fredag 2. januar 2009

I gang med gangenEndelig er jeg i gang med noen prosjekter her hjemme. I fjor skrev jeg et innlegg om gangen vår, og nå er arbeidet i sin spede begynnelse. Jeg drømmer i svake øyeblikk om å ha hvitt gulv, men siden jeg både er realistisk og ørlittegranne vaskesky så har jeg jo skjønt at det bare er tull.Dermed bestemte jeg meg for å male tregulvet med rutemønster istedet. Det var en fin plan helt til min mor hørte om det: NEI, IKKE RUTER sa hun! Med trykk på alle tre ordene samtidig. Det hørte selvfølgelig Emmelinemannen. Min mor er en sånn snill dame. Når hun endelig legger trykk på tre ord blir disse ordene umiddelbart til en slags grunnlov som man ikke kan endre. Med andre ord; Emmelines mamma og Emmelines mann er nå i en union mot gulvmaling i ruter, og derfor må jeg ut og se på gulvbelegg i dag. ....arrghhhJeg har to skoskap i gangen og de har nå fått nærkontakt med malingkosten. Jeg hadde en liten stund tenkt å dekorere skuffene med tapet på samme måte som jeg gjorde med denne skjenken i sommer.... Men nå har jeg funnet på noe annet istedet.Jeg skal dekorere skapene med skrift... Speilet i gangen skal også få litt ny maling --og skrift det også....hvis jeg kommer så langt!Jeg er også på jakt etter knotter. 16 knotter av denne typen... Gi meg gjerne et ord om du vet hvor jeg får tak i disse!

I utgangspunktet skulle gangen bli hvit og sart, men istedet blir det nok noe helt annet....
Jeg håper å være tilbake med bilder så snart vi nærmer oss. Tusen takk for varmende nyttårhilsener fra øst og vest. Jeg skal forsøke å komme meg en runde for å takke til dere alle, men det får bli litt senere i kveld. See U!

58 kommentarer:

Anna sa...

Blir spennende å se hvordan prosjektene dine går. Så dumt med gulvene da … rutete gulv er jo så fint. Det ønsker jeg meg når vi engang skal få tregulv. Nå blir det herlig med andre prosjekter enn jul, er klar for vår, vår, vår og lys! Fargene fremover blir nok preget av det. Uteplassen skal fikses – *gleder meg* :)
Anna

Anitas hus sa...

Ha, da hadde jeg gått ut å kjøpt rutete belegg!!!
Er spent på hva slags planer du har, men er helt sikker på at det blir bra!
Gleder meg til å se fortsettelsen.
Klem:O)

Unknown sa...

Jeg har tittet inn til deg...koselig blogg du har.
Du er også velkommen til meg, å se bilder fra min nye bok Sjarmerende Gjenbruk som kommer ut i midten av januar.
Klem...Ellen

Anonym sa...

Godt Nyttår,
lykke til med gulv og knotter. blir nok kjmpeflott med eller uten ruter tenker jeg.

Anonym sa...

Spennende prosjekt. Gleder meg til å følge med.
: )

Herskapelig shabby sa...

Å så spennende!! Gleder meg til å se! Om du finner ut hvor de har slike knotter blir jeg super glad :) Skal nemlig i gang med et prosjekt selv, male baderommsinnredningen, og DET SKAL JEG! Hihi :)

Gunhild sa...

Hei! Så gøy å komme igang med noe. Flott lysekrone du har der da. Spennende å se hva det blir til med golvet. Skjønner ikke hvorfor de gikk imot ruter, bortsett fra at det er litt jobb. Og gangen er vel i daglig bruk. Blir sikkert flott med belegg også. Du kunne jo også ha valgt et slags klikkgolv eller lignende. Det er så mye fint nå i rustikke tremønstre:)Men det passer ikke helt hos deg kanskje. Jeg er forresten veldig fornøyd med rutegolvet på badet i gjestehuset. Ville egentlig ha lagt det på skrå, men da ville det gå med litt mye belegg...
Spent på resultat!!

Frau Putz sa...

Hej Emmeline
Jeg holder med dig... Det var blevet fint med rude-mønstret gulv i gangen... Men "Mors Grundlov" kender jeg også hos mig.

Med hensyn til håndtag, så har Magnolia Living et ret stort udvalg. Måske kan du finde noget her:
http://www.magnolialiving.dk/group.asp?group=25&sort=&page=2

Jeg glæder mig til at følge din blog i det nye år.
Godt Nytår!

