onsdag 10. februar 2010

En gammel dames bekjennelser.


I går var jeg på politistasjonen for å melde fra om stjålet lommebok. Det skulle vise seg å bli en tidkrevende affære. Før jeg visste ordet av det ble jeg plassert i et avhørsrom der vi gikk igjennom ALLE kortene som jeg hadde hatt i lommeboken min. Man vet jo aldri om tyven er en bokorm som liker å låne bøker med et stjålet bibliotekskort, eller en badenymfe som kommer til å kose seg med mitt klippekort fra Sentralbadet!

Det var en ung, kvinnelig politibetjent som ledet avhøret, og hun skrev og skrev mens klokken tikket og gikk. Dermed begynte Emmeline et slags motavhør for å sjekke opp hvordan det er å være en ung kvinnelig agent i forkledning. Politidamen hadde nemlig ikke uniform, istedet var hun kledd i Busnel genser! På begynnelsen på åttitallet hadde alle 13 åringer med respekt for seg selv Busnel lue, men jeg har vel knapt nok sett Busnel siden den tid.

Kanskje Politiet kjøpte opp alle de blå Busnel genserne i hele Norge, og bruker dem når de er ute på agentoppdrag ? Dermed spurte jeg hvor Politidamen hadde fått tak i Busnel genseren sin.Da tittet Politidamen spørrende på meg, og lurte på hva jeg snakket om. Hun hadde aldri hørt om Busnel, men genseren hadde hun arvet av sin mor. Med andre ord er Busnelteorien en av de tynneste teoriene jeg har produsert i hele mitt liv. Man blir nok ikke agent av å sitte i et avhørsrom.


Så spurte Politidamen om jeg hadde vært lærer. Hun husket nemlig at hun hadde hatt meg på skolen, og det var DA det begynte å demre for Emmeline. For Politidamen VAR kjent.Hun hadde jo hatt både snått i nesen og rosa oljebukse,-men var ikke det i forrige uke engang? Der og da skjønte jeg at jeg har blitt en gammel dame. Som snakker om klesmerker som ingen har hørt om på hundre år, og som må reddes av politikvinner som brukte rosa oljebukse for noen få dager siden. Nå mangler jeg bare en gåstol, og en plass på eldrehjem.


Da avhøret var over, låste Busnel agenten meg ut av avhørsrommet, og i gangen utenfor møtte jeg en ung far med en toåring i vogn. Da bøtteknotten fikk øye på meg, dro han ut smokken sin og utbrøt: E DU POLITI? Jeg måtte jo svare som sant var at NEEEI, jeg er nok ikke det, og for høflighets skyld spurte jeg ham tilbake: E DU POLITI kanskje? Den ørlille mannen nikket begeistret, og så smilte vi alle tre; både faren, den lille politimannen og meg:) For jeg skjønte jo at han trolig snakket sant!


Neste gang du ser en miniatyrgjeng på bussen, med gigantiske refleksvester og telefonnummer som skal ringes dersom de slipper taket i snoren sin; Oppfør deg skikkelig! Du tror det kanskje ikke, men det du ser er trolig politihøyskolens avgangskull som er på bussinspeksjon!


86 kommentarer:

Anonym sa...

Herlig ,herlig :)
Du kan kunsten å gjøre en i utgangspuktet trist hendelse om til en vilt morsom historie - takk skal du ha :)

Hilde

Kort og Søm sa...

Du skriver veldig underholdene...*smiler*
(kjedelig med lommeboken da)
Hilsen Fredrikke :o)

Lilliannes verden sa...

Du skriv altså så bra :D
*ler*
Eg berre elskar bloggen din, Emmeline ;)

Anonym sa...

hehe morro! :)Det gjelder å passe seg for oss som bor nærme en barnehage skjønner jeg:)
Friiis!Poliiis!

Unknown sa...

Hei du.

Jeg vil med dette be pent om at du skriver hver dag. Jeg blitt avhengig av denne hyggelige, avslappende og humoristiske lesningen. Når du ikke skriver er det som om du tar bort en luke i julekalenderen.

Tusen takk for de inspirerende avbrekkene i hverdagen.

tonje

Lilly sa...

Hi, my name is Lilly and I'm from Italy.I follow your beautiful blog,very nice. My blog is http://lillypiccolina.blogspot.com come to visit me =^_^= Bye Bye Lilly Palmas

Sommerlyst sa...

Herlig!
Hvem husker vel ikke Busnel? Fantastisk!!

Tone Yvonne sa...

