørre Bodil da eller Lene(det besteilivet)De har jo grompeiling og vet hva som duger. Lene bruker Nikon.

Jeg valgte Canon for det lå bedre i hendene mine enn andre typer, noe der og...
Bildene på bloggen er tatt med Canon eos 450d og Casio lite lommekamera..alt etter som. Canon gir ikke bedre bilder enn Casio om det innstilt på automatisk syns jeg., tvert om og 3000 forskjell i pris.
Så for å få bilder jeg er fornøyd med og som lukter speilrefleks må jeg slåss med fiksfakseriet ;o) Men de gangene jeg vinner slåsskampen er jeg storfornøyd med Canon altså.

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Ikke lett dette, er nok stort sett like alle kamera... de fleste gir jo gode bilder - om man kan bruke de, for bruksanvisningen er laaaaaang....
Selv har jeg et Nikon D40, fordi det lå lett i hånden og var ca 200 gr lettere enn et Canon... mine sønner har Canon - ikke noe forskjell på bildene - så det er nok sånn "hipp som happ"...
Velg et som ligger godt i hånden...

Ha en super kveld... og lykke til med letingen etter det perfekte kameraet...
Det er nok bilde-redigeringen som er artigst...

Fabrikken sa...

Heisann Emmeline

Hihi, måtte le (igjen) når jeg leste innlegget ditt under :)
Jeg har et Canon eos 300, og syns det er veldig bra. Nå er det jo eos 450 som har erstattet mitt, så jeg ville gått for det jeg. Syns ikke det er mye fiksfakserier, jeg bare sikter of trykker jeg. Og om du måtte ønske det så er det jo mye du kan gjøre sånn utenomm. Som feks kjøpe deg en macro-linse, som jeg veeeeldig ønsker meg ;)

Lykke til!

Klem fra nr.5

Fabrikken sa...

sikter OG trykker, og utenom uten to mèr, hehe...hmf... :)

Anonym sa...

Hei!

Jeg har et Nikon D40 som jeg er kjempefornøyd med. Det koster mindre enn 4000,- nå, så da er du på vei mot sparings til makrolinse. Mitt har en brukervennlig utforming og det er lett å bruke menyene, enklere enn Nikon D60 som jeg også har prøvd. Nikon D80 blir fort tungt. Jeg kan lett putte mitt D40 i veska. Jeg har hatt mitt kamera i to år og brukt det mye. Dessuten varer batteriene leeeenge! Anbefales!

Eva sa...

Hei Emmeline,

Jeg er stadig innom din blogg men har aldri lagt igjen noen spor.... -Men nå synes jeg at jeg bare måtte. Jeg er nemlig FOTOGRAF og på utkikk etter kamera selv. Det vil si jeg har jo selvfølgelig det, men jeg vil ha et kamera som jeg ikke trenger å være så redd for og som jeg få plass til en vanlig veske:))

Øverst på ønskelisten står disse to kameraene: Canon G10 og Leica D-lux 4. Til ditt bruk vil jeg absoultt anbefale deg Canon G10!! Det har mulighet for alle manuelle innstillinger som en speilrefleks men er litt mindre og kanskje litt lettere å bruke:) Og så har det en veldig fornuftig pris, ca 4000,- uten at du behøver å kjøpe masse stasj i tillegg.

Lykke til! Nå følger jeg spent med på hva du ender opp med:)

Anonym sa...

Hei Emmeline :)

Fusker litt i fotofaget selv, og jeg sverger til Nikons utvalg. En D40 ville nok passet dine behov. Som jeg har oppfattet det stiller du litt krav til bildene og stemningene i dem, og da må man nesten gjøre en liten innsats når man tar bildene. Det betyr at et bittelite minimum av innstillinger må du sette deg inn i.
Det som er fint med Nikon er at du ofte kan lagre de innstillingene du liker best og bruker mest. Dermed trenger du ikke "fikle" hver eneste gang. :)

Lykke til med nytt kamera.