Helene sa...

Blir gøy å se prosjektet ditt når du er ferdig, men det finnes vel knapt noe mer irriterende enn når noen slår seg sammen i en slags "union" i mot de gode planene en har.
Du får ha lykke til i jakten på gulvbelegg, men jeg hadde nå holdt en knapp på rutete malt gulv ;o)

Klaffen sa...

Oj så fint det blir! Ruter er SÅ kult, helt til du får de selv!! Helt sant! Mamman din er nok en klok dame - uannsett hvor kjipt det låter ;)men rsetn av proskejtet høres så spennede ut at jeg ivrer etter å se mer etterhvert! Prøv hjemme siden til Nitsirkna design - se bloggen min. de har endel knotter som kan være identiske! Nettbutikk er flotte greier! Snart kommer det noe i posten til deg... Klem

Mitt hvite hus sa...

Godt Nytt år til deg=)

Dette blir spennende å se hvor det ender. Hvite gulv hadde jo vært fint, så ble det nedstemt med ruter. Uff så kjedelig.
Jeg har sett slike knotter på First Floor på Nesttun. Men de hadde nok ikke så mange når jeg så de.

Håper du finner de.
Lykke til
Kerstin

Den gode feen sa...

Lukka til med gangen - høyres kjempetøft ut! Eg sit her med maling opp etter øyrene. Når eg maler så maler eg med heile kroppen, hehe. Stova har dei siste to dagane blittt kvit og ikkje lengre grå. HERLEG. Ha ein fin dag, det finst mange kule gulvbelegg. Eg skal ha grått med knottar i gangen, men har ikkje komt så langt enno :) Klemz

Bdicte sa...

Jeg sender gjerne en nyttårshilsen fra nord også, jeg:)

Synd du ble nedstemt, men det blir nok fint likevel! Lykke til med prosjekt.

Hilsen Benedicte!

Sol sa...

Godt nytt år Emmeline! Ruter eller ikke, jeg er sikker på at gangen din blir kjempefin under din interiørhånd ;-} Sukk, skulle ønske jeg hadde en gang å dekorere jeg også....Vel,jeg har en gang,men den er så liten at den ikke en gang kvalifiserer under ordet gang tror jeg ;-} Klemmers.

krinkelkroken sa...

Godt nyttår Emmeline!!
Blir spennende å følge med på prosjektet ditt, synes rutete tregulv hørtes lekkert ut jeg;)

Jatte sa...

Hehe, det blir nok bra uansett skal du se.. Syns du er veldig flink til og få det til og få den rette stemningen :))

lavendel mio sa...

Dette blir spennende,det blir helt sikkert lekkert uansett ka du finner på:)Gleder meg til å se resultatet:)
Ha en fin kveld:)

Cathrines blogg sa...

Oj, dette blir spennende å følge med p ;o)

Hulda sa...

oi, SÅ spennende prosjekt du er i gang med!! Januar er liksom tid for nye prosjekt, syns jeg. Litt store saker er ikke å forakte heller.;) Har veldig lyst å gjøre noe med gangen nede hos oss også... Jeg skal iallefall pusse opp noen møbler jeg har arvet. :)

ANETTESHUS.COM sa...

Så spennende?! Ingen tvil om at det er lekkert med hvite gulv, men jeg er enig med deg; du blir sikkert nødt til å ha vaskekosten lett tilgjengelig heeele tiden - slitsomt!!

Masse lykke til videre! Spennende å se hva du bestemmer deg for av gulv ...

Klem Anette:)

mali-mo sa...

Godt nyttår!

Så kjekt at du er igang med gangen allerede ;) Gleder meg til å se hvordan det blir. Gangen vår kommer nok til å bli stående som husets soleklare skamplett i et år til eller så ;)Og rutete treulv skal jeg male i midtstuen vår. En gang ;)

Syns din mor&din mann er litt strenge med deg jeg ;) Kjøp rutete belegg! Det finnes noe sånn flis-linoleum lignende som visst er bra!

God helg!!

mali-mo sa...

Har du sett etter knottene på Solstrand blomster? De har hatt lignende der. Eller på interiøravdelingen deres. Du vet?I Hollendergaten?

Anonym sa...

