tirsdag 23. februar 2010

Grandiosadager


Det er Grandiosadager i Emmelinefamilien. I går var Emmeline på Obs og kjøpte ti pakker pizza Grandiosa for en tohundrelapp. I dag var det ingen som hadde lyst på middag her hjemme, og da Emmeline sjekket fryseboksen var pizzabeholdningen halvert. Fem pizza er forsvunnet i løse luften, uvisst på hvilket tidspunkt.


Nå sitter Emmeline her, og vurderer å kjøpe en ny pizzabeholdning. Ikke fordi jeg syns det er særlig godt eller sunt, mer fordi det er vinterferie neste uke. Mor skal jobbe, far skal til utlandet og Emmelinebarna skal stelle hus og hjem. Da kan det jo være greit å ha en tyve-tredve pizza på lager;)


Problemet er nok at fryseboksen likevel vil være tom når vinterferien er her. Det er fire dager til ferien rulles i gang, og basert på dagens svinn kommer tyve pizza til å være borte før ferien i det hele tatt har startet. Dermed kan man slå fast at Grandiosaplanen etter all sannsynlighet kommer til å havarere. Ergo må Emmeline dra med seg poteter og grønnsaker og grovbrød på bussen uansett. Hjemme kommer de hungrige barna til å vente i lengsel og spenning på at middag og tilhørende kokk skal innfinne seg. Det høres lite forlokkende ut!


Ved nærmere ettertanke tror jeg at jeg skal kjøpe tohundre grandiosa og en ny fryseboks i dag! Det må vel borge for friheten en liten uke får vi tro? Det første bildet er HER OG NÅ på altanen, resten er hentet fra Emmelines vår/sommer 2009:) Ha en superduper tirsdag alle sammen!


31 kommentarer:

Unknown sa...

Hehehe:o) Syns du skal gå for 200 grandiker og en ny fryser jeg, pizza er alltid en "slæger":o))

Nydelige bilder du viser, syns de zink-husene dine er så koslige... og kult med all den snøen på ♥

Ha en herlig dag!

Klem Line

sylvia sa...

hei Emmeline.
hihihihi ja kjøp ny fryseboks å 200 grandiosa da,
vinterfreie til uka her å,men vi er gått lei grandiosa forlengst,så her går det i pølse å lompe/rundstykke når noe lett skal inntas,å med sprøstekt løk blir det godt,å toppes med porsgrund sennep,eller bergby sennep som også noen sier,
ønsker dere en fin dag.
klem fra sylvia

Rosine sa...

Hallo Emmelin, kann ich jetzt finnisch? Grandiosadager heißt bestimmt grandioser Tag auf deutsch.
Die Bilder sind schön und ich wünsche dir einen grandiosadager!
Liebe Grüße
Rosine

Line fra huset på landet sa...

Ja, grandiosa kan være kjekt innimellom ja.spesielt hvis barna skal stå for matlaging også ja:D

Grandiosa er helt ok det, men smaker papp synes jeg hvis det blir servert to dager på rad.

Sherri B. sa...

I do love your blog and have it on my favorites and reading list. It is hard for me to understand as the translation isn't great. Even though, I still can figure out enough to get by and do enjoy the beautiful pictures you always have. Love from the Pacific Northwest, Washington State USA.

Britten sa...

Hengelås ( som tas bort mandag morgen neste uke ) kan være løsningen ! ;-)

Hengelås er lettere å bære enn poteter og diverse ...

- Likte begrepet "grandiosadag" , forresten , det skal noteres bak øret sammen med "kindereggdag" , he , he ...

Beth sa...

Ja, fyll opp fryser`n med pizza,
det syntes jeg ver et lurt trekk.
Og såå usunt at de DØR av det er det jo ikke!
La ungene få kose seg og spise hva de vil av og til er nå min mening!

Strålende vinterferie til dere alle!

Klem Beth...

Kathrine sa...

He he he - fra jeg var 13 år hadde jeg handleliste og minibankkort på mammas konto og en oppskrift å lage middag etter 3 dager i uka - vanskeligere er det ikke....... :)

heidishemmeligheter sa...

Vinterfeferiefrie tenåringer kan være en prøvelse, så hvorfor ikke skeie ut med Grandis, sånn at mamma også får litt fri? Gjør det enkelt :) Enig med deg!

pensjonat frua sa...

Ja la de få litt grandis!
Nydelige de zink husene dine :-)

@afjo72 sa...

Heia! 200 pizza må være veien å gå her føler jeg ;o)) Men så kaldt som det er om dagen kan du vel strengt tatt spare deg å kjøpe ny fryseboks? Bare å stable pizzaene pent ved siden av zinkhusene på altanen det vettu!!

Ha en fortryllende aften! :)

JULIEK sa...

Ha ha måtte le av pizzaene som plutselig var forsvunnet....har hørt at det ofte skjer med is også....den aber forsvinner : )))

Blått til lyst sa...

Slutter meg til småbyliv.
Med utendørs og helt naturlig unaturlig fryser, er det bare å grave dem ned hist og pist.
Kanskje ungene ikke finner dem, kanskje Emmeline finner dem - eller de dukker opp som små fargeklatter i takt med våren.
Nå er Grandiosa litt trompelige å skjule i frysen, ellers er det smart å f.eks. putte kokesjokoladen og andre godbiter i plastbokser merket "kraft", "suppe", "lungemos og rester av leverposteien fra jul".