God kveld Emmeline :O)

Lurer på om det er alle disse sjokkene som får oss til å bli gamle??? Dersom det faktisk bare hadde vært i forrige uke politidamen gikk i råsaoljebukse, ville jo evolusjonen fulgt vår tidsfølelse. Tenk avgangskullene i fremtiden :O) barnehage og politihøyskolen i ett, to måneder sener er de myndige og har vokst inn i jobben ;O)

Fantastisk historie du dele emmeline, ikke minst måten du skriver på får meg til å gapsakratte!!!

Håper lommeboken din kommer til rette :O)

klem :O)

Hjertedamas blogg sa...

Det skapet på veggen var nydelig innredet!!!!

Hilde sa...

Så fantastiskt! Her om dagen ble jeg tildelt en vikar - da navnet dukket opp på morgnene sa jeg forvirret, men hun går jo i fjerde klasse - desverre for meg var hun bikket 20...Hi hi hi...(hvor ble de ti årene av????)
Hilde

♥ Linnie ♥ sa...

Hehehe :D

Det var dagens gode latter :)
Det er så koselig og morro å lese disse historiene dine :)
Hvor tar du alt fra? :)

Jeg iler inn hit hver gang jeg ser du har oppdatert, i håp om å trekke skikkelig på smilebåndet ;D

Blitt avhengig kanskje ;)

-Linnie-

hvitstil.com/Christine sa...

Så herlig Emmeline! Vidunderlig.Jeg husket ikke navnet Busnel,men når du viser merket så husker jeg. Mor i Nord kledde meg i busnel på 80 tallet :)

Tusen takk for mange hyggelige kommentarer fra deg. Spesielt den du kom med den dagen jeg var trist på graven hos pappa varmet vwldig.
Tusen takk Emmeline

Christine

Lille w sa...

Jeg ler meg i hjel! Det gjør politi-ektemannen min ved siden av meg også. Du er så herlig:)

Elisabeth, innerst i veien sa...

Ha, ha, ha, jeg storskratter her! Ser det for meg, hun politibetjenten som ikke visste at hun gikk med Busnel - makan!

Gunn Beate sa...

Haha, jeg er veldig glad i denne typen Emmeline-innlegg :)

elinrs sa...

Halloen Emmeline. Stilig historie. Kan så levende se for meg politihøyskolen på busskontroll. Må nok lese høyt for politisønnen min neste gang jeg ser ham.Jeg har nå lest høyt for mannen i mitt liv og han kan ikke huske at det var noe som het Busnel før i "gamle dager" da vi var ung.(les forrige uke). Nå skal jeg vise ham logoen så får vi se hvordan det står til med husken. Ønsker deg en koselig kveld.

Linda H. Størseth sa...

Fornøyelig innlegg :-).... og ja, jeg var stolt eier av en lyseblå og hvit Busnel-lue, sånn ca i 1983 eller noe, he-he..

idyll sa...

Haha!! Fantastisk, ler høyt her vi sitter.. Måtte ha høytopplesning, du har bare den beste fortellerevnen noensinne:)

Sofie sa...

Så fantastisk morsom historie!
Du tar ting så veldig på kornet, jeg digger bloggen din!
Og som du sier, "alle" eide vel et Busnel-plagg :-)
HA en fin kveld!
Anne Sofie

Tina - Oppussing og Drømmer sa...

Herlig!! Ja det er på "de små" vi plutselig blir obs på at vi blir eldre vi også;)
Busnel husker jeg godt. Stort Busnel klistremerke på Amanda sekken;)

Ha en fin kveld!

Klem Tina:)

Camilla sa...

Nydelig skrevet! Takk for strålende underholdning på en ellers så enkel onsdag!

Anonym sa...

Hei Emmeline!

Jeg ler saa jeg griner og dette var til naa en heller graa dag. Kanskje husker du kles utstillingen paa kunsindustrimuseet den gang vi var delt inn i sosser og friker. Busnell var sterkt representert likeledes Millet jakker og Vermont skoletter(Husker jeg rette merke navn?)Det var til og med foer jappene gjorde sitt inntog og det er ikke sa lenge siden eller? Muligens da den politidamen brukte rosa uniform og maatte ha hjelp til aa pusse nesen.

Hilsen AG i NY

Familien i Fjellborg sa...

- Ikke hørt om Busnel... det bar jo bare et must, v-genser, genser med knapper på skulderen, vest, vanter, lue, skjerf... jeg vet ikke hva jeg ikke hadde.. fikk meg til å tenke på julegaver dette her.
klem Anita S

Anonym sa...

