tirsdag 1. juni 2010

Sol ute, sol inne:)


I august 2008 skrev jeg et innlegg om ti ting som jeg trodde ville havne på loppemarked om ti år. På plass nummer fem havnet TOLIX stolene som Den Gode Feen dengang hadde på ønskelisten sin. Her er hva jeg skrev om stolene: "Plass nummer 5: Tolix stoler. Feens barn kommer til å rope; Ka tenkte du på mammo? Det ser ut som nokre vaklevorne krakkar som e sveisa saman i blinde på verkstaden te Kurt-Åge."


I de gode gamle bloggedagene, var nemlig Emmeline en frekkas som likte å tulle og tøyse med andre bloggere. Derfor lo jeg høyt av Feen sine Tolixdrømmer. Jeg ser at jeg sendte den gule skjenken til Ikea til loppemarkedet også, på plass nummer 1 faktisk!  Jeg hadde rett og slett ikke tro på at GULT ville bli kult. 

Dermed må jeg jo bare få beklage overfor alle Tolix-stoler: Jeg må jo også si sorry til Feen -the trendspotting lady, og andre gule ting som jeg har vært frekk mot. Gul Tolix stol er nok allerede yesterdays news for interiørfantastene, men hos Emmeline rykker denne stolen stadig høyere på ønskelisten!


Når man i tillegg sper på med den gule putekolleksjonen til GreenGate blir det virkelig sommer inne, uavhengig av årstid! Si hva du vil, men det er jammen litt kjekt med spreke farger i interiøret:) 

Den observante vil kanskje kjenne igjen Emmeline sitt gulv, som er i ferd med å bli hvitt? Det mangler fremdeles flere strøk maling, pluss en del sparkling- men det kommer til å bli fint:) 

Grunnet bursdagsfeiring er det litt stillstand på oppussingen. Mamma hadde bursdag i dag, og i morgen fyller min bedre halvdel 40 år! Jeg skal nok komme tilbake med en liten oppdatering fra feiringen, selv om den blir litt begrenset på grunn av oppussingskaoset som råder grunnen for tiden;) 


For dem som måtte lure: Stolen, putene og pleddet kommer fra Berthas Oldebarn  Emmeline planlegger nemlig sitt nye hyttesoverom, som ikke er bygget engang. Der skal gule GreenGate og Tolix-drømmer realiseres! Blomsterbøtten er også fra GreenGate og kan forøvrig brukes til mye mer enn margeritter! Ønsker alle en fin kveld videre---det lille som er igjen av den!  


29 kommentarer:

Refleksjon på livsvegen sa...

Gult er kult!
Ha vakker gul og kul sommar....

Huset på Planen sa...

Haha, herlig! Her måtte jeg le!

Unknown sa...

Fine bilder med knæsje farger!!
Gult er jo kult da, ihvertfall når vi har bikket juni og med rette kan omtale tiden som SOMMER!

-Når man i tillegg topper det med en dæsj Green Gate blir det jo toppen av fargelykke!

God sommer-uke til deg!

Silje :)

Mia sa...

Du er bare helt "priceless" Emmeline! Jeg husker nemlig veldig godt det innlegget ditt "den gang da"... Og den gang da var jeg nok enig med deg... akkurat som jeg er enig med deg nå... at gult er faktisk kult, og at Tolix stoler er virkelig "desirable" (noe altså jeg også ønsker meg). Og at Feen er en trendspotter er vel ingen tvil om (jeg også har blitt fascinert av retro og friske farger takket være henne og Kardemomme). Lykke til med hyttesoverommet!

mymlen og my sa...

Jeg hadde heller ikke trodd at gult skulle bli "hot". Den gule Tolixen er helt topp, likeså teppene og putene fra Green Gate. Det var fine farver sammen. Hilsen Mymlen og My.

Fjordheim sa...

Ja det hender en forandrer smak etterhvert. Syns det ser flott ut med litt gult. Men tror ikke jeg kommer til å ha det i mitt interiør annet enn til påske.
Riktig god bursdagsfeiring til deg og din kjære :)

Landcharm sa...

De fine bildene dine får gult til å bli kult iallefall. Ønkser deg en solfylt og fin dag.

Rosa sa...

