onsdag 24. februar 2010

Ventebok


Det er tid for årets Mammutsalg, men i år har jeg ikke funnet de helt store godbitene. Derfor kom jeg hjem med kun to bøker i posen. Herskapelige Norge skrevet av Toppen Bech og en bok om bunader. Begge bøkene kommer nok inn i kategorien "ventebok".Den første gangen jeg hørte om VENTEBØKER var da jeg leste om Hvit Stil, Christine sin ventebok om JFK. Ventebøker skal ligge pent på salongbordet, og når man får gjester kan de bla litt i bøkene, mens vertinnen står på kjøkkenet og gjør seg ferdig med maten:)Det er en HELT utopisk tanke at Emmeline kommer til å ha gjester som venter høflig med en ventebok, men hvis det mot formodning skulle skje har jeg heldigvis en hel stabel ventebøker på lager. Det skal ikke stå på det....


Det må jo sies at jeg for tiden venter en del selv også. Jeg venter på at man skal bli ferdig med de uendelige konkurransene i OL, og jeg venter på at våren skal komme. Mens resten av familien ser tv på stuen, sitter jeg på kjøkkenet og koser meg med tente lys, blader og bøker.


Etter Grandiosainnlegget mitt i går, fikk jeg en bekymret hilsen på epost. Er det virkelig sånn at Emmelinefamilien lever på posesuppe og Grandispizza? Nei, vi gjør nok ikke det. Ungene her er faktisk ganske flinke til å lage mat.Det er bare så deilig å kunne ha noen dager uten matlaging innimellom syns jeg! Tilværelsen som firebarnsmor krever at mye av tiden går med til handling, matlaging og oppvask, og jeg må være så ærlig å si at det ikke akkurat er blant mine favorittsysler!


Når vi først er inne på enkle løsninger, må jeg få anbefale ferdig paibunn fra NÅ. Det er så kjekt å kunne slenge sammen en pai på null komma niks når man er sent hjemme fra jobb.Jeg må også vise min nye paispade fra Åhlens:) Frydefull dekor som får sommerfølelsen på plass på et blunk, og ja- dette er knipset fra dagens middag nemlig pai og salat!


Hvordan er det med deg? Har du funnet noen gode bøker på mammutsalg? Oppdatering: Oppdaget endelig at det var mulig å laste inn STORE bilder igjen. PUH! Det er jammen bra at vi har fått mulighet til å blogge med store bilder, det gjør seg bedre på bloggen syns jeg:) Ha en fin fin kveld alle!


55 kommentarer:

Kreative drømmer.. sa...

Jøss, folk engasjerer seg i andres kost/middagsvaner..vet ikke om jeg skal le eller gråte:P

Jeg har et innlegg om mammutsalg på om blogg..fant fire bøker som jeg lurer på om jeg skal bestille.. de er fortsatt på nett ( tror jeg).

Kan du forresten se alt jeg har skrevet på bloggen, det er ikke noe problem? Har hatt litt lite respons i det siste (enn jeg pleier å ha), og lurte kanskje om dere ikke ser det som er blogget.

Ha en flott uke:)

Klem Heidi

Anonym sa...

He he,kjenner meg igjen i det med at mye tid går med til handling og matlaging når man er firebarnsmor. Mine fire småtroll er ennå ganske "småspist", men mye tid går nok med til kjedelige handlerutiner osv. Tenker med gru på hvordan det blir når de blir tenåringer - samtidig... Skrekk og gru!!! Det blir nok noen suppeposer og grandiser her og etter hvert (og det er det for så vidt allerede) ;)
Lalla

Line fra huset på landet sa...

Hoho...ja, enig med Heidi´s hvite perle her. At folk kan engasjere seg så mye i andres middagsvaner sier jeg også. Som firebarnsmor vet jeg veeeldig godt hva deilige grandioisa-dager er Emmeline!
"Ventebok" ? nei, har ikke hørt om det før nå her hos deg gitt. Hmmm.burde man kanskje ha det ?!
Forresten...ante den turkise termosen på hylla di som jeg har så innmari!lyst på. GreenGate, ikke sant ? årets ?...eller kommer kanskje år etter år den.
Lurer forresten på..hehe..har du skrevet ned liste til Emmelinemannen når han skal på Cath Kidston, eller er det "fritt fram" i butikken for ham..bare det er med roser ?


