fredag 25. juni 2010

Mammons trell


Noen ganger når Emmeline påstår at hun er Mammons trell, blir enkelte flakkende i blikket. De skjønner rett og slett ikke hva det betyr. Mammons trell er nemlig en som er avhengig av gods og gull -en slags pengeslave. Nå kan det jo diskuteres hvorvidt man er Mammons trell, når det eneste man gjør er å pøse ut penger på kopper og kar? Da er man vel heller en polkadott-trell!Uansett var det altså Mammons trell instinktet som slo til her forleden. Da Emmeline skulle kjøpe sin berømmelige Kitchen Aid. ISBLÅ sådan;) På Kitch'n var det sommertilbud, og maskinen var nedsatt fra 5999 til 4700 kroner. De hadde selvfølgelig ikke isblå i sortementet, men butikkdamen fortalte Emmeline at hun trolig kunne få tak i en likevel. Emmeline var superhappy med tanken om at hun nå ville spare 1300 kroner, og likevel få drømmemaskinen på plass.


Helt til en av bloggvennene gjorde oppmerksom på Komplett.no sitt sommertilbud. Der solgte de Kitchen Aid til 3400 kroner, men selvfølgelig hadde de den ikke i isblå *kun i hvit og svart og grå og eggeskall og rosa og rød...ingen isblå var å spore!
For en som er Mammons Trell, ble dette rett og slett en umulighet. Ergo endte historien med at jeg bestilte en HVIT Kitchen Aid. Selv om jeg ønsket meg blå. Fordi det på en måte er nok å betale 3600 kroner (*inklusive frakt) for en kjøkkenmaskin. Fordi man da kan bruke resten av pengene på noe annet.
Om den er litt kjedelig i fargen, er den likevel usigelig pen. Den er faktisk så stilig at Emmeline ikke turde å prøve den i går. Den sto helt urørt av menneskehender på benken, helt til Kjøkkensjefen slo seg løs med sjokolademousse i ettermiddag. Kjøkkensjefer tenker tydeligvis ikke guddåbevvaremegvel så pen denne maskinen er. De er mest opptatt av hvordan ting funker! 
Historien slutter ikke her. Emmeline har nemlig vekket Kitchen Aid instinktene i sin omgangskrets. Nå har en av Emmelines unge jobbkollegaer bestilt en ISBLÅ kjøkkenmaskin direkte fra Danmark. Den kostet omtrent 2800 kroner hos noe som het Spar Momsen. Derfor følger Emmeline med fra minutt til minutt på hva dette kommer til å koste, etter at momsen og tollen dukker opp i all sin prakt. Eller eventuelt ikke. 
Som om dette ikke var nok, fikk Emmeline tilsendt dette bildet via Facebook i dag. Fra en av Emmelines Facebookvenner som jakter på George Clooney og Kitchen Aid i USA. Emmeline har sjekket minst fire ulike valutakalkulatorer i dag, og uansett hvor jeg snur og vender på det ser det ut for at denne maskinen koster 1300 norske kroner i USA.


Det er sånne ting som tar knekken på en Mammons Trell. Den eneste trøsten er at jeg også har en hytte. Dermed er det muligheter for at jeg kan kjøpe en ISBLÅ kjøkkenmaskin i tillegg, for å spare litt ekstra altså! Ønsker alle en superfin og økonomisk aften, er tilbake i morgen!

 

57 kommentarer:

FlorasFrue sa...

Gratulerer med kjempeflott maskin! Godt den er prøvet ut og virker også :)

Marit sa...

Gratulerer med flott kjøkkenmaskin!
Kjempe flotte bilder av maskinen og kjøkkensjefen, godt maskinen virker også :)
God helg!

Anonym sa...

kjempe fin maskin :) men hvordan kan du bruke en maskin fra USA ? de har ikke samme strømmen som oss ?
var der nettopp og de hadde den på tilbud på outlet til 180$ men turte ikke kjøpe.

