onsdag 16. juni 2010

Broderingskyndig rådgiviningstjeneste søkesIdag har Emmelinefamilien vært på rørende avslutningsfest for det yngste barnet, som er ferdig på barneskolen. Jeg hadde i hurten og sturten tatt ansvar for gave ( Takk til Catherine og jentene på Riviera Maison for fantastisk hjelp sånn i siste liten) Siden jeg hadde litt penger igjen på budsjettet, bestemte jeg meg for å ramle sammen noen buketter en halv time før festen startet.Jeg har jo sett Blomster Finn i aksjon på tv, og har tenkt at det å være blomstermann må være den letteste sak i verden. Det er selvfølgelig en syltynn teori. Jeg har jo aldri tenkt at Blomster Finn er en tryllekunstner, men det er han nok. Med de vannvittige brillene burde man i grunnen ha luktet lunten. Dermed endte Emmeline med å banne forferdelig, mens rosene ble kortere og kortere. Jeg regner med at alle himmelens porter kommer til å være lukket i mange uker som straff. Selvfølgelig var jeg så sent ute at det ikke ble tid til noen knips av katastrofebukettene heller. Jeg får satse på å komme sterkere tilbake i morgen:)Dagens innlegg er faktisk kun ment å være et SOS:  Jeg skulle ha formatert noen bilder om til broderimønster. Er det noen der ute som har tips om gode programvarer som kan brukes til dette formålet? Jeg skulle gjerne hatt mulighet til å endre fargene i mønsteret også. Jeg er ikke en håndarbeidsklumse uten grunn! 


Dette ble jammen et kjedelig innlegg. De øverste bildene er til ære for Emmelines sydenturplaner som hun spekulerer på i sene nattetimer, og de siste bildene er dem jeg gjerne skulle ha omgjort til mønster. Skal jeg bli ferdig til mai, så er det bare tid og vei, jeg burde ha begynt for lenge siden faktisk! Ha en fin kveld, jeg kommer sterkere igjen i morgen:)

 

26 kommentarer:

prinsesselinn sa...

beklager , kan nok ikke hjelpe. men lykke til hehe;)
spennende å se om du får hjelp, da kopierer jeg nok linken ;)
ha en brillefin kveld.

Fru Rosas Hjem sa...

Herlig:)) Sikker på at de ble fine:))

Jeg kan heller ikke hjelpe deg:))
Ja syden frister:)) Her på møre har ikke sommeren kommet skikkelig i gang ennå og det er kjipt.

Jeg har en give away på bloggen min som du er hjertlig velkommen å melde deg på om du har lyst:))


Hilsen AnnElin

Emmeline sa...

Tusen hjertelig takk...Trenger nok mer enn briller om jeg skal klare å se hvordan mønsteret er bygget opp på dette broderiet for å si det sånn;)

Bergljot sa...

Noe sånt?

http://www.iktsoft.net/kgchart-en/

Hilsen Bergljot

Lobeliadamen sa...

Herlige bilder fra "Soiden" - der hadde jeg passet fint inn med en paraplydrink i hånden :-)
Kan dessverre ikke hjelpe med hverken mønster eller håndarbeid. Jeg har nemlig arvet min mor sitt talent (or lack of...) når det kommer til håndarbeid generelt. Husker med gru korssting fra formingen. Et resultat som bare en mor kan elske! .. Apropos min mor, hun strikket en genser til min far - som passet til bilen!
Anyway - good luck og ha en fin kveld/natt/dag (alt ettersom)

W :-)

w

Emmeline sa...

Hei Bergljot.

Lurer på om det er dette programmet jeg har prøvd, men jeg klarer ikke å printe ut noe resultat...Da må jeg bestille programvaren på nett og det tar vinter og vår liksom:(

Kari sa...

Lastet ned programmet. Mulig jeg er for trøtt, fikk det nemlig ikke til å virke. Noen som har noen tips?

Kari :-)

Anonym sa...

Hei:)
En veninne av meg designet sin egen bringeduk og hun brukte Excell til å tegne mønsteret og videre photoshop til å prøve ut ulike fargesammensettinger..
Kanskje litt tungvint?.. Men det funka :P
Lykke til!

fru Storlien sa...

