torsdag 3. juni 2010

Stilleben og bloggekulturer


Månedens utfordring på NIB er å vise et stilleben. Emmeline pleier ikke å være med i disse utfordringene, men meldte seg på litt i hurten og sturten. Det som er mer spennende, er at det var en fin linkegreie som gjorde det enkelt å stikke innom alle de andre som hadde meldt seg på!


Dermed satte Emmeline seg ned med all sin bloggesperre og tittet igjennom stilleben etter stilleben. Jeg blir veldig imponert over kreativitet og profesjonalitet, her er det langt over hundre spennende prosjekter og alle er ulike:) Likevel er det litt overraskende å se hvor mange som pynter i samme stil.


Jeg hadde trodd det skulle være større spennvidde, med fluesopper, bambier og starwarslego i skjønn forening, men her er det stort sett romantikk med blomster, lys og sølv/sink som rår. Innimellom er det jo noen knalle retro stilleben--eller klassiske stilleben, men stort sett er vi ganske like! Det overrasker meg faktisk!


Siden jeg er inne på mimringens vei for tiden må jeg bare ta med et lite utklipp fra egen blogg i september 2008. Disse ( i mine øyne; relativt uskyldige) refleksjonene skapte stor uro og mye pes i kommentarfeltet. Jeg mener å huske at jeg måtte slette en del kommentarer som var langt over kanten ( hehehe) Jeg skrev dette:


"I går surfet jeg på svenske interiørblogger. Jeg må si at jeg ble veldig overrasket. Hvis man surfer gjennom de trehundre bloggene på Norske Interiørblogger så er det en salig blandig av barnebilder, eplehøsten, roser fra hagen og hytten på fjellet, min furustue fra 1989 i ny hvitmalt versjon, lykter i nærbilde, quilting, scrapping, bakverk og Greengate pluss Karna sine New England pledd--og litt til selvfølgelig;)


De svenske bloggene er veldig like. Det er helt facinerende. Det er få farger, nesten alt er hvitt på hvitt. Det er mange som satser på madonnafigurer, fattigmannssølv og zink. -Jeg må innrømme at det er mange som har LEKRE hjem! De har lerretsputer med franske trykk, og store gamle skap med fine glasskarafler.


Alle er pene og blonde og slanke, og går barbeint i hvite kjoler og det er sommer hele tiden... Det siste er vel helst en Emmelinesannhet -men ellers fikk jeg et veldig hvitt inntrykk etter å ha surfet meg gjennom 25-30 ulike blogger! Hvordan kan de svenske interiørbloggerne være så ensartet, mens vi er så forskjellige? Vi er jo naboland! Noen som har en god teori om hvorfor det er slik? "


La meg si det sånn så fikk jeg FÅ svar på disse spørsmålene dengang, men en haug med rasende syns-du-ikke-vi-er-god-nok eller hva-er-det-du-inbiller-deg-at-du-er-egentlig-Emmeline kommentarer tilbake:)
Dermed kan jeg jo slå fast at når det gjelder stillebens-blogging så er vi ganske LIKE faktisk!  Ellers syns jeg jo fremdeles at det er STOR forskjell mellom norsk og svensk interiør-bloggekultur. Eller tar jeg feil?


Lånebilder er hentet fra svenskenes Skøna Hem siden Emmeline egentlig har bloggesperre for tiden, og er veldig lei av egen blogg! Ha en super duper deilig dag alle sammen, og god klem til Emmelinemannen som maler i dag:) I ♥ U!

32 kommentarer:

Anita sa...

Tørr ikke mene så mye om det jeg, men jeg liker din blogg og alle de andre, nesten ;0) Nå skal jeg kose meg med litt god lunsj også er det aftevakt! Kos deg du også vennen! Klem!

Hvite tulipaner sa...

Jeg er veldig enig med deg. Etter å ha sett gjennom de fleste bidragene i utfordringen må jeg si at det er utrolig mye fint, men også utrolig mye likt.
For meg virker det som denne romantiske-shabby-chic-bølgen vil ingen ende ta. Men det er vel det folk liker da?! Og så blir man jo påvirket av andre bloggere og for å ikke snakke om butikkene som selger varene, og alle interiørmagasinene?

I et hav av muligheter er det ikke alltid like enkelt å finne ut hva man liker best.Uansett stildefinisjon, er det viktig at stilen gjenspeiler ens egen personlighet synes jeg.

Artig at du tar opp dette temaet og spennende å se hva folk egentlig mener:)

Ha en flott dag videre!

Tante sa...

Du har sikkert rett når du oberverer at mye blir likt, og det er jo ikke noe rart, vi blir jo inspirert av hverandre. Men det er jo morsomt hvis det stemmer det du sier at svenske interiørblogger er ytterligere homogene. Den svenske gustavianske stilen er jo fantastisk, men jeg elsker også ekte fargerik svensk bodestil. "

Anonym sa...

Herlig innlegg Emmeline, du skriver så bra. Og - det er godt å høre at det er flere som er lei egen blogg og som er litt i tørkeperiode. Ha en riktig fin helg. Britt Eva.

Det lille huset med druehagen sa...

Faktisk veldig enig (nå blir vel alle sinte på meg). Kikker på andre blogger og er veldig overrasket over at vi har det så likt hjemme;)
Blir vel som klær, mange som liker det samme!!
Bloggen din derimot skiller seg ut med at du skriver så morsomt. Venter spent hver dag på et nytt innlegg fra deg!!
Ha en flott dag videre.
Klem fra Gro-Beate

Linda sa...

Hei Emmeline. Kan tenke meg at du fikk mange reaksjoner på det innlegget, men er litt enig med deg. Når man leser de samme bladene og bloggene, og i tillegg handler på de samme butikkene vil det jo bli mye likt. Det som er forskjellig, og det jeg synes er viktig, er hvordan man setter sammen ting. Det gjelder for både interiør og klær. Ellers må det jo være en særdeles vanskelig jobb å plukke ut de 10 kandidatene når så mye ligner på hverandre.

Ha en fortsatt fin dag, og så håper jeg at bloggetørken går fort over igjen!

Klem Linda

Anonym sa...

Jeg syns de fleste av de svenske interiørbloggene er helt nyydelige,er ofte innom og kikker på dem. De er flinkere enn oss til å bruke tapeter. Bidragene i utfordringene er forskjellige syns jeg da,masse lekkert ihvertfall,norske damer er jo bare såå flinke,se bare på VILLA KLARABERG-bloggen. Ha en flott dag. :))

Nina B. sa...

hihi morsomt å lese. Svenskene ligger kanskje foran oss på en del trender, og det er nok rett som du skriver at de HAR mye hvitt. Det innrømmer de vel selv også?

Den lyse stilen kommer vel av at vi ikke har så mye sol som landene lenger sør, og dermed må kompensere litt der. Men farger er jo bra, og det liker vi! Må få litt energi rundt oss!

Tante sa...

Så du skrev om å pusse ned gulvet ditt allerede høsten 2008 du?

Emmeline sa...

Halloen Tante:)

Ja det gulvet mitt har jevnlig blitt sukket over på bloggen.... Det har blitt utsatt og utsatt fordi vi bor her i huset mens vi pusser opp...Men NÅ er det underveis og det er HERLIG. Det tok bare litt over tre år med bloggemas for å komme i gang;)

Måtte lese igjennom kommentarene fra den gang da---og det var jo på dette innlegget den berømmelige debatten om kjøkkenfarge i Trødelag startet:) Hehehe:)

Fru Fly * Heidi sa...

Det vittigste er at folk hisser seg for for noe sånt!:) Jeg synes også de svenske bloggene er mer homogene, annerledes (og faktisk litt finere) enn mange norske;) Men det er jo gøy med mangfoldet også! Ha en toppers dag. Klem Heidi

Landcharm sa...

Skjønner jeg bare må sette av tid til å gå igjennom alle Stillben. Bildene du har valgt var også skjønne.

Fargeheimen sa...

Eg rotar rundt i bloggverdenen og finner mange fine "kvite bloggar" som eg likar kjempegodt. Men er enig med du at dei svenske ofte er kvitare.
Eg har slett ingen kvit stil i min heim, men eg finner veldig ofte inspirasjon frå desse kvite lyse bloggane.
Men synest no at fleire og fleire hiver seg på å bruke meir fargar til pynt og div stasj no enn dei gjorde for eit år siden.

Ha ein strålande fin dag. :)

Fjordheim sa...

Var mye innom svenske blogger da jeg startet å lese blogger, for to-tre år siden. Nå er jeg sjelden innom nabolandet. Vet ikke helt hvorfor, men det jeg syns nok litt som du: Har du sett en, har du sett de aller fleste.
Ang Nib's utfordring nå, så ja. Det er mye likt her også. Men likevel så er det enkelte som skiller seg ut. Selv har jeg ikke fått lagt inn noe, enda. Men har tatt bilder som jeg tenkte å bruke. Og ja, det er nok mye hvitt, blomster ov romantikk der også. Ikke lett å være dommer når alt blir så ensartet.
Fortsett du med dine bilder, og morsomme tekster.
Koselig avslutning på innlegget forresten.
Ha en god dag :)

Unknown sa...

Ja, du får sagt det, og du har nok litt rett.. :) Det er jo veldig mye likt blant norske bloggere også, og jeg lurer litt på om det er slik at det kanskje ikke er så mange med andre stiler som blogger om interiør i sverige...? Her har vi jo ganske mange farge/retroblogger, og hurra for det :) Mangfold liker vi! Ha en fin dag Emmeline, gleder meg til å se resultatet av malingen... ;) Synnøve

Hilde sa...

Hi hi hi - Emeline du er vidunderlig - gleder meg til innlegg om alle vanskene malingen av gulvet skaper og ikke minst det ferdige resultat!
Mange blogger er vel omtrent som en utgave av vakre hjem og interiør noe vakert, noe så der og noe tja.. Men vi leser allikevel!
HIlde

Mitt Hvite Skattkammer sa...

Hmmm, tja si det ... har vel sett det samme som deg da, men har funnet ut at er det en ensformig stil så er det en kjedelig stil.

Nå er vel de fleste på hvitt og hvitt som jeg besøker hvertfall, uansett fra hvilket land de kommer fra.... men alle har de andre jo noen innslag blandt det hvite som allikevel skiller dem fra hverandre.... synes det er urolig spennende og hente inspirasjon jeg fra ulike land og stiarter...

Selv blander jeg alt mulig fra svensk gustaviansk stil til new Englad ispedd litt romantikk og selvsagt litt shabby osv. sånn at det er blitt min stil ;o)

Det gjelder vel og finne sin egen stil på den helheten som regjerer der ute :O)

Synes bloggen din er kjempekoselig og du er jo knalltøffe som tør ta dette opp :O)

ønkser deg en fortryllende dag videre :o)

Nooria sa...

Jeg husker godt det innlegget fra høsten 2008, og du har jo rett. Jeg skjønner ikke at man hisser seg opp. Jeg gidder ikke å la meg hisse opp over bloggeres betraktninger om min stil og andres stil.

Ønsker deg en vidunderlig uke (og det høres den jo ut til å bli ettersom Emmelinemannen maler ;)!

Mariann Louise sa...

Heisan, tittet og innom mange av bloggene som var med i utfordringen, og jeg har nok samme mening som deg:)

Synes det går utrolig mye i engler, osteklokker sink og madonnaer pyntet og dandert på de mest kreative måter, men det er jo såå likt...

Jeg må jo beundre de som kan ha det så rent, ryddig og stilig til enhver tid, men livet byr jo på maange former for stilleben, igrunnen...

Ja, det var store ord fra liten blogg!

Klem fra Marianns Smykker:)

Sherri B. sa...

I love your blog, it is always so beautifully done. I featured your post today on my blog. Thanks for all of your inspiration.

Anonym sa...

Hei Emmeline!

Nå er ikke jeg en interiørbloger, men ble overrrasket over at dette kunne sjokkere?! Er det slik at man må passe seg litt for hva man sier i fare for å tråkke på noens tær? -I såfall vil det jo bli veldig mye forskjønnete glansbilder, og lite ekte (og derfor interessante) meninger.. Bare lurer jeg?

Harmoni og Kontrast sa...

Hei hei. Først ville jeg bare takke for hyggelig link til bloggen min og mitt bidrag til Nib's konkurranse:-)

Jeg synes også det er kult at du tør å skifte mening - og står for det - den gule tolixen er digg;-) Er det ikke deilig at man kan få lov å endre seg og at smaken kan få utvikle seg?

Jeg har jo jobbet med "hvitt og slitt" i flere år og går nå en litt annen vei med wabi sabi, røffe interiører og naturlig forfall. Uten at det nødvendigvis er meningen at dette er stiler man skal gjennomføre hjemme hos seg selv (selv om jeg gjerne kunne levd slik;-)), håper jeg at det kan være med på å inspirere andre til å tenke litt annerledes, litt nytt:-)

Ønsker deg lykke til i konkurransen med dine friske, herlige bilder! Klem fra Laila

Emmeline sa...

Hei Anonym:)

Ja jeg må jo innrømme at jeg ikke lenger utfordrer på samme måten som jeg gjorde for noen år siden, da vi var færre bloggere og det var litt mer gjennomsiktig. Da var det også en HØY temperatur hvis man stilte kritiske spørsmål - eller enda verre, hvis man spøkte for MYE med en eller annen retning ( for eksempel fransk landstil) Men du vet: Smaken er som baken, den er delt...Ergo er det lett å tråkke folk på tærne, og nå når vi er TUSEN interiørblogger...Ja da er det jo nesten umulig å mene noe uten at noen andre tar det personlig. Så da blir det nok litt glansbildeaktig over det hele;)

Anna-Lena sa...

Ser ingen som hisser sig opp?.. :D Jag gör det iaf inte, bara konstaterar att jag läser både svenska och norska (svenska men bor i norge) och tycker faktiskt ALLA interiörbloggar ser likadana ut, både sv och no. Det är skönt att du säger det (ja iaf om sv, men jag tycker faktiskt inte de no är bättre... :) det är ju vitt och green gate och tolix och odd molly(ja ja kläder men det är det ALLA bär ;) gillar allihopa :D men det är ju samma saker(fina!) i de flesta!

Fossestua sa...

Du gjør enkelt og greit hverdagen bedre:))) Du skriver så godt og treffende, og jeg koser meg glugg i hjel, hvert minutt jeg er "på besøk" hos deg:)
Stor klem fra ei med nystarted blogg( hi hi, som føyer seg pent inn i rekken av romantisk landstil, dog ikke med riktig så myyyye ting og tang)

Anonym sa...

I needed some information and was searching on Yahoo.co.uk for it. I visited each of the top 5 pages that came up but didn’t get any relevant result... I then luckily found your diamond forum in the dirt and thought to check it out. This is what I was after

Cheers guys at emmelines.blogspot.com and keep your great effort up.

[color=#38b6a8][URL=http://www.iron-science.co.uk/]bodybuilding supplements[/URL] [URL=http://www.iron-science.co.uk/]Sports Nutrition[/URL] [URL=http://www.iron-science.co.uk/]bodybuilding[/URL] [URL=http://www.iron-science.co.uk/]Sports Supplements[/URL] [/color]

Anonym sa...

Sweet web site, I hadn't come across emmelines.blogspot.com previously during my searches!
Carry on the good work!

Anonym sa...

Wow neat! This is a really great site! I am wondering if anyone else has come across something
similar in the past? Keep up the great work!

online casino norsk sa...

Hei webmaster, nettstedet ditt, er design suveren og elsker det. Dine innlegg er så kult. Vennligst fortsette dette gode arbeidet. Hilsen.

Anonym sa...

Its my chief time to post on this forum,just wannat recompense for some friends here.if its not allowed to advise on this board,amuse cross out this thread.Nice to fit you!

---------------------------------------------------------------
[url=http://www.sexybags.info/rssrock.html]My designer handabgs[/url]

Anonym sa...

I was able to find good info from your blog articles.



Review my web blog ... car town hack

Anonym sa...

Hi there! I just want to give a huge thumbs up for the nice information you have got right here on this post.
I will probably be coming back to your blog for extra soon.


My web site: autodesk maya 2009 download

Related Posts with Thumbnails