søndag 21. februar 2010

Snickerskake


I dag har det vært en helt vanlig søndag. Litt rydding, litt vasking, litt baking og besøk. Emmeline pleier ofte å ha med seg kake på familiebesøk, og i dag ble det SNICKERSKAKE. Den svært oppmerksomme har trolig fått med seg denne oppskriften i et tidligere innlegg, men her kommer den igjen. Dette er en veldig søt konfektkake med peanøtter, og denne oppskriften anbefales hvis man vil prøve noe nytt:)BUNN:

6 eggehviter
5 dl sukker
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
200 gr peanøtter
1 pk Ritzkjeks

Eggehviter, sukker, bakepulver og vaniljesukker piskes stivt. Ritzkjeksene knuses (*lurt å knuse kjeksene mens de fremdeles er INNI posen) -og røres inn i blandingen sammen med peanøtter. Alt helles i en liten langpanne med bakepapir og stekes 25 minutter på 180 grader;)


FYLL:
6 eggeplommer
100 gram melis
300 gram lys melkesjokolade
100 gram smør/ margarin
Eggeplommer og melis røres sammen. Smør og kokesjokolade smeltes og røres sammen med resten. Helles over bunnen mens den er lunken. La kaken stå kjølig en god stund før servering! 


Kaninen fra gårsdagens innlegg har jammen fått prøve seg i løpet av dagen. Først hadde Emmeline hengt opp alle klærne til tørk, slik at den måtte ligge på vent i et håndkle...(* Klærne var selvfølgelig ikke vasket, men har man kjøpt klesstativ så må det jo testes;)

I neste øyeblikk hadde et av Emmelinebarna satt opp kaninen som den reneste nudist, og det er vel klart for alle at kaninen både trenger både seng, en venn og et klesskift. Stakkars liten;)


Rent personlig vil jeg også få legge inn en ørliten klage. På fredag så det slik ut på min altan:I  formiddag så det slik ut: 

-og nå kan man ikke lenger se et eneste hus der ute på altanen. De er dekket av snø! Skal det aldri bli vår i denne byen? Vel vel, dette har vært ukens mest springende innlegg fra kake- til kanin- til altan-og tilbake til kjøkkenet. Håper likevel dere har hatt en fin helg og er klar for en ny uke! SEE U AROUND:) 


54 kommentarer:

Siris Hjem sa...

Sleng gjerne inn en klage på vegne av oss "her borte" også. NÅ HOLDER DET!!!
Jeg vil ha vår, lyse farger, og lyse kvelder.....

Kaka så fantastisk ut, og jeg skal nå på desperat jakt i skapene etter noe søtt :DD

*Siri*

Tre Kusiner sa...

Hei!

Kjekt å kikka innom bloggen din:) Vi har strykebrett + strykejern av samme type som var vist på bildet. Julegave frå ei kusine i Stavanger! Vi skulle gjerne fått tak i tørkestativ og?? Kor har du kjøpt dette? Kjempe fint. Klem F

Blått til lyst sa...

Ja, det skal dere ha, det er visst snørekord i Bergen, men midt mellom Bergen og Oslo er digre låver nesten mistet i dypet.
Kaka er syndig god!
Lykke til med pysj og seng til kaninen. Om du kjøper seng, og en kanin til, får du sikkert veldig mange av dem :)

Shus sa...

Du e bare heeeeerlig alltså. Eg er ikkje bitt av Maileg-bassillen, men eg skjønar problemstillingen! Du får ta turen på sløyden og lage seng sjølv...viss ikkje mannen har skjønt alvoret!!

Snuskebassa sa...

Vi er alltid klare for en ny uke. Men nå er jo jeg så heldig at jeg har verdens mest trivelige kollegaer!

Kaken så herlig ut, selv om jeg på første bilde ikke skjønte hvorfor eggene var der. Det liknet noe jeg selv kunne servere på en god dag, tja med unntak av bakepulveret og... nei glem det. Jeg får heller sitte her og gumle i meg restene av chips etter fredagens vorspiel.
Klem fra Liv

elinrs sa...

God kveld i stuen. Mmmmm den kaken så god ut. Farlig god. Jeg synes husene dine tok seg godt ut med litt snø rundt, men jeg tror nok det begynner å bli nok snø for de fleste her vestpå. Må fortelle at vi her i huset er blitt ganske god til å lage fiskeflette. Hils til din vakre datter og si takk for tipset.