Kjære artige Emmeline!!

Nok en gang; jeg ler høyt og hjertelig av dine skråblikk på verden. Har du noen gang tenkt på å skrive bok?

Hilsen Maya fra Moss - stor fan!

Anonym sa...

Tusen takk for historien om Busnel,tiden som går og hvor ble den av....???
Så herlig fornøyelig å lese bloggen din med ditt skråblikk på livet:)
Historiene dine bør du tenke på å få ut i bokform.En eller annen gang.Jeg er helt sikkert ikke den eneste som tenker det!

Liv

Tone Linda sa...

Hei hei..

Jeg har nettopp funnet bloggen din og jeg har blitt hekta...du skriver fantastisk og jeg flirer godt når jeg leser innleggene dine....kjedelig med lommeboka, men du skriver så fantastisk at eg må le litt av historien din :-) stå på videre, jeg gleder meg til fortsettelsen!!

Klem Tone Linda

Minka sa...

Hehe, du er god du....Klems..

Fire Hjerter sa...

Fornøyelig.
Husker Busnel som det var i går.
Veldig stas da jeg fikk Busnel lue.

Lobeliadamen sa...

Ha ha ha....herlig. Gu som jeg ønsket meg stripet Busnel-lue til jul i 6klasse, men fikk bare ensfarget mørk blå siden de var utsolgt for stripet! Det var nesten kriiise i heimen! Mener det var en egen Busnel-butikk på Bryggen, var det ikke det da??...hmm......det begynner jo å bli noen år side ja.....
Ha en flott kveld :-)

W

Hvit Villa sa...

Hihi, jeg elsker faktisk Busnel :-) Da jeg var russ (i 2001 altså) var jeg medlem av Busnel Girls. Haha. Ha en knall kveld i Bergen :-)

Merethe sa...

nei, nå måtte jeg sannelig fnise litt.. De genserne har jeg ikke sett på 100 år(!) uups, sorry- mange mange år!
Har noen brødre som hadde slike gensere, og skal vedde for de ble 3 meter høyere når de hadde de på!
Jeg var ikke mer enn 5-6 år gammel den gangen, og jeg hadde ikke en fjerneste anelse om at det het Busnel genser..For ingen har fortalt meg at det er Busnel dette merket heter, og ikke BUSSINELL:: sagt på Drammensdialekt.. kult!

Lykkeliten sa...

Jeg gir meg over ;-)

Elsker innleggene dine Emmeline.

Du skrev en gang at vi bloggdamer lett lot oss more, men ikke undervurder din "giftige" penn.
Du skriver veldig morsomt

Unknown sa...

hahah, herrrlig! Busnel er ikke død!! Der fikk vi beviset på hvor utrolig ønsket disse (trange) stripete genserene var, politi-kvinne-mammaen har sikkert overrekkt genseren til sin politidatteren under en høytidlig seremoni. ALLE ønsket seg en en slik ( trang ) genser med striper, så det ligger helt sikkert mange, velholdte slike i skuffer og skap landet rundt... sammen med rosa PocoLoco-dresser, og Ball-gensere. Sukk... det var tider...

Anonym sa...

Husker godt Busnel :-) Og at det var så dyrt at noen stjal merkene og sydde på andre klær... Hadde vel neppe funket i dag det. Men kvaliteten var tydeligvis bra da. Min mor har fremdeles sine Busnel klær inntakt også :-)
Helt herlig å lese bloggen din!

Siri :-)

Anita J sa...

Ha ha ha, helt herlig. Du skulle skrevet bøker... Jeg skulle kjøpt og lest. Dagens høydepunkt å lese dine innlegg ;o)))

Anita

Anne Sol sa...

Fantastisk! Eg sit berre og kosar meg med tekstane dine!! Du veit å glede andre, Emmeline :)

Skjønar litt med å føle seg gamal plutseleg; forrige jul måtte eg, på ei veke, for første gong vise leg på polet - 2 GONGER! No til jul var eg på sjukeheimen og besøkte bestemora til ei venninne. Der hadde eg med meg mi då 2,5 mnd gamle dotter. Bestemor "Kari" fortalde då til eit anna par der at "dette er Anne, og ho har fått ei lita jente I GODT VAKSEN ALDER"... Eg er 30.. ;) Det skiftar fort...

Ha ei strålande veke vidare!
Helsing frå Anne Sol

Barbros lille atelier sa...