Hei,

Etter en litt tung start på det nye året av forskjellige grunner, har jeg nå lest litt rundt omkring på bloggen din. Tok for meg dine "ti beste". Busstrylledamen og Agurkmannen var noe av det morsomste, og jeg trengte faktisk noe å smile av i dag.

Håper du fortsetter med dine betraktninger, og at du vil dele med oss.
Klem fra Irene

Anonym sa...

Teller det med en avstemming i bloggverden?? Eller fikse et fakkeltog utafor huset og protestere :o))

Ikke ta nest beste løsning! Du kommer til å angre.. gå for det ditt hjertet sier.

Lykke til!

Torill sa...

Så fine dører i gangen du har, om det er hjå deg. Når det ikkje vært ruter i gangen, så er det fint med sjablongar langs med listene. Snirklar, sløyfer osv. Slik som dei hadde i gamle hus før i tida veit du :-)

Anna sa...

http://shop.linneashage.no/product.asp?product=933
Her er lignende knotter fra House Doctor. Farmors Hus på Gullgruven senter har House Doctor. Men disse har zink- eller messingdetaljer, dine er vel mere blanke. Men du får titte på dem.

Anna

Rosa sa...

hm, når mannar og mødre slår seg saman er det ikkje lett... eg er likevel sikker på at du får eit lekkert resultat når du har tatt ein runde i golvbelegg-verda! Du kan sjå etter knottane på www.evanger.net (Patina brukt og antikk) - eg garanterar ikkje at dei er heilt like, men du kan jo inn og sjå? Og ja - dei har nettbutikk ;)

Guttemamma sa...

HJelper det hvis jeg sier (med lærerstemmen min): RUTETE GULV SER VELDIG FLOTT UT???

Fridashus sa...

Fine bilder. Blir spennende å se resultatet:O)

Selv malte jeg hyttegulvet lysegrått i sommer. Er storfornøyd, men det blir fort møkkete.. Jeg kunne ikke tenke meg en annen farve enn hvitt eller grått - så derfor er jeg veldig fornøyd - selv om det må vaskes noe oftere. Da blir det ihvertfall ganske så rent:o)

Lykke til!

hvitstil.com/Christine sa...

Husker du gulvene til hun Villefranche? Tror du har referert til den artikkelen som var for 2 år siden kanskje. Het vinter hvit eller noe i den duren. Jeg synes gulvene var såååånydelige. Grå! Lysegrå malte tregulv! Herlig.

Marianne på Vollywood har slike knotter. Bare ring dit.
Nr på Vollywood.no

Spent på å se bilder fra gangen din.
Ha en god kveld.
PS: jeg tror du skal være glad det ikke blir ruter. Jeg har det på badet(altså fliser) og er ikke begeistret i det hele tatt. Jeg banner vel i kirken ved å si det, men jeg liker det ikke. Det er kanskje bare det at det sorte blir alt for mye for meg! ;)

hvitstil.com/Christine sa...

Hmmm, måtte gå å se på bildene igjen. Du tenker kanskje grå og hvite ruter?

Olstad sa...

Godt nytt år Emmeline.

En god plan er å holde alle sine planer hemmelig har jeg funnet ut her i det Olstadske hjem. Det som imidlertid er ett problem for meg er at jeg må ha hjelp til ganske mye og da må jeg jo røpe planene.

Olstad mannen spør på slik bedre vitende maner: Hvorfor skal jeg gjøre slik og slik, blir ikke det veldig dumt... Jeg har jo en del slike raske prosjekter og Olstad mannen han er tillhenger av å gjøre ting veldig ordentlig og grundig.Så her har vi mye disputter om diverse.

Jeg skal begynne å male gangen jeg også men det blir ikke før om 1 ukes tid. Min er i FURU, så alt blir bedre.

Lykke til gleder meg til å se prosjektene dine.

Anonym sa...

Enig med mange andre bloggere. Fint blir det uansett. Godt nyttår:)

strikkegal sa...

De knottene finner du f.eks. på "det hvite" (tror jeg det heter) i Risør ;) Mener jeg så de der tidligere i dag, på tilbud til og med!

Ellers er faktisk mørke gulv verre enn lyse, jeg må tørke støv av mine mørke parkettgulv!

sandra sa...

fantastisk fine bilder! men helt erlig! hva skel du gjøre med speilet??? det var jo bare RÅ lekkert!! har du gjort det selv? hvordan gjør du det???? vet du hvor jeg får tak i slike bokstavgreier??