Vennlig hilsen
Tanja

by Siv sa...

Canon EOS kameraene uten tvil :)
De passer utrolig godt til damehender faktisk! Enkelt å håndtere, og du bestemmer selv om du vil bruke automatikk eller om du vil experimentere litt...
Lykke til med valget!
*Siv*

Ramme Alvor sa...

Hei!
No tenkte eg å banna litt i kyrkja :) Eg trur ikkje du treng eit speilreflekskamera i det heile om du ikkje nettopp er på jakt etter fiksfakseriet og vil leva timasvis bak linsa. Til den bruken du skisserar trur eg at eit kompaktkamera er midt i blinken. der kan du også få gode makrobileter utan eiga makrolinse til 3-7000,- ekstra. Der kan du kan både bruke manuelle instillingar og kjøre auto som det susar.

Mi erfaring er at du må ha veldig god tid og ha svært stort tolmod skal du kjøpe og utnytte speilrefleks i det me kallar pris/nytte samanheng.

Men enig med mange andre her..Bo kan nok hjelpe deg på veg...

Og går du for speilrefleks trur eg at eg held knappen på Nikon.

Kjekt med 4000 gullepengar i lomma, plutseleg :)

Britt

Photo-Me-Life sa...

Jeg må hive meg med her. Slik jeg skjønner det ut fra hva du skriver, tror jeg følgende er tingen, å da får du nok penger igjen til ett par puter og noen pledd også. Se på linken:

http://www.elprice.no/kamera/digital-speilrefleks/nikon-d40-m-18-55mm-vba150k001

Billigere får du det ikke:)
Jeg har Nikon D50, så D40 er utgaven som kom etter mitt, ergo bedre, å mitt er jeg veldig fornøyd med!!!

Anonym sa...

Har nettopp hatt et innlegg hvor jeg ba om tips til bra kamera da jeg selv er på jakt etter et speilreflekskamera. Og fikk jo noen tips...tror jeg havner på Canon Eos...usikker på om det blir et Eos 1000D eller Eos 450D.
Men det er nok uten tvil det siste som er min favoritt og som mitt søskenbarn som jobber med salg av fotoutstyr anbefaler. Du kan jo gå inn på bloggen min og lese hva hun har skrevet om dette kameraet.

Klem...

Olstad sa...

Jeg følger spendt med i dette innlegget jeg må kjøpe meg nytt kamera og er veldig usikker jeg har tittet på Cannon G10 så jeg ble litt glad når fotograf Eva anbefalte deg dette.

Jeg selv har jo ikke peiling men passer på å ønske deg en god uke.

chevostar sa...

Hei!
Da jeg skulle kjøpe kamera for halvannet år siden, sjekket jeg litt rundt og prøvde ut forskjellige kameraer. Jeg stod tilslutt mellom Nikon D40x og canon eos400. Det som gjorde at valget mitt falt på Nikon D40x var rett og slett størrelsen på kamera huset . At det ligger godt i hånden når du skal ta bilder. Canon sine kamera er litt større! Bare ett tips! Skulle jeg valgt Nikon kamera i dag ville jeg nok tatt D60 eller D80.
Håper du finner ut av det! Men er iallefall litt lurt å gå rundt å prøve litt!

Camilla sa...

Canon EOS 450D.
Kjempegodt kamera som jeg anbefaler til alle som er ute etter et god speilrefleks. Må også bare si at jeg ELSKER bloggen din. Den er super! :)
Ha en finfin kveld videre.

Drømmen om en eplehage sa...

Canon EOS 450!!!!

I'm in love :)

Og det har norsk meny som kan være ganske så hendig til tider. Greit å slippe en lommeparlør for å forstå.

Rosa sa...