Hi, hi, så utrolig bra! Fantastisk historie - igjen:-) Skulle hatt litt av den fantasien din. Men synd med lommeboken da....

Klem

Anonym sa...

Herlig innlegg, Emmeline!
Busnel, ja det hadde vi alle mann den gang da.
Plaggene har nok gått i arv her i huset. Skulle gjerne brukt gensrene selv, men de har en lei tendens til å krympe i skapet..

Hilsen
Elisabeth

Anonym sa...

Må berre smila når eg les, er innom kvar dag. Blir rett og slett litt avhengig : )
Mai Britt

Anonym sa...

Herlig historie!
Mimrer, det var en tid med blå og hvitstripet genser og busnell klistremerke på amanda sekken!

Sunbeam sa...

hehehe......jeg ler så jeg griner. Du skriver bare så utrolig morsomt og levende:-))) JA hvem husker vel ikke Busnel. Det var jo et must på førsten av 80 tallet, og jeg har faktisk noen blå stripete gensere, vest og skjørt i skapet enda. MEn de er nok krympet der de ligger i skapet....hmmm kan du skjønne det?
Har en 14 år gammel sønn som har brukt de litt, og min Millet jakke også, så mulig det er på vei inn i motebildet igjen. Ha en fortreffelig aften;.)))

Anonym sa...

Jepp, er nok en gammel dame jeg også. Busnel var en del av skoleuniformen ved byporten. Kjipt med innbrudd, men du vinkler det på en tidig måte.

Emma

Monica sa...

Hei på deg.
Kjedelig med lommeboken din da, men en veldig artig og underholdene historie. Tusen takk for dine mange morsomme hverdagsglimt ;)

Anonym sa...

Du e knall...ler så jeg griner....Busenel var hakket over meg, alle doddene hadde det ,på Hop....

Veldig ekkelt at det har vært fremmede folk i heimen...:(

Men historien om agentene er jo bare sååå bra !!!!!

Marit=)

Little Cottage sa...

Denne er god :o)
Gjett om jeg husker BUSNEL. Naa satte du igang ett skred av minner. Synes aa huske at det var en egen BUSNEL butikk paa Majorstua.
-Sylvi

Gro sa...

E det mulig...hahahahaha. Du e bare best.

Rosa sa...

hihihihi, takk for påminning, eg skal vere obs på små politimenn for framtida.

(Og så må eg berre sei at eg akurat såg eit glimt av bloggen din på NRK sitt Puls ;) )

Safina sa...

Det var synd med lommeboken din. Utrolig fine bilder, så utrolig fint du har det rundt deg, må gjøre godt i sjelen♥
Kos

xxxxx

Unknown sa...

Du har en herlig blogg Emmeline, du skriver så utrolig bra!!!

Busnel, hahahaha, jeg begynner visst og bli gammel jeg og... men det som nesten var det værste var at denne unge damen arvet klær av sin mor:o))

Herlig, herlig♥

Klem Line

Anonym sa...

Kan du begripe hvordan det kan gå til at tiden går fortere og fortere og fortere. Og er du en gammel dame nå, så er nok jeg den sjuende mor i huset.For mange år siden jobbet jeg som lærer.En kollega fant ut at han hadde elever som han hadde skolt mødrene til.Dette var forsåvidt greit, men den dagen en elev kom og fortalte at han hadde skolt bestemora,da skulle han slutte å skole. Har du ikke skolt "ho bestemor" er du ikke en gammel dame, uansett hvor fort tiden går. Det får være konklusjonen:) Smil fra Toril A.

@__EY__ sa...

Hei.
Løyen du !
I går, på bryggekanten, skulle jeg frem til ordet "Busnel", men klarte ikke å komme på det... Men her på bloggen din var ordet : )

Jeg spurte etter "øyensverte" i en kosmetikkavd. Butikkdamå hadde aldri hørt om det før og mente de ikke hadde slikt : D

Hilsen oldermor : D

Anonym sa...

DU tror det kanskje ikke, men du er virkelig ett av dagens høydepunkt for meg! :-)

ide-puffen sa...

Moro moro.....ser for meg hele opptrinnet ha ha ha.
Husker Busnel ja. Hvor ble det av Paul & shark da?
Randi

Anonym sa...

Emmigammlis!
Godt vi er flere,sjønner ikke hvor fort årene går, plutselig sitter vi i gyngestolen på gamlehjemmet og mimrer om ballongbukser og BALL merker.....

Ha en fantastisk dag!
T.

Anonym sa...