Klem,Line

Kreative drømmer.. sa...

Takk for rask kommentar:)

http://www.tanum.no/product.aspx?isbn=9155254306

Her er boken på salg;)

Ha en fantastisk kveld videre:)

hvitstil.com/Christine sa...

Hei gode deg!
Jeg er enig med deg i at årets salg ikke hadde de største godbitene...... Boken til Toppen har jeg fra før, og ellers fant jeg ikke noe. Begge du fant egner seg jo godt som ventebøker.
Klem fra Christine

purglede sa...

Hei hei. Er stadig innom bloggen din, men får sjelden lagt inn kommentarer da tilgangen ikke akkurat er super på jobb. (ja, jeg leser blogger på jobb..... )
Herskapelig ja...... grunnen til at jeg legger inn kommentar er fordi jeg nettopp har sett Herskapelig på TV!! og jeg blir like bergtatt hver gang. Husker det gikk på TV i julen for noen år siden, og det slo meg da som nå: Sku`kke vært født på 1900-tallet jeg vuttu..... er SÅ fasinert av gamle gårder og stiler at jeg burde vel bodd langt uti skauen og levd av det som spratt opp av jorda .... (men da hadde jeg sultet ihjel......), redd kuer er jeg og...... Nei, det nærmeste måtte vel være "farmen"- men er mørkredd og redd mus så jeg hadde vel ikke blitt der lenge heller, men Herskapeligprogrammene, Toppen`s behagelige stemme og gårdene er flotte, så jeg takker for tipset og raser av gårde i morgen den dag og kjøper meg boken om jeg finner den.
(unnskyld mitt lange innlegg, det bare rant ut....)

Ha en god kveld. :)

Emmeline sa...

Hei Line i huset på landet:)

Termosen på hyllen ja....Det er i skrivende stund TO turkise termoser på hyllen min. Den ene ( med kinesiske tegn og blomster) er kjøpt hos Kremmerhuset for noen dager siden 99 kroner... Den andre er fra den nyeste kolleksjonen til GreenGate som akkurat har kommet i butikkene her i Bergen. Jeg tror den kostet 179 kroner hvis jeg ikke husker helt feil???

GreenGate termosen skal jeg ta med meg på hytten, og den skal jeg bruke når jeg skal ha kaffe med meg på stranden til sommeren:) Gleder meg allerede!!! SO LONG:)

Janet sa...

Hei. En utrolig kjekk blogg du har. Tusen takk for god underholdning.
Jeg har akkurat startet en ny blogg, og skrev bittelitt om mammutsalg i går. Der kjøpte jeg faktisk "Juletid" som jeg tror det var du som anbefalte i vinter. Men selv om den var på salg, ser jeg at den var dyrere enn det du ga for den da. Ellers kjøpte jeg "Familieliv". Den ser veldig kjekk ut, men har ikke hatt så mye tid til den ennå.
Ventebok; den var ny, men egentlig ganske smart. Litt sånn som Se & Hør hos tannlegen, bare litt mer klasse :)

Ocean showroom sa...

Ventebok du! Den var ny for meg:)
Har ikke vært på noe boksalg selv, men burde kanskje ta meg en tur:)
Ha en fin kveld!
Klem, Lene

Unknown sa...

Hei
Jeg er en ivrig leser av bloggen din. Du skriver så morsomt og har så mange flotte bilder. Det er litt din skyld at skapet nå begynner og fylles opp av Green gate kopper og litt andre ting :-)
Men i dag var jeg tilfeldigvis innom Åhlens og så disse nydelige og sommelige varene de hadde fått inn. Og jeg tenkte umiddelbart på deg, ikke minst for det var litt Green gate stil over det. Så det ble litt morsomt og se nyanskaffelsen din. Ha en god uke

Beth sa...

Aller først vil jeg henge meg litt opp i at du har mottatt en mail ang. kostholdet!
Hvem i all verden har noe med at det blir servet en pizza i ny og ne, hvem gjør ikke det? Tror noen må ha alt for lite å gjøre jeg...
Det hele er jo bare å le av...
Server pizza med god samvittighet, det gjør jeg! Så langt meg bekjent har hittil ingen dødd av det!