Fru N sa...

Den er jammen lekker uansett farge og pris! Moren min kommenterte i helgen at brudeslepet til Victoria minnet om en KitchenAid"kropp", hehe:) Kos deg med maskinen din!

Barbros lille atelier sa...

Gratulerer med ny og stilig kjøkkenmaskin! Skjønner jo at min Kenwood er fryktelig kjedelig - rett og slett en grå mus:-)

Klart du må ha en på hytten og, tenk så mye du sparer på å dra på hytteferie - i tillegg til det du sparer på salget. Det er jo nesten som kjøkkenmaskinen blir gratis, ihvertfall latterlig billig:-)

Ha en fin helg!

Stor klem

Blått til lyst sa...

Den maskinen i USA er i DUKKE-størrelse, vet du. Helt sikkert. I USA skal jo barna kjøpes med det meste, ja.
Ha en flott og velsmakende helg med din nye maskin!
Og, det er da slett ikke så galt å være mammons trell, sånn innimellom. I tillegg til å opprettholde handelsbalansen, er litt gledeshandling slett ikke å forakte :)

Anonym sa...

Flott maskin! Jeg kjøpte min i Stockholm rett før jul for 4000 _svenske_ kroner (det vil vel si ca 3 300 kr) inkludert ekstra glassbolle, isskje, visp og noe annet surr. Fikk den med på flyet, og har vært superfornøyd siden! Fortsatt et kupp:)

thelmabb74 sa...

Gratulerer med en fantastisk maskin. Jeg ble en lykkelig eier av en slik maskin i '96 og jeg kan garantere deg at du har brukt pengene dine på en fornuftig måte (+/- noen kroner til eller fra). Min er hvit forresten, den gangen fantes ikke andre farger. Lykke til videre. NB! Det går an å lage noe sunt i den også. Kos deg.

Christina Mari sa...

Gratulere så masse med en NYDELIG kjøkkenmaskin. Den var lekker!
Ha en vidre fin kveld!
Klem fra Christina

Anonym sa...

Kan en bake brød på disse maskinene? Og det er når jeg leser sånne innlegg av deg at jeg lurer på om du er lærer.... du har i allefall lærergener i deg... vi hater en å betale dyrt når det finnes noen billigere... også kalt gniergenet forresten...

Marianne sa...

Gatulerer c",) Kjøpte min HVITE i forrige uke og er kjempefornøyd så langt....ha en fin helg c",)

Pink lady sa...

Om det er en trøst så kan jeg fortelle deg at om man skal handle i USA også må ha en omformer pga strømmen Og jeg er jammen ikke sikker på om det holder å ha en liten nett sak i stikkontakten eller om man i tillegg må ha stor, stygg trafo.

Kos deg med KA!

Klem Pink Lady

Moccashusblogg sa...

Gratulere med kjempeflott maskin =) Ha en strålende helg klem fra Monica

Line fra huset på landet sa...

Gratulerer med hvit Kitchen Aid! Nydelig. Rett og slett vakker. Hvit må det være, synes jeg:)
Jeg sier bare at dersom du finner en i isblå, så stikk innom meg med den hvite til meg, så kjøper jeg den av deg for det du ga for den isblå. (hvis du klarer å få den under 3600,- mener jeg)Jeg vil gjerne ha en i hvit!Hadde jeg bare vært så heldig:)

God helgeklem fra Line

Anonym sa...

HAHAHHA
Der satte du meg på en stråååålende ide!!!!!
Hytten, selvsagt, at jeg ikke har klart å tenke den tanken selv!!!!!
Nå er jeg nesten litt sjokkert over meg selv.
Kitchen Aid her I come!!!!!!!!!!!!!

;)

Martes atelie` sa...

Gratulerer med ny maskin...selv om den ble hvit. Du får lage noen kaker med isblå glasur da vettu..kan jo lage dem med hvite prikker på. Da matcher de jo så fint den hvite maskinen ;)

Linecas have sa...

