søndag 27. juni 2010

Baker Harepus og Kjøkkensjefen realiserer bakedrømmen.


Livet er storartet. Det er ikke verst å bytte ut mann med kjøkkenmaskin, iallefall ikke når det kun gjelder for en kortere periode. Emmeline har lenge gått med en drøm om å være flink til å bake brød, og har likevel produsert mursteiner nok til å bygge et hus. Derfor hadde jeg et lønnlig håp om at det skulle bli swung på sakene når vi fikk kjøkkenmaskin.


I går startet derfor Kjøkkensjefen og hennes mor et bake-eksperiment, bestående av seks brød og tredve pizzaboller. Det var mel fra gulv til tak, men er man bakekunstner kan man ikke la seg stoppe av litt trivielt rot. Heldigvis sviktet ikke Kitchen aiden. Dermed laget vi Møllerens tomatbrød fra pose, og Emmelines ost-og tomatbrød fra grunnen. Det ble stor suksess. For føste gang i mitt liv har jeg laget spiselige brød. HURRA:) Kjekt var det også at mitt eget ost/tomatbrød ble minst like god som Mølleren sitt. I dag har jeg derfor gått i gang med å lage nøttebrød.


Kjøkkensjefen er i skrivende stund i gang med å prøve ut muffinsoppskrifter. Emmeline samler nemlig på muffinsformer, og kjøper flere enn hun baker:) For dere som lurer på litt mer tekniske ting: Jeg klarer å lage deig til to store brød i en omgang med denne maskinen. Det er mer enn nok for meg. Jeg lager heller deig i flere omganger. Maskinen er stødig og stillegående, og for en som aldri har hatt kjøkkenmaskin fortoner den seg som en vidunderlig sak!


Brødet ser litt spesielt ut med osten på toppen, men det er altså ostebrød med soltørket tomat. Det er meningen å ha ost på toppen og ost og tomat inni brødet, og mitt ble saftig og godt!  Hvis du vil ha oppskrift så kommer den her:  2 store brød med soltørket tomat og ost

6 dl skummet kulturmelk
1 pakke gjær
1 dl soltørket tomat i olje (bør hakkes opp i passelige biter) 
4 dl raspet ost ( spar nok til toppen av brødene -bruk resten i deigen) 
2 ss lys sirup
1 pisket egg
Hvetemel nok til at deigen blir fin og smidig. Elt deigen godt, dekk med plast og la heve i 40 min. Trill ut brødet, ha det i smurt form og la heve 40 minutter til. Ha ost på toppen før steking Stekes ved 175 °C nederst i ovnen.


I dag står to store nøttebrød til heving, og her er oppskriften:

6 dl skummet kulturmelk
1 pk gjær
1/2 boks med valnøtter ( ca 1,5 dl)
1 dl solsikkekjerner
0,5 dl linfrø
300 gram siktet rugmel
1 ss salt
2 ss lys sirup
0,5 dl olje
1 egg
Hvetemel nok til å få en smidig og god deig. Heves på samme måte som ostebrødene. Det kan være lurt å ha pisket egg og litt sesamfrø på toppenStekes ved 175 °C nederst i ovnen
Kos dere med søndagsprosjekter dere også. En spesiell hilsen går i dag til Emmelinemannen som sykler i pisseregn fra Alta til et-eller-annet-sted. GOD TUR, her skinner solen og vi har nybakt brød, kjære:)

 

30 kommentarer:

Marie sa...

Gratulerer med velfungerende kjøkkenmaskin og bakeglede :-)
Flotte bilder!
God søndag :-)

Anonym sa...

Hei Emmeline-Klare Klok!

Etter din etterhvert vedvarende og udelte ros av KA maskinen, lurer jeg altså på om det ikke er noe negativt med vidunderet. Ifølge mine tidligere kilder må man nemlig ha en råstilig KA maskin på benken til pynt, samt en urtrist Kenwood gjemt i en skuff, som da draes frem hver gang noe skal mixes.
Hvor mye mel kan du f.eks, bake med om gangen i KA maskinen?
Siden du har gjort research på pris: har du noen formening om kjøp via EBay/USA. Da koster selve maskinen 2-300 dollar, forsendelse 100 dollar. fryktelig billig hvis tollvesenet kan holde seg borte/avledes på et eller annet vis. Og er det forskjellige modeller?


Mvh,
Elise

Emmeline sa...