Hmmm, men hvis det er korssting kan du vel bare legge broderiet i en kopimaskin, evt. scanne det? Det kan jo kopieres opp etterpå også. En fargekopi er mest sannsynlig det du ville fått på husfliden også. Hva farger angår så ville jeg anbefale å brodere et par pittesmå prøvelapper, og når du begynner på selve arbeidet broderer du de største rosene først og fyller ut med andre farger i små knopper og blomster og blader.

Emmeline sa...

Emmeline merker at hun retter seg opp i ryggen når fru Storlien kommer på banen med korsstingsråd.
Gidder likevel ikke å brodere noen prøvelapper, men begynner umiddelbart på beltet---har likevel lyst til å ha et vanlig broderimønster siden jeg er litt småblind når det gjelder ørsmå sting på fargekopi ( jepp det er fargekopi jeg har fra før)

fru Storlien sa...

Jeg syr heller aldri prøvelapper, men prøver å oppfordre andre til dette ettersom jeg har lest at det er lurt! Har du forresten spurt noen av Emmelinebarna om de kan lage pc-mønster? her er vel data-kunnskap viktigere enn broderiteknikk:)

Emmeline sa...

Emmelinebarna er god på facebook og world of wordcraft (*selv om det aktuelle barnet blånekter) men de er dårlige på sånne PC mønster. Tror jeg er bedre på sånne ting selv, men har etter to døgns leting på nett ikke funnet noen optimal dataløsning på broderimønster drømmene mine:)

-Kamilla- sa...

Noe slikt? : http://www.picturecraftwork.com/en/ eller last ned programmene Pattern Maker og PM Stich Creator, de skal visst kunne gjøre dette :0)
*Klem*
-Kamilla-

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Hoho, lupe Emmeline, lupe! Og tungen beint i munnen:=)
Roser får meg ikke til å banne, men disse mønstrene...grrr! De er helt grusommme.
Håper for din del at det dukker opp et ok broderiprogram. Selv endte jeg opp med pc- skjermen og forstørret mønster. Men ring om du trenge vite hvordan jeg gikk frem.

Ang. mønster kan det hende Alette har noen råd, hun er min bunadsekspert på nettet: http://tinselsilkeull.blogspot.com/

Vi sneikes!

Anonym sa...

Hei på seg Emmis:) Jeg har nettopp (les:April) sydd belte til Fanabunaden, og da brukte jeg bare ett belte som jeg har, å så etter det... Du trenger vel ikke mønster vel??? Fargene kan du justere som du selv vil..... Om du ser på mine bilder på FB, ser du bilde. Jeg ble VELDIG fornøyd hvertfall, men det er tidkrevende, jeg hadde 1 mnd på meg så det ble litt høye skuldre der på slutten kan du si :) Lykke til C:)
Klem Marianne

Anonym sa...

Hei Emmeline!

Jeg har brukt KG-Chart som Bergljot anbefaler. Du trenger ikke bestille programvaren for å få skrevet ut. Velg 'Show Mesh' og evt 'Show Mark' dersom du foretrekker det. Velg File -> Export -> Current View og lagre det som et .jpg bilde! Tegne kun en repetisjon, marker området, høyreklikk -> copy, så kan du lime det flere ganger etterhverandre dersom du ønsker det.

Jeg har dessverre ikke funnet ut om du kan endre farger på en enkel måte etter at hele mønsteret er ferdig, men du som kan lage en så flott blogg, finner vel ut av det!

Lykke til! Hilsen Elin

Gro aka emrille sa...

Ha, ha...
Finnes det virkelig programvarer til slikt?
Jeg pleier å bruke ruteark og fargeblyanter jeg - det tar tid og er skikkelig kiipt når man finner ut at man har en feil midt inni mønsteret og må tegne på nytt...

Lykke til - gleder meg til å se resultatet:)

Laila sa...

Jeg prøvde et av programmene, og ble så ivrig, så jeg har tegnet bringedukmønsteret til deg. Send meg en mail så skal jeg sende det til deg.