NÅr eg ser dine bilder er eg nesten einig i at gult er kult. Men om eg nokon gong kjem til å ha noko gult hos meg er eg svært usikker på. Det ville isåfall medfylgje eindel kamelhår ;)

ha ein god dag!

Mitt Hvite Skattkammer sa...

mmmmm, ja der kan vi se alle sammen *ler* Mmen når alt kommer til alt så er og blir vist gult - kult ..... kjempeherlig innlegg :o)

Ha en fortryllende uke videre.

Unknown sa...

Selvfølgelig kom det et stilleben med farger fra Emmeline:) Og sy søren for et fresht innlegg ♥ Gult er jo bare kult! Elsker stolen og bøtten og flott med margeritter til! Puter og pledd er nydelige!

Denne "naila" du Emmeline (som Peter Peters ville sagt, hihi)

Klem Line

sylvia sa...

hei.
ja så feil kan man ta vennen.
stilig med gul da.
nyddelige bilder,
såå heldig du er som får hvite gulv,jeg har på soverom,vaskerom,gang,men drømmen er i stua,laminat der,vet man kan male det,men blir liksom så dødt uten de sjarmerende sprekkene mellom gulv bordene...ler..
gratulere med din mamma og masse gratulasjoner til mannen,
koselig med feiringer,gleder meg å se.
stor klem fra sylvia

Nina B. sa...

Digger stolen! Og sammen med GG tilbehøret blir det nok helt "smashing" på hytterommet...når det blir bygget ;) Kan jo nyte det hjemme så lenge!

Blir veldig fint gulv, gleder meg til å se ferdig resultat!

Kos dere med feiring opp, ned og i mente ☺

Nina

STYLIZIMO sa...

Denne stolen står høyt oppe på min ønskeliste også. Ikke gul jeg tenkte på først, men når man ser det mot det hvite gulvet og de herlige putene, må jeg si at det ser helt fantastisk ut!

Sommerlig og GLAD farge!
Nydelige bilder<3

klem Nina

Yvonne - Frl. Klein sa...

The chair looks great. Such beautiful colors of summer!
Have a nice day,
Yvonne

Den gode feen sa...

He he, må flire litt. Eg hugsar nemleg veldig godt innlegget ditt, og tenkte i mitt stille at du kom til å måtte svelgje ein kamel og to ;) Eg visste at gul var den nye up and coming fargen og at Tolix er ein klassikar som ikkje går av moten akkurat. Men dette innlegget var kanonløye. Er sikker på at det vert heilt rått med gul Tolix på hyttesoverommet ;)

Ha ein fortreffelig flott torsdag, klem frå Linda som faktisk saknar at du er i ditt litt gamle frekke jeg igjen. Lenge sidan sist nå :) Me treng litt action i bloggverda vettu!

Siw sa...

Tolix stol omfavnes her også! Bare ikke for mange, de er et blikkfang og for mye av slikt blir rot :) Gult er kult, men jeg vet ikke om jeg hiver meg over trenden mer enn i en detalj her og der - det er jo en sterk farge. Absolutt sol inne! Gratulerer til Emmelinemannen som har rund dag! :) Godt jobba med gulv og oppussing, dere får kjempe på. Klem!

Anonym sa...

Og DER bestemte jeg meg for å innføre gult på den hvitmalte loftsstua (som frem til nå har hatt lysegrønt som accentfarge) Gult er jo bare SOL SOL SOL året rundt. Takk for idèen Emmeline. Hansen & Co. here I come.

Hilsen
Amateurmamma i Kristiansand

fryd&forandring sa...

Sommerserien til greengate er råfin, men om jeg først skulle kjøpt meg en ny tolix-stol, så hadde jeg ikke gått for gult.. Jeg er mer en som må "safe" litt med fargene, men det er meg! Nydelig innlegg du hadde ang. maleprosjekter tidligere.. som om jeg skulle sagt det selv! -Veldig glad i resultatene ja!

Ha en fin dag!

EN GUL KNAPP sa...

Det ble knallfint :) Jeg har òg kjøpt en helt lik gul Tolix stol oppe his Hege -har den i stuen :)

Tjohei!

Thea

Ellen sa...

Gult er helt definitivt kuult om dagen, og jeg lar meg påvirke av moten altså.Det har jeg alltid gjort.Jeg trodde aldri at jeg skulle forlate det helhvite shabby chic-universet, men jommen om den ene hvite blondeduken etter den andre blir liggende nederst skuffen.Fargene melder sin ankomst i heimen!Ha en brilliant og gul dag!