Haha .. ååå nei to maskiner. Jajaja det måtte gå som det gikk. hihi. grattis med den foreløbig ene.

Olstad sa...

Hei

Som anonym skriver over her du kan ikke bruke maskinene fra USA i norge. Du må ha en omformer på størrelse med ett digert bilbatteri stående på benken og da er vel litt av poenget borte med fin maskin. Tror ikke man får omformer med polkadotter heller ei heller i Green Gate.

Min mann er stadig i Canada og vi hadde tenkt ut at han kunne ta med en KA hjem men etter litt undersøkelser fant vi ut at det ikke var mulig. Omformeren koster også ganske mye penger.

Jeg har også hvit og jeg bruker min hver eneste dag. Kjøpte også hvit fordi den var billigst selv om jeg hadde lyst på rosa.

Fantastisk maskin.

God helg.

Emmeline sa...

Hei Anonym luring....

Klart Emmeline er lærer. Opprinnelig. Selv om det er en stund siden. En gang lærer, alltid lærer;) Men jeg er jo litt sånn bob bob med tanke på at jeg har et gniergen (*et utrykk som forøvrig blir brukt mye i Emmeline si familie:) Skikkelige gniere kjøper vel sjelden Kitchen Aid, de kjøper heller en kjipere sak som koster halvparten, og så setter de bilmekanikeren Bob til å spraylakkere den istedet..... Og de betaler ikke Bob en krone, selv om han bruker MANGE timer på jobben!! Det er gnitalusens sanne jeg;)

Kari sa...

Jeg kjøpte min i USA. Den er grønn, sånn Dinergrønn ike skogsgrønn.

Ja, vi må ha omformer, men den står pent i skapet over benken. Så har man døra på gløtt når man kokkelerer. Fungerer utmerket:-)

Spesielt siden min kostet 149 dollar.

micano sa...

Gratulerer med ny maskin! Likte den godt i hvit også. Du kan jo bare sette noe isblått ved siden av. :-)

camilla sa...

Gratulerer så masse med ny kjøkkenmaskin, sikler etter en selv.. I forhold til maskinen som de selger til 1300 kr i USA, kan den desverre ikke brukes her i Norge fordi spenningen er lavere i USA enn her. Evt må du få undersøkt om man kan bruke adapter for å regulerer spenningen..Kjipt, men pass på at du ikke kjøper en som ikke kan brukes her i landet.. Vel er den fin, men kanskje litt i dyreste laget til å kun ha som utstilling og på pynt!

HildeS sa...

Gratulerer!!!

Lurer på om jeg ikke behøver en sånn en, jeg også.... ;-)

In my house sa...

ÅÅÅÅåååå och åååå och åååå, så fin, hos dig ska de bakas, prickigt å härligt från favvis green gate =)=)

Kram josse

Jannicke sa...

Syntes den hvite var kjempefin jeg :o) - og så kan du klappe deg selv på skulderen for en god handel (drit i disse andre nett tilbudene, sikkert masse toll for å få de hit)

Som sagt : håper på en ærlig tilbakemelding når du har brukt maskinen til ulike formål (jeg sitter ex å lurer på om den kan male mandler???)

SLITAN!!!

Klem J.

ANETTESHUS.COM sa...

Ja, men Cecilie; den HVITE er jo så FIIIN:) Gratulerer med kjempe-flott kjøkkenmaskin!! Ønsker meg en slik jeg også;)

Klem klem
Anette:)

Anonym sa...

hvis det er en trøst, så nytter det jo ikke å bare bytte støpsel på en maskin hvis du bestiller fra usa.. been there done that

Frk Nøysom sa...