Eg vil tru det ikkje er så mange som har erfaring både med nikon og canon, som jo er dei store konkurrentane innan speilrefleks. Sjølv har eg canon EOS 350D, og er fantastisk fornøyd. På jobb er det nikon som rådar, og eg må innrømme at eg syns canon virkar lettare å bruka, og er mindre klumpete i forma. I bildekvalitet er nok samsvarande modellar mellom dei to merka ganske lik, slik eg har lest og høyrt (altså EOS 450 mot Nikon D70, f.eks).

Mitt beste tips er at enten du velger canon eller nikon, så bør du ha eit objektiv som går frå 18-200/300. Eg har sjølv eit objektiv som er 18-70, og eit som er 70-300, og akurat når ein står der og finn ut at det hadde vore fint å kunne zoome ein del meir, så kan det vere for seint når ein har bytta objektiv. Då kan motivet vere borte.....

Mitt tips i kortheit: Canon (350 eller 450), med 18-200/300 objektiv.

Og ein ting til slutt, eg ser du får tips om at eit kompaktkamera kan dekke dei tinga du etterspør, men det er ikkje sant. Det er ei heilt ny verd med klare bilder når du kjem over på speilrefleks, og ein har mykje meir moglegheiter til å styre lysinnstillingar og ikkje minst - bruke ekstern blitz som kan vendast vekk frå motivet.

Lukke til i jakta!

Borte Bra - Hjemme Best sa...

Skal si du får flotte bilder med "lommekamera" :)
Jeg stemmer for nikon :) akkurat passe fancy for meg. (jeg dropper nemlig bruksanvisningen, og finner ut av det selv) Jeg er kjempefornøyd i allefall :) (nikon D50)

Lykke til!

:)Anette

Cathrine Aksnes sa...

jeg skal også kjøpe digitalt speilrefleks.. men blir mer og mer forvirret... får så mange råd og det er så mange bra kamera å velge i. jeg får følge med litt her:)

BO sa...

Takk Takk Emmeline! Hahhahahahhh...

Eg trur eg ville satsa på Canon, mest pga. at då kan du kjøpa SIGMA objektiv som passar til huset og som er billigare enn orignalen. (Viss du vil ha fleire objektiv seinare altså). Eg synes det er vanskelig å anbefala noko, for det viktigaste er jo at du får eit kamera som passar ditt bruk, og som ikkje blir eit "hinder" i å ta bilete. Det skjer nemleg med nokon pga. for masse dilldall (ein gløymer motivet og heng seg oppi funksjon og blablabla...
Min kjære anbefalar Canon 1000(?). Den er rimeleg og er eit bra kamera.
Forresten, har dei ikkje ein sånn JapanPhoto i byn. Besøk dei og få sjå på desse kamerao ein snakke om her...
Lykke, lykke til!!!

rod i hob sa...

Hei hei!
Måtte bare hiva meg inn i denne diskusjonen...

Utruligt vanskelig å velga kamera!!! Sku gått i butikken å funne de kamera det sto EMMELINE på -de hadde fungert perfekt, *MIN FANTASI*

Sjølv landa eg på OLYMPUS SP 550 (Modellen som er no heite sp 590) Dette var eg suuuuper fornøyd med i mange samenhengar -tar blandt anna kjempefine macro bilder!! Men de mangla det lille ekstra som speilrefleks har i noen samenhenger... Så eg MÅTTE rett å slett krypa te kors å kjøpte meg CANON EOS 400 D -som eg OG e kjempefornøyd med!! Men syns de e litt stort å drassa med seg.... Så eg e lika glad i begge kameraå mine + at eg ønske meg ett lite kamera til "fest og fanteri" He he!!

Bare meir forvirra??!!