Takk Emmeline, for at du spriter opp en trøtt arbeidsdag med dine humoristiske innlegg :-)

Kari

mette sa...

Åh, ikke ante jeg at jeg var et trendy barn...men jeg hadde visst både Busnel lue og genser på 80-tallet. Kjente igjen merket og det var nesten så jeg luktet mammas nybakte boller og kjente kulden i kinna da jeg kom inn med, som jeg skjønner, Busnel lue ;)

Anonym sa...

Å, nå lo jeg godt! :-)

... 4 på toppen sa...

Hvor tar du alt fra, sier jeg bare? Sitter med et stort smil rundt munnen. Jeg husker nemlig Busnel, jeg fikk nemlig aldri det merket der. For dyrt!!

Og undercover-politi-agenter vet jeg alt om. Har en på snart 3, som er "pojti" hele tiden.

Klem ♥

Anonym sa...

Hei emmeline.
du verden for en tid....men du fikk jo nok et morsomt innlegg ut av det...
ble litt satt ut av Gullars som du viser...jeg har akkurat introdusert han for mine elever og min jente har hatt om han på skolen...så nå er han snart å se på som en klassiker...ev av mine beste venninner er datter av pappaen til gullars...og han døde for bare få uker siden...så altfor ung, såvidt 50 år....! så det var utrolig koselig å se Gullars her inne....jentene hans sang indigosangen til minne om en fantastik pappa og mann....tusen sjokoladepuddinger på tur...;)
ha en strålende og kanskje litt gul dag...:)
klem Karoline

Olstad sa...

Ha ha ha ler og ler. Jeg må inrømme at det er en Aha opplevelse med å bli gammel at de man trodde fortsatt var 10 år har skikkelig jobber...

Ha en fin dag og en enda finere helg.

Anonym sa...

Hehe, nok eit morosamt innslag frå vår alles kjære Emmeline ;o)
Blei fylt av nostalgiske minne av å sjå bilda dine. Det fisher price huset var nemleg ei av favorittleikene i min barndom for over 30 år sidan.

hobbyvenn sa...

Huff da så leit å miste lommeboken. Men når så galt kunne skje, så kan du hvertfall finne noe morsomt i situasjonen.

Anonym sa...

Ha,ha. Fikk meg en god latter der. Husker førøvrig godt Busnel-luene og hadde selv en i naturhvit.
Takk for en flott blogg som skiller seg ut; mye på grunn av dine fantastiske betraktninger.
Hanne

**Ida Marie ** sa...

Utrolig bra skrevet!:)

Unknown sa...

Hei igjen!
En liten Award til deg på min side:o)) Du har sikkert fått den opptil flere ganger, har sett den er "overalt" for tiden, men er allikevel en liten oppmerksomhet til deg fra meg - fordi jeg syns bloggen din er fiiin:o)

Klem Line

Feline sa...

Virkelig artig :) Du skriver så knakande godt, det er en fryd å lese. Måtte le godt både jeg og mannen :) En god latter forlenger livet heter det, så takk for det ;)

Ha en fortreffelig torsdagskveld! :)

Heidi sa...

Ja så fort går tiden at poff så sitter du der å ler av polkadottkopper, småblomstrede duppedingser, hvite soffaer og vegger......så sier du; "Å for en smak jeg hadde den gang!"
Bare så det er sagt, jeg har noen rosa krus med fat til innerst i skapet, fra hine hårde dager, som jeg ikke klarer å kvitte meg med, og som ikke har vært brukt på maaaaange år......de er jo i en latterlig farge, men akk så flotte de engang var........Og jeg er en gammel dame,til og med gamlere enn deg hihi!

Drømmen om en eplehage sa...

Ha, ha, ha!

Det skal være litt verdier i en lommebok for å bruke noen timer på et avhørsrom, og som helt sikkert hadde hatt godt av en liten dose interiørtryllestøv. Offentlige bygg har det med å få tildelt de merkeligste farger, ja de minner litt om omgangssyken på en måte...

Og interiørbildet på slutten toppet det hele!

Bless by Tone sa...

Så morsomt - Bolettes hus-Kari og jeg snakket om Busnel for to dager siden - om luene vi MÅTTE ha. Ha en fin dag videre- Tone

ELIN sa...

Utrolig morsomt innlegg. Lenge siden jeg har smilt så bredt av et blogginnlegg. Håper det ordner seg med lommeboken da :) Klemmer fra Elin

Anonym sa...

Fornøyelig! Du skriver så godt:)

Akkurat passe Frø sa...