Så over til kjøkkenet ditt...
Det er såå friskt og fint med litt farger..., hele rommet er jo til å bli glad av?
Deilig å se noe som ikke bare er hvitt!

Har ikke funnet noe på Mammutsalget enda, men jeg er HELT sikker på at far i huset gjør det. Han er en stor boksamler...

Klem Beth...

Ida sa...

Heisann du

Ja, jeg er travel nok med to barn, riktignok er de små og krever mer (tilpasset alder.. haha!)

Jeg sverger til lettvint mat jeg også, men har oppdaget OVNSRETTER! Det er jo helt genialt.. for som oftest er bare å legge ingrediensene i lasagneformen og vips etter en halvtime er det ferdig. Før du går på jobb om morgenen, har du smelt sammen en foccacia deig (som ikke trenger å eltes for hånd/maskin) - den hever mes du er på jobb, og når du kommer hjem heller du den bare over i en langpanne, inn i ovnen og vips ferdig middag og god samvittighet :)

En av favorittene her hjemme er mandelpoteter i skiver, løk, en bokg hermetiske hakkede tomater, en boks kokosmelk, litt karripasta og krydder, legg grillede kyllinglår på toppen, inn i ovnen i en halvtime på 200 grader, lovely!

Fine bilder også - elsker termosen i blått - har den jeg også.. !!

Klemtildeg

Ingvilds Englehjem sa...

Hei
Ser ut som noen gode vente bøker det der:) Selv har jeg ikke kommet meg på mammut enda...

Jeg har også hatt problemer med bloggen i dag og måtte og bare laste opp små bilder. Håper det er ordnet til i morgen:)

Veldig fin blogg du har forresten.

Hilsen Ingvild

Oline sa...

Spis din Grandiosa med god samvittighet!!

Her hos meg har husets 5-åring fått "Kroppen" av Trond-Viggo Torgersen. Han er totalt oppslukt av tarmer og nyrer og det som verre er....

Kan også anbefale NÅ pizzaunn. Helt super!

Rute Granja sa...

Olá:)
Eu adoro o teu blogue.
Beijinhos desde Portugal.
(I love your blog.Kisses from Portugal)

Trude sa...

Sitter gjerne ned hos deg å venter litt jeg...kan godt bla litt i bøkene dine og få servert litt pizza:))


Koselig at du er innom hos meg, setter stor pris på en hilsen i ny og ne.

Og fra herskapeligheten hos deg til det lille spørsmålet ditt; ja det er nok en sak som skal til Skaugum:)

Ha en fin kveld!

GirlofNorway sa...

Grandiosa må til innimellom det også. Selv om jeg har en "pensjonert" kokk i hus hender det seg at det blir ferdigpizza her.

Rett før jeg leste innlegget ditt skrev jeg et innlegg selv om middagsplanlegging. Jeg skjønner at som firebarnsmor og 6 munner å mette inkl sin egen kan det by på utfordringer. Vi er riktignok barnløse og har kun oss selv å passe på, men ta en titt innom meg. Kanskje du får noen tips? http://girlofnorway.blogspot.com/2010/02/middagsplanlegging.html

Det værste som finnes er å stå sulten i butikken. Om du ønsker noen raske oppskrifter på det som står her, send meg en mail. Den finner man på profilen min :)

Ha en flott dag - du har en blogg som lyser opp i den ellers så snøhvite og kalde hverdagen!

Datt sa...

Sukk, jeg elsker fargene du har hjemme, gir meg så god vårfølelse! <3

JULIEK sa...

Åååå så artig ide med ventebøker : )

Ramme Alvor sa...

Uff, ja no var eg bekymra for familen si helse! ;)
Må nett få takke for fine ord på bloggen i dag, da va nett før eg dåna...og no tulla eg ikkje :)
Er heilt forelska i dei sommarlege objekta du har drege i hus seinast, trur eg må ha meg ein ny tur til Bertas Oldebarn sjølv om det er litt utav allfarveg :)

Britt

Christinas låvebutikk sa...

Herlig innlegg;))

Frøken Rosa sa...

Herlige bilder!!! :)
Lurer på om du har sydd liftgardinen din på kjøkkenet eller evnt. hvor du har funnet den... Er nemlig veldig på jakt etter den typen man ruller opp, men problemet er at ingen har de målene jeg trenger... Din var utrolig fiiin i alle fall :o)
Klem Frøken Rosa

Kine sa...