Slit'an med ny Kitchen Aid! Råflott i hvit, synes nå jeg, med jeg skjønner godt at du sikler etter en isblå også :-)

Har jeg forstått det riktig at du står fritt til å pakke med deg omtrent det du vil til Sørlandet, mens Emmelinemannen tråkker seg sørover?? Det åpner jo opp for uante muligheter for å medbringe goodies til hytten uten innblanding og sure miner, tenker nå jeg ;-) Jeg klarte en gang å smugle med meg en hel slagbenk på alenetur til landstedet. Min bedre halvdel var sterkt uening i behovet for en slagbenk, men da jeg oppdaget en på finn, sto jeg plutselig der med en i bagasjerommet. Klarte til og med skjule den i et uthus i flere uker! En dag dukket det opp mye besøk og behov for flere sitteplasser. "Jeg kom forresten over en VELDIG BILLIG en på finn for ikke så lenge siden, vi kan jo se om vi kan bruke den..." Fait accompli, kalles det vel.

Har veldig lyst på KA jeg også, så følger interessert med i pris- og anskaffelsesrådene.

RoseSommer sa...

"Uttak er verdens lønn."

Anonym sa...

Gratulerer så mye med den lekre KitchenAid maskinen din, går og sikler etter en jeg også, men for det første; jeg trenger ikke en kjøkkenmaskin til, og for det andre; klarer jeg ikke å bestemme meg for farge. Jeg får drømme litt til, og siden man runder det store 4-0 til neste år, kunne kanskje en KA være en fin gave fra nære og kjære...?

Man må ha omformer om man kjøper en KitchenAid i USA, men det finnes også butikker som fører 220V KA. Blandt annet i New York, men der tviler jeg på at du finner dem så billig som $199... Lykke til med "Jakten På Den Hellige, Isblåe KA"

Siri Helén

His and Hers Kitchen sa...

Om det var så vel dette med USA... Da kunne jeg la min Åh så svarte KA-masking stå her i anderledesland og så kunne jeg kjøpt en ny, fin og fargefin masking når vi flytter hjem til gamlelandet i løpet av høsten. Men nei - ikke når man har fikse-selv-man. Saken er nemlig - man kan skifte moter og det kan man i følge min bedre halvdel gjøre selv... Om dette synes for vanskelig for folk flest kan man jo glede seg ved tanken på alt ekstrautstyret man kan kjøpe herifra (http://www.williams-sonoma.com/) Enjoy :)

giraffmamma sa...

Du er en oppfinnsom luring som gir oss mange gode ideer ;) Så grei du er som deler!

Anonym sa...

Hehehe...
Du er en like flink økonom som pappa`n til Emil :D

Ann-Kristin.

fru Storlien sa...

Lurer bare på en ting: hvorfor tok du ikke den nyinnkjøpte hvite pent innpakket til nærmeste butikk med isblå KA og spurte pent om å få byttet denne gaven?

~SerendipityCat~ sa...

Hei Emmeline!
Ville bare legge igjen en liten hilsen og fortelle at da vi var på Heathrow i London i går gikk vi fordi en sånn Cath Kidston-butikk - hvorpå jeg høyt utbrøt "Åh, nå skulle Emmeline ha vært her" og Mannen skjønte ingenting. :-)

Livy sa...

Gratulerer med KitchenAid maskinen Emmeline(selvom den er hvit;)

Er så fasinert over måten du skriver :) Håper du lager er oppfølger innlegg slik at vi får se hvor mye dine venner sparer på utenlandshandelen sin ;)

Ønsker deg en strålende lørdag!
Klem fra Livy

Kristine sa...

Man kan nok dessverre ikke bruke en slik maskin fra USA i Norge. Selv med omformer vil man få problemer. Jeg har lest og sjekket ut på flere forum om folk som har fått problemer. Motoren begynner å brenne etc.
I USA har de en modell som er litt større- med kraftigere motor og litt større bolle. Det var den jeg ønsket meg. For man får ikke tak i den modellen her i Norge. Har funnet ut at den "svake" modellen de selger her ikke hoder for meg. Til og med stavmikseren min fra dualit har kraftigere motor enn kitchen aid maskinen. Så skal man bake store driver etc så trenger jeg en kraftigere maskin. Buhuuu:( så synd de ikke selger de kraftigere modellene i Europa.
Lykke til med din. Den er nydelig.
Klem fra Kristine;)

huset ved elva-elin sa...