Emmeline sa...

Hei Tre kusiner:) Mitt tørkestativ ble kjøpt i går på Havna Interiør, så om du bor i Bergen eller omegn så har de det der!

Blått til lyst: Føler at den taktikken med å kjøpe en til kanin og seng er VELDIG VELDIG gunstig. Kommer nok til å spare penger på det!!!

Emmeline sa...

Hei Elin:)

Bra at dere har fått teken på fletten. Jeg har enda ikke peiling, men når Youtube kan oppdra den kommende generasjon til å stelle håret sitt er det vel ikke så mye å stresse med:)

Janne sa...

Hei hei Emmeline :D
Er innom på min daglige visitt ..
Får enten gode ideer eller en god latter når jeg er innom :) Du skriver så bra!!
Kaken skal jeg prøve litt uti uken :)
Her forleden fikk jeg almanakken i fra tryckdig.se :P Den ideen hentet jeg også her :P

*janne*

Anonym sa...

Kaken så kjempegod ut, og da jeg tidligere har smakt den, kan jeg og bekrefte at den ER god.
Stakkar kaninen, klart han trenger seng :-)

ha en super kveld.

Hilde sa...

Jeg tror jeg ler meg ihjel! Syns jeg ser Emmelinebarnet danderer kaninen mens Emmeline er opptatt med kakebaking :-)
Og jeg må bekrefte at snickerskake er smaskens, dog holder det med et lite stykke av gangen.

Amelie78 sa...

Du er herlig, du! :-)

Klem fra Amélie

Asbjørg sa...

Er innom bloggen din hver dag,du har noen herlige innlegg.
Stakkars kaninen,nå synes jeg han bør få både seng og pysj,kan jo ikke sitte der splitter naken.Og hvor sover han hen??
Kaka ser altfor god ut til at jeg tør prøve den,og all den snøen..Huff og huff.Her i Trondheim har vi heldigvis ikke fått snø i det siste,men det er blitt sinnsykt glatt,og 15 blå grader.

Anonym sa...

Det er alltid en fornøyelse å lese dine innlegg, Emmeline. Du gir meg altid et smil rundt munnen og jeg kjenner jeg blir så glad av å lese. Godt du går i kamp for kaninen din. Det er tross alt vinter, skal bare mangle t den ikke får en seng å varme seg i.

Ønsker deg en super kveld videre og gleder meg til å lese neste "fantestrek" fra Emmeline.

PS; Colazeri i smug, smaker best. Hilsen en som også har lovet sin mann å slutte med den slags tull.

Anonym sa...

Den kaken ser smaskens ut :-) Jeg skal lage kake til jobben på torsdag og tenker jeg kan satse på denne. Jeg har 2 spørsmål. Bruker du en hel langpanne? Altså en sånn som dekker hele ovnen i komfyren? Hvilken sjokolade bruker du? Melkesjokolade eller kokesjokolade? Er ikke så erfaren med kakebakst så her må jeg unngå de bommertene jeg kan unngå :-)

Annette

hjem hos linda sa...

Ja takk til litt kake no!!!! Snavel syk jeg :0)
Heldig du som iallefall får glimt av verandaen din uten snø...I dette snøhullet jeg bor så er det MYE ,vi snakker MYE snø..sÅ VI ØNSKER VÅREN HJERTELIG VELKOMMEN!!!!
Klæm Linda

Monica sa...

Må si jeg er litt glad for å ha oppdaget bloggen din, den er en skikkelig humørspreder!
(Ser forresten ut som at kaninvennen din riktig storkoser seg der den sitter, noe den jo så absolutt fortjener etter å ha gjort så mye husarbeid!)
:)

Emmeline sa...

Hei Anonyme Annette:) Jeg har brukt lys kokesjokolade ( billigtype) på noen kaker... og andre ganger har jeg hatt en blanding med to lyse kokesjokolader og en mørk... H
ar ikke prøvd med vanlig melkesjokolade. Jeg tenker at melkesjokolade kanskje vil bli LITT for søtt, kokesjokoladen er jo som oftest litt bitter på smak, slik at det funker fint når den blandes med melis:) Lykke til iallefall!

