onsdag 3. februar 2010

Se hun syr


Det finnes mange mennesker som elsker å utfordre sine fysiske grenser. De slenger seg utfor høye fjell eller bestiger Himalaya uten oksygen. For meg er et blikk på symaskinen nok til å øke pulsen betraktelig!


Jeg tenker som regel på syprosjektet i flere uker, og tilslutt hopper jeg i det. Jeg drar frem *helvetesmaskinen (*sitat hentet fra Madicken) -så drar jeg frem stoff og så gruer jeg meg. SKIKKELIG!


Kanskje blar jeg litt i en fin bok om ser hva man kan trylle frem hvis man hadde vært fingernem og glad i oppskrifter. Så syr jeg noen rette sømmer, og kanskje noen hjerter. Så pakker jeg maskinen pent tilbake i klesskapet og puster lettet ut:) ---puuuuuuhhh!


Det er ikke et eneste syttitallssengesett å se i mils omkrets heller. Jeg elsker Feens kule retroputer, jeg har til og med sett dem live-og de er bare helt KNALLSTILIGE!  Likevel opererer jeg helst med stoff fra sukketøysavdelingen. Det er best dersom jeg skal holde nervene under kontroll!


Nå lurer du kanskje på hvorfor jeg har satt i gang med denne selvpiningen? Jo, jeg har nemlig surfet på vårlige inspiasjonssider og kjenner at jeg trenger å pynte litt hos meg selv. Derfor blir det vårhjerter! Hvis ikke undertråden krøller seg vel og merke, men det gjør den som regel alltid:) 


Håper alle har en fin kveld, enten dere hopper i strikk, driver med elverafting eller syr! SO LONG!


42 kommentarer:

Anonym sa...

Lykke til med syingen, skulle gjerne sydd istedet. Her er det hjemmeeksamen de neste dagene...Ville foresten si takk for tips ang hvor du kjøpte de røde hjerteformene og bakebolle. Fikk varene igår. De var nok litt mindre enn forventen.. glemte å sjekke mål før bestilling..Uansett jeg er fornøyd de passer til de røde koppene med prikker...

Bolettes hus sa...

Du har jo absolutt sy-evner!!! Jeg har jobbet som håndarbeidslærer(!) og der tok de symaskinsertifikatet. Det hjertet var en meget avansert ting å sy da... Tenk å "kjøre" med maskinen på noe helt annet enn en rett strek..... Så dette må jeg si var et MEGET bra arbeid. Dette kan du tenke på neste gang du gruer deg til å dra framm det grusomme uhyret av en maskin! Du er jo mer enn sertifisert! BESTÅTT!

Klem KARI

Beth sa...

Jeg er ingen sydame, meskinen min blir KUN brukt for å sy gardiner og litt reparasjoner av tøy.

Det er som et friskt pust å lese dine innlegg, du er jo stappfull av humor!!!

Men hjertene ble fine de, til tross for litt seigpining ved symaskinen? he, he...

Bolettes hus sa...

.... huffameg!!! Nå røpet jeg at jeg er lærer,så presterer jeg å skrive fram med 2 m-er!! (Aldri to m-er i slutten av et ord!! *banker meg i hodet*...)

God ettermiddag!!

Noatunfrua sa...

Så mange fine stoff du har, da! Skikkelig vårstemning, jo.. *sukk* Hjertet ditt ble jo kjempefint! Du trenger jo slettes ikke være nervøs neste gang sykallet melder seg! Hjerter kan man vel ikke få nok av ;)

Ha en flott onsdag!
Hilsen
Laila Johanne

Anonym sa...

Du må finne et sted hvor symaskinen kan stå framme hele tiden.Kanskje ei uttrekkbar hylle i et bredt skap med forheng i greengatestoff. Da blir det kanskje morsommere å sy. Du kan jo begynne med å sy forhenget! God søm! Hilsen Toril A.

hobbyvenn sa...

Lykk til med søm og maskin. Det er så koselig å sette seg ned å sy synes jeg, men det blir ikke så ofte jeg tar meg tid til det lengre. Alltid noe annet som står på vent. Synd... Blir spennende å se hva du kan trylle frem av alle de fine stoffene.

Ellemeller sa...

Du burde tatt deg ein flytur til Ålesund, her hjå meg kan du bu og sy. Kostnadsfritt. Eg kan lære deg å bli venn med helvetesmaskina.
Du har høyrd om hesteviskarar?
Eg er maskinviskar;)
Forresten so blei hjartet ditt veldig fint, so heilt håplaus er du ikkje:)

beate sa...

kos deg med syingen... syr litt selv, men ingenting fancy-pancy greier. har fått dreisen på noen super-enkle puter (som jeg har lagt ut forklaring på inne hos meg...) jeg tuller ikke når jeg sier at alt man trenger er 2 minutter, en stoffbit og en symaskin. max fire sømmer! midt i blinken for utålmodige meg

klem beate

Snuskebassa sa...