Så fin kjøkkenmaskin du har fått kjøpt deg. Du kommer sikkert ikke til å angre på at du kjøpte hvit.
Ha en fin helg
Klem fra Elin

Rosehagen sa...

Hei
Gratulerer med ny kjempefin kjøkkenmaskin!Superlekker i hvit også:
) Jeg er spent på å høre/lese hva prisen blir på den fra Danmark;) Har litt ulik erfaring med priser på varer derfra! Men moro;)

Ha en super helg!

Timoteia sa...

Hehe, jeg må le :) Veldig fin, hvit maskin du har fått deg i hvert fall! :) Jeg skal følge med videre i jakten! Ift. strømstøpsel fra USA, finnes det kjempemange enkle adaptere (vet ikke om det kalles det, men sånne fine små støpsler man enkelt og greit setter utenpå det amerikanske - vola! Har det på min lekre styler (rettetang), må vite! :) Ha en god helg!

Ruths datter sa...

Ojsann det var masse kalkuleringer på en gang. kanskje vi må reise til USA og få den billigste.Reisen koster nok noe og så kanskje ikke...
Klem og god helg

Bravo sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Kjersti sa...

klikket meg inn på sparmomsen, men der kostet den isblå 3299,- danske kroner som blir omtrent 3550,- nok, og så kommer frakt m.m. i tillegg. Tipper det blir en dyr affære for din kollega...

Cathrine Alexandra sa...

Tuuusen takk til deg Emmeline. Uten deg hadde jeg ikke vært klar over at den var på tilbud på komplett.no.. Hurraaa! Og takk...

Lindus sa...

Hahaha du er vittig! he he:):)

Laila sa...

Kjempefin den hvite også. Lim på noen isblå polkadots eller rosa roser selv, så har du en ingen har maken til. I ekte gnitalusstil... Hehehe.
Jeg tenkte på deg i dag, har nemlig tapetsert med blå og hvit polkadottapet i lekehytten til datteren min. Polkadotter det er liksom Emmeline det, for meg. Akkurat som stjerner er Karna. Dere er mine to første blogg-bekjentskaper, og fortsatt like pigge og interessante begge to.
Ha en fin helg videre!

Anonym sa...

Hei Emmeline. Gratulerer med hvit Kitchen Aid!!! Skulle du lengte litt etter det isblå, kan du jo bare male noen polkadotter på!? :)

Forøvrig skal du ikke lengte etter den fra USA til 1300 kr. Den kan du jo likevel ikke bruke siden den bruker 120V og ikke 240 slik vi har i Norge...

Ha en finfin helg i sommerNorge!

Rosa sa...

Åh ja, det er alltid tøft å innsjå at ein kunne ha gjort eit endå betre kjøp ein annan stad. Men maskina er fin den, sjølv om den er kvit ;)

Anonym sa...

Kjersti - kollegaen har betalt 2800 norske kroner inkludert frakt...så det du så var nok ikke det tilbudet hun fikk :)

vonbrumm

lillpastill sa...

Gratulerer med denne snertne saken..

Jeg merker det gjør vondt langt inn i sjelen da jeg for kort tid siden kjøpte en kjøkkenmaskin fra kenwood fremfor denne vakre saken (skulle for en gangs skyld være forunftig og tenke litt lenger enn til nesetippen) men så viser det seg nå at min kenwood ikke var lønte seg økonomisk likevel..?? Det første jeg tenke var: hvem kan jeg selge/gi den til slik at jeg kan kjøpe meg drømmemaskinen?! haha.. Ubrukt er den også, har jeg kastet esken den kom i? Hyl og fanteri - jeg må vinne i lotto!

Anonym sa...