Emmeline sa...

Oiii Glemte det med langpannen.

Jeg bruker en LITEN langpanne. Jeg har kjøpt en sånn med plastlokk som man kan feste på selve langpannen. Da er det lett å ta kaken med seg på besøk, praktisk og greit!

Denne oppskriften passer perfekt for en sånn størrelse!

beate sa...

hi,hi... stakkars ninen...ser jo ut som den porno-stjerna jo!

har en bitteliten maileg selv, men den synes jo nesten ikke i hylla... kanskje jeg skal begynne å fore den litt, eller kanskje kjøpe en til...sånn at det blir mange...kaniner formerer seg ganske kjapt har jeg hørt!

klem beate

Eli Betten sa...

Herlig, herlig Emmeline!
Du er super!
Og snickerskake er namnam :)

ANNE sa...

Hi hi hi.....den norske vintern e bra sjarmeranes! :o)

fie & Co sa...

Øjj den gad jeg godt prøve og bage, det ser lækkert ud;0)

Kristin sa...

Nammmmmm! Sånn vil jeg også bake!!
Problemet med å følge med på alle disse nydelige interiørbloggene er det at det er komplett umulig å forholde seg til en slankekur!..
Så heldig familie da med en som alltid har med kake!:)
Fantastisk blogg forresten,

klem fra Kristin på Akeleiegården!
(ny i gamet..men Prøver..Prøver!!!)

Line fra huset på landet sa...

Først og fremst så synes jeg du er modig jeg Emmeline.. som kjøper Maileg i en alder av...voksen :)
Tøft gjort. Kjempekule og artige bilder av kaninen, og en uuutrolig søt historie da! Dette kan kanskje snart bli et lite Maileg-eventyr jeg kan sitere deg på til min lille søtnos her hjemme på to år.

Og ellers...den snickerskaken smaker sikkert ekstra godt på den lekreste GreenGate tallerken og med påfølgende slurker av...hva-det-måtte-være i Cath Kidston koppen din. Dronningen i samlingen din.

Klem,Line

Ruths datter sa...

Ja snikkerskaken er bare deilig.Skal lage en sånn til påskefeiringen.Herlig disse husene dine.NÅÅÅÅÅÅ begynner jeg å bli lei av snøen her i bergen.Ikke var det brøytet i dag heller hos oss.
Klem

MarnyAlice♥Kalas Mystiske Hjørne sa...

Snickerskake er jo snop☺☺ NAMNAM!!!

Våren lar vente på seg!! Får håpe sommaren vert like fin og laaaaangvarig som denne vinteren har vore!!

Klem M ♥

Therese sa...

Jeg klarer aldri ha en pakke med Ritzkjeks lenge nok til at jeg rekker å bake noen kake for de er jo så deeeilige :) Men takk for oppskrift likevel :) Også må jeg bare kommentere de skjønne lyshusene for bilde der de er tente var virkelig vakkert.

Håper du får en fin mandag Emmeline :)

Ingunn sa...

Den kaka må jeg prøve en dag. Takk for oppskrift.

Den altanen din er nydelig. Skjønner at du klager når den endrer seg slik på kort tid :)

Ha en fin uke.

Klem ingunn

Nina i Paradiset sa...

Hvorfor måtte du minne meg på den kaka da, når jeg har rotet bort svigermors oppskrift og glemt hvor god den er....
Jeg har nemlig i denne kose-med-Leon-tiden ikke gjort annet enn å spise sjokolade og sånn, og det har gjort sånn at man liksom har blitt litt bolledeig. Min kjære ymtet forsiktig: Er du sikker på at du ikke er gravid, igjen??
Hmmm....
Litt mindre cola går jo ikke, så da blir det mindre sjokolade. Men nå fikk jeg SÅ lyst på kake!!!

Ellers syns jeg der er veldig kjekt at du frister folk her inne med GG og Maileg, for da kommer de til meg og handler! ;)
Kniiis!!!
(Ikke fått Maileg enda, men jobber med saken!)
Kramis!

Anonym sa...

Herlig innlegg! Denne kaken kan jeg skrive uner på at er en suksess! Oppskriften fikk jeg av ei venninne og nå har alle mine kollegaer den også, supergod!