Anonym sa...

jeg vil slenge meg på nikon d40 - har den selv og er veldig fornøyd. koster ca 3500 på elprice med 18-55 og 55-200 objektiv. lite, enkelt og greit;) speilrefleksene blir ofte litt store, men d40 huset er veldig nett og fint og gjør det mye lettere å ta med seg! mange gode råd her og mange kameraer som kan velges mellom - dra i en fotobutikk og kikk litt på forskjellige kamera - finn en du liker å holde i og som har en pris du kan godta! det er egentlig ikke så veldig store forskjeller på kameraene så jeg tror mitt beste tips er å gå for en du liker utformingen og sånn på - et kamera du liker å holde i blir ofte mer brukt enn et du ikke liker;) og til slutt - dyrere behøver ikke alltid å bety drastisk bedre..
"Hobbyfotograf"

Anja-Elin ♥ Vakre augeblikk sa...

Eg er kjempefornøgd med Canon 450D :) Så det anbefaler eg absolutt videre :) Ha ei super veke! Godklem

K@ri sa...

God råd:
Nikon D60! Samme kameratet som D40, men det har stabilisator! Det utgjør den store forskjellen!

Og Nikon har helt klart side fordeler når du evt skal handle ekstrautstyr. Du tror ikke du kommer til å gjøre det i dag, men belive me: Du vil! D60 har 18-55 objektiv som standard, og du greier deg lenge med makrofunkjonen der. Dessuten er kameraet suverent til fotografering uten blitz,- og det tror jeg passer deg utmerket.
Spør om du vil vite mer. Jeg hjelper deg gjerne :o)

Prinsesse Elin sa...

Canon!!! Sånn e det me den sagen!!!
ha ha ha ha ha Betalte 4500 og så kommer minnebrikken utenom til en ca 500. Dyrt men blogging blir ikke det samme etter det kom i hus:O)
Etter å ha gått nesten 2 mil på 3 dager har ryggen protestert! Går her som en krøpling:O(
Det hjelper jo ikke noe særlig på å dele seng med 2 stk. 1.60 seng. Hun minste kjører albuer og knær inn i ryggen så det jomer etter. Derfor hvis du ser på klokka så eh ja.....du skjønner. God klem:O)

A home far away sa...

Lycka till med att hitta en bra kamera, det är inte helt lätt. Jag har en Canon 400D och är super nöjd!

Kram Gunilla i Singapore

Fjordheim sa...

Så flott å plutselig ha 4000 kr en kan bruke til noe en virkelig har lyst på. Har bare et lite digital kamera selv. Så dette har jeg ikke greie på. Min mann kjøpte seg et speilreflekskamera. Jeg har prøvd det, men syns det er mange ting å sette seg inn i for å få bildene slik jeg vil ha de. Men en lærer vel etterhvert.
Lykke til, og ha en god dag :)

Bajas sa...

Har akkurat kastet meg uti det og valgte en Nikon D80...rett og slett for det var det eneste de hadde akkurat da.
Fint,så slapp jeg å velge...

Kameraet er jo ikke noe å putte i lomma,men det ligger fint i hendene. (jeg har små hender)
Anbefaler å lese bruksanvisningen godt,men så er det bare å prøve seg fram....
En annen fordel,er at man kan ta opptil 3 bilder i sekundet,noe som er flott om man skal fotografere barn i fart f.ex.
(Dette er sikkert funksjoner som finnes på andre kameraer også,da..)

Aner fint lite om fotografering,og har mye igjen å lære om både kameraet og finne gode motiv
..Men det er en ny verden med et skikkelig kamera.

Men det kommer jo som flere sier mest an på fotografen...
Men likevel.
Det BLIR klare,fine bilder. Det er jo hovedsaken i første omgang.
Så er det bare å øve...;)

Lykke til med kameravalget!

Den gode feen sa...

Eg fekk Nikon D60 til jul. Minnekort kjøpte eg på Clas olsson - til ein brøkdel av prisen hos kamera-forhandlarar. Berre slik at du har det tipset innabords også når du skal ut å kjøpe kamera :)

Eg er kjempefornøyd med min D60 og det kostar sånn ca 3995 kr på tilbud. Eg har ikkje hatt tid til å setje meg inn i alle funksjonane, men gledar meg til den dag eg har full peiling :)

Lukka til, klem frå Linda

Magiske pinnar sa...