Hvordan blogger du store bilder?
Trenger sårt litt hjelp!

www.kine-marie.blogspot.com

Emmeline sa...

Frøken Rosa:) Gardinene på kjøkkenet har jeg sydd selv. Stoffet kommer fra Laura Ashley og hvis du søker i bloggen min under kategorien OPPSKRIFTER kan du finne fremgangsmåten.

Innlegget finner du her:
http://emmelines.blogspot.com/2009/02/pyntefuskeliftoppskrift-og-litt-til.html

Kine: Du må gå inn på UTFORMING. Velg innstillinger og så velger du OPPDATERT REDIGERINGSPROGRAM under redigeringsprogrammer. Da kan du velge ekstra store bilder i innleggene dine:) Lykke til!

Ramme Alvor: Du seiler opp til å bli en solid favoritt. Finere bilder skal man lete lenge etter!

salige lavendel sa...

Det er så mye friske og delikate farger hos deg, man blir glad av litt farger :)

Merete sa...

Hei! Høres koselig ut med ventebok! =) God idè!
Og ang bildene, det er jo mye gøyere med store bilder ja! =) Men kan jeg komme med et tips da? Vet ikke hvilke innleggs-redigerings-program du bruker, om du bruker blogspot sitt? Men uansett. Windows Live Writer kan lastes ned gratis, og man har mange fler muligheter! Med både bildestørrelser og alt! Jeg syns ihvertfall det funket mye bedre enn det blogspot bruker=) Bare et tips=)
~merete

pensjonat frua sa...

Så herlig du har det!!! Ventebøker hørtes perfekt ut:-)

pensjonat frua sa...

Så herlig du har det!!! Ventebøker hørtes perfekt ut:-)

Bergfrua sa...

Hei Emmeline!
Jeg har fulgt bloggen din ett års tid og synes du skriver med "kropp og sjel" Du har en strålende innlevelse i innleggene dine og det er som "et noteark med melodi" å lese innleggene dine.

På Mamutsalg fant jeg "Den store møbelboka". Kjekt for oss "loppisfrelste" å vite hvordan man skal pusse opp gamle møbler.

Jeg fortsetter å følge bloggen din hver dag og venter på flere fargerike-emmeline innlegg!!

mvh Bergfrua

Anonym sa...

Elsker bloggen din Emmeline!

Klem

Creative By Helena sa...

Heisann!! Må bare si at jeg er mektig imponert over alt du får til i hverdagen med et nydelig koselig hjem og 4 barn!!!! Helt utrolig imponert! Jeg får ikke tid til halvparten en gang enda jeg er i permisjon og kun har et barn, hehe. Og itillegg elsker grandiosaer, ikke bra ikke bra!

Du er flink! Stor respekt!!!


Ha en nydelig kveld!!

Creative By Helena sa...

Og JAAAA!!! Jeg har kjøpt en nyyyydelig ventebok til mine foreldre den heter "jorden sett fra himmelen". Den er svær, og har en masse stooore fotografier fra diverse "gokke-steder" på jorden, fotografert fra helikopter. Nydelige mønstre, sterke farger; Helt fasinerende!!!
Virkelig å anbefale!!!

Siddis back home sa...

Der lærte jeg ordet "ventebok" passer bra! Den bunadboka så kjekk ut, vel, får vente til jeg er i gamlelandet, ha en fin torsdag hos deg!

RoseSommer sa...

Takk for fine bilder og gode ideer! Jeg har også prøvd paibunnen, og den er super. Har smilt litt av "Keep calm and carry on" som jeg ser hos deg, og tenkte jeg skulle se på nettet om det gikk an å kjøpe skilt med slik tekst. Tenkte at dette er noe som er skapt for husmødre/mødre! Men da fant jeg forklaringen på uttrykket. (Du vet det kanskje fra før, ettersom du er en klok dame, men jeg lærte jammen noe nytt idag. Takk igjen.) Wikipedia sier: Keep Calm and Carry On was a propaganda poster produced by the British government in 1939 during the beginning of World War II, but never used. It was rediscovered in 2000 and has been re-issued by a number of private sector companies, and used as the decorative theme for a range of other products.

Hanne sa...