Monika sa...

200 gradisa ;)
ja det burde vel holde -- vi er sÅ heldig at elstegutten er lærling på stabburet

og vi har nesten fri tilgang på litt billigere pizza

og Zinkhusa dine er jo berre knallfine
Ha ei fine dag vidre
smil fra monika

aagkro sa...

Nei nei, alt må lages fra bunnen av om det er ferie eller ikke, hmhm

Creative By Helena sa...

Man kan aldri få nok Grandiosaer, og man kan aldri bli nok takknemlig for de heller;-)

Lykke til med innkjøp;-)

Jill sa...

Grandis fra Spar forsvant som dugg for solen her oxo :-)
Kos deg med Fruene ikveld!

Heidi sa...

Hehe, her er det vinterferieuke nå og med en mann som har ferie noen dager mer enn meg, fikk jeg melding på jobben i dag at han hadde vært og handla 10 grandiser. Og når samme manns matlagingskunnskaper strekker seg til grandisnivå, kom jeg hjem til ferdig oppvarmet ovn etter jobben. Jeg fikk han til å steke pizzaene, selvom han gjerne ville at jeg skulle komme og sjekke om de var ferdigstekt... Vel, vel, gå for 200 grandiser du. ;o)

Johanne Brekkevold sa...

Grandiosa er vel norges nasjonalrett? Typisk at coop skal kjøre kampanje mitt i vinterferietiden ;) Du skriver så godt at jeg fortsetter å følge med deg selv om jeg begynner å kjenne en del av bildene dine inn og ut.

Du får meg til å le ukentlig! Det er rett og slett knall!

Villa von Krogh sa...

Du har en fantastisk blogg Emmeline. Keep up the good work!

Ha en skjønn aften.
Klem fra Anine som spiser pizza nå. :)

Anonym sa...

Kanskje dere blir en smule lei av grandiosa etter denne vinterferien?!

Nydelige bilder du viser fra vår/sommer -bilder jeg ikke har sett før. Får skikkelig sommerhus-følelse og lengter etter våren!

Klem Kristine

Rosa sa...

Juledag, påskedag, grandiosadag, nyttårsdag, nasjonaldag.
Faktisk, så er det mange som veljer å kombinere juledag med grandiosadag, og det seier vel litt om statusen for denne iskalde lefsa med oppsop av skinke og ost - og PAPRIKA!

haha, no høyrdest det kanskje ut som eg er totalmotstandar av grandis, men dengang ei. Eg var på Spar og hamstra grandis på fredag, og opptil fleire av dei er fortært allereie!

Lukke til med transportering av ny frys og 200 grandis!

Mariann sa...

eg fann bloggen din i helga, og det er eg glad for! Det som gjer at han skiljer seg ut er til dømes dette siste innlegget om grandiosa. Det er så lite jålete og så lite legg-bønnene/linsene-i-bløt-to-døgn-i-forvegen, neida; kjøp grandiosa i stort og drus den ned i frysaren. Og dette seier eg til tross for at eg meldte meg inn i ei gruppe på facebook i dag som heiter noko sånt som "vi som vil ha grandiosa utan bunn eller fyll". Døtrene mine på 10 og 16 er heilt henført av stuebileta dine, sonen min var ikkje såååå interessert for å seie det sånn.

Tullefrans sa...

Man kan vel aldri undervurdere Grandiosakraften som senker seg i stillere tider.

chevostar sa...

he he he he ;) sånn er det å ha ungdommer i hus :) utrolig morsom du emmeline :) ha en flott uke :)

Fru Lunde sa...

Bare legge inn en hilsen jeg,Emmeline! Har lest bloggen din en stund,uten å kommentere. Du er bare såå herlig! Skriver så frisk,humoristisk og rett fra levra! Språket ditt er jo like oppfriskende som alle GG produktene dine! :o)

Karna sa...

He,he....eller du får lage en "kokkeliste" og be om å komme på celebert selskap når du kommer hjem, med 3 retters laget av dine barn? Det hadde vært noe....

Hva i all verden skal vi med all denne snøen Emmeline, kommer jo ikke til å bli kvitt den før laaangt ut i august er jeg redd...vil IKKE ha mer vinter nå, vil ha VÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅRRRRRRRRRRR!

Rosine sa...

Sorry, of course I mean Norge!!!!!!!!
En herlg dag till dere?
Rosine

Anonym sa...

HeiHei.

Anonym sa...

Syntes det var morsomt jeg. Min sønn ville blitt veldig glad. Jeg gidder ikke krangle med han om mat. Han er stor nok nå. Jeg foretrekker NÅ paideigen. Den er super og jeg er redd den skal bli borte fra butikkene. Derfor ble jeg så glad når du reklamerer for den. Løp og kjøp alle mann, så den ikke forsvinner fra butikkvareutvalget. Fint ord? Håper ennå flere får øynene opp for den.

Mettelivet sa...

Høres ut som en bra plan, ha en flott aften;-)
Hilsen Mette

Related Posts with Thumbnails