Det viktigste med et kamera er ikke hvilket merke det er, men hvordan det ligger i hånden din. Så derfor mener jeg det beste tipset er å reise til en fotobutikk (f.eks JapanPhoto midt i sentrum) og forklare dem behovet ditt og så få kikke på forskjellige merker (også andre enn Canon og Nikon). Prøveholde dem og se hvordan kameraet passer til hendene dine. Et kamera som ikke er godt å holde vil du heller ikke bruke mye. Du kan også lese litt på www.akam.no - det er også mange flinke fotoentusiaster der som gjerne hjelper deg hvis du lurer på noe.

☆Therese sa...

Så kjekt at du har dette innlegget!!! Jeg/vi skal nemlig ha nytt kamera og er litt i tvil om hvilket, dvs jeg er i tvil. Sambo`n
vil ha Nikon D90... Jeg er litt "redd" for at det er litt for avansert for meg - kremt. Han (sambo`n altså :)) har et Nikon kamera fra før, som ikk er digitalt, med flere objektiver og de passer vistnok ikke til Cannon.
Nå skal jeg følge med her, flere gode tips å ta med seg herfra tror jeg :)

Lene sa...

Hei, Emmeline.

Diskusjonen om Nikon kontra Cannon vil vel aldri ende opp med noen klar utgang eller konklusjon. "Canonfolk" sverger gjerne til Canon, og "Nikonfolk" til Nikon (vi er Nikontilhengere).

Jeg snakket med en godt erfaren fotograf i femtiårene om nettopp dette. Han hadde brukt Canon i alle år, men hadde det siste året gått over til Nikon bare for å øke egen kunnskap i forbindelse med salg. Og han sa han ikke kunne fatte at han ikke hadde gjort dette før, og fra nå av kun sverget til Nikon. Nikon er bl.a kjent for gode lysmålere og et bedre utvalg av objektiver.

Du sier at du ønsker deg macroeffekt. Dette er ikke en effekt i selve kameraet, men et objektiv du kjøper ved siden av. Ergo må du påberegne pris på objektiv her. Da kan det av og til lønne seg å gå litt opp i pris på kameraet - kjøpe ett med innebygget autofokus slik at du større muligheter når du kjøper objektiver og ikke må betale skjorta for disse.

Jeg kan ikke all verdens om dette, men er gift med en duppedittmann som leser det han kommer over om f.eks kameraer og tilbehør. Ta deg gjerne turen innom bloggen hans og hør - han elsker å dele sine kunnskaper. Du finner link til bloggen hans inne hos meg.

Ps - vi har nettopp begge kjøpt oss nye kameraer. Men på objektivfronten handler vi brukt, og sparer masse penger på det. Masse bra brukte kameraer å få kjøpt og - folk er jo helt gærne, oppdaterer så snart der er noe nytt på markedet, og selger unna fjorårets ;)

Lykke til fra Lene (avdanket interiørblogger med ny fotoblogg).

Jeanette Jess1 sa...

Heisann
takk for flott blogg og mye inspirasjon, Jeg gir deg herved denne fotoutfordringen

http://www.jeanette-jess1.blogspot.com/2009/01/fikk-en-utfordring-av-ei-venninne-som.html

og gleder meg til å se hva du har ;o)
-Jeanette

bridal bed sheet set in pakistan sa...

Hi hi, alle speilrelekskameraer har fiksfakseri og er noen lurendreiere som krever mengder av tid..., og enig, man kan ha kamera til en million spenn, men det er jo ikke det avgjørende kan man slå fast. Lykke til på jakten etter den rette ;o) double bed razai size , 3 piece sofa covers ,

Related Posts with Thumbnails