Hei anonyme Elise:)

Nå må det innrømmes at Emmeline alltid er mer opptatt av utseende enn av funksjon. For dem som er opptatt av funksjonalitet er visst Kenwood Major å foretrekke. Men den er ikke så pen å se på. Jeg har i dag bakt med to kilo hvetemel i bollen. Det er vel maks av kapasiteten vil jeg tro.
Når det gjelder Kitchen Aid fra USA har jeg fått uendelig med advarsler om at strømnettet er ulikt der, så derfor anbefales det IKKE å kjøpe maskin via Ebay..iallefall ikke hvis du kjøper fra USA, da bør du visstnok kjøpe fra Tyskland eller fra Italia. Hvis du leser kommentarene under forrige innlegg kan du se ulike erfaringer i så måte. I Usa finnes Kitchen Aiden i mange ulike størrelser mens det helst er artisan modellen som selges i Norge...Ergo må du ha lykke til med prosjektet ditt;)
Håper du ble litt klokere av svaret!

Hege sa...

Nytt artig innlegg, vil foreslå at du prøver deg på hjemlaget knekkebrød, nu som du er i siget:)Skikkelig godt:) Stakkars mann, som sykler i det her været, som vi har her oppe nu. Æ hadde ikke hært å gått ut for å flytte sykkelen en meter idag:)Men,hvis han ikke er laget av sukker, som han antakeligvis ikke er, så berges han fint.Psst min mann er på padle tur a la Lars Monsen:)

Bravo sa...

Herlig! Jeg vet alt om mursteinsbrød, kniis, men har også blitt bedre, et av triksene er jo å la denne vidundermaskinen sin bruke musklene og elte LENGE:)


Ellers må jeg bare si at muffinsformene dine var nydelige, nesten så det er trist å bruke dem opp til muffins, hehe.
Fin søndag til deg!

Karina sa...

Godt at det er flere enn meg som samler på muffinsformer (som vi jo såklart skal bruke en vakker dag!) hehe!
Jeg er selv på utkikk etter kjøkkenmaskin og en KA står høyt på ønskelisten :)

Herlige oppskrifter forresten. Må prøves ut :)
Ha en super søndag!

Klem Karina (som bor i Hammerfest og kan skrive under på at været her nord ikke akkurat viser seg fra sin beste side akkurat nå..)

Pink lady sa...

Det høres ut som en herlig søndag. Jeg hadde store planer for dagen, men hodepinen tok meg i går kveld og har eid meg siden.

Takk for at du deler oppskriftene, ost og tomatbrødet virket meget fristende.

Kanskje jeg må ta fram min trofaste kenwood en av dagene;)

Klem Pink lady

Silje Andrea sa...

Hei Emmeline!

Et enkelt spørsmål: HVOR kan jeg få tak i en slik brødboks? :-O

♥ Siljemor

Trine sa...

Så herli :)
Her e det å baking på gang.. men bare bolla..
Å etter en vaffel-lunsj syns æ bollekvelds hørtes fantastisk ut :D
E jo søndag og enda helg, så da e det jo lov å kose sæ ekstra :)
Like muffinsformen dine! De va kanontøff :)

Ha en fortsatt flott bakedag :)

klæm Trine

Fru Fjeldhammer sa...

Herlig! Jeg vil også ha slik maskin,. morro og se at andre samler på muffinsformer også, jeg har skapet fullt!!

KOs deg videre med bakingen!
klem

Anonym sa...

Hei på deg, dette er langt fra ett svar på dagens innlegg, men ett spørsmål om ett innlegg du hadde 30.januar;) Har fått svar før, men det kan jeg altså ikke finne...noen ganger rydder jeg litt for effektift opp i mailen min...men altså; de suuuuupre tøflene; hvor bestillte du de igjen? Takk for svar enda en gang, Annette

Fjordheim sa...

Dette såg virkelig godt ut.
Gratulerer med en flott kjøkkenmaskin som du klarer å bruke, Det er jo bra.
Ønsker deg ei herlig uke :)

beate sa...

oj oj oj! tror jeg har kommet til muffins-form-himmelen!!! jeg eeelsker muffinsformer (mer enn selve muffinsen faktisk...)

grattis med lekker kjøkkenmaskin!

nyt kvelden

klem beate

ENGEL sa...

Disse brødene skal herved prøves!JEg ønsker meg også en kjøkkenmaskin,men har klart å bake brød med sleiv og bolle i 10 år,så jeg klarer det vel videre.Trøsten er at musklene i armene får jammen kjørt seg to ganger i uka,så ikke noe flesk på overarmene her nei;)gratis trening;)(MEN det hadde vært kjekt med en medhjelper:maskin;))
HA en superduper søndag!OG Kos dere med nybakte brød!

Emmeline sa...

Hei Silje:

Brødboksen kommer fra svenske BRUKA, du må finne en norsk forhandler som selger Bruka i nærheten av der du bor. Min brødboks kommer fra Berthas Oldebarn.

Hei Annette:)

De fine tøflene med SUPER kvalitet er bestilt hos AO senteret på Vaksdal. Hvis du sender meg en epost så kan jeg gi det epostadressen og linken til MayBritt som er min kontakt der oppe:)

Barbros lille atelier sa...