Verdens beste ventebok er å finne på mammutsalget:
"Ho peika på Ceylon og viste ein pupp."
En fotobok med gamle fotografier og aldeles geniale tekster.

Gosia sa...

Traumhaft, wie im Märchenland. BR from Austria, margaretha

kallemillelente sa...

Er så enig i at OL snart må bli ferdig.
Etter Johan Olav Koss (å, så kjekk) har jeg ikke brydd meg noe særlig om OL, men det er en ting jeg har bitt meg merke i (ikke bokstavelig talt, da): Hvem skal redde de stakkars svenskene som må tasle rundt i disse hvite, gjennomsiktige og TOTALT avslørende drakene? Her har det ikke vært noen "lagpålag og blafrende tøy" Noa Noa dame inni designbildet iallfall.
Ventebok høres flott ut. Men hos meg ender som regel gjestene opp med å måtte hjelpe til med å lage ferdig maten, da det ALLTID skjer noe uforutsett...

Anonym sa...

HEI! Jeg fikk Toppen Bech`s bok i julegave av min mann for to år siden.. Han lurte på senere om når jeg skulle se i den boken, og det har jeg jo gjort, men den må kikkes i på kjøkkenbordet! Den er så tung at lille meg ikke orker å ha den i fanget.. SÅ nå ligger den pent flat i bokhyllen, på vent! (Til kjøkkenbordet blit rent og ryddig) mor til 4

Anonym sa...

Pizza - særlig Grandiosa - er jo sikringskost, og helt nødvendig å ha i frysern når barnebarna står i døren og er sultne som varger.
Men kjære snille Emmeline interiørekspert - jeg skal kjøpe meg et nytt spisebord med stoler, og ønsker meg et hvitt. På bildene dine ser det ut som du har hvite stoler med nedoversprosser - de ser så fine ut. har du noen ide om hvor man kan finne et enkelt hvitt bord med "vanlige" hvite stoler slik som du har. Har vært på Ikea, Living, Bohus, Skeidar, Hødnebø, Huseby møbler uten å finne noe som falt smak.
Hjelp!!!
hilsen bestemor

Min stil sa...

Så flotte bilder du viser, og jeg skjønner godt at du tyr til grandiosa innimellom, det gjør jeg også, og jeg har bare en unge :)
Susanne

fru Storlien sa...

Noe av det beste med den bunadboka er jakten på de forkledde menn - noen av de staute kvinner er nemlig ikke kvinner i det hele tatt men derimot postive menn som stiller til fotoshoot når de lokale damer er bortreist på sommerferie.

Anonym sa...

Bunadbok, ja... lurer veldig på korleis det går med bringeduken din. Er den ferdig brodert og montert? Kjekt viss du legg ut bilde!
Bringeduken min blir nok ikkje ferdig - har ikkje akutt behov for den, og då går det veldig seint i periodar ;-)
SuMa

Villa von Krogh sa...

Du har det SÅ koselig! Det er slik at en får lyst til å komme på besøk til deg. :)

Grandiosa innimellom slagene er lov. Synes jeg da... :)

Ha en flott kveld i ditt vakre hjem.

Klem fra Anine

Anonym sa...

Ville bare dele at jeg har kjøpt to bøker jeg har ønsket meg på Mammutsalget :)

Den ene er Anbjørg Sætre Håtun sin Livslyst, der Bjørg Torhallsdottir har illustrert med sine nydelige bilder <3

Den andre er Toppen Bech sin Skikk og Bruk, ikke den nyeste, men allikevel.

Så ble det en bok som ikke var på salg, men som ville med meg hjem, og det er "Kjernesunn Mat".
Eeelsker sånne hyggelige bøker!
Kos deg med dine på kjøkkenet :)

Takk for at du gjør dagene lysere!

Ann Kristin

Katrine sa...

Kan si meg enig i at utvalget har vært litt dårlig i år, men kan hende det skyldes en litt treg innsats fra min side også. Godbitene blir jo fult forstålig plukket først :) Hvor har du kjøpt den nydelige klokken? Den var vannvitig fin

Tove `blogg verden sa...

heisann! jeg hadde ikke fått med meg at det var mamutt salg før jeg så det på bloggen din: ))
Måtte skynde meg på butikken i går, men fant ikke noe særlig desverre...var nok litt for treg denne gangen....dro jo ikke heeelt tom hendt hjem da...fant en bok som heter sjokolade......så nå drømmer jeg meg bort i alle de deilige bildene!
kanskje noe blir bakt siden vi tar vinterferie fra i dag her nord!
Ha en flott helg!
klem Tove!