K@ri sa...

Du er SÅ dyktig! Jeg gleder meg til fortsettelsen :-) Og ikke søren om jeg har gitt meg på det golvet! Vi er i gang med å pusse opp et gammelt gårdsbruk som er hjemgården til far til min mann, og det soveromsgolvet skal i alle fall ha ruter! Om jeg så skal være nødt til å kjøpe rutete golvbelegg! Lykke til!

Bitteliten sa...

som vanlig blir jeg skikkelig inspirert av bloggen din! Den er så delikat og fin.

Amelie78 sa...

GODT NYTTÅR! :) Jeg har gitt deg en award idag, jeg.

Hilsen Amélie

Karna sa...

Godt nyttår Emmeline!!

HVA!!!!! Fikk du ikke lov å male gulvet i ruter, det er jo bare såååååå fint! Og akkurat slik som på bildet du viser også, med grått og hvitt...stakkars deg som må høre på selveste grunnloven...nei her støtter vi deg!!!

[morgrethe] sa...

Hallo og godt nytt år til deg.

I kveld har vi endelig hatt en vennefamilie på besøk. Vi bor fem minutter fra hverandre, så det er jo klart at det må gå "år og dag" uten at vi besøker hverandre. Så her benytter vi de siste dagene av ferien med å ha hyggelige stunder med venner som vi ser altfor sjelden. Så du forstår..... her er ikke tanken på oppussing tilstede. Eller..... tanken er vel egentlig her, men der stopper det. Vi har planer om å både kjøkken og soverom, men når det blir vet gudene. Jeg orker ikke å pese med det iallefall. Jeg er jo som Åsesøster sa på telefonen i går. "Bare du får sitte med et håndarbeide og en film, så har du det bra". Og det har hun helt rett i.

Men du frue. Jeg gleder meg til å følge med bloggen din i 2009 også. Er stadig innom, men det er ikke alltid jeg rekker å legge igjen spor. Men jeg tenker som så, kommentarer får du drøssevis av likevel. Ikke sant? Jeg har stor forståelse for at du ikke rekker å kommentere hos så mange. Men jeg setter stor pris på at du titter innom innimellom. Jeg tenker ofte på hvordan det var da jeg/vi begynte å blogge, og til hvordan det er i dag. Da hadde jeg rimelig god oversikt, men nå.....har mistet totalt oversikten. Men hyggelig det da, å oppdage, for meg, nye blogger.
(oj.... denne kommentaren ble da jammen meg nesten Emmeline-lang.)

Jeg jobber med å snu døgnet, så jeg må vel finne senga.
God natt!

Marit sa...

Er utrlig glad i bloggen din Emmeline!
Har kjøpt slike knotter selv (i gull) på Kremmerhuset. De finnes i sølv også, slik du ønsker deg, og koster ca 40 kr/stk:)
Sjekk www.kremmerhuset.no så finner du sikkert en butikk nær deg:)

Godt nyttår!

Anja-Elin ♥ Vakre augeblikk sa...

Åh, så spennende :) Synd med gulvet ja.. men du finner nok noko flott likevel, tenker eg :) Blir spennende å følge med! :) Er gå deilig at vi går mot vår no.. vår, deilig vår :) Kjempefine bilder du har tatt :) Ønsker deg og dine eit herlig flott nytt år :) Godklem

MeyBiMe sa...

Nå er jeg fryktelig spent på hvilket gulv som titter frem i Emmelinehuset!
Dette blir en spennende krim..eller roman eller... :-D
Masse flott du viser da!!!!
Kjøkkenent med rutemønster i grått og hvitt var jo kjempe lekkert!!!!
Ikke lett :-/
Ha en super duper dag Emmeline :-)

Prinsesse Elin sa...

Gleder meg at Enok har fått viljen sin jeg.
HEI HEI ENOK. DU MÅ HA ET BLOGG INNLEGG OM DET SVARTE SOM DU MALER:o)
Svart og hvitt er nydelig. Her har det vært bånn gass i hele dag noe som jeg er superfornøyd med i skrivende stund. Jeg kan slappe av og hive labbene på bordet og bare nyte et rydddig og rent hjem:O)

Prinsesse Elin sa...