Nå fikk jeg innmari lyst til å bake brød! Ost- og tomatbrødet hørtes skikkelig snadder ut:-)

(Og det bladet er nok kun et medlemsblad.)

Klem

RoseSommer sa...

Så fine bakebilder!
Vet du at KNUST linfrø istedet for hele gjør brødene veldig saftige?
Kjøpes i helsekost, eller på Meny. (Vår lokale Meny har dem, iallefall.)
Nybakt lukter godt i huset, ikke sant?

Ellen sa...

Heisann!Det må jo bare bli bra brød når kjøkkenmaskinen er så fin, kan ikke skjønne annet altså.Nydelig muffinsformsamling du har der du, jeg er også muffinsformsamler (og ikke redd for lange ord, selvom jeg bor i Norge der de fleste har ord - delings - dilla...)Problemet er at jeg synes muffinsformene er finest FØR de får muffinser oppi.Ha en fin søndag:)

ninaslykkeliten sa...

njam njam,............ det ser veldig god ut. Jeg få lyst å bake litt i morra med min ka. Som er i god bruk og skikelig pynt i kjøken min. Syns i hvertfall jeg......manfolk i huset har ikke en øye for det.

SeelenSachen ♥ sa...

yummy! looks great!

greetings from austria,
nora :-)

Fjasevas Huset sa...

kjenner meg igjen når du skriver at utseende går forran funksjon:-) er man estetikker er man estetikker.

masse gratulere med flott maskin. har selv kenwooden og den er som du nevner veldig nyttig og lite pen og se på. men her i gården tørr jeg ikke skifte den ut...da tror jeg det tilter for husbonden..hihi.

Klem fra sørlandet

Lunica sa...

Så herlige brød!
Ser nydelige ut :)

Jeg har også et spørsmål om maskina di.. Når vispen og eltekroken nedi bunnen slik at ikke noe ligger igjen urørt der?
Og om deigen "blir med" eltekroken oppover til feste?
Dette gjør Boschen min og det irriterer meg! Har så lyst til å bytte den ut med en KA :D

Heidi sa...

Så fine bilder og så bra brødoppskift - skal lage ost og tomatbrød når jeg kommer meg på ferie til uken!

Jeg har selv hatt til problemer med min KA da jeg har overelta men fikk styr på det. :)

Lykke ril meg videre kjøkkenprosjekt :)

PS! Jeg legger deg til på min blogroll

Gyngestol og kaffigrut sa...

Mmmm, nybakt brød er så godt. Tomat og ostebrødet skal prøves.
I min gode, gamle og trofaste kenwood...man svikter ikke en gammel venn pga utseende..
Flotte bilder!

Ha en fin dag!

SOLSAUM sa...

mmmm, tusen takk for kjekke oppskrifter!!

Kjekt å sjå innom på bloggen din.

Solklem

Anonym sa...

Jeg blir i grunnen ganske bekymret for din såre halvdel!

HildeS sa...

Og så har jeg faktisk bestilt en hvit KA, jeg også.... Og jeg som ikke ante at jeg behøvde en...
:-)

Håper man innser hvilken reklameverdi som ligger i bloggen din! Komplett.no har deg å takke for (minst) ett av sine salg idag.

Ha en fin kveld!

Rosa sa...

fiiiiine muffinsformer, fiiiiin brødboks og fiiiine brød! Bortsett frå at eg er brød-avholden for tida, så såg dette fantastisk godt ut! Ei brødskive med ost og soltørka tomat MÅ jo berre hjelpe på etter dagen du har hatt idag ;)

Gunn sa...

Det eneste jeg kan lage, er muffins.
Og da lager jeg 12 og 12 om gangen. Oppskriften er skremmende enkel. Ja, så enkel at jeg nå må leite den frem igjen fordi jeg ikke kan huske den...

grunnoppskrift:
4.8 dl hvetemel
1.5 dl farin
3 store ts bakepulver
en klype salt

Dette tørre røres sammen i en bolle.

1 egg
0.75 dl olje
2.5 dl melk

Dette våte røres sammen i en bolle.
Etterpå røres alt mildt sammen for hånd. Ikke rør til røra er glatt, da blir muffinsene seige.

Vil du ha smak på? Putt oppi det du liker! Sjokoladebiter, raspet eple, bær...

Bruk muffinsbrett! Smør det først og steik uten muffinsformer. Sett disse på etter steiking, så holder de seg lekre og fine :)

Fru Usken sa...

Gratulera m vellykka brødbaking! alti kjekt når d smage godt:) Åså koselige hilsen t mannen din nederst, hb han huske å sjekka bloggen din jevnligt;)

Related Posts with Thumbnails