Herlig skrive! Eg kjenner den følelsen!!!
:O) FrueFrøet

Anonym sa...

Jeg fryder meg, lærer som jeg er! Hilsen Gøril

Sissel sa...

Tusen takk for historien, sitter her og ler for meg selv. Husker selvfølgelig Busnel, hadde enda til en mørkeblå genser (kjøpt på salg)
Ja i dag skal jeg passe meg for rosa og blå oljebukser :) :)
Ha en flott dag :)

Sjuskeline sa...

Oi, Em, her har du snublet over norsk Politi viktigste undercover- metoder! Busnelgensre og småbarn! Pass deg så ikke POT internerer deg, du er antagelig en fare for rikets sikkerhet... :-P

Tullefrans sa...

Dette er virkelig den beste bloggen jeg har rotet meg inn på. Og siden den er så bra, så roter jeg meg inn på den hver dag for å se om det er kommet noe nytt.

Alle trenger litt hverdagsmagi!

Michelle Holm sa...

Dette var et fint innlegg ;)

Anonym sa...

Kom på en ting, Emmeline, hvordan gikk det med din opptreden på Førkveld? Jeg var bortreist i to uker i januar og er redd jeg gikk glipp av deg på tv. Er det blitt sendt, eller?

Hilsen
Elisabeth

tante fias sa...

Hei Emmeline:O)
Jeg skjønner ikke hvordan du klarer å få en så artig vri på alt du skriver, du burde tjene store penger på den gaven du har.. Når det gjelder sånne sjokk som du beskriver her så er det meget gjenkjennelig:O) Jobbet i barnehage der jeg hadde et aldeles nydelig tvilling par, når jeg nå selv fikk en datter så tenkte jeg å kalle henne opp etter en av de, snakket med mannen min og sa at han burde se de, jeg hadde glemt at de nå faktisk var blitt 21 og den ene fikk en datter to uker før meg he he.. Huff, det er godt dagene løper litt fra og alderen ikke tynger før man faktisk møter den i døra ;O)Føler meg ikke SÅÅÅÅÅ gammel :O) Ha en ungdommelig og sprek kveld :O)

Fru Rosas Hjem sa...

Hehe...du skriver så bra:) Herlig blogg:))

Bjørg ✩ Huset ved Fjorden sa...

Hei, ville bare legge igjen ei helsing og takke for god lesing på bloggen din. No har eg starta egen blogg. Her har eg linka til sida di. Håper dette er iorden?
Ellers må eg seie at det nok er din feil at eg er blitt hekta på Green Gate;) Klem frå Bjørg

Emmeline sa...

Hei anonyme Elisabeth;) Det gikk flott med opptreden på Førkveld, men det var bare en prøvesending...Du vet-en av de sendingene de prøver seg på før det braker løs. Bør vel kanskje høre med Halvor Folgerø om å få et klipp til bloggen..Det kan han sikkert klare;)

Rosemary and thyme sa...

Må bare bøye meg i støvet for deg!!!
Helt herlig historie!


klem Tove

June J. Larsson sa...

Vi må vel bare innse at "Busnel- og Ball-generasjonen" er på hell er jeg redd! Men det gjør ingenting så lenge man kan le av det og ha det moro! Det har jeg hatt nå - noen minutter mens jeg leste innlegget ditt!

Takk!
June
Nostalgi & Skriverier

Unknown sa...


桃園徵信公司
雲林徵信公司
徵信社公會
徵信社尋人
徵信社工作
商業間諜
抓姦委託調查
外遇徵信社
結婚週年
第三者背景
夫妻
外遇抓姦
澎湖徵信社
豪門婚姻
貴婦
養男人
大陸徵信社
夫妻財產
澳門徵信社
淫婦
婚變
北京徵信
外遇二奶
北京徵信社
婚姻暴力
徵信達人狗仔網

Unknown sa...

新女性徵信
外遇調查站
鴻海徵信
亞洲徵信
非凡徵信社
鳳凰徵信社
中華新女性徵信社
全國新女性徵信社
全省女人徵信有限公司
私家偵探超優網
女人感情會館-婚姻感情挽回徵信
女子偵探徵信網
女子國際徵信
外遇抓姦偵探社
女子徵信社
女人國際徵信
女子徵信社
台中縣徵信商業同業公會
成功科技器材
女人國際徵信社
女人國際徵信
三立徵信社-外遇
女人國際徵信
女人國際徵信
大同女人徵信聯盟
晚晴徵信

Related Posts with Thumbnails