Et hus i en hage sa...

Du har så fantastiske farger og mønster i huset/ kjøkkenet!!
Hvor får du tak i alt?
Skjønner ikke alt er kjøpt på en gang altså:)
Ellers må det være veldig hyggelig med så mange kommentarer hver gang og følgere!! Hvordan får du det til...
Ha en strålende helg

Emmeline sa...

HEI Et hus i en hage:)

Tusen takk for hyggelig hilsen og fine komplimenter! Jeg har nok ikke kjøpt alt på en gang, men jeg samler litt etter litt og da blir det en del til sammen!

Når det gjelder bloggingen så har jeg blogget nesten daglig i tre år. Jeg tror det er noe av grunnen til at jeg har mange følgere og mange som stikker innom og mange som kommenterer! Jeg setter veldig stor pris på alle som er innom. Jeg klarer dessverre ikke å kommentere tilbake, men stikker innom mange blogger og titter.

Dette er en hobby som tar veldig mye tid, og etter tre år har jeg tatt et valg om å prioritere å ta bilder og skrive nye blogginnlegg istedet for å kommentere rundt omkring. Jeg vet at det er en dum ting, og sikkert veldig egoistisk, men jeg rekker rett og slett ikke over mer! Ønsker deg en god helg tilbake og takk igjen for koselig hilsen!

Unknown sa...


澎湖徵信社公司
澎湖縣徵信社公司
金門徵信社公司
金門縣徵信社公司
馬祖徵信社公司
馬祖縣徵信社公司
香港徵信社公司
大陸徵信社公司
美國徵信社公司
台北徵信社公會
台北縣徵信社公會
台北市徵信社公會
新北市徵信社公會
桃園徵信社公會
桃園市徵信社公會
桃園縣徵信社公會
新竹徵信社公會
新竹市徵信社公會
新竹縣徵信社公會
基隆徵信社公會
基隆市徵信社公會
基隆縣徵信社公會
苗栗徵信社公會
苗栗市徵信社公會
苗栗縣徵信社公會
台中徵信社公會

Unknown sa...


南投市徵信社公會
南投縣徵信社公會
雲林徵信社公會
雲林市徵信社公會
雲林縣徵信社公會
嘉義徵信社公會
嘉義市徵信社公會
嘉義縣徵信社公會
台南徵信社公會
台南市徵信社公會
台南縣徵信社公會
高雄徵信社公會
高雄市徵信社公會
高雄縣徵信社公會
屏東徵信社公會
屏東市徵信社公會
屏東縣徵信社公會
宜蘭徵信社公會
宜蘭市徵信社公會
宜蘭縣徵信社公會
花蓮徵信社公會
花蓮市徵信社公會
花蓮縣徵信社公會
台東徵信社公會
台東市徵信社公會
台東縣徵信社公會

Unknown sa...


澎湖徵信社公會
澎湖縣徵信社公會
金門徵信社公會
金門縣徵信社公會
馬祖徵信社公會
馬祖縣徵信社公會
香港徵信社公會
大陸徵信社公會
美國徵信社公會
尋人
尋人網
尋人查址
尋人啟事
尋人方法
尋人起源
尋人免費咨詢
尋人高手
尋人網站
尋人工具
離婚協議書範本
離婚協議書下載
離婚手續
離婚免費咨詢網
離婚協議書
離婚要件
離婚證人

yanmaneee sa...

moncler outlet
kyrie irving shoes
supreme clothing
supreme clothing
jordan 6
yeezy boost 350
supreme t shirt
yeezy 350
off white hoodie
yeezy boost 350 v2

morganakil sa...

lebron shoes
stephen curry shoes
kd 12 shoes
jordan shoes
hermes handbags
off white
kyrie 6 shoes
curry 5
kyrie 6
yeezy

sothosh sa...

hop over to this website replica bags online Going Here Dolabuy Loewe web link Check This Out

tythis sa...

r3s67z6p58 r7v21g3q40 r2o02s9o78 k0q01c9b33 i6l56l4s86 m5m81m7d46

Related Posts with Thumbnails