Lykke til med dine vårlige søm-prosjekter!
Du har jo et godt utgangspunkt i stoffene som er pene å se til...
Og skulle undertråden krølle seg for mye og for ofte, undertråder er forutbestemt for nettopp det. Det er deres lodd i livet.
Men jeg kan trygt anbefale tekstillim. Det har jeg brukt i mange sammenhenger, og kan til syvende og sist bli billigere enn all terapien som følger av stor undertrådsfrustrasjon.
Lykke til Emmeline.
Gleder meg til å se resultatet :-)
Klem fra Liv

cordelia sa...

Hei;)
Du er så flink atte;O)
Litt flaut,men hos oss er det Tore som syr,han er en kløpper på symaskinen;O) Men tviler på at jeg får han til og sy hjerter,det går helst i setetrekk og gardiner til båten;O)
Håper du er fornøyd med varmepumpen nå i spreng kulda!!!
Klem

Janne sa...

Åhh...som å høre meg selv... Godt at det er flere i samme båt;) Søte hjerter!

Britten sa...

"For meg er et blikk på symaskinen nok til å øke pulsen betraktelig!"

- Dermed er en ny treningsform oppfunnet , hva skal man med treningsstudio ... ;-)

Unknown sa...

Øvelse gjør mester og du ser jo ut til å ha "knekt" koden med dine flotte hjerter!!

(Undertråden kan du bare dra ut litt ekstra og holde lett bakover til du har fått festet tråden;))

Klem fra Grete

Familien i Fjellborg sa...

jeg føler akkuart som deg.. er såå inspirert til å ta fram symaskinen jeg også - kjole er egentlig mitt prosjekt og mamma har laget mønster til meg.. så time will show hvordan den blir - blir vel som sangen til prøysen vel.. og ender opp med en liten spisebrikke.. kjempefint det du har sydd.
hilsen anita s

Anonym sa...

Emmeline!
Hvor kan man få kjøpt Maileg-påskeegg??? (nettbutikker)
Både de man henger opp og de hule..
Linnea♥

Hilde sa...

Sy er veldig gøy, men jeg må ha goooood tid! I går laget jeg ferdig en veske , men den har ligget å ruget seg frem siden oktober - i går forstod jeg endelig hvordan det hele skulle gjøres...
HIlde

Pink lady sa...

Hei Emmeline!

Ser at vi har samme merke av maskin, kanskje tom helt lik!

Du må tale fint med din symaskin så skal du se at den blir litt mer samarbeidsvillig. Ingen liker å bli kalt helvetsmaskin! ;)

Jeg har den nye vårkatalogen fra stoff og stil i hendene, litt nytt stoff og litt blonder. Så jeg skal snart sy:)

Ha en god kveld!

Klem Pink Lady

Ocean showroom sa...

Du er kjempeflink!
Jeg klarer ikke tre i tråden engang jeg! Har ikke symaskin heller, men våger meg på mamma's hvert 3.år eller noe sånt, men hun dytter meg vekk etter et par minutter, for da har som regel noe gått galt, og jeg vet sletts ikke hvordan jeg retter det opp igjen..!
Til Linnea over her så kan jeg informere om at vi (newenglandstyle.no) har bestilt inn både små og store Maileg-påskeegg, men de kommer nok ikke før i månedsskifte febr-mars.
Ha en fin kveld!
Klem, Lene

Tone Yvonne sa...

Veldig inspirerende du!!!
Det er jo morro når man er igang ;O) Kjenner som regel ren lykkefølelse når jeg planlegger prosjekter..............

Her blir det ingen søm i kveld, ut å bevege kroppen i tidenes snøvær ;O) det nærmeste jeg kommer ekstremsport!!

Ha en riktig god kveld!!

klem :O)

Charlotte sa...

Hei Emmeline!

Jeg liker ikke å snakke stygt om "noen", men sytråden til Ikea er bare helt forferdelig! Så dersom du syr med den, så kan det være årsaken til at undertråden krøller seg. Det gjorde den med meg, og da jeg skiftet til annen sytråd, så gikk syingen som en drøm! Bare et lite tips...
Hjertet var forresten helt nydelig!

Klem fra Charlotte

umulie sa...

Flinke Emmeline!!! (Jeg syr MASSE med sytråd fra IKEA, men har ikke problemer med krøll på undertråd)

Een sneller kloppend hart sa...

Oh wauw, I love your cabinet with the GreenGate things ♥ and what a wonderful place to sew....you fabrics look gorgeous!

Hilsen, Veronique

Haust sa...

Nydelege illustrasjonsfoto i alle fall! Eg vart inspirert! :)

Line fra huset på landet sa...

Men så fint det hjertet er da! Skjønner ikke hva du mener når du sier at du ikke ar syferdigheter inne.
Kjempefint ble det! :)

Thelma Louise sa...

nydelig bilder...det rosestoffet tror jeg også jeg har liggende, i sin tid kjøpt hos Ikea tro ??

fru Storlien sa...

jeg synes du skal pakke ned sukkertøystoff, symaskin og sporenstreks melde deg på kurset Bli venn emd symaskinen.
Antagelig kan togbilletter også være lurt å anskaffe, ettersom kurset holdes i Tigerstaden med en særdeles blid kurslærer:)

janne - kathrine sa...