Anna sa...

Che immagini meravigliose, sembrano rappresentare il paradiso!!!
Bellii colori, bellissimo il mi AMATO MARE...COME RINGRAZIARTI PER UNA TALE CONDIVISIONE?...GRAZIE!!!
BUONA SERATA, ANNA.

Anonym sa...

Hei Emmeline:) Bloggen din er bare kjempe!! Eldste sønn var konfirmant i fjor, og fikk i den anledning broderte bukseseler til den flotte Norhordalands bunaden. Dette var det min kjære svigermor som broderte - og kanskje jeg kan få tak i mønsteret, ville det hjelpe?

Shabby Chicks sa...

Heisann! Du har en helt nydelig og fargerik blogg! :) I denne verden av shabby chic-blogger, sammenfaller vår smak ganske mye. Shabby chic med innslag av farger og pasteller! Akkurat som vi liker det! Vi driver litt med redesign, så ta gjerne en liten tur innom den nystartede bloggen vår! Hilsen søstrene Shabby Chicks :)

mali-mo sa...

Hallo snuppedupp ;)

Regner med at det har ornet seg med mønster? Jeg har jo sydd noen bringeduker og belter nå, og har prøvd litt forskjellig. Sydde en bringeduk etter foto, det gikk helt fint, jeg begynte på nmidten og sydde utover til hver side, skjønner?

Syns bunadinnlegget ditt under var så fint ;) Smilte leeenge. Må si det var litt pussig med bunadspolitiet der, da jeg spurte om hvordan "reglene" var for å bytte farger i broderiene for etpar år siden, så var det bare applaus og jubel å høre. Kanskje de har angret seg? Godt jeg er ferdig ;)

Når jeg syr, og bare har et fto feks, så kopierer jeg av og til opp bildet slik at det dekker på et millimeterpapir, altså at det blir ca samme format (ett sting=en rute). Så kanjeg bare tegne det over, i ruter, ta en kopi, eller ti, og fargelegge. Litt jobb, men jeg liker jo sånne jobber da vet du ;)

Lykke til i massevis. Bare mail hvis du står fast på noe ;) Selv skal jeg snart igang med bringeduk og belte til en niese ;) Også har jeg lyst på en ny bringeduk selv også ;) Bitt av basillen...bare vent du også ;)

God helg!

Unknown sa...


徵信社收費
徵信社推薦
徵信社尋人
徵信社申訴管道
徵信社工作
徵信社公會
Unknown sa...


新竹徵信
女子徵信社
女子徵信
婚前徵信
尋人
尋人啟事
尋人
尋人網
尋人查址
尋人方法
尋人啟事歌詞
尋人啟事徐佳瑩
尋人啟事MV
尋人啟事吉他普
尋人啟事徐佳瑩歌詞
婚姻
婚姻挽回
挽回婚姻
法律諮詢
法律諮詢
免費法律諮詢
監護費
律師
離婚訴訟
法律諮詢
偷腥

Unknown sa...


分手
尋人
婚外情
找人
查址
第三者
離婚贍養費
離婚
離婚協議書範本
離婚協議書下載
離婚手續
離婚免費諮詢網
離婚要件
離婚協議書表格
離婚證人
離婚率
離婚協議書哪裡買
離婚證人
抓姦
海外抓姦
抓猴
捉猴
通姦
抓姦調查
出軌
外遇

Unknown sa...

新女性徵信
外遇調查站
鴻海徵信
亞洲徵信
非凡徵信社
鳳凰徵信社
中華新女性徵信社
全國新女性徵信社
全省女人徵信有限公司
私家偵探超優網
女人感情會館-婚姻感情挽回徵信
女子偵探徵信網
女子國際徵信
外遇抓姦偵探社
女子徵信社
女人國際徵信
女子徵信社
台中縣徵信商業同業公會
成功科技器材
女人國際徵信社
女人國際徵信
三立徵信社-外遇
女人國際徵信
女人國際徵信
大同女人徵信聯盟
晚晴徵信

Related Posts with Thumbnails