Å du, ikke gjør som morra de sier!!! Kjøp ruter;O)

Anonym sa...

Godt nytt år, bloggen din er så hyggelig å besøke, blir så inspirert og glad!
Ha en fin lørdagskveld!
Klem

Hilsen fra landet sa...

Hmmm ser virkelig for meg at nå kan hva som helst skje... den gangen er jeg spent på ja! Var de imot ALLE ruter eller kun noen former? Det grå/hvite du viste bilde av må da din mor også like!? Det var "snille" ruter synes jeg. Svart/hvitt kan avogtil kanskje bli litt hardt på en måte.

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Hei på deg! Så du er skikkelig i oppussingsmodus, tøft!
Ikke lett det der å skulle gå for noe annet enn det du har sett for deg, blir nok en løsning.
I dag har jeg altså vasket alle disse glassknottene mine,.... ordentlig. De er jo ikke lett å angripe med klut og jif, kluten henger fast i metallet , bare elendighet, så de fikk seg en real dukkert i oppvarmet bad .... kan si at de var skitten..he he.

Ikke lett å få fatt i saker nå, blir noen ukers tørke før nye saker ankommer.
Aner ikke med glassknottene, du har sikkert fått noen tips over her antar jeg.
Vet mine kom fra hjem kjære hjem, men det er noen lysår siden.
Kos deg med malerkost og kanskje rutete gulv. Lest kommentaren din på nib,..langt kinnskjegg ha ha, fikk meg en god latter ....
Klem

Trines Hus og Hage sa...

Hei på deg!
Du er i gang alt med gangen, du! Da bør vel jeg også snart komme meg i sving å starte med maling av vår. Blir spennende å se resultatet av gangen din. Synes nå rutemalt tregulv høres helt nydelig ut, men har de rottet seg sammen så har de rottet seg sammen...
Lykke til da!
Vel, først julen hus her i huset..
Klem til deg fra Trine

Anne sa...

Hei, nei hvitt gulv blir faktisk ikke pent etter hvert, selv om man liker å vaske. Vi hadde det en liten periode, og det ble så stygt med en gang. Men nå har vi malt gulvet i Marrakesh. Den er en blanding av brun og beige. Veldig fint! Kan anbefales, selv med hvite vegger:
http://kavat.blogspot.com/2008/08/en-sniktitt-p-soveromet.html

Lykke til!

Støv på hjernen. sa...

Hei og hopp og godt nytt år til deg og dine. Så flotte bilder du har lagt ut og jeg gleder meg masse til å se hvor fint det vil bli i gangen deres... God kveld videre.

Minnelita sa...

Ikke hør på mora sier no jeg, men det er vel ikke enkelt når karene også er like tverre. Synes egentlig de kunne ha holdt seg utenfor huslige prosjekt. De kan jo bestemme i garasjen...... Lykke til i hvertfall, og godt nyttår ;D

Solveig sa...

Super blogg! :) Fikk tips om å stikke innom din side.. Og blir nok flere titter innom fremover! :) Er fersk her i blogglandia, så er veldi inspirerende å stikke innom slike flotte blogger!
Lykke til med prosjektet dit! Blir nok veeeldi bra! :)

Anonym sa...

Heisann..må bare spørre en som sikkert har peiling-har mollys heaven lagt opp?

Anonym sa...

De knottene har jeg kjøpt på Havna interiør på Askøy.
Forresten så har du en kjempefin blogg! Fortsett med den:)
Ann-Karin

Tee of Vinnord Cottage sa...

Huff da... Jeg skal male ruter i min gang... hva er galt med ruter lurer jeg på... ja ja... hva med lysgrått gulv da? Kan også bli veldig pent... og lettere å holde "rent" :P

Flotte bilder forøvrig!

Tulip sa...

Synd ditt rutete gulv-prosjekt ble nedstemt pga. grunnloven!
Det hadde sikkert blitt kult, tror jeg.

Lykke til uansett, og godt nytt år!

Sjarmerende GJENBRUK sa...

Hei
Har du fått tak i knottene? Jeg har sett dem i butikken Vollywood.
Kjempekoselig blogg og det du jolder på med. Jeg kan hjelpe deg med sjablonger hvis du vil ha skrift på veggen. Jeg kan lage den teksten du ønsker..
Se http://sjarmerende-gjenbruk.blogspot.com
Hilsen Hanna

Related Posts with Thumbnails