Enig, det beste er når en kan sette den bort igjen...

Jeg kjøpte i en lengre periode lekre stoffer som jeg hadde fantastiske planer for. Etter å ha fylt skuffer og skap og ikke en eneste lekker ting var produsert, fant jeg ut at jeg fikk slutte med det "stoffhamstringstullet" :-)

Ha en fortsatt fin uke! Hilsen J-K

Eg ... sa...

Håpar du blir venn med maskina di. Det er så kjekt å kunne lage ting sjøl :-) Her i huset surra symaskina ofte, og det er jo med åra blitt meir og meir avansert og "nyttig".
http://nestenperfektblogg.blogspot.com/
Et tips er at maskina får stå fremme noken daga når ho først får audiens. Då får du litt meir tid. Klippe ein kveld, sy ein kveld og gjøre siste finish dagen etter... Då blir det ofte fleire ting også... litt masseproduksjon. Hjertene dine er jo kjempefine gaver :-)

Lykke til!

Blått til lyst sa...

Kan man bytte evner? I så fall kunne du fått et symaskin-gen av meg, så kunne jeg fått et hekle-gen av deg. Jeg får hysteriske apoplektiske anfall av hekleoppskrifter - 3 kast foran, tilbake sammen, foran bak, snurr fire over bakerste og begynn ved andre stav. Ugh!!!

Frydisblog sa...

Flotte hjerter,det der gikk jo fint.=)

Frøydis

Tonje sa...

Syns hjertet ditt vart kjempefint eg :o)

Ingunn sa...

Så fine de ble. Ha en fin dag!

Hegemor sa...

Du er flink! Det viktigste er å prøve, vet du :-) Driver litt på syfronten jeg også, og har et lurt sytips på bloggen min akkurat nå: www.sloglynordre.blogspot.com. Velkommen innom for en titt!

Anonym sa...

Takk for dagens sitat. Nå sitter jeg her og smiler igjen :)
En fin dag ønskes deg :)

Lappesola sa...

Jeg tror jeg må gi deg et "elsk din symaskin" kurs.

Sol

Ellemeller sa...

I dag tidleg satte eg meg ned ved symaskina og kom til å tenke på deg og symaskina di og då kom eg plutseleg på at eg har lova deg å VISKE den vekk!! Det heiter då ikkje maskinVISKAR, men maskinKVISKRAR!!
SLik går det når ein skal flotte seg og prøve seg på bokmålsord:)

Men tilbodet står likevel ved lag og blir kanskje ikkje fullt so skummelt;)

Herself sa...

What a wonderful idea... exercise by sewing! You get a workout AND a lovely treasure!

Tullefrans sa...

Hoho, ja jeg kjenner igjen følelsen! Forskjellen er jo at jeg ikke har symaskin, men bare tenker veldig mye på det. Jeg forsøkte å sy en pynteugle for hånd en gang, og resultatet ble en litt tjukk banan. Men likevel ønsker jeg meg symaskin.

Jeg tror jeg lever i en slags drømmeverden der symaskin fører med seg en aura av syferdigheter. I virkeligheten ville nok en slik en skremt livskiten ut av meg - beklager språket. Men du kan jo tilsynelatende dette her! Fin-fint hjerte! :)

Unknown sa...


監聽器材
離婚諮詢
監聽手機
財產調查
電話監聽
網路詐欺
女人偷腥
肉體外遇
商業調查
信用調查
婚姻諮商
婚姻問題
老婆外遇
外遇處理
筆跡鑑定
挽回婚姻
老公偷腥
男人外遇
丈夫外遇
婚姻諮詢
感情諮詢
挽回感情
老婆偷腥
工商徵信
商標侵權
市場調查

Unknown sa...


偷腥
債務處理
優良徵信協會
劈腿
外遇處理
大陸包二奶
女人外遇
如何找優良徵信公司
如何找徵信公司
如何找徵信社
婚外情
婚姻挽回
尋人
徵信
徵信社
找人
抓猴
挽回婚姻
外遇沖開
捉猴
海外抓姦
跟蹤
贍養費
偵探社
包二奶
女人徵信

Unknown sa...

新女性徵信
外遇調查站
鴻海徵信
亞洲徵信
非凡徵信社
鳳凰徵信社
中華新女性徵信社
全國新女性徵信社
全省女人徵信有限公司
私家偵探超優網
女人感情會館-婚姻感情挽回徵信
女子偵探徵信網
女子國際徵信
外遇抓姦偵探社
女子徵信社
女人國際徵信
女子徵信社
台中縣徵信商業同業公會
成功科技器材
女人國際徵信社
女人國際徵信
三立徵信社-外遇
女人國際徵信
女人國際徵信
大同女人徵信聯盟
晚晴徵信

Related Posts with Thumbnails