fredag 5. februar 2010

An office with a view

I dag har jeg forsøkt å pynte litt opp i min offentlige kontortilværelse. Hylle med Godnatt Tilda laget av Elin har jeg hatt lenge, og nå har jeg hengt opp neste års julepynt i vinduet. Stjernene er kjøpt hos Riviera Maison på halv pris i januar, og de har altså fått jobb som allround vinterpynt på mitt offentlige kontor.


På mystisk vis er det vanskelig å få hygge og kosestemning uansett hvor mye man pynter. Kontoret ligger vegg i vegg med gamle Bergen Kretsfengsel, og jeg ser rett ned i luftegården der skurker og kjeltringer ble luftet i gamle dager.

Det er i grunnen et ganske trist skue. I disse vifteformede passasjene kunne altså seks menn luftes samtidig, uten at de møtte hverandre. De gikk istedet frem og tilbake i en korridor med fem meter høye murer på hver side.

I dag er det kun ugresset som gror her, og siden fengselet er fredet, står det til forfall. Kanskje ikke så rart at Emmeline ikke er veldig begeistret for den såkalte rå industrielle stilen som kommer for fullt i interiørverdenen? Jeg syns det kan bli i meste laget med tristesse om jeg skal si mitt!

Her burde det jo vært et yrende liv med utendørs kafe, kunstnersenter og små eksotiske butikker. Istedet er det kun mine vinterstjerner som pynter opp hele kvartalet. Derfor er det bra at det er helg sånn at Emmeline kan ta farvel med kontorTilda og tøffe hjem. Til blomster, pasteller, sol og utsikt.


Jeg kommer nok snarlig tilbake med et mer fargerikt og mindre fengslende innlegg:) SO LONG!

20 kommentarer:

Anonym sa...

Ja,kontorutsikten var heller trist.Desto bedre må det være å komme hjem og nyte utsikten. Kos deg! Hilsen Toril A.

Line fra huset på landet sa...

Hei Emmeline:)
Jeg har et forslag.. hva med å sette på vindusfolie med et koselig mønster på det vinduet med den ikke altfor koselige utsikten ?

Klem, Line

cordelia sa...

Hei;)
Jeg syntes det var utrolig kjekt og få se hvordan det ser ut på baksiden av gamle Bg fengsel:)Hadde ikke i min villeste fantasi trodd de var delt inn i båser!!!
Du hadde det jo kjempefint på kontoret ditt da,dette kan du:O)
Ha en strålende helg,klem:O)

Anonym sa...

Så bra at det er utsikten fra jobben som er så lite "fengslende".Ville ikke vært så effektivt med panoramautsikt fra kontorvinduet!Nyt den gode utsikten hjemme i helgen.
Her har min ukentlige fredagsfri resultert i noenlunde rent hus og noen hjemmesydde gaver til forestående bursdager.Yngstemann har hatt overnattingsbesøk og flere skolefrie venner på besøk i løpet av dagen,så vi holder oss i aktivitet!
Randi og Kristense.

Nina sa...

Fin fredag:-)

Oj, det var en temmelig trist utsikt fra kontoret, men kontoret var fint dog:-)

Ha en strålende helg Emmeline:-)

Klemmer fra Nina

Anonym sa...

Hei på seg...
Uansett hvor trist den utsikten fra kontoret ditt er Emmline er jeg 100% sikker på at du klarer å gjøre det om til noe positivt :)
Du er ett lyspunkt i all denne snøen du....
Ha en strålende helg :)
M

Frydisblog sa...

Jeg må si meg enig i at det var artig og få se det gamle fengselet fra den vinkelen.Jeg syntes byggningene er litt kule jeg da.Kombinasjonen med det røffe ut og det søte inne på kontoret ditt=)
Flotte bilder.
Frøydis.

MarnyAlice♥Kalas Mystiske Hjørne sa...

E ikkje mange som kan "skryte" av ei slik fengslande utsikt, kanskje du skal begynne å ta betalt for utsikta di ☺ Syns det va artig eg, men kanskje ikkje til dagen...

God helg ☺

Klem M ♥

Barbros lille atelier sa...

Så koselig du har det på kontoret ditt! Her er dame som kjører stil OVER ALT!

Utrolig artig å se luftegården til det gamle fengselet. Ante ikke at den var inndelt i båser.

Du får gjøre så Line foreslår - å sette på en vindusfolie:-)

Ønsker deg en riktig god helg!

Klem

frøken olsens drømmer sa...

Ja tenk å fint det kunne ha blitt..med de koseligste kafer,små nisje butikker,blomster,baker osv....
Men kontoret ditt er jo så koselig med den sjønne tildaen
god helg til deg ;))

Jill sa...

Fasinerende med de vifteformede luftegårdene!
jeg husker godt da fengselet var i bruk på 80-tallet.
Ha en riktig fin og fargerik helg :-)

Anemone sa...

Synes det var utrolig stilige bilder, men skjønner at det kanskje ikke er yndlingsutsikten sånn every day. Synd det ikke brukes til noe, for det er tøffe bygninger.

Lotta sa...

Herlig innlegg og jeg syns bildene var knallstilige...Koselig kontor:)

Klemmer til DEG og god helg

Anonym sa...

auchhh!!!
For en utsikt!!
Linnea♥

Anonym sa...

Hei,
får ikke tid å lage blogg så da får det bli innlegg under anonym da....
I alle fall skulle jeg gjerne byttet kontorplass med deg, men kanskje ikke utsikt.....Syns det var interessant å se disse luftegårdene, sikkert ikke så lekkert på innsiden heller. For interiørbevisste damer er det nok best å holde seg på utsiden...

Du har en super blogg, som jeg bare må innom nesten hver dag!

-Dina

Lisbeth sa...

Hejsa Emmeline..:-o)

Hyggeligt kontor du har...og ja med en "fengslende" utsigt!
Jeg forstår ikke at de freder en byggning også lar den forfalde?

God ide med at lave det hele om til kunstcenter og små specialbutikker...er det ikke noen der kan skubbe litt til kommunen?

Rigtig god Fredag fra Danmark...:-o)

Anonym sa...

Jeg synes virkelig at du skal legge inn et godt ord hos de som bestemmer i blokken like bortenfor deg at det det gamle fengselet må kunne taes i bruk, til f.eks kafè, kundthåndverk, galleri osv. Jeg er sikker på at de vil høre på deg!
Det var forøvrig en nydelig sterne du hadde fått tak i til å ha i kontorvinduet ditt, den forbedret jo utsikten betraktelig bare ved sitt blotte nærvær. Jeg tror jeg må stikke innom og se om de kan noen flere (de er kanskje pakket bort nå...).
Ha en strålende helg!
Klem fra Janet

Anonym sa...

Skrekkens hus i BERGEN? Kanskje kriminaliteten hadde gått til bunns hvis den utsikten hadde blitt publisert for mange år siden! Her må folk på banen for å gjenskape noe nytt! Godt du har evne til å skape farger og liv rundt deg!! Skjønner godt at du ikke er så glad i gammel og slitt murpuss osv. God helg fra øst.. Jeg har nydelig utsikt! mor til 4

Anonym sa...

Jaja, ett ord: Gardiner! I friske farger... evt et gedigent fastelavensris;-D
Jeg blir gjerne med i trekningen, har ingen egen blogg, men...
HeleneJ.

Anonym sa...

Hei

Har ikkje skrive til deg før, men føl med bloggen din. Du skriv veldig godt. No måtte eg berre gratulera deg med 1 million visningar.

Liv Merete

Related Posts with Thumbnails