Jill sa...

Den kaken er bare superduper god!!!
Komboen av sjokolade og peanutter er mmmmmm♥
Liker snøen jeg, men ville helst slippe å gå på jobb og kjøre bil og sånt...bare gå på ski :-)
Ha en fin mandag!

Nina B. sa...

ååå det så virkelig digg ut! Hm, kanskje det må prøves til helga gitt. Fullt snøvær her også, men jeg koser meg jeg - har ingen problemer med det nei. hihi.
Ønsker deg en fin uke!

Klem NinaB

Lille Persille sa...

Snickerskake er nyydelig- men ai så mektig! Denne lages kun til spesielle anledninger i familien vår:)

Matin sa...

Åhh den kaka så god ut ! Nam nam

Familien i Fjellborg sa...

Åh.. denne kaken er farlig god, det er en her på jobben som stadig vekk baker denne og tar den med på jobben. Da er det umulig å være flik jente. Igjen - mosom kanin innlegg. Ha en fin mandag.
klem anita s

Emma og mamma sa...

Snickerskake er min absolutte favorittkake! Prøv pisket krem på toppen av kaken neste gang du baker den, kaken løftes til nye høyder, helt nydelig!

Eva sa...

Tenk at man kan følge en slik blogg over tid, og vips har man kjøpt inn det man skal for å lage Emmelines bloggkake!

Ha en flott uke...

Guros Drømmeverden sa...

Snickerskake er en av mine favoritter..Og så lettvindt :o) Ender ofte opp med å lage den når jeg baker. Min oppskrift avviker litt fra din. Prøv å dele bunnen i to, fylle med krem i mellom(sukker i kremen er ikke nødvendig). Hell sjokoladeblandingen på toppen av kaka og pynt med peanøtter. FANTASTISK GODT :o)

Annette sa...

Tusen takk for svar! Torsdag kveld setter jeg i gang med bakingen :-)
Hilsen
Anonyme Annette

Two sa...

Mmmmm, sååå stor ogn fristande kake! Denne skal eg prøve ein dag. Takk for oppskrifta!

Malin sa...

Snickers kake er farlig godt ! Den er vel kåret til noe slikt som den mest usunne kaken :p

Olien sa...

Kaken er nyyydelig! Jeg pleier å piske 3 dl krem og ha på toppen og pynte med litt revet sjokolade - nam nam :-)

Oline sa...

Kaken er nyyydelig! Jeg pleier å piske 3 dl krem og ha oppå, og strø litt revet sjokolade over - nam, nam

Tulip sa...

Ler høyt av kaninhistorien!
utrolig bra!!!

Mmmm, den kaka så god ut! Snickerskake er digg..men veeldig mektig! (Men når har det vært et problem?)
klem

Katrine sa...

Herlig! har lett etter en god snickerskake-oppskrift. Jeg tar deg på ordet, og denne skal prøves! nam :)

Anonym sa...

Hei emmeline, bestiller du fra isabella smith, hvilke erfaringer har du med det? Takknemlig for svar..

dolamorola sa...

Åh.. den kaken skal jeg prøve meg på!! den så god ut! :) nå ryker det til butikken tenker jeg ;)

Vims sa...

Jeg ler av kaninbildene. Utrolig morsomt! Fra nå av er jeg en ´følger´.

~Anette

Anonym sa...

Har ikke helt sansen for det tynne raklet av en kanin, men utstyret hans, (å, den ble kanskje litt på kanten), har jeg virkelig lyst på, har du sett noe så søtt.

Emmeline sa...

Utstyret hans???? Herligheten...du ser vel at dette er en kvinnelig kanin???

Anonym sa...

Men å så bra! Jeg visste at det var en kake jeg hadde gjort en gang i tida, men husket ikke hva den hette eller hva som var i den! Snakker om at det blir kakekalas til helgen!!

Og godt å lese at det ikke bare er jeg som er litt gal når det gjelder den tynne kaninen ;)

Lina sa...

Nå holder jeg påp å bake kaka di! Det ser meget lovende ut.. =) takk og bukk!

Anonym sa...

Så utrolig fin blog med mange fine bilder:) Skal prøve meg på den snickerskaka!

Related Posts with Thumbnails