Tusen takk for tips ang. KA tilbud på komplett.no! Ein grå vindunderlig sak er no på veg i posten til meg! :-D Den grå var endå billigare, under 3000kr eks. frakt, så der røyk alle argument om å kjøpe Kenwood pga den er rimeligare i alle fall! WEEEEEEE! :-D

Anonym sa...

Min mann er amerikansk, og vi kjøpte en vi gav 1300 kr for i USA i sommer. Den virker helt fint- det du trenger er en "500 W Watt Step Up/Down Voltage Converter Transformer U with 5 Volt USB output". Fikk tak i min på ebay. Den er ikke spes stor, den ligger pent bak KA'en. Noen steder tar jo 7000 kr for en KA i Norge. Frekt rett og slett!

Anonym sa...

Hei!
Jeg har gjort en stor tabbe med å kjøpe KA i NY. Tenkte slett ikke på dette med ulik strøm... og nå er jeg passelig fortvilet og forvirret over hva jeg skal gjøre. Leser mye ulik info på nettet ang. transformator osv. Noen sier at det ikke er noen problem, mens andre sier at det ikke anbefaler pga. fare for å ødelegge maskinen.

Så, er det noen der ute som kan gi meg et konkret svar?
- Hvor kan man evt. bestille/kjøpe transformator som egner seg for en kjøkkenmaskin? Ikke for stor..

Som selv har vært i samme problemstilling??

Svært takknemlig for svar :-)

Unknown sa...


雲林市徵信社
雲林縣徵信社
嘉義徵信社
嘉義市徵信社
嘉義縣徵信社
台南徵信社
台南市徵信社
台南縣徵信社
高雄徵信社
高雄市徵信社
高雄縣徵信社
屏東徵信社
屏東市徵信社
屏東縣徵信社
宜蘭徵信社
宜蘭市徵信社
宜蘭縣徵信社
花蓮徵信社
花蓮市徵信社
花蓮縣徵信社
台東徵信社
台東市徵信社
台東縣徵信社
澎湖徵信社
澎湖縣徵信社
金門徵信社

Unknown sa...


馬祖徵信社
馬祖縣徵信社
香港徵信社
大陸徵信社
美國徵信社
台北徵信社公司
台北縣徵信社公司
台北市徵信社公司
新北市徵信社公司
桃園徵信社公司
桃園市徵信社公司
桃園縣徵信社公司
新竹徵信社公司
新竹市徵信社公司
新竹縣徵信社公司
基隆徵信社公司
基隆市徵信社公司

Unknown sa...


彰化縣徵信社公司
南投徵信社公司
南投市徵信社公司
南投縣徵信社公司
雲林徵信社公司
雲林市徵信社公司
雲林縣徵信社公司
嘉義徵信社公司
嘉義市徵信社公司
嘉義縣徵信社公司
台南徵信社公司
台南市徵信社公司
台南縣徵信社公司
高雄徵信社公司
高雄市徵信社公司
高雄縣徵信社公司
屏東徵信社公司
屏東市徵信社公司
屏東縣徵信社公司
宜蘭徵信社公司
宜蘭市徵信社公司
宜蘭縣徵信社公司
花蓮徵信社公司
花蓮市徵信社公司
花蓮縣徵信社公司
台東徵信社公司

Unknown sa...

新女性徵信
外遇調查站
鴻海徵信
亞洲徵信
非凡徵信社
鳳凰徵信社
中華新女性徵信社
全國新女性徵信社
全省女人徵信有限公司
私家偵探超優網
女人感情會館-婚姻感情挽回徵信
女子偵探徵信網
女子國際徵信
外遇抓姦偵探社
女子徵信社
女人國際徵信
女子徵信社
台中縣徵信商業同業公會
成功科技器材
女人國際徵信社
女人國際徵信
三立徵信社-外遇
女人國際徵信
女人國際徵信
大同女人徵信聯盟
晚晴徵信

Related Posts with Thumbnails