Hvite tulipaner sa...

Gult er kjempekult! Jeg malte en krakk fra Ikea gul i fjor,den ga kjøkkenet et skikkelig løft.
Og en gul Tolix har nok stått på ønskelisten min en god stund:)

Må si at jeg digger Green Gate-entusiasmen din, den er nesten like ille som min dyr-entusiasme,hehe:)

Ha en fortsatt flott kveld!

EllenSand sa...

Herlig stol. Den har jeg faktisk ikke sett eller hørt om før. Jeg elsker farger, så den hadde passa godt inn her hos meg også. Farger er så herlig mot hvite vegger og gulv :D

Pia sa...

Gult er definitivt kult! Er alltid innom bloggen din, men selv du har ikke fått meg helt utpå Green Gate-kjøret. Men disse bildene likte jeg! Veeeldig godt....

Nostalgia sa...

Hmm.. jeg må innrømme jeg er skeptisk.. veldig skeptisk..
Jeg ser jo at bildene er bra liksom, og at gult kanskje gjør seg.. Men, hva er det med den stolen da?? Den ser jo virkelig ut som en vaklevoren, plastikk .. krakk.. hvordan i all verden får man den til å passe noe som helst?? Nå er det meget godt mulig, at Nostalgia faktisk er akkurat det navnet tilsier, nemlig nostalgisk, -og helt sikkert befinner seg langt bak i blogge-trend-verdenen, kanskje så langt bak som 98 faktisk, -ja unntatt at i 1998 visste jeg ikke hva en blogg var, og det var vogngrønn å rødmelde som var "mine" farger.. Heldigvis er dette et tilbakelagt stadium, og jeg ser ikke bort fra at gult finner veien inn i mitt hus også, på noe annet enn påskekyllingene poden har med hjem fra barnehagen..Men plastikkstolen, med et navn som minner meg om noe HELT annet, (Toilax..)det tror jeg ikke det blir..
Men, som alltid fine bilder, og et fornøyelig innlegg Emmeline! Bloggen din er nesten daglig en høydare!
Og hvem vet, kanskje er det jeg som blogger en "unnskyldning" om et år eller tre.. ;-)

Emmeline sa...

Ler litt av Nostalgia:)

"Tolix er en fransk klassiker designet av Xavier Pauchard på 1930 tallet. Metallstolene er et velkjent møbel i interiørblader verden over og de finnes i et uttall av farger, i galvanisert og lakkert metall."

Med andre ord er dette en påskekylling i metall....men jeg forstår godt hva du tenker: Jeg har jo tenkt sånn før jeg også!!! Hehehe;)

kallemillelente sa...

Og jeg husker at du skrev at Tildadukkene kom til å havne på loppemarked. Nei, det KAN jeg ikke tro! Kjenner jeg kan få litt klump i halsen ved tanken...
Men jeg kan heller ikke tro at jeg begynner å synes at gult kanskje er en fin farge å få i hus...
Lykke til med feiring!!

Hurpe sa...

Hurpe lærte av sin mor at gult er falskhetens farge, og det sitter spikret i sjelen. Man kan derfor ikke uten videre dele Emmelines plutselige begeistring over denne kuløren.

Gudene skal likevel vite at Hurpe DEEP DOWN synes at gult er både lekent og optimistisk. Disse egenskapene er dog ikke særlig fremtredende i Hurpes personlighet.

Hurpe gleder seg uansett over at Emmelines gulv begynner å nærme seg ferdigstatus. Man formoder at ekteskapet fremdeles består, og at dere har kommet styrket ut av det hele.

Hilsen Hurpe

hvitstil.com/Christine sa...

gratulerer med overståtte bursdager alle sammen. Vet du hva Emmeline. Kan du huske at vi var på IKEA samlingen og gapskrattet til alle de gule tingene deres. Ho ho ho. Men jammen skal det sies at du hadde helt rett når det kom til maria figurene. De er kastet på hode (og ræva som vi sier i nord) ut av mitt hus for lenge siden.
Klem til deg

hobbyvimsa sa...

Nydelige bilder,god stemning:)Klem Linda:)

Related